Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pan chetny na adopcje psiaka pisze "(...) potrzebuję przyjaciela a że mam malutki domek to i pieska chciałbym malutkiego i tak jak pisałem wielkości yorkshire czyli miniaturkę , jeśli macie takiego proszę o zdjęcia(...) z góry dziękuję , (...)również proszę wziąść pod uwagę że mieszkam na podkarpaciu(...) - mam maila, i miasto, pan zgadza sie na wizyte przedadopcyjna, komu podac???

Posted

Znalazłam ostatnio taką fajną stronkę www.care2.com/click-to-donate na której można pomóc psom i innym zwierzętom, a nawet ludziom chorym na raka, pomóc w likwidacji efektu cieplarnianego czy chronić lasy. Wystarczy wejść na stronę i klikać w poszczególne rubryki w tabelce po lewej stronie(jak klikniecie to zaznaczy się zielonym ptaszkiem)przedstawiającej zwierzęta czy problemy(można też klikać w obrazki), a potem kliknąć w "click to donate"-i gotowe. To jest całkowicie bezpłatne, tak jak na stronie Pajacyka www.pajacyk.pl (można kliknąć raz dziennie z jednego komputera na każdego zwierzaka czy akcję).
Znalazłam też strony na których możecie podpisywać różne petycje np. "stop mordowaniu psów na EURO 2012" Są to: www.viva.org.pl ; www.petycje.pl ; www.thepetitionsite.com/1/STOP-BRUTALITY-AND-MASSACRE-OF-DOGS-IN-POLISH-SHELTERS

życzę powodzenia i wytrwałości w klikaniu:lol:

Posted

[quote name='farmerka63']Dzisiaj do domu pojechała nasza Calineczka nr 2. Szukamy rudego mikropieska bardzo podobnego do Calineczek. Podobno mru coś wie na jego temat...
Dwie Calineczki w domkach:loveu:cioteczko z Tobą współpraca to sama przyjemność,dzięki:buzi::Rose:.
Załozyłam watek na Przygarnę psa.

Posted

Zdjęcia Nali (Calineczki 1) w domku :)
Strasznie ciężko było zrobić jakieś zdjęcie, bo mała kręci się niesamowicie, domagając się pieszczot - najbardziej lubi głaskanie po brzuszku.

Śpioszek :)

Posted

Katasza napisał(a):
Zoska, maleńka u Ciebie pięknieje :loveu:

Też tak uważam :) :loveu:
Napisałam też do tych ludzi co znaleźli yorka z pytaniem, czy psiak zostanie u nich na stałe czy musi szukać domku w razie nie zgłoszenia się właściciela.

Posted

Calineczka wygląda genialnie!! do twarzy jej w błękitach, może ma błękitną krew :cool3::lol:

Chciałam ogłosić wszem i wobec że Kajtuś od tygodnia jest juz w nowym domku i odpukać jest ok, a więcej info i zdjęć na wątku:) można go usunąć z listy potrzebujących:)

Posted

dzięki cioteczki, nie pomyślałam o tym, dajcie znać co odpiszą

piechcia15 a ja o tym wiem :D gadałam z dziewczyną i jak będzie w Krakowie to obiecała mi że go zobaczę na żywo i poznam :) będzie miał tam dobrze :) Paulina już w pierwszy dzień dała jego zdjęcia na FB :)

Posted

tak :) ja zrobiłam wydarzenie na FB i tam się zgłosiła, wszystkie szczegóły jej podawałam, wątek itd. i się wypytywałam jej :) a co zdecydowało że to do Pauliny trafił Kajtuś? Podobno było trochę domków chętnych? Czyżbyście u niej zauważyli złote klamki? :D

Posted

nie wiem czy ma złote klamki bo nie byłam tam osobiście. Wpłaciła na niego pieniążki jeszcze nic o niem nie wiedząc, rozmawiałam z nią i wydała mi sie konkretna.
To może w takim razie ty powinnaś dostać po uszach:mad: bo ktoś Paulinie na samym początku obiecał że dostanie tego psa, nie konsultując się ze mną. A dowiedziałam sie o tym jako ostatnia gdy zadzwoniła do mnie już pod koniec jego pobytu u mnie jak już miałam kilku chętnych:mad::cool3: na szczęście wykruszyli się sami i tak w finale pies jest u niej :p

Posted

ja jej nic nie obiecywałam! powiedziałam jej że są inni chętni i zostanie wybrany najlepszy domek, specjalnie jej to powiedziałam żeby nie była taka pewna, może pomyślała że będzie najlepsza po prostu ;p

Posted

nie wiem,nieważne. Szkoda czasu na dociekanie, ale głupia sytuacja była dla mnie gdy zadzwoniła zapytać kiedy będzie mogła odebrać pieska a ja..."ale o co chodzi?":) grunt, że pies już w ds:)