Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 679
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no Grudziadz to nie tak daleko ode mnie:) ja juz nie mam sił.Basia 0607 w poscie 285 napisala jak to wyglada.Jesli weterynarz nie stwierdzi znecania i zaniedbywania zwierzat to policja , administracja nic nie zrobia.Konie oczy od ropy zaklejone, nogi przez szczury pogryzione ( przez ten syf i nam na osiedlu zaczely wlazic do domow:(), pies skoltuniony i slepy ale oczywiscie on nie widzi zaniedbania.I pileczka zawsze jest odbijana przez weterynarza.Bo ta swina wetowi pewnie daje w łape.A straszyl nas juz nie raz ze bysmy ktoregos dnia domu w plomieniach nie zastali.....i od tego czsu wiekszosc mieszkancow dala sobie spokoj bo sie boja o dom.

Posted

Myślę, że nie można obciążać skarbonki za bardzo, ale warto byłoby zgłosić, bo nie wiadomo czy uda się zebrać wystarczająco funduszy.

Może zrobimy bazarki na jej wysterylizowanie ? Ja mam trochę fantów, ale nie umiem wystawiać zdjęć :roll:.

Posted

Jestem na zaproszenie i w związku z tym, ze moja poprzednia deklarowiczka znalazła domek to przenoszę moja stałą deklaracje tutaj. Nie będzie to wiele, ale 20 zł. mogę zaoferować. Poproszę o numer konta.

Posted

bardzo dziekuje ze przyszłaś:):)

LAZY napisał(a):
Jestem na zaproszenie i w związku z tym, ze moja poprzednia deklarowiczka znalazła domek to przenoszę moja stałą deklaracje tutaj. Nie będzie to wiele, ale 20 zł. mogę zaoferować. Poproszę o numer konta.

Posted

Dziękujemy za kolejne deklaracje!!!:loveu::loveu:

toyota napisał(a):
Trzeba chyba wreszcie zgłosić Lucy do skarbonki sterylkowej. Przy zgłoszeniu trzeba podać koszt i miejsce zabiegu. Czy ktoś jest może deklarowiczem ?

Toyota zgłosisz ją? koszt zabiegu max 250zł gabinet k/Garwolina u weta yumanji
Ja też nie jestem deklarowiczem, teraz wydaje mi się że już tylko 50% skarbonka refunduje więc dodatkowo musimy mieć ok. 120zł

Kurcze nie jest dobrze:shake: Lucy interesuje wyłącznie jak się wydostać, dzisiaj próbowała uciec jak yumanji zamykała ją w kojcu po spacerze, skoczyła na drzwiczki i yumanji ma rozcięte czoło:-(
Na spacerach wyłącznie węszy i nerwowo szarpie się na smyczy próbując uwolnić się i zwiać:shake: W kojcu piszczy strasznie, jak yumanji do niej wchodzi to się przytula, liże po rękach i skacze na drzwiczki...

dominikabankert napisał(a):
no Grudziadz to nie tak daleko ode mnie:smile: ja juz nie mam sił.Basia 0607 w poscie 285 napisala jak to wyglada.Jesli weterynarz nie stwierdzi znecania i zaniedbywania zwierzat to policja , administracja nic nie zrobia.Konie oczy od ropy zaklejone, nogi przez szczury pogryzione ( przez ten syf i nam na osiedlu zaczely wlazic do domow:-(), pies skoltuniony i slepy ale oczywiscie on nie widzi zaniedbania.I pileczka zawsze jest odbijana przez weterynarza.Bo ta swina wetowi pewnie daje w łape.A straszyl nas juz nie raz ze bysmy ktoregos dnia domu w plomieniach nie zastali.....i od tego czsu wiekszosc mieszkancow dala sobie spokoj bo sie boja o dom.

