Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

coraz lepiej, apetyt ma ogromny, wcześniej zwykle spał jak mama do niego zaglądała, a teraz jak już trochę sobie podjadł, to już wyczekuje jak ona się zbliża i tylko patrzy czy znów mu czegoś do jedzenia nie przyniosła :)
ja myślę, że on się boi, że trzeba wykorzystać każdą okazję, żeby coś zjeść, bo potem znów mogą być długie miesiące głodowania i myślę, że tą obawę może już mieć do końca życia
u rodziców na szczęście jedzenia nie brak :) umówiłam już wizytę u weta na sobotę, sprawdzi wszystko dokładnie i przepisze ew. dietę np. wątrobową
ciekawa jestem na ile lat go określi, niektórzy pisali, że wygląda staro, moi rodzice też uważają, że jest niemłody, ale ja myślę, że nawet z nami ludźmi tak jest, że choroba i ciężkie przejścia postarzają
myślę, że z niego jeszcze całkiem fajny psiak będzie
wczoraj próbował już nawet biegać po podwórku, ale ma z tym jeszcze duże problemy, chodzi już całkiem sprawnie, sprawdza i obwąchuje cały teren, ale co chwilę wraca do mamy, bardzo jej pilnuje i z dnia na dzień coraz bardziej się przywiązuje

Posted

syldatk napisał(a):
witam ponownie,
Z dzisiejszych nowości - nie jest jednak kastrowany. Z głodu i odwodnienia jądra zostały jakby wciągnięte do wewnątrz, dziś widać już, że zaczynają opadać i jednak są.

jak już pisałam, okazało się, że jednak nie jest

Posted

Śledzę wątek , czytam i staram się być na bieżąco.szczęście że biedaczysko trafiło na Twoją mamę która nie była obojętna na jego cierpienie. Co do wieku to już miałam do czynienia z psiakiem który wyglądał niemal na dziadka a po rekonwalescencji i dojściu do siebie zdrowotnie i psychicznie nagle odmłodniał niemal o połowę jak mu pierwotnie dawał wet na pierwszych badaniach. Może tu też tak być. Trzymam kciuki za psinkę i może jednak Twoja mam go sobie zostawi.

Posted

chciałaby, ale od kilku miesięcy ma już psa i nie za bardzo warunki na kolejnego, dlatego chcemy mu znaleźć dom tak szybko jak będzie to możliwe, żeby się za bardzo ze sobą nie związali, w dodatku idzie zima i trzeba mu odpowiednio przygotować miejsce na mrozy

Posted

Na pewno nie będzie to łtwe, na to musicie się przygotować. Psiak nie jest młody, ani nawet w typie rasy. Młodziki mają problemy ze znajdowanie m domów, a co dopiero taki weteran...
Syldatk, a zakłądając najgorsze, że minie miesiąc i nikt się po biedaka nie zgłosi... Co zrobicie? Jest szansa na przygotowanie mu chociażby mocno ocieplanej budy?

Posted

syldatk napisał(a):
coraz lepiej, apetyt ma ogromny, wcześniej zwykle spał jak mama do niego zaglądała, a teraz jak już trochę sobie podjadł, to już wyczekuje jak ona się zbliża i tylko patrzy czy znów mu czegoś do jedzenia nie przyniosła :)
ja myślę, że on się boi, że trzeba wykorzystać każdą okazję, żeby coś zjeść, bo potem znów mogą być długie miesiące głodowania i myślę, że tą obawę może już mieć do końca życia
u rodziców na szczęście jedzenia nie brak :) umówiłam już wizytę u weta na sobotę, sprawdzi wszystko dokładnie i przepisze ew. dietę np. wątrobową
ciekawa jestem na ile lat go określi, niektórzy pisali, że wygląda staro, moi rodzice też uważają, że jest niemłody, ale ja myślę, że nawet z nami ludźmi tak jest, że choroba i ciężkie przejścia postarzają
myślę, że z niego jeszcze całkiem fajny psiak będzie
wczoraj próbował już nawet biegać po podwórku, ale ma z tym jeszcze duże problemy, chodzi już całkiem sprawnie, sprawdza i obwąchuje cały teren, ale co chwilę wraca do mamy, bardzo jej pilnuje i z dnia na dzień coraz bardziej się przywiązuje

Całkowicie się zgadzam, z moją Foczką też tak było ......
Wyściskaj Mamcię Kochana :loveu:

Posted

słuchajcie! słuchajcie! słuchajcie!

dziś po artykule w lokalnej gazecie zgłosiła się właścicielka!!!! :sweetCyb:

Okazało się, że to jej chory 14-letni Kubuś, który wyszedł z domu jakieś 2 tygodnie temu i zaginął. Był szukany po okolicy ale bez skutku. Właścicielka przyjechała po niego z córką i witały go ze łzami w oczach. W ostatnich latach spotkało ją dużo nieszczęść, zmarli jej rodzice i mąż. Kubuś to była jej jedyna pociecha, