Jump to content
Dogomania

Yorki do adopcji, wątek zgłoszeniowy i dyskusyjny

LadyS

Recommended Posts

sorki jestem poza domem dopiero do kompa sie dorwałam...
jestem juz po rozmowie z panią Dorotą, dziś po20tej (jak wyjdzie z pracy) będzie dzwonic do tej wlascicielki żeby sie wstrzymałą z uśpieniem
Jagna zadzwon dziś do pani Doroty (tak do 23 mozesz dzwonic a jak niei dasz rady dzis to jutro ale od 10.30 dopiero) i juz między sobą ustalicie dokładnie kiedy i jak:-)

[quote name='ladySwallow']Psy w schroniskach:

1. Imię:Corargol-Szmatka
2. Wiek:4-5 lat
3. Waga:5kgpo obcieciu napewno mniej
4. Płeć:samiec
5. Miejsce pobytu:Schronisko w Koszalinie
6. Stan zdrowia:Wycienczony,zagłodzony
7. Sterylizacja:nie
8. Szczepienia:chyba nie
9. Stosunek do ludzi:nie jest agresywny
10. Stosunek do dzieci:nie wiadomo
11. Stosunek do kotów:nie wiadomo
12. Stosunek do psów:nie wiadomo
13. Opis charakteru:trudno okreslic w tym stanie
14. Wątek:[url]http://www.dogomania.pl/threads/1993...Szmatka-Polska[/url].
15. Zdjęcie
[IMG]http://img833.imageshack.us/img833/8646/coralgol2.jpg[/IMG][/QUOTE]

nie moge wejsc na jego watek!?

Dorcia właśnie po rozmowie z tą babą. Oto co mi napisała w smsie :

"Chyba będe jechała po niego w sobotę teraz ma fazę ze cały czas jest zaburzony slini sie i ma język na wierzchu"

uff przynajmniej go nie uśpili.... teraz czekamy do soboty.... a potem wet

Witam was.
w sobotę pojadę po pieska ,bardzo się boje co zobaczę,podobno jest zmulony ,pynio otwarty i chodzi po ścianach :( nie jest tak zawsze .
Podobną sytuacje miałam z Maltusią ,zachowywała się dokładnie tak samo :( było to zespolenie wrotno oboczne ,takie wady leczy się operacyjnie .
W październiku piesek był zdrów ,byłam ,widziałam ,potwierdzam...podobno wszystko zaczęło się od wrzodu na szyi ,ogromnego ,który został przekuty ,odkażony itp.
Potem było już dziwnie ,chodził jak pijany itp.
Poprosiłam aby piesek nie był karmiony od g. 22 poprzedniego dnia.
Można będzie od razu zrobić mu badania krwi .
Najlepiej by było zrobić amoniak lub kwasy żółciowe ,amoniak mamy wynik po pół godziny niestety na kwasy musimy czekać około tygodnia ,to badanie pokazało by czy to z.w.o.
ew. USG przepływowe .
przepraszam za mądrzenie ,ja po prostu wiem na temat zespolenia chyba wszystko .niestety.
mshume dziękuję za dofinansowanie mi biletów na pociąg :)

Zakładam malcowi wątek, zaraz dam link. Kasę zbierajmy z bazarków itd na konto piranhii, na skarpetę yorkową - potem będziemy do Jagny po prostu wysyłać, a to, co zostanie, będzie na inne przypadki yorkowe.

Zapraszam do wpisywania się na wątek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/199544[/url]

[quote name='ladySwallow']Dorcia, skoro się znasz -od czego radzisz zacząc, prócz badania krwi? Czy najlepiej zrobić najpierw badanie krwi, a na jego podstawie i na diagnozie dobrego weta opierać dalsze zlecanie badań?[/QUOTE]

tak ,uważam że pierw powinno zostać wykonane badanie krwi z biochemią i kwasy żółciowe ew. amoniak ,na amoniak niestety trzeba pobrac pod korek i tu może być problem,za to wynik jest do godziny .
Robią to na Powstańców Śląskich i na SGGW ,chyba że już więcej lecznic ma odczynniki.
Potem ,jeżeli parametry wyjdą tak jak myślę trzeba zrobić USG przepływowe najlepiej u dr. Kosiec reszta w rękach Galantego .
przepraszam ,dostępna będę pod tel.
teraz muszę zmykać od kompa.