Dominika, interwencja jedynie przez doświadczoną i zdeterminowaną organizację. Jeżeli bezpośrednio w Twojej okolicy żadna nie działa to najbliżej wydaje mi się jest mariamc w Szczecinku ale nie wiem czy jej stowarzyszenie podejmuje się takich interwencji... zawsze można zapytać. Dobrze byłoby mieć dokumentacje zdjęcia, filmy w jakim stanie są zwierzęta..

Posted

To faktycznie nie jest dobrze.:-( Mam nadzieje, ze to minie, ze w koncu sie przyzwyczai. Zeby tylko nie zwiala.:-(
Weszlam na watek Akcji, rzeczywiscie, zasady zmieniły sie, refunduja 50 % kosztow sterylizacji.

Posted

Dziś dotarła wpłata od Jo37 - 20 PLN, piękne dzięki :loveu:, rozliczenie uzupełnione.
Mam trochę kłopotów dlatego rzadziej jestem na dogo i jak tak czytam to okrutnie mnie martwi ta nasza suczyna :shake:a i mam pytanie czy ktoś wysłał LAZY nr.konta może...:diabloti: żeby znowu nie robić nalotu :p

Posted

bela51 napisał(a):
To faktycznie nie jest dobrze.:-( Mam nadzieje, ze to minie, ze w koncu sie przyzwyczai. Zeby tylko nie zwiala.:-(
...

no właśnie:shake: strasznie mi jest jej żal, nie dość, że miała takie życie to teraz przeżywa taką traumę:-(

wplacilam dzis 30zł na dniach powinno dojsc , nie dziekowac tylko!!!:):)

Oczywiście dziękujemy!!! bardzo!!:loveu::multi:

toyota napisał(a):
Zgłosiłam Lucy do akcji sterylkowej i jest już zgoda Soemy na pokrycie 50 % kosztów sterylizacji. Dziękujemy !

http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29/page83

Ps. Warto wpłacać do tej skarbonki, bo jest ogromnie potrzebna, ale ja już ledwo kwiczę. Jak wyadoptujemy Lucy to się tam zapiszę z deklaracją .

Super!
No właśnie ja sobie zawsze obiecuję, że jak tylko zwolni mi się jakaś deklaracja to przeznaczę na sterylki ale zanim coś się zwolni to już kilka kolejnych bied i tak ciągle...

milka74 napisał(a):
Dziś dotarła wpłata od Jo37 - 20 PLN, piękne dzięki :loveu:, rozliczenie uzupełnione.
....

Dziękujemy bardzo!!:loveu:
Milka wysłałam nr konta yumanji przelej proszę co się zebrało na hotelik.
Ja właśnie zrobiłam przelew bezpośrednio do yumanji na 90zł (33zł dostałam od Lu_Gosiaka, resztę dołożyłam) i mamy opłacony pierwszy miesiąc hoteliku od 7.02 - 6.03.

Miłka tylko w deklaracjach stałych p. Wika i kavcia to jedna osoba; a apropos nr konta wysłałaś do kavci?

Posted

ja do lazy tez konta nie wysylalam zeby nie było:)

...no to lux bo ja też nie :evil_lol: :mdrmed::mdrmed::mdrmed: ale juz wysyłam, dziś też dotarła wpłata od kavci:sweetCyb:70 PLN

Posted

Dominika ,dzieki za zaproszenie. Nie na wiele sie zdam ,ale nr konta poprosze ,moze cos wyskrobie . Narazie musze opłacić zaległe bazarki. Jakby ktos pytał, to sterylkowe opłacam co miesiac. Moze to cos pomoze i dadzą upust?

Posted

Prawdopodobnie moja deklarowiczka znalazła dom. Jeszcze musze troche poczekać,bo diabli wiedzą ,czy się dom nie rozmyśli. Jeśli się potwierdzi,że zostaje,DEKLARACJE PRZENIOSĘ NA SUNIĘ ,15 ZŁ.

CHCIAŁAM DODAĆ ,ZE OD MARCA,BO LUTY JUŻ PŁACIŁAM.