Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

poszukam w szafie, moze cos znajde i wystawie; mam ciepla spodnice, jakies koszule-bluzki - zobacze; ale na tym sie duzo nie zarobi... :shake:
stalej deklaracji dac nie moge - przepraszam...

Posted

kakadu napisał(a):
poszukam w szafie, moze cos znajde i wystawie; mam ciepla spodnice, jakies koszule-bluzki - zobacze; ale na tym sie duzo nie zarobi... :shake:
stalej deklaracji dac nie moge - przepraszam...

Nie szkodzi, wiem, że wszędzie ciężko. Bardzo dziękuję za chęć wystawienia bazarku! :)

Posted

No cóz. Na jednym z wątków, niejaka eve-w (;)) pisze, że:

Zaraz po założeniu wątku na dogomanii pojawia się w tytule zbieramy deklaracje. Na co? Otóż właśnie:
(w większości przypadków) :
Zimny kojec,
słoma,
kraty

I wszystko to może prawda, ale nikt się jakoś nie pali żeby dać tymczas sporemu, młodemu, zdrowemu psiakowi. Bo i po co? Tak, przemawia przeze mnie żal i rozgoryczenie, bo nie wyobrażam sobie żeby Spajk trafił do Klembowa. Tyle tylko, że co ja mogę? Marzyłby mi się tymczas z jakimś ogródkiem, niech już będzie, że buda, ale z możliwością wychodzenia ze Spajkim na spacery, socjalizowania go, kontaktu z ludźmi. Ja wcale nie palę się do oddawania go do kojca. Tylko niestety, jak to mówią, dupa blada. Domowe tymczasy (bezpłatne), są dla małych piesków; takich, które mają dużą szansę na szybką adopcję.
To się nagadałam dzisiaj za wszystkie czasy.

Posted

nie wiem jak pomóc :( Warszawa taka duża, a tak mało DT :( Przykre to bardzo... Nie macie tam jakiegoś normalniejszego przytuliska niż Kłębów? Jakiegoś miejsc, gdzie nie będzie może super, ale nie będzie źle? Kasy nie mam, jak wszyscy, tyle że, ja teraz dłużej mieć nie będę, bo mój młody wchodzi w kolejny etap badań - a nie ma nic za darmo, przynajmniej nic, co gwarantuje dobry poziom i wiarygodny wynik :(

Posted

Niestety gametko. Ponieważ Spajki został złapany gdzieś na terenie Wołomina więc tylko Klembów wchodzł w grę. Wołomin nie ma jak wiesz schroniska (może to i dobrze, bo drugi Klamczyński by się objawił).

Posted

gameta napisał(a):
a o jakim hotelu myślałyście?

O tym gdzie jest Bambi (mix haszczaka) od Mony. To jest w Kraszewie, gdzieś za Wołominem :(
Ja ze swojej strony oferuję zakup ok. 20 kg karmy.

Posted

Atomowka napisał(a):
No ale to z cenie hoteliku nie ma wliczonej karmy?

Niestety. Samo miejsce :(
Dlatego pytałam, czy na przykład ktoś może zaoferować tymczas na zasadzie domku z ogródkiem, ocieplana budą, ale niestety, zero odpowiedzi. On się zmarnuje jak pójdzie do przytuliska. To zdrowy, młody psiak. Nie wiem sama co tu jeszcze wykombinować, ale wszelkie sugestie i pomysły mile widziane ;)

Posted

No widzisz ja nie mogę mu dać tymczasu, chciałabym ale nie mogę. Słuchaj to negocjuj z tą osobą, za co ona niby chce te 300 zł? To jakiś żart, i ta osoba niby kocha zwierzęta i pomaga im z potrzeby serca? Kpina

Posted

Atomowka napisał(a):
No widzisz ja nie mogę mu dać tymczasu, chciałabym ale nie mogę. Słuchaj to negocjuj z tą osobą, za co ona niby chce te 300 zł? To jakiś żart, i ta osoba niby kocha zwierzęta i pomaga im z potrzeby serca? Kpina

Atomówko, ale ja nie mogę komuś tak powiedzieć, z prostej, naprawdę banalnej przyczyny - nie mam nic innego na oku. Kompletnie nic!!

Posted

Atomowka napisał(a):
Ja wiem i rozumiem Twoje rozterki ale ja osobiście bym nie płaciła takiej osobie

Czyli lepiej oddać psa do Klembowa??

Tutaj zawsze jest dylemat. Ja tez płacić nie chcę, ale tutaj liczy się dobro psa :(

Posted

Atomowka napisał(a):
Ja wiem i rozumiem Twoje rozterki ale ja osobiście bym nie płaciła takiej osobie

Jesteś w błędzie - to jeden z lepszych hotelików jakie widziałam:
1. to będzie drugi psiak w hoteliku
2. cena jest znacznie niższa niż w innych hotelikach, w których mamy psiaki
3. podejście właścicieli do psów jest super bo psiaki najczesciej mają gotowaną karmę i co najważniejsze wychodzą na spacery dwa razy dziennie
ale jesli znasz jakieś inne super hoteliki w pobliżu to proszę o sygnał bo chcemy zrezygnować z wawy

Posted

mała czarna nikt nie chce wywołać kłótni. Nie znam hoteliku więc staram się nie oceniać, piszę jakie są moje odczucia. Jeżeli to nie hotel dogomaniacki to dużo zmienia faktycznie oni rządzą się innymi prawami. Psiak ewentualnie będzie w domu, kojcu ( przepraszam jeżeli to juz było napisane ale nie pamiętam)

Posted

gameta napisał(a):
a Ronję pytałaś? Spróbuj, może u niej by się dało - może ciut taniej by wzięła?

u ronji wcale nie jest taniej bo za bunie placiłam około 370 zł plus do tego karma .

Posted

atomowka napisał(a):
no widzisz ja nie mogę mu dać tymczasu, chciałabym ale nie mogę. Słuchaj to negocjuj z tą osobą, za co ona niby chce te 300 zł? To jakiś żart, i ta osoba niby kocha zwierzęta i pomaga im z potrzeby serca? Kpina

hotelik polecam z czystym sumieniem.! Ludzie zajmuje sie bardzo dobrze naszym bambim i to nie jest żart !300 zł to jest bardzo tanio ! Pies ma zabodowany kojec z trzech stron i ocieplana buda w środku ! Do tego jeszcze jest takze drweniana podłoga ! Psy wychodza trzy razy dziennie na spacery!!! Więc nie obrażaj tych ludzi bo to co robia robia bardzo dobrze i i nie jeden dogomanicki holetki wysiada przy tym !

Posted

Dziewczyny, to nie do końca jest tak, że jak da się karmę, to nie ma kosztów. W takim DT, jeśli jest więcej psów, ktoś zawsze musi być na miejscu. To są spacery z psami, wożenie do wetów, to jest poświęcony im czas, dodatkowe smakołyki.
Można bardzo kochać psy, ale życie jest życiem i za pracę pobiera się wynagrodzenie. 300 zł to nie jest dużo, tak przynajmniej sądzę. Budowa kojców też kosztuje. Ideałem byłoby posiadanie tylu bezpłatnych DT, ile jest potrzebnych, ale niestety to tylko marzenie. Cieszmy się, że odpłatnie, ale jest gdzie te psy umieszczać, odwiedzać i na spokojnie szukać im DS. To moje osobiste zdanie, nie prowadzę odpłatnego DT, dorzucam się jedynie do DT różnych psów. Nie krytykuję, nie oceniam, bo choć bardzo kocham psy, mam swoje dwa w bloku i nie mam żadnej szansy dania DT kolejnemu.

Kamila, deklaruję 20 zl miesięcznie. Jak już się zacznie zbiórka, wpłacę kaskę, z tym, że dopiero po 1 grudnia, bo będe miala przerwę w dostępie do netu na kilka dni od niedzieli.

Posted

Ewa Marta napisał(a):

Kamila, deklaruję 20 zl miesięcznie. Jak już się zacznie zbiórka, wpłacę kaskę, z tym, że dopiero po 1 grudnia, bo będe miala przerwę w dostępie do netu na kilka dni od niedzieli.

Dziękuję Ewa!! :multi::loveu:

Posted

AGA35 nie denerwuj się, nie wiedziałam, że to nie hotel dogomaniacki. Teraz już jasne i mówię OK hotele z poza dogomanii rządzą się innymi prawami. Jeżeli go polecacie i jest w porządku to nie ma problemu. Wkurzyłam się bo pomyślałam po prostu, że znowu jakaś super dogomanka się dorabia. Cofam swoje słowa