Jump to content
Dogomania

Neska-wyrwana z koszmaru.Zostala wroclawianka:) Powodzenia !!

Recommended Posts

Posted

Moniko, może w tytule pisz mix owczarek niem./collie, bo wtedy szukającym przez wyszukiwarkę po rasie wyskakuje, a mix onka nie wyjdzie. Wielu ludziom ten skrót nic nie mówi. Mnie adopcje onków zawsze sprawnie szły, bo ludziom kojarzą się z mądrymi, opiekńczymi psami i chętnie adoptują właśnie tą rasę.

Nowe wieści odnośnie Neski.
Neskę wczoraj na noc wzięłam do domu. I tu duże zaskoczenie, bo pomimo, ze jest niesamowicie proludzka i przylepna, to nie mieszkała raczej w domu. Może własnie dlatego tak zabiega o uwagę, że nie zawsze miała kontakt z człowiekiem, a jest towarzyska. Do domu trzeba ja było wnieść na rękach. Oczywiście całą noc chciała wyjść. Tym jednak się nie przejmuję, bo Oskar swoją pierwszą domową noc przestał jak słup pod drzwiami, a teraz tylko wychodzi na szybkie spacery.
Natomiast gorsze jest to, że Neska nie zachowuje czystości w domu. Przy takim dużym psie, to jednak może byc problem. Mam nadzieję, że jakoś załapie, o co chodzi, żeby nie zrazic potencjalnego domu.

Jest przekochanym psem. Tak przylepnej suki chyba jeszcze nie miałam. Uwielbia też dzieci, ale raczej do małych sie nie nadaje, bo jej ulubionym zajęciem jest wskakiwanie na człowieka i opieranie łap na ramionach lub obejmowanie łapami w pasie i rozdawanie całusów. Tak potrafi długo przestać. Żadne dziecko tego nie wytrzyma, bo jest ciężka i duża. Jest też dosyć żywiołowa. Plusem jest, że nie jest szczekliwa i nie niszczy w domu.
Neska chodzi bez smyczy, nie ma mowy, zeby się gdzieś oddaliła. Cały czas pilnuje człowieka i przybiega na każde zawołanie.

jest towarzyska w stosunku do innych psów i nie ma żadnych dominacyjnych zapędów. Bawi się z Reksiem, a rano szalała z Opieńkiem. On jest świetny do zabaw, rozrusza każdego psa. Oboje niedawno byli dziećmi, to mają prawo do wygłupów.

• Replies 297
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam nadzieję, że szybko złapie i się zaaklimatyzuje.
Monika- czyli jednak nie tylko mnie się wydawało, że Nesia ma coś z kolaka:) nie wiem, czy nie dobrze by było dopisać, że adopcja po podpisaniu umowy adopcyjnej i zgodzie na wizytę poadopcyjną.

Posted

Neska wygląda jak krzyżówka obu ras. Praktycznie cechy dziedziczy po połowie.
Wstawię zbliżenie jej umaszczenia.

[URL="http://img202.imageshack.us/i/dsc08613x.jpg/"][IMG]http://img202.imageshack.us/img202/846/dsc08613x.jpg[/IMG][/URL]

Jesli ja mialabym ją wydac do nowego domu, to tylko wydaję z umową adopcyjną (po uwaznym zapoznaniu się z treścią), a tam jest zaznaczona zgodan na wizytę poadopcyjną, więc inaczej nie będzie.

Posted

stałych:) babcia straciła pieska w zeszłym roku, opieki się już nie podejmie, bo nie bardzo daje radę sama, ale serce ma OGROMNE:)

zamówiłam bazarek ogłoszeniowy dla Nesi. Nie wiem tylko na kiedy uda się te ogłoszenia zrobić.