LadyS Posted January 4, 2011 Author Share Posted January 4, 2011 [quote name='mshume']Dzwoniłyście do dorcia44? Trzeba tego malca szybko zabierać :([/QUOTE] Piranha miała dzwonić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jagna78 Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 [quote name='ladySwallow']Piranha miała dzwonić.[/QUOTE] ano miała dzwonić:).... u mnie miejsce czeka....:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sacred PIRANHA Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 sorki jestem poza domem dopiero do kompa sie dorwałam... jestem juz po rozmowie z panią Dorotą, dziś po20tej (jak wyjdzie z pracy) będzie dzwonic do tej wlascicielki żeby sie wstrzymałą z uśpieniem Jagna zadzwon dziś do pani Doroty (tak do 23 mozesz dzwonic a jak niei dasz rady dzis to jutro ale od 10.30 dopiero) i juz między sobą ustalicie dokładnie kiedy i jak:-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mshume Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 Super, szybko działacie :) Mam nadzieję,że maluch będzie za parę dni bezpieczny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jagna78 Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 dobra zadzwonie jeszcze dziś :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piechcia15 Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 gdyby sie okazało że maluch będzie żył to zgłoście sie do mnie, bo mam dwie osoby chętne na zdrowego lub chorego yorka, do jednej z nich pojedzie kajtek, a druga może poczeka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trusia23 Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 Jesli kiedys bylaby potrzeba znalezienia domu dla yorka(mix oczywiscie) chetie ofiaruje swoj dom. Zgadzm sie na wizyte red adopcyjna po adopcyjna,na kastracje/sterylizacje. Mam syna 2 letniego i kota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sacred PIRANHA Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 trusia obserwuj ten wątek, napewno zaczną sie tutaj pojawiac yorki do adopcji co do tego maluszka to na razie nie myslimy o ds tylko trzeba go zabrac i zdiagnozowac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trusia23 Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 oczywisce rozumiem to. Nawet o tym nie mysalam bo wiem ze juz sa chetni.Nie chce sie wpychac:) ale mysle ze kiedys jakis w potrzebe bedzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trusia23 Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 [quote name='ladySwallow']Psy w schroniskach: 1. Imię:Corargol-Szmatka 2. Wiek:4-5 lat 3. Waga:5kgpo obcieciu napewno mniej 4. Płeć:samiec 5. Miejsce pobytu:Schronisko w Koszalinie 6. Stan zdrowia:Wycienczony,zagłodzony 7. Sterylizacja:nie 8. Szczepienia:chyba nie 9. Stosunek do ludzi:nie jest agresywny 10. Stosunek do dzieci:nie wiadomo 11. Stosunek do kotów:nie wiadomo 12. Stosunek do psów:nie wiadomo 13. Opis charakteru:trudno okreslic w tym stanie 14. Wątek:[url]http://www.dogomania.pl/threads/1993...Szmatka-Polska[/url]. 15. Zdjęcie [IMG]http://img833.imageshack.us/img833/8646/coralgol2.jpg[/IMG][/QUOTE] nie moge wejsc na jego watek!? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sacred PIRANHA Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 coś z linkiem nie ten teges... [url]http://www.dogomania.pl/threads/199366-KOSZALIN-kudłaty-CORALGOL.-Rasy-Brudna-Śmierdząca-Szmatka-Polska[/url]. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
IVV Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 sliczny ten maly ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jagna78 Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 Na razie nic jeszcze nie wiadomo:( Dorcia dzwoniła wczoraj wieczorem ale nie odbierali..... ma dzwonić dziś koło 11. Trzymajcie kciuki, żeby nie było za późno:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jagna78 Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 i dalej nic nie wiem :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sacred PIRANHA Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 uzbrojmy sie w cierpliwosc... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LadyS Posted January 5, 2011 Author Share Posted January 5, 2011 Nic nie wiesz, tj. nie rozmawiałaś z Dorcią, czy Dorcia się nie dodzwoniła? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jagna78 Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 nie rozmawiałam .... miała zadzwonić jak będzie coś wiedzieć.... ale chyba zaraz do niej napisze smsa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jagna78 Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 Dorcia właśnie po rozmowie z tą babą. Oto co mi napisała w smsie : "Chyba będe jechała po niego w sobotę teraz ma fazę ze cały czas jest zaburzony slini sie i ma język na wierzchu" uff przynajmniej go nie uśpili.... teraz czekamy do soboty.... a potem wet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
IVV Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 niestety szczenieta yorkow (malych ras) maja dosyc czesto problemy neurologiczne i bez skomplikowanych operacji nie maja szans na przezycie ...(a i te nie daja gwarancji...) trzymam kciuki za malucha ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorcia44 Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 Witam was. w sobotę pojadę po pieska ,bardzo się boje co zobaczę,podobno jest zmulony ,pynio otwarty i chodzi po ścianach :( nie jest tak zawsze . Podobną sytuacje miałam z Maltusią ,zachowywała się dokładnie tak samo :( było to zespolenie wrotno oboczne ,takie wady leczy się operacyjnie . W październiku piesek był zdrów ,byłam ,widziałam ,potwierdzam...podobno wszystko zaczęło się od wrzodu na szyi ,ogromnego ,który został przekuty ,odkażony itp. Potem było już dziwnie ,chodził jak pijany itp. Poprosiłam aby piesek nie był karmiony od g. 22 poprzedniego dnia. Można będzie od razu zrobić mu badania krwi . Najlepiej by było zrobić amoniak lub kwasy żółciowe ,amoniak mamy wynik po pół godziny niestety na kwasy musimy czekać około tygodnia ,to badanie pokazało by czy to z.w.o. ew. USG przepływowe . przepraszam za mądrzenie ,ja po prostu wiem na temat zespolenia chyba wszystko .niestety. mshume dziękuję za dofinansowanie mi biletów na pociąg :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trusia23 Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 kurcze,biedny szczylek. Mam nadzieje ze jednak da sie go wyciagnac z tej choroby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LadyS Posted January 5, 2011 Author Share Posted January 5, 2011 Dorcia, skoro się znasz -od czego radzisz zacząc, prócz badania krwi? Czy najlepiej zrobić najpierw badanie krwi, a na jego podstawie i na diagnozie dobrego weta opierać dalsze zlecanie badań? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
IVV Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 ja tez wlasnie boje sie ,ze to liver shunt i to co piszesz Dorcia uderza w sedno problemu :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LadyS Posted January 5, 2011 Author Share Posted January 5, 2011 Zakładam malcowi wątek, zaraz dam link. Kasę zbierajmy z bazarków itd na konto piranhii, na skarpetę yorkową - potem będziemy do Jagny po prostu wysyłać, a to, co zostanie, będzie na inne przypadki yorkowe. Zapraszam do wpisywania się na wątek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/199544[/url] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorcia44 Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 [quote name='ladySwallow']Dorcia, skoro się znasz -od czego radzisz zacząc, prócz badania krwi? Czy najlepiej zrobić najpierw badanie krwi, a na jego podstawie i na diagnozie dobrego weta opierać dalsze zlecanie badań?[/QUOTE] tak ,uważam że pierw powinno zostać wykonane badanie krwi z biochemią i kwasy żółciowe ew. amoniak ,na amoniak niestety trzeba pobrac pod korek i tu może być problem,za to wynik jest do godziny . Robią to na Powstańców Śląskich i na SGGW ,chyba że już więcej lecznic ma odczynniki. Potem ,jeżeli parametry wyjdą tak jak myślę trzeba zrobić USG przepływowe najlepiej u dr. Kosiec reszta w rękach Galantego . przepraszam ,dostępna będę pod tel. teraz muszę zmykać od kompa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts