Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ifka']to moj tekst o Garecie, ale poprawcie, bo posklejałam go z różnych zwrotów, ale jak go teraz czytam to mi się nie podoba :(
to jako artykuł o Garecie na portalu mmbielskpodlaski

Garet

Pies w typie wilczura, 4-6 letni.
Jest duży, budzi respekt, ale naprawdę jest spokojny I lgnie do człowieka.
Do niedawna można go było spotkać na stacji benzynowej w Bielsku Podl., dokarmiany przez wielu ludzi dobrej woli; niestety, nikt nie zdecydował się zabrać go do siebie na stałe...
Tak wyglądał mieszkając na stacji:
(tu stara fotka ze stacji)

Przez spanie na mrozie dostał zapalenia ucha, przez co jego stan zdrowia wymagał codziennego podawania leków. W tej sytuacji, życzliwi mu ludzie złożyli się na opłacenie psiego hoteliku, gdzie obecnie przebywa. Jest to jednak tylko rozwiązanie tymczasowe.
(tu fotki od Kuny)
Garet jest niezwykle mądrym, czujnym psem o łagodnym usposobieniu, ponadto uczy się chodzić na smyczy. Z powodzeniem będzie pilnował posesji, odwdzięczy się za każdy odruch dobrego serca...a może będzie to miłość na zawsze?
Kto da Garetowi szansę na godne życie?[/QUOTE]
ifka dla mnie super!

Posted

ifko ja dostarczam do Topczykał dla psiaków jedzenie,gotuję to co wet zalecił mam też plan zrobić dokładniejsze zdjęcia ale czekam żeby może przy okazji szczepień.Transport na szczepienia też mam albo tak jak ostatnio albo koleżanka nas zawiezie.kwestia tylko kasy na te szczepienia ja od siebie coś dorzucę...może coś jeszcze zbiorę

Posted

w końcu ukazała się ta zakładka, uhu!

ale pozmieniali zdjęcia, moderator mógł dać to lepsze zdjęcie Gareta od Kuny, wysłałam wiele do wyboru;
poza tym dopisek "wilczur" jest taki groźniejszy, nie wydaje Wam się?

jutro może ukażą się szczeniaki topczykałowskie...dałam mu obydwa naraz, ale widocznie za wiele jak na jeden dzień pracy :)

Posted

[quote name='buniaaga']ifko ja dostarczam do Topczykał dla psiaków jedzenie,gotuję to co wet zalecił mam też plan zrobić dokładniejsze zdjęcia ale czekam żeby może przy okazji szczepień.Transport na szczepienia też mam albo tak jak ostatnio albo koleżanka nas zawiezie.kwestia tylko kasy na te szczepienia ja od siebie coś dorzucę...może coś jeszcze zbiorę[/QUOTE]

jest to nieoceniona pomoc dla tej rodziny, sama wiesz..cieszę się, że się poznałyśmy!!
ja nieco przystopowałam, trzeba się zająć trochę papierkami...

mój znajomy prowadzi program w tvphajnówka, może któraś z Was zechciałaby się przyłączyć do mnie na umówiony wywiad i poopowiadać o pracy jako psia wolontariuszka?
ja mogę mówić tylko o swoich przemyśleniach, planach, celach, ale na pewno znajdę na forum osoby od lat zaangażowane w pomoc zwierzakom, chętne do podzielenia się swoim doświadczeniem...jak któraś chętna, zapraszam!!!!

Posted

no i jeszcze link do strony, proszę, liczę na uwagi i sugestie!!!
[url]http://www.mmbielskpodlaski.pl/artykuly/przygarnij-zwierzaka[/url]

te wspomniane kilka maili to z 10 moich :):)

Posted

[quote name='ifka']no i jeszcze link do strony, proszę, liczę na uwagi i sugestie!!!
[url]http://www.mmbielskpodlaski.pl/artykuly/przygarnij-zwierzaka[/url]

te wspomniane kilka maili to z 10 moich :):)[/QUOTE]
O właśnie o link chciałam prosić ;)

Posted

ifko ja jestem z Ciebie dumna ,fajnie że działasz że rubryka powstała.koniecznie trzeba tam pieski z topczykał.można też podsunąć pomysł z domami tymczasowymi może znalazła by się grupa ludzi chętnych a czym więcej ludzi tym łatwiej w działaniach.Ja też się bardzo cieszę że Cię poznałam.Do TV hajnówka idź i mów! dziewczyny może ktoś z doświadczeniem dołączy.Znam dobrze kierownika z TV w Bielsku jak jakaś pomoc jest potrzebna?Może jakiś apel na antenie!o sterylkach żeby niechcianych szczeniaków nie było!!!!

Posted

w tvp hajnówka zaproponuję nieodpłatne plansze ogloszeń (sama zrobię), to świetny kanał informacyjny, tylko neistety najczęsciej ludzi w blokach, bo to kablówka..ale zawsze coś!
MUSZĄ SIĘ ZGODZIĆ,JUŻ JA ICH PRZEKONAM :)pro publico bono, a co!
temat jest "społecznie wartościowy " jak podsumował naszą rozmowę pan redaktor z porannego, więc działam dalej,
dzięĸi za wsparcie

Guest monia3a
Posted

Mamy już plakaty i ulotki TOZowe z 1% i mam prośbę - czy mogłybyście dziewczyny porozwieszać w Bielsku ??
Wysłałabym albo pocztą albo może sama bym przywiozła.

Ulotki można porozkładać praktycznie wszędzie a plakaty to chyba najlepiej w lecznicach wet, mogę liczyć na Was ??

Posted

[quote name='monia3a']Mamy już plakaty i ulotki TOZowe z 1% i mam prośbę - czy mogłybyście dziewczyny porozwieszać w Bielsku ??
Wysłałabym albo pocztą albo może sama bym przywiozła.

Ulotki można porozkładać praktycznie wszędzie a plakaty to chyba najlepiej w lecznicach wet, mogę liczyć na Was ??[/QUOTE]
wysłałam do Ciebie w PW mój nr tel zadzwoń to się dogadamy co do transportu ulotek.

Guest monia3a
Posted

Zadzwonię jak już coś będę wiedzieć o transporcie plakatów ;)
Mam zaległą interwencję w Bielsku i mam nadzieję powiązać to ze sobą :)

Posted

[quote name='anecik60'][IMG]http://i54.tinypic.com/rtjcwn.jpg[/IMG]

wlasnie mama wrocila ze spaceru i mowila ze Misio kuleje. Jakas Pani jej mowila ze wpuszczaja Misia na klatke zeby w nocy spal sobie (ona mieszka w sasiednim bloku). Tak bylo do przedwczoraj. Mowila ze wszyscy w klatce toleruja psy koty, karmia przybledy w tym Misia (szczegolnie taki jeden Pan ktory w domu choduje z 4 pieski, i na posesji chyba z 10 trzyma i karmi) procz jednego palanta. W nocy uslyszeli pisk a jakis palant bo inaczej go nie nazwe kapal Misia w klatce, sasiedzi wylecieli z mieszkan i zaczeli ochrzaniac jego co robi i takie tam. Jak tak mozna zawsze znajdzie sie przyglup jakis, az sie poplakalam. Ta Pani mowila ze Misio juz boi sie przychodzic na klatke. Biedulka jedna.

Posted

Ifka, ale super robotę robisz!!!!:) Przez wcdzorajszą akcję z Mini nie czytałam, dopiero teraz:crazyeye:.
anecik60 - właśnie tak jest, wystarczy, że trafi się taki jeden s....syn:mad: i pies ma przesrane. To są właśnie LUDZIE!!!:shake:, a raczej cholene malutkie [SIZE=1]ludziki...[/SIZE]

Posted

ej, ale bez "Wielkiej Kobiety" bo tu jeszcze wymiernych efektów nie ma, tylko przymiarki wszystko, proszę!

[B]monia3a[/B] no pewnie ze rozwiesimy,rozdamy i pomozemy, czekam tylko na sygnal.

[B]anecik60[/B] nie przejmuj się, ważne że SĄ tacy, kŧorzy pomagają !!nie ma co tracic energii na *...., dobrze, że masz takich sąsiadów, którzy interweniują!!
i błagam nazwij Misia jakoś inaczej, bo te Miśki już mi się mieszają totalnie :):)
a ja mam wrażenie że on tu biega niedaleko mnie tez, na jagiellonskiej

a pamietacie jednego pieska z mojego zdjecia spod sklepu, gdzie byly 3 pieski , w tym jeden z chorobą skóry wokoł oka?
jeden mial obroze, no i widzę dziś jak idzie z babką na smyczy!!mialam leciec za nia zapytac, czy zna moze resztę jego bandy, skad go ma itd.,bo juz ich nie widuję w okolicach gdzie przebywaly, ale tu zakupy, dziecko w druga stronę, i nie zdażylam :(

Posted

[quote name='dreag']Przez wcdzorajszą akcję z Mini nie czytałam, dopiero teraz[/QUOTE]

właśnie co tam za zamieszanie z twoja mini, znalazła się?
współczuję, taka bezsilność jak wiesz, że ona cię szuka, ty jej :(

Posted

[quote name='ifka']ej, ale bez "Wielkiej Kobiety" bo tu jeszcze wymiernych efektów nie ma, tylko przymiarki wszystko, proszę!

[B]monia3a[/B] no pewnie ze rozwiesimy,rozdamy i pomozemy, czekam tylko na sygnal.

[B]anecik60[/B] nie przejmuj się, ważne że SĄ tacy, kŧorzy pomagają !!nie ma co tracic energii na *...., dobrze, że masz takich sąsiadów, którzy interweniują!!
i błagam nazwij Misia jakoś inaczej, bo te Miśki już mi się mieszają totalnie :):)
a ja mam wrażenie że on tu biega niedaleko mnie tez, na jagiellonskiej

a pamietacie jednego pieska z mojego zdjecia spod sklepu, gdzie byly 3 pieski , w tym jeden z chorobą skóry wokoł oka?
jeden mial obroze, no i widzę dziś jak idzie z babką na smyczy!!mialam leciec za nia zapytac, czy zna moze resztę jego bandy, skad go ma itd.,bo juz ich nie widuję w okolicach gdzie przebywaly, ale tu zakupy, dziecko w druga stronę, i nie zdażylam :([/QUOTE]

mozliwe ze go widujesz bo niedaleko ja wlasnie mieszkam, mowiac na moim osiedlu, mam namysli Ogrodowa wiec to nie tak daleko, a jak go nazwac inaczej hmm moze Badi

to pewnie jest jej piesek, tylko moze taki wloczega:)