Jump to content
Dogomania

Neska-wyrwana z koszmaru.Zostala wroclawianka:) Powodzenia !!

Recommended Posts

• Replies 297
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nesca jest juz w domku :)
pojechałysmu w pt w nocy do wrocka...Jaaga wielkie dzięki dla Andrzeja za podwiezienie mi suni :)
cała drogę grzecznie siedziała z 5 innymi psiakami i ze stadkiem kociaków
do kotów jest na szczęście ok...choć bardzo ja interesują
w nocy strasznie płakała jak chciałam zeby spała zamknięta w innym pokoju
jest bardzo wesołą sunią, łasi sie do człowieka na każdym kroku, chetnie wita sie z każdym podając łapkę
niestety jak dla mnie była bita, reaguje strachem na kazde nawet mało gwałtowny ruch, trześniecie...kładnie sie wtedy na podłodze jak dywanik :(
zle znosi podróz samochodem...mam uwalone całe auto...
w domku obwąchała kazdy kat, mam nadzieje ze bedzie jej tam dobrze
martwi mnie trochę brama...zwróciłam na to uwagę właścicielce...Nesca moze sie pod nia przecisnac a zaraz jest ruchliwa droga...tak tez zgineła poprzednia sunia collie (*) :(
Pani powiedziała,ze bedzie raczej z drugiej str wejscia w ogrodzie ibeda pilnowali..w koncu nauczke juz mają

Posted

Ale ona ma nie być wypuszczana na przód domu, tylko do tej część z podwójnym płotem - gdzie jest najpierw drewniany, a równolegle siatka.
Chyba ich wkrótce muszę odwiedzić, bo strasznie się martwię, jak psina znosi te zmiany, transporty i jak nowa właścicielka sobie z nią radzi.

Posted

Dobrze, że jest juz w domu.
Neska u nas też się tak płaszczyła, ale raczej tylko jak coś zniszczyła i wiedziała, że zrobiła źle oraz przy zapinaniu smyczy. Przy normalnych czynnościach nie. Z tym, że zaraz doskakiwała i rozdawała całusy. Mnie ciągle obskakiwała, do mężczyzn zachowywała dystans i Andrzej zwracał Pani uwagę, że może obskakiwać i początkowo musi pilnować ją, żeby nie przewróciła dziecka.
Jojczenie nocą to u niej normalne, bo nie lubi zostawać sama. Jak była z innym psem, to był spokój.
Koty toleruje, tylko musi obwąchać i wsadzić nos pod ogon. jesli kot się boi, to go bardziej pilnuje, ale jak ją olewa, to traci nim zainteresowanie. Ogólnie nie wykazuje żadnej agresji.

Posted

Nie wytrzymałam napięcia i dziś zadzwoniłam do pani Gracjany. Dziewczyny! Czy wy na pewno zawiozłyście tej pani psa, którego opisujecie???? Bo pani twierdzi, że pies jest bezproblemowy, nie piszczy, nie niszczy, śpi w nocy.

Posted

Basia1244 napisał(a):
Nie wytrzymałam napięcia i dziś zadzwoniłam do pani Gracjany. Dziewczyny! Czy wy na pewno zawiozłyście tej pani psa, którego opisujecie???? Bo pani twierdzi, że pies jest bezproblemowy, nie piszczy, nie niszczy, śpi w nocy.

no to tylko trzeba się cieszyc :)

Posted

Trzymam kciuki, żeby tak było na zawsze, ale u nas Neska tez na początku nic nie tknęła. Dopiero jak przestała sie bać nowego miejsca, ośmieliła się, to wtedy. Pierwsze noce w domu były koszmarne, bo praktycznie wisiała na drzwiach, ale potem spała bez problemu. Z tym, że w domu wczesniej na pewno nie była.
Może jest grzeczniejsza, jak jest bez innych psów.
Jeszcze ma problem ze zmianą sierści, bo cały swój zimowy, puchaty i dłuższy włos w cieple zaczęła tracić. Wyczesywała jej go, ale sporo mięciutkiego podszerstka wychodziło. Teraz jest bardziej gładkowłosa oprócz kryzy i portek. Za kilka dni powinien ten problem zniknąć i wtedy może juz być sunią całkiem idealną.

Posted

kochani ,tak wyglada rozliczenie Neski :

rozliczenie:

13.12
-----------

Ania i Porto--100zl (50zl-dekl. 40zl-tabletki+10zl extra)
babcia Ania i Porto-50zl

-40zl za tab.odrob.(przelane do Jaagi.13.12)

16.12
---------
Alter Ego ---100zl

-125zl (oplata za dt 9.12-23.12)16.12

20.12
--------
ANNA F. rzeszow-----20zl

29.12
Ania i Porto_od przyjaciolki ----50zl

01.01
........
z bazarku ick i Javeny
(kupujacy-
Tomcug-33zl
Szczypireczek-5zl
agada 32zl
Javena-6zl
Angel33-5zl
monika083 -17zl
============ 98zl

4.01.
----

Avilia z bazarku ---108zl

-125zl (oplata za dt 23.12-9.01) 10.01

12.01
------------
Ania i Porto z babcia--- 100zl

saldo +338zl

Jaaga ,prosze napisz ile jestesmy Ci jeszcze winni od 10.01 ,
108zl z bazarku dominikibankert na prosbe dominiki zostanie przekazane dla ONki Shili ,z tego watku:
http://www.dogomania.pl/threads/196509-On-ka-Szila-potrzbuje-stałych-deklaracji-na-hotel-gdzie-zaufa-człowiekowi...

Posted

Bardzo się cieszę,że Neska nie sprawia kłopotów!
Aga dziękuję,że Ją dowiozłaś do kresu Jej podróży! :)
I Wam Jaaga dziękuję za opiekę i podwiezienie Jej, Budryskowi.
To dla nas wielka pomoc.