buniaaga Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 o kuźwa dziewczyny napiszcie z jakim schroniskiem bielsk ma podpisaną umowę gdzie umieszczają odłowione psy,bo wczoraj polował jakiś czerwony bus na białostockich numerach na sunię ze studziwód (pisałam o niej wyżej dzika sunia)dziś jej nie było więc chyba złapana została od mieszkańców wiem że to niby hycel ? Quote
buniaaga Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 pewnie zaczęła się akcja odławiana bo UWAG ma przyjechać... Quote
zachary Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Uuuuuu, chyba kiepsko....Ktoś tu pisał,że gmina BP ma umowę z Radysami, koło Białej Piskiej/już po suni.../ a miasto BP, czyli sławny pan burmistrz, to chyba z nikim nie ma umowy...Może ktoś się wypowie... Quote
zachary Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Dobrze prawisz buniaaga, chyba akcja : dogi niechcący się "przysłuży" bielskim bezdomniakom...Nie wiesz, czy hycel nie miał już w busie tych biedaków spod bloków, których zdjęcia tu zamieszczałyście, m.in. cudnego kudłacza....? Quote
Guest monia3a Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Bielsk Podlaski ma podpisaną umowę z Radysami ale liczą za odłowioną sztukę, a nie ryczałtowo więc za dużo nie odłowią psiaków, bo burmistrz zejdzie na zawał jak będzie musiał płacić po 1300 za psiaka. Quote
dreag Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 A jak to białostocka rejestracja to może ten mistrz z Wasilkowa:angryy:. Biedna sunia, przez chwilę miała szansę na dt, a teraz to już tylko...:-( Quote
buniaaga Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 wiem tyle ze czerwony bus na białostockich numerach i że czaili się na sunię bo kury ludziom niby ganiała ( po co jej kury ja ją karmiłam dobrą karmą) ale ludzie nie byli pewni czy ją złapali a uciekać to ona potrafi wiem coś o tym..mówili że hycel.postaram się jutro więcej dowiedzieć może ktoś bardziej kompetentny się trafi.Nie wiem czy inne psiaki mieli..jutro będę się rozglądała po mieście ale ja tu czuję pismo nosem że ktoś chce mieć w mieście czysto żeby TV nie miała co nakręcić..dlaczego piszesz że po suni co oni jej zrobią:placz: Quote
buniaaga Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 [quote name='dreag']A jak to białostocka rejestracja to może ten mistrz z Wasilkowa:angryy:. Biedna sunia, przez chwilę miała szansę na dt, a teraz to już tylko...:-([/QUOTE] co to za mistrz??? Quote
kaszanka Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 [quote name='monia3a']Bielsk Podlaski ma podpisaną umowę z Radysami ale liczą za odłowioną sztukę, a nie ryczałtowo więc za dużo nie odłowią psiaków, bo [B]burmistrz zejdzie na zawał[/B] jak będzie musiał płacić po 1300 za psiaka.[/QUOTE] a może tym by sie najbardziej przysłużył Bielsku ? :) Quote
zachary Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 buniaaga, Radysy mają swój wątek na dogo.Pisałyśmy tam....Ponoć duży obiekt, bezduszna masówka...Psy są wrzucane do kojców, wybiegów, bez leczenia, selekcji, więc zagryzienia chorych, słabych, malutkich jest wyjatkowo intensywne.Jedzą też tylko najsilniejsze....Psy nie są leczone, więc szybko marny ich los...Zero adopcji...Nikt tam nie zagląda, kasa z gmin płynie, a zwierzaki cierpią i umierają, bo następne napływają w ilościach hurtowych... Kiedyś w TV widziałam prywatny schron w Wasilkowie, a raczej ...klatki maleńkie, a w nich psiaki... Quote
buniaaga Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 o boże ....znajdę wątek o tej wykończalni Quote
