sonia71 Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 a Patka to tera z gwiazda You Tube! banerek wyżej zaraz sobie wkleję-dzieki! http://www.youtube.com/watch?v=flMSq_wJRaY Quote
funia Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 swietny pomysł i świetne wykonanie . Tylko tak sobie Soniu myślę ,ze te jej foty z domu to troche sa niebezpieczne ...Dlaczego ? Bo na nich Patka tak ładnie i szczęsliwie wyglada ....A ja to zawsze patrze i gorsza bida tym ma pierwszeństwo . Patka jest przekochana .Jak ja się z nia rozstanę ? ALe wiem też ,ze jesteś b.odpowiedzialnym opiekunem i nie oddasz jej byle komu .Patka ma Ciebie w serduszku Soniu ....PAtrzyła za Toba jak ja odwiozłas .....Płakac się chce jak to widzę .... Quote
funia Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Dzisiaj spotkałam bezdomnego pod kosciołem z psem.....Widziałam ich wielokrotnie ,ale dziś zostawiłam auto na parkingu i pobiegłam do nich ....Sunia jest wpatrzona jak obraz w faceta .On był troche niegrzeczny dla mnie gdy proponowałm leczenie suni i odrobaczanie bo jakas taka cherlawa jest ,Kupiłąm jej jedzenie i dałam .Wiem też gdzie nocują ....Ale sama boję się tam pójśc . Wracałam i wyłąm jak głupia .....Ta sunia idzie za nim tak ,ze nic ją nie interesuje jest tylko on .Nie daje się pogłasakć ....Aż boję się jak jemu coś sie stanie co stanie się z sunią ? Cudowna zakochana bezwarunkowo istota.Jak idą razem to ja zawsze płacze bo ten obraz jest tak piekny i wzruszający ....Człowiek obdarty ,brudny ,śmierdzacy i odpychający zarazem a taka harmonia panuje miedzy nimi ,ze aż dech zapiera patrzac na to .....Chciałabym mu pomóc .ale jednocześnie wiem ze potrafi być agresywny ....... Quote
sonia71 Posted July 1, 2011 Author Posted July 1, 2011 funiu -i tak źle i tak nie dobrze bo zdjęcia biednego psa nie przekonają ludzi którzy szukają takiego do mieszkania np. w bloku a na tych fotkach widać że patka się nadaje i na odwrot... hop! bardzo,bardzo dziękuję!!!! może dzisiejszy dzień będzie szczęśliwym dniem i ...chociaż może będą jakieś telefony.... Quote
sonia71 Posted July 1, 2011 Author Posted July 1, 2011 wplaty na konto Pati: 1.:loveu:Lolalola 20zł 2.sonia71 50zł jestem już po ustaleniach z lekarzami z kliniki z Lublina i tak: -12.07 lub 14.07 jadę ż Pati(na czczo) na wizytę dotyczącą badań krzepliwości krwi (ze wzgledu na to że sunia jest bezdomna badanie mamy bezpłatnie-bardzo dziękujemy panu doktorowi M.(nie wiem czy się podaje nazwisko) -zależnie jak wyjdzie badanie ,zabieg sterylizacji przeprowadzi dr D. tego samego dnia, po wybudzeniu ok2-3 godzin wracamy razem ,więc opieka posterylkowa będzie u funi w hoteliku. -koszt sterylki 230-250zł -zgłosilam się ponownie do akcji sterylkowej ,gdyby się udało nawet uzyskać część zwrotu to jakoś damy radę ...ciężko bo jeszcze dochodzi hotelik za lipiec ...ale może jakoś się wszystko poskleja.... ****JAK CZEGOŚ NIE MOŻESZ ZMIENIĆ -ZAAKCEPUJ TO!**** PRAWDĘ POWIEDZIAWSZY BOJĘ SIĘ TEGO WSZYSTKIEGO ,DECYZJA JEST TRUDNA BO NIE WIEM CO SIĘ WYDARZY ,ALE TRZEBA MYŚLEĆ POZYTYWNIE,BEZ STERYLKI PATKA MA NIEWIELKIE SZANSE NA DOM. Quote
