rita60 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 [quote name='Zoskaa']Calineczka jedzie już w niedzielę do nowego domku :)[/QUOTE] Nawet wiem gdzie:razz: Quote
Rumi. Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Borówka16 te psiaki ze zdjęcia 1 i 3 to wyglądają bardziej jak sznaucerki i to całkiem niezłe :) Quote
Zoskaa Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 [quote name='rita60']Nawet wiem gdzie:razz:[/QUOTE] Już się nie mogę doczekać! :) Quote
farmerka63 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/e1cb5ff9fe2fb33e.html"][IMG]http://images49.fotosik.pl/531/e1cb5ff9fe2fb33egen.jpg[/IMG][/URL] Przepraszam za brudny dywan...nie miałam dzisiaj czasu na odkurzanie :oops: [RIGHT] [IMG]http://c.fotosik.pl/webimg/other/advert_navigation_close.gif[/IMG] [IMG]http://c.fotosik.pl/webimg/other/advert_navigation_left.gif[/IMG] [IMG]http://c.fotosik.pl/webimg/other/advert_navigation_right.gif[/IMG] [/RIGHT] Quote
Zoskaa Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Jeej jaki słodziak! Malutka wygląda jeszcze śliczniej niż na poprzednich zdjęciach :) Jak się mała sprawuje? I dziękuję za zdjęcie :) Quote
farmerka63 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Zosiu - słodzizna absolutna :) Cicha, spokojna suczka. Schodzi z drogi całej mojej psiarni. Usłyszałam tylko JEDNO jej szczeknięcie na kota...który zresztą niewiele sobie z tego szczeknięcia zrobił. Lubi być noszona na rękach. Jeździ samochodem bezproblemowo - spała sobie na tylnym siedzeniu, a wlokłyśmy się niesamowicie, bo była fatalna droga . Wyszłyśmy przed chwilką na spacerek wokół domu - drepcze sobie spacerkowo tuż przy nodze. Zrobiła na trawę siusiu i kupkę . Póki co w domu nie nabrudziła. Dostała makaron z kurczakiem - i wciagnęła ze smakiem i wylizaniem miseczki. Chciałam ją troszkę wyczesać - ale zwiała mi z kolan. Jak jej na spacerze chciałam poprawić smyczkę, bo się zaplatała - to przewróciła się na plecki . Dziewczynka troszkę przepłoszona ale bezproblemowa. W domu jest cały czas blisko nas - psy ją przyjęły przyjaźnie i ona tez na nie reagowała z życzliwym zaciekawieniem. Budzi we mnie odruch opiekuńczy ;) Quote
farmerka63 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Ponoć nie lubi suchej karmy . Jest chudziutka - przez "tapir" nie widać, ale szybko powinnaś ją odkarmić, bo ma całkiem niezły apetyt. Ząbki ładne - to młoda sunia. Nie będę jej kąpała - zostawiam tą przyjemność Tobie. Nie ciągnie się za nią jakiś szczególnie przykry aromacik ;) Quote
Zoskaa Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 To cieszę się niezmiernie, że Malutka jest tak grzecznym psiakiem :) Dobrze, że lubi jeździć samochodem, będę ją mogła wszędzie zabierać jak pojadę do domu :) Do czesania się przyzwyczaimy. I mam nadzieję, że u mnie szybko pozbędzie się tej kapki strachu, który w niej gdzieś tam głęboko siedzi :) Quote
Zoskaa Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Bałam się właśnie, że mała może nie mieć apetytu, ale skoro go ma, to świetnie. Ciekawe, czy kąpieli będzie tak samo przeciwna jak i czesaniu ^^ Quote
ataK Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 A co się dzieje z tymi Calineczkami nr 2 i nr 3? Quote
farmerka63 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Nr 2 jest ogłaszana równolegle przez Ritę60.Poza tym ogłoszenia Calineczki nr 1 jeszcze działają - kiedy ktoś dzwoni podsuwamy Calineczkę nr 2 ;) Rita ma jakąś zainteresowaną panią z Łodzi. Quote
ataK Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 A ta Trójka zostaje na razie w schronisku? Quote
farmerka63 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Trójka nie jest z naszego schroniska. Ktoś ją wkleił, bo bardzo przypomina Jedynkę i Dwójkę. Zresztą Dwójka również w tej chwili siedzi w schronisku - nie mamy DT :( Quote
ataK Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Ja w dalszym ciągu ewentualnie mogę wcisnąć do siebie "coś" maleńkiego, tak do powiedzmy 4, góra 5 kg na DT... Raczej sunię, koniecznie łagodną ze względu na dzieciniec i zwierzyniec u mnie, no i za karmę. Quote