Guest monia3a Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 [quote name='buniaaga']wiem tyle ze czerwony bus na białostockich numerach i że czaili się na sunię bo kury ludziom niby ganiała ( po co jej kury ja ją karmiłam dobrą karmą) ale ludzie nie byli pewni czy ją złapali a uciekać to ona potrafi wiem coś o tym..mówili że hycel.postaram się jutro więcej dowiedzieć może ktoś bardziej kompetentny się trafi.Nie wiem czy inne psiaki mieli..jutro będę się rozglądała po mieście ale ja tu czuję pismo nosem [B]że ktoś chce mieć w mieście czysto żeby TV nie miała co nakręcić..[/B]dlaczego piszesz że po suni co oni jej zrobią:placz:[/QUOTE] TV już była, TVN Uwaga nakręcał nas i cały materiał w piątek w Bielsku. Quote
zachary Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 buniaaga, tu masz wątek Radysów....[url]http://www.dogomania.pl/threads/137949-Radysy-k-Białej-Piskiej-kolejna-mordownia-Kto-zna-ten-schron[/url] Quote
dreag Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Jest taki facet z Wasilkowa, pan Kulesza..., co poniektórzy go znają i dobrego słowa nie powiedzą....:shake: [B]buniaaga[/B] dodałam twoją wpłatę, [B]czekam na inne...:cool3:[/B] Ale ze mnie zdzierca, co:evil_lol::eviltong:? Quote
Guest monia3a Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 [quote name='buniaaga']a wiesz kiedy będzie na Tvn?[/QUOTE] Jeszcze nic nie wiem ale z tego co Panowie mówili na miejscu to dopiero w tym tygodniu będą montować więc zapewne najwcześniej w następnym. Quote
buniaaga Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 [quote name='dreag']Jest taki facet z Wasilkowa, pan Kulesza..., co poniektórzy go znają i dobrego słowa nie powiedzą....:shake: [B]buniaaga[/B] dodałam twoją wpłatę, [B]czekam na inne...:cool3:[/B] Ale ze mnie zdzierca, co:evil_lol::eviltong:?[/QUOTE] zdzierca nie to porostu stanowisko skarbnika:lol: ja też usiłuję coś z ludzi "zdzierać" ale ciężko...mam 10 zł od znajomego czekam może coś jeszcze dostanę to wpłacę... Quote
buniaaga Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 [quote name='monia3a']Jeszcze nic nie wiem ale z tego co Panowie mówili na miejscu to dopiero w tym tygodniu będą montować więc zapewne najwcześniej w następnym.[/QUOTE] ok czekam z niecierpliwością Quote
buniaaga Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 sunia jest jednak nie udało się im jej złapać ale myślę że to kwestia czasu bo wygląda na to że to było zlecenie na nią...terierkowy psiak też biegał dziś po mieście ale bez swoich kolegów. Quote
Guest monia3a Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Zapraszam na bazarek :) [URL]http://www.dogomania.pl/threads/203303-Wszystko-dla-psiaków-frisbee-szarpaki-buciki-ubranka-do-13.02.2011-godz-12.00?p=16412032#post16412032[/URL] Quote
kaszanka Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Słuchajcie - nie chciałam mówić wcześniej - bo raz już się za wcześnie cieszyłam, ale [CENTER]:multi::multi:[B][COLOR=plum] [COLOR=purple]od niedzieli Sonia jest w nowym domu[/COLOR][/COLOR][/B].:multi::multi:[/CENTER] Quote
Guest monia3a Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 O proszę jakie dobre wieści z rana :multi: Co za domek?? Powiedz coś więcej. Quote
kaszanka Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Rodzina z Białegostoku, mieszkają na dziesięcinach, dwójka starszych dzieci, chłopak i dziewczyna. Kilka miesięcy temu zmarła im pekinka, która była z nimi od szczeniaka, przeszedł okres żałoby i zaczęli rozglądać się za nową psia towarzyszką. Córka chciała ON-kę, ale rodzice powiedzieli że za duża do bloku - więc jakoś im się w oczy rzuciła moja wilczasta Sonia. Raz oglądali Sonię, później Pan poprosił o umowę, a potem oddzwonił że sie zdecydowali i jutro mogą ją zabierać. I zabrali :) Umowa już u Ani. Quote
joanna83 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 [quote name='kaszanka']Słuchajcie - nie chciałam mówić wcześniej - bo raz już się za wcześnie cieszyłam, ale [CENTER]:multi::multi:[B][COLOR=plum] [COLOR=purple]od niedzieli Sonia jest w nowym domu[/COLOR][/COLOR][/B].:multi::multi:[/CENTER][/QUOTE] Super wieści! Poszczęściło się dziewczynie w końcu :) Quote
Recommended Posts