jogolcia@pdx Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 [quote name='sonia71']wplaty na konto Pati: 1.:loveu:Lolalola 20zł 2.sonia71 50zł jestem już po ustaleniach z lekarzami z kliniki z Lublina i tak: -12.07 lub 14.07 jadę ż Pati(na czczo) na wizytę dotyczącą badań krzepliwości krwi (ze wzgledu na to że sunia jest bezdomna badanie mamy bezpłatnie-bardzo dziękujemy panu doktorowi M.(nie wiem czy się podaje nazwisko) -zależnie jak wyjdzie badanie ,zabieg sterylizacji przeprowadzi dr D. tego samego dnia, po wybudzeniu ok2-3 godzin wracamy razem ,więc opieka posterylkowa będzie u funi w hoteliku. -koszt sterylki 230-250zł -zgłosilam się ponownie do akcji sterylkowej ,gdyby się udało nawet uzyskać część zwrotu to jakoś damy radę ...ciężko bo jeszcze dochodzi hotelik za lipiec ...ale może jakoś się wszystko poskleja.... ****JAK CZEGOŚ NIE MOŻESZ ZMIENIĆ -ZAAKCEPUJ TO!**** PRAWDĘ POWIEDZIAWSZY BOJĘ SIĘ TEGO WSZYSTKIEGO ,DECYZJA JEST TRUDNA BO NIE WIEM CO SIĘ WYDARZY ,ALE TRZEBA MYŚLEĆ POZYTYWNIE,BEZ STERYLKI PATKA MA NIEWIELKIE SZANSE NA DOM. Soniu - musi być dobrze! Bardzo się cieszę, że tak szybko załatwiasz te ważne sprawy :) I tak jak pisałam na FB pomogę tyle ile mogę... niedługo pewnie będą rozliczenia Szansy to może kilka groszy i od niej wpadnie ;) Quote
sonia71 Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 [quote name='jogolcia@pdx']Soniu - musi być dobrze! Bardzo się cieszę, że tak szybko załatwiasz te ważne sprawy :) I tak jak pisałam na FB pomogę tyle ile mogę... niedługo pewnie będą rozliczenia Szansy to może kilka groszy i od niej wpadnie ;) jogolciu a kto ma mi pomóc tutaj na miejscu ,coś zaproponować , po prostu może pogadać co by było lepsze dla Patki ( nie liczą Was dziewczyn z daleka)....ja już dawno wyzbyłam się złudzeń ,mam Patysię -to ja ją mam ... :crazyeye: już się przyzwyczaiłam :evil_lol::evil_lol: szkoda mi tylko IVV -bo miala nadzieję że wezmę pod opiekę Zosię - i co bujalabym się tak jak z Patką -chyba bardzo mocno ją rozczarowalam -trudno,jest mi z tym źle ale trzeba mierzyć siły na zamiary . no ale koniec tego mazgajenia :) MUSI BYĆ DOBRZE I BĘDZIE JA W TO WIERZĘ -o finanse po Szansie to raczej bym nie liczyla bo już gdzieś było pisane ....zobaczymy jak się wszsytko ułoży ,może sterlkowa akcja CHOCIAŻ NA DWORZE PONURO I SMUTNO TO W SERCU PATYSI NADZIEJA KIEŁKUJE! ŻE MOŻE DZISIAJ, A MOŻE JUTRO CUDOWNY DOMEK SIĘ DLA NIEJ WYKLUJE!!! Quote
IVV Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='jogolcia@pdx']Soniu - musi być dobrze! Bardzo się cieszę, że tak szybko załatwiasz te ważne sprawy :) I tak jak pisałam na FB pomogę tyle ile mogę... niedługo pewnie będą rozliczenia Szansy to może kilka groszy i od niej wpadnie ;)[/QUOTE] na to zbyt bym nie liczyla ...:( sa juz planowane inne psy do wyciagniecia ....a te ,ktore sa juz w hotelikach to chyba same musza sie utrzymywac ... Quote
Tola Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='IVV']na to zbyt bym nie liczyla ...:( sa juz planowane inne psy do wyciagniecia ....a te ,ktore sa juz w hotelikach to chyba same musza sie utrzymywac ... IVV - dlaczego po raz kolejny na kolejnym wątku piszesz o czyms, o czym nie wiesz:shake: Jak czegos nie jestes pewna - zapytaj na pv, a potem dopiero pisz, bo niepotrzebnie sugerujesz cos, co nie ma miejsca. Od poczartku bierzemy Pati pod uwagę, jesli chodzi o pieniądze po Szansie. Soniu - Pati na pewno dostanie cos po Szascie, bo jest sunią w wielkiej potrzebie, ale kiedy to będzie to nie umiem powiedziec. Czekamy na faktury. Quote
jogolcia@pdx Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Soniu - zaraz wysyłam obiecaną stówkę... przepraszam, ale zapomniałam, że to już drugi dzień Lipca ;-) Quote
IVV Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='Tola']IVV - dlaczego po raz kolejny na kolejnym wątku piszesz o czyms, o czym nie wiesz:shake: Jak czegos nie jestes pewna - zapytaj na pv, a potem dopiero pisz, bo niepotrzebnie sugerujesz cos, co nie ma miejsca. Od poczartku bierzemy Pati pod uwagę, jesli chodzi o pieniądze po Szansie. Soniu - Pati na pewno dostanie cos po Szascie, bo jest sunią w wielkiej potrzebie, ale kiedy to będzie to nie umiem powiedziec. Czekamy na faktury. ciesze sie ,ze moj wpis dal jakas deklaracje ze strony fundacji dla Patysi :) poprosze tez o tak szybka odpowiedz w sprawie sterylki Zosi i o rozliczenie napywajacych pieniedzy dla suni z FB Quote
IVV Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 zacytuje z watku Zosienki "Dopóki Taya, Pestka lub któraś z suczek z naszych kojców nie znajdzie domu - z powodu braku funduszy nie mozemy deklarowac żadnej pomocy finansowej . Z tego tez powodu nie zabieramy na razie zadnego psa na zwolnione miejsce u Murki... i watek Nuczki to poczytania dla zainteresowanych http://www.dogomania.pl/threads/209101-Nuka-całe-życie-w-schronie-(-dołożysz-się-finansowo/page8 po co zaczynac cos nowego jesli inne sprawy nie pokonczone :roll: czy to kwestia preferencji psa ????:roll: Quote
jogolcia@pdx Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='IVV']zacytuje z watku Zosienki "Dopóki Taya, Pestka lub któraś z suczek z naszych kojców nie znajdzie domu - z powodu braku funduszy nie mozemy deklarowac żadnej pomocy finansowej . Z tego tez powodu nie zabieramy na razie zadnego psa na zwolnione miejsce u Murki... i watek Nuczki to poczytania dla zainteresowanych http://www.dogomania.pl/threads/209101-Nuka-całe-życie-w-schronie-(-dołożysz-się-finansowo/page8 po co zaczynac cos nowego jesli inne sprawy nie pokonczone :roll: czy to kwestia preferencji psa ????:roll: Hmmmm, trudno odmówić logiki temu stwierdzeniu IVV... mnie też dużo rzeczy już od dłuższego czasu zastanawia... Quote
Tola Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='IVV']zacytuje z watku Zosienki "Dopóki Taya, Pestka lub któraś z suczek z naszych kojców nie znajdzie domu - z powodu braku funduszy nie mozemy deklarowac żadnej pomocy finansowej . Z tego tez powodu nie zabieramy na razie zadnego psa na zwolnione miejsce u Murki... i watek Nuczki to poczytania dla zainteresowanych http://www.dogomania.pl/threads/209101-Nuka-całe-życie-w-schronie-(-dołożysz-się-finansowo/page8 po co zaczynac cos nowego jesli inne sprawy nie pokonczone :roll: czy to kwestia preferencji psa ????:roll: Ivv - ponownie moja prośba - czytaj ze zrozumieniem - Miejsce u Murki jest fundacyjne i nana razie - tak jak zacytowałs - będzie wolne. A Nuka idzie do DT do Warszawy , poniewaz ma deklaracje wpłat od innych osób. Widzę ze tylko ze znanych sobie powodów nie cieszy CIę, ze suka po 4 latach w schronie idzie do DT... I kolejna prosba - wycofaj nr konta Fundacji z wpłat dla Zosi. Quote