Nevada Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 "calineczkę 3" [B]mru[/B] wrzuciła na wątek mikropsiaków [URL]http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie-ogłaszając-swoje-MIKRUSY-pamiętajcie-o-innych-które-cierpią!/page136[/URL] post 3382, ja przekleiłam, bo mnie zaskoczyło podobieństwo (przynajmniej na tej fotce) do Calineczek 1 i 2 :-) Quote
Majka0010 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 [url]http://allegro.pl/dran-ferwex-w-typie-york-pies-psy-i1410852184.html[/url] FERWEX w typie yorkshire terier - jest słodki i piękny Ma też komplet wspaniałych zębów i potrafi ich użyć, gdy coś mu się nie podoba! Dobrze, że to taki maluszek i nie może zrobić tak naprawdę krzywdy. Nie zawsze zgadza się z innymi zwierzętami i nie lubi, gdy robi mu się coś na siłę. Na pewno nie nadaje się do domu z dziećmi. O dziwo - koty są dla niego przezroczyste! No owszem - obwącha - i to tyle. Przede wszystkim to bardzo wesoły i energiczny psiak Psiak, który potrzebuje odpowiedzialnego właściciela. Bo pierwszy miesiąc po adopcji Ferwexa, raczej nie będzie miodowy... Jak każdy pies - musi mieć wyznaczone granice - jeśli trafi na odpowiedzialnego, cierpliwego człowieka, będzie wspaniałym towarzyszem! Quote
Zoskaa Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 To ja napiszę kilka słów o życiu Calineczki nr 1 (obecnie Nala) w nowym domku - to już drugi dzień razem :) Mała jest przekochana! Już troszkę się mniej boi - nie przewraca się za każdym razem na plecki, gdy chce ją pogłaskać - jak to było na samym początku. W mieszkaniu nie opuszcza mnie ani na krok. W pokoju zawsze kładzie się obok mnie, mimo, że legowisko jest tuż obok. Na widok smyczy, która zwiastuje spacerek, radośnie szczeka i podskakuje. :) Na spacerkach chodzi tuż przy nodze, co chwilę ją wąchając i sprawdzając, czy to nadal ja. Z czystością nie było na razie żadnej wpadki - często chodzimy na spacerki. Nala jest strasznym głodomorem - miskę zawsze wyliże do połysku. Mamy tylko jeden problem.. Gdy Mała zostaje sama choć na chwilę, tak przeraźliwie szczeka i piszczy oraz niszczy wszystko, co znajduje się w jej zasięgu - na razie jest to kilka książek, z których zostały wióry, budzik rozebrany na części, obdarty materiał, który zakrywał szybę w drzwiach do mego pokoju oraz porysowane drzwi. Biedna, aż tak się boi, by znowu jej ktoś nie zostawił.. Nie pomagają zostawione smakołyki - nawet ich nie tknie pod mą nieobecność - dopiero jak przychodzę, wita mnie radośnie i zabiera się do ich konsumowania. Przeczytałam kilka artykułów o lęku separacyjnym, będziemy z Małą nad tym pracować. Mam nadzieję, że efekty się pojawią.. Quote
rita60 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Witaj Zoskaa,ciesze sie,ze malenka juz w swoim domku:loveu:Jesli chodzi o lęk separacyjny,to musisz uzbroić sie w cierpliwość, mysle,ze ten lek przed ponownym porzuceniem siedzi w niej głeboko,dopóki nie poczuje się bezpieczna,może tak być. Powodzenia życze i serdecznie pozdrawiam:lol: Quote
Basia Z. Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Takie wątki grupujące pieski do adopcji pieski wg określonych typów to super pomysł :) Quote
EVA2406 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 [quote name='Basia Z.']Takie wątki grupujące pieski do adopcji pieski wg określonych typów to super pomysł :)[/QUOTE] Też tak myślę :) Zapraszam na bazarek na kociaki w potrzebie: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/200509-BAZAREK-CIUSZKOWO-GEOGRAFICZNY-NA-5-KOLOROWYCH-KOCIAK%C3%93W-u-Bajk21-do-2-.02-godz.-22?p=16140373#post16140373[/URL] Quote
Olena84 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 W razie adopcji do kogo dać namiary? Zgłosił mi sie pan na fb, podpytam go jeszcze, ale w razie czego sie juz tutaj pytam. Quote
Olena84 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Chciałby adoptować yorka, jesli potwierdzi ze zgadza sie na wizyte, itp, to mozna mu pare kandydatow podeslac. Quote
rita60 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 [quote name='Olena84']W razie adopcji do kogo dać namiary? Zgłosił mi sie pan na fb, podpytam go jeszcze, ale w razie czego sie juz tutaj pytam.[/QUOTE] A którego psiaka dotyczy ? Quote
Borówka16 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 [quote name='rita60']A którego psiaka dotyczy ?[/QUOTE] Rituś, pewnie ogółem Pan chce yorkowatego. Quote
Recommended Posts