Gisic87 Posted March 24, 2013 Author Posted March 24, 2013 Sąsiedzi nie pomogą bo moje psy tylko tolerują, znajomi zmotoryzowani albo pracują albo nie pomogą i tak to wygląda:roll: Agra ma 300zł na koncie ale teraz 100zł odejdzie na karmę a do tego deklaracje miesięczne znów się uszczupliły:roll: Brat na święta wraca do domu, wtedy ubezpieczy auto i będę mogła nawet sama z Agrulą pojechać inaczej nie mam jak:shake: Chciałabym nawet już pojechać z nią ale to wszystko nie jest zależne ode mnie:roll: Quote
tatankas Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 [quote name='Martika@Aischa']Katowice - Tychy to odległość nie całe 20 km ......Gisic zapytaj sąsiada ...koleżankę kogo kolwiek czy by Was nie podwiózł za zwrot kosztów paliwa ....widzę że Agra ma na koncie ponad 300 zł a koszt na pewno nie będzie wysoki ... przecież to zaledwie kilka minut drogi ...ja tak tylko głośno myślę :roll:[/QUOTE] 20km samochodem (40km w obie strony) to koszt 25-40zł,zależy czy diesel czy benzyna,wiem bo jeżdżę do siostry taki kawał co tydzień,a czasowo to też 20-30 minut w jedną stronę ;) Quote
__Lara Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Cioteczko Gisic, napisz do JOMY, ona jest z Tychów. Quote
Gisic87 Posted March 26, 2013 Author Posted March 26, 2013 Brat ma auto na benzynę, w piątek wraca z niemiec więc opłaci ubezpieczenie i będziemy mogli podjechać w przyszłym tygodniu:roll: no chyba że znajdziemy coś wcześniej;) Agra jak tak sobie czasem przysiądzie zamyślona i sobie ją obserwuję to zauważyłam że nawet główka jej wróciła do normalnego stanu i nie jest już przekrzywiona. Do tego dochodzi zapomniany nawyk otwierania szafki pod zlewem gdzie jest kosz na śmieci jak pani nie ma w domu dłuższy czas:roll: A przed chwilą doszła nam paczka z allegro. Kupiłyśmy worek brita dla seniorów 15kg za 97zł a to tego gratis 2 puchy i smaczki które widać na zdjęciu razem z paragonem;) Miska karmy pochłonięta z miejsca przez Agrę, tylko tak jest zawsze więc zastanawiam się ile kg nam zostanie w worku jak Agruli się znudzi i znów będzie wybrzydzać:roll: Paragon za karmę: [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-Dyao31k1xP8/UVGgKX9dTuI/AAAAAAAADvc/Y-pLHVia0F4/s512/20130326_141343.jpg[/IMG] A tutaj paragon za puchy które kupiłam w zeszłym tygodniu bo pannica nie chciała w ogóle tykać suchego (wiem że lidlowskie ale nie miałam jak i gdzie kupić innych): [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-SfY4jUluS4U/UVGgOgO8ukI/AAAAAAAADvk/Z4yEXGoqhXc/s512/20130326_141603.jpg[/IMG] Doszła także wpłata od anett - 20zł za co ogromnie dziękujemy że dalej o nas pamięta mimo że nie ma jak wejść na dogomanie:loveu: Quote
bela51 Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Gisic, nie kupowałam nigdy Brita seniora. Mozesz mi napisac jakie są tam chrupki ? Czy bardzo twarde i duze ? Moja staruszka Onka ma liche zęby, wiec mnie to interesuje...:roll: Quote
Gisic87 Posted March 26, 2013 Author Posted March 26, 2013 Chrupki są twarde jak w normalnym adulcie który kiedyś kupowałam ale są drobne jakieś 0,5cm kwadraciki. Agrula ma ząbki jakie ma, jedne są inne nie ale wcina aż się uszy trzesą;) przynajmniej na razie:lol: Quote
caryca26 Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 Mam nadzieję , że Agrulka zdrowa. Wysłałam swoją ,,dyszkę " za kwiecień . Mizianki dla pannicy:) i Wesołych Świąt dla Roksany i wszystkich cioteczek! Quote
bela51 Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 Wesołych Świat !:lol: [IMG]http://www.umcs.lublin.pl/images/media/Uniwersytet.otwarty.na.jutro/wielkanoc.jpg[/IMG] Quote
tatankas Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Jak tam Agrula? [COLOR=#696969]ps.W poniedziałek poszły pieniążki ode mnie-kolejne stałe na Agrę-doszły?[/COLOR] Quote
Gisic87 Posted April 19, 2013 Author Posted April 19, 2013 Witajcie, Troszkę się u nas działo a raczej u mnie w rodzinie, więc nie za bardzo miałam czas nawet na neta wejść:roll: Zacznę od wpłat, pieniążki doszły za co ślicznie dziękujemy:loveu: Wpłaty: bela51 - 10zł (marzec) caryca26 - 10zł (kwiecień) tatankas - 30zł (kwiecień, maj, czerwiec) abra64 - 10zł (marzec) Bardzo dziękujemy:loveu: Co do naszej pannicy, standardowo, nic nie widać by miała 15 lat, psoci, szczeka i rzuca się na co niektóre psiaki, wybrzydza z jedzeniem ot bez zmian:lol: Na początku tygodnia zakupimy preparat na kleszcze bo to już ten czas i zakropimy by móc udać się na dłuższy spacerek do lasku i zrobić nowe zdjęcia;) Tak też się nieśmiało zastanawiam czy nie przenieść wątku Agry do "mają dom ale potrzebują pomocy" gdyż uważam że Agra jest u mnie tyle czasu a chętnych brak i do tego dochodzi wiek i inne problemy że mam już nikłą nadzieję na znalezienie jej domku niestety:roll: Co o tym myślicie? Quote
DONnka Posted April 20, 2013 Posted April 20, 2013 Moim zdaniem lepiej, żebyś została tzw. dożywotnim DT ;) Mając taki status będziesz mogła liczyć na więcej opcji pomocy finansowej Jak przeniesiesz wątek do działu: [I]Mają dom, ale potrzebują pomocy[/I], to nie będzie można np. robić na Agrę bazarków :roll: SKARPETA OWCZARKOWA też nie będzie mogła wtedy pomóc gdyby zaszła taka potrzeba :shake: Przemyśl to dobrze :) Głaski dziewczynie wysyłam :loveu: Quote
__Lara Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 [quote name='DONnka']Moim zdaniem lepiej, żebyś została tzw. dożywotnim DT ;) Mając taki status będziesz mogła liczyć na więcej opcji pomocy finansowej Jak przeniesiesz wątek do działu: [I]Mają dom, ale potrzebują pomocy[/I], to nie będzie można np. robić na Agrę bazarków :roll: SKARPETA OWCZARKOWA też nie będzie mogła wtedy pomóc gdyby zaszła taka potrzeba :shake: Przemyśl to dobrze :) Głaski dziewczynie wysyłam :loveu:[/QUOTE] Też tak uważam, na ds nie można robić bazarków :/ Quote
bela51 Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 Ale pusto sie zrobiło u Agry.. Jak ona sie miewa, nie byliscie w Tychach ? Quote
caryca26 Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 Posyłam buziaki dla Agruli i moją ,,dyszkę" za maj:) Quote
Martika&Aischa Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='DONnka']Moim zdaniem lepiej, żebyś została tzw. dożywotnim DT ;) Mając taki status będziesz mogła liczyć na więcej opcji pomocy finansowej Jak przeniesiesz wątek do działu: [I]Mają dom, ale potrzebują pomocy[/I], to nie będzie można np. robić na Agrę bazarków :roll: SKARPETA OWCZARKOWA też nie będzie mogła wtedy pomóc gdyby zaszła taka potrzeba :shake: Przemyśl to dobrze :) Głaski dziewczynie wysyłam :loveu:[/QUOTE] Od 01.01. na dogo zmiany bazarkowe ;) nie można organizować bazarków na psiaki nie ogłaszane do adopcji co jest równoznaczne z DT dożywotnim. Niestety :( dlatego tak głośno myślę że Gisic powinna zostać po prostu DT ;) A dla Pannicy mnóstwo głasków :loveu: Quote
Gisic87 Posted May 12, 2013 Author Posted May 12, 2013 Witajcie Znów długo mnie nie było ale załatwiałam prywatne sprawy. Pamiętacie zoolog z sosnowca = niewypał? Zadzwonił do mnie że jednak chce mnie do pracy po takim czasie, poszłam bo wiadomo pieniążki itp i co i znów po 2 dniach na lodzie zostałam:/ i oczywiście nic za to nie dostałam :/ W tej chwili jestem troszkę zajęta bo zabieram się za otwarcie własnego sklepu i sporo czasu to kosztuje:roll: Obiecuję uzupełnić zaległości w 2 poście. Poza tym u Agruli wszystko ok, pannica, staruszka nasza grzeczna chociaż zdarzyło się że 2 razy wypatroszyła kosz na śmieci:lol: poza tym nic. Zakupiłam preparat na kleszcze więc jestem o psiaki spokojna (paragon później wkleję), dzisiaj ostatni wieczorny spacer poszalała luzem biegając, ale na każdy ruch ręką reaguje i wraca do nogi łasząc się:lol: Quote
__Lara Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Gisic, otwierasz swój własny sklep zoo? :) Daj znać jak się interes kręci ;) Quote
Gisic87 Posted May 30, 2013 Author Posted May 30, 2013 Witajcie Uzupełniłam pierwszy post, nie odjęłam jednak za advantix ponieważ zapodział mi się gdzieś paragon:roll: Dalej jesteśmy na Bricie dla seniorków, o dziwo karma się Agruli nie znudziła. Kupiłam worek od siebie w czerwcu zakupię z pieniążków które mamy przeznaczone na Agrę. Co do pannicy, bez wielkich zmian, coraz więcej śpi, ale na spacerkach dalej latałaby za patykami. Chciałam dzisiaj zrobić jej fajną sesję co by pannice pokazać ale pogoda zrobiła nam na złość i deszcz pada:roll: Z chodzeniem nie ma żadnych problemów, czasem tylko gdzieś tam łapka się zahaczy o krzaczory to się pannica potknie bo u nas jeszcze nie kosili i trawy po kolana jest, ale tak to nie ma najmniejszych problemów. Na psiaki jak szczekała i warczała tak robi to dalej no ale że to starsza pani to jej wolno;) Co do otwierania działalności to niestety nabór wniosków trwał tylko 5 dni i nie zdążyliśmy wszystkiego załatwić zwłaszcza ze spółdzielnią ale we wrześniu ma być kolejny nabór więc mam nadzieje że się uda;) Quote
__Lara Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 Fajnie, że Agra dobrze się trzyma ;) oby jak najdłużej ;) Z tym interesem to daj znać jak to się potem dalej potoczy :) Nabór wniosków trwał tylko 5 dni - to jakiś specjalny nabór? Quote
bela51 Posted July 1, 2013 Posted July 1, 2013 Ja tez zagladam. Gisic, napisz co u Was, bo zaczynam sie martwic. Quote
Gisic87 Posted July 9, 2013 Author Posted July 9, 2013 Przepraszam za brak wieści, znalazłam pracę na popołudnie. U Agry wszystko jest ok. Agrula jak z Milką wychodzę szczeka jak opętana że pod blokiem ją słychać poza tym bez zmian. Na razie jestem wykończona ale w przyszłym tygodniu znajdę chwilę i uzupełnię wszystko Quote
Gisic87 Posted July 24, 2013 Author Posted July 24, 2013 Witajcie Pierwszy post został uzupełniony mamy na koncie 459zł i z radością donoszę że ze względu na to iż znalazłam prace proszę o nie wpłacanie więcej pieniążków. Te które zostały rozdysponuje na szczepienie i ewentualne leczenie pannicy jeśli zaszłaby taka konieczność, natomiast karmę jestem już w stanie sama jej zapewnić;) Agra zdrowa i dalej radosna jak zawsze, jedyny problem jaki obecnie z nią jest to jej szczekanie gdy zostawię ją w domu i wychodzę z Milką a tak to jest grzeczna;) Muszę w końcu jakiejś zdjęcia zrobić ale mam problem bo odkąd strzaskałam ekranik w telefonie nie mam czym:roll: Mam też pytanie a jednocześnie ogromną prośbę. Niestety znajomej która obiecała zająć się Agrą w terminie 1-8 sierpnia zmieniły się plany i nie jest w stanie zabrać Agry do siebie:roll: Wyjeżdżam w tym terminie i nie mogę tego odwołać, mama obiecała zająć się Milką jednak 2 psów do siebie do domu nie weźmie i znowu Agrula została na lodzie i nie wiem co począć, dzwoniłam nawet do hoteliku w Katowicach ale nie mają wolnych miejsc. [B]Pilnie potrzebuję opieki nad Agrą w terminie [COLOR=#ff0000]1-8 sierpnia[/COLOR] może ktoś byłby w stanie zabrać ją do siebie na ten czas? Jestem w stanie zapłacić za jej pobyt, a może ktoś zna jakiś tani hotelik chociaż w którym są wolne miejsca w tym terminie?? Sprawa jest naprawdę pilna bo został tydzień a nie spodziewałam się że znajoma jednak nie będzie w stanie zaopiekować się Agrą[/B] Quote
Recommended Posts