IVV Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 czekam dalej na odpowiedz na watku Zosienki :) i nie tylko ja ,ale wszystkie osoby na jej wydarzeniu na FB Quote
IVV Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='Tola']Ivv - ponownie moja prośba - czytaj ze zrozumieniem - Miejsce u Murki jest fundacyjne i na to na razie - tak jak zacytowałs - będzie wolne. A Nuka idzie do DT do Warszawy , poniewaz ma deklaracje wpłat od innych osób. tak ,Nuka i 3 inne pieski ...a deklaracja pomocy jednak tu padla -z czego sie ciesze :) Soniu ... czy to raczej moze preferencje pesonalne ???:roll: a myslalm ,ze chodzi nam wszystkim o psy:roll: Quote
Tola Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='IVV']ciesze sie ,ze moj wpis dal jakas deklaracje ze strony fundacji dla Patysi :) poprosze tez o tak szybka odpowiedz w sprawie sterylki Zosi i o rozliczenie napywajacych pieniedzy dla suni z FB[/QUOTE] Deklarację ze strony Fundacji? O czym piszesz? To są pieniadze Szansy, a nie Fundacji. To nie Fundacja zbierała pieniądze na Szansę , tylko sonia i Joodith. I ta chęc pomocy dla Pati to jednoczesnie podziękowanie dla soni za pracę dla Szansy. Quote
IVV Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 wiesz ten temat to moznaby ciagnac i rozwijac ...a mi sie nie chce Soniu bedzie dobrze ;) Quote
jogolcia@pdx Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='Tola']Deklarację ze strony Fundacji? O czym piszesz? To są pieniadze Szansy, a nie Fundacji. To nie Fundacja zbierała pieniądze na Szansę , tylko sonia i Joodith. I ta chęc pomocy dla Pati to jednoczesnie podziękowanie dla soni za pracę dla Szansy.[/QUOTE] Czegoś tutaj nie rozumiem. Jeżeli Sonia była osobą zbierającą fundusze na Szansę i wobec tego co Tolu piszesz, te fundusze nie są w gestii fundacji, to biorąc rzecz logicznie, Sonia powinna zdecydować na co te fundusze zostana przeznaczone... DZIĘKI WIELKIE TOLU za (wreszcie) wyklarowanie sytuacji finansowej Szansy ;-) Soniu, wobec tego, decyduj na co reszta pieniędzy po Szansie pójdzie... bo ani Tola, ani fundacja (według Jej własnych wpisów) nie ma żadnych praw do dysponowania tymi funduszami :) Quote
IVV Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='Tola']Ivv - ponownie moja prośba - czytaj ze zrozumieniem - Miejsce u Murki jest fundacyjne i nana razie - tak jak zacytowałs - będzie wolne. A Nuka idzie do DT do Warszawy , poniewaz ma deklaracje wpłat od innych osób. Widzę ze tylko ze znanych sobie powodów nie cieszy CIę, ze suka po 4 latach w schronie idzie do DT... I kolejna prosba - wycofaj nr konta Fundacji z wpłat dla Zosi. tzn ,ze fundacja wycofuje sie z wyciagniecia Zosienki ??? tzn Tolu ,ze sa to Twoje czysto osobiste rozgrywki i ucierpi na tym psina ? Quote
Recommended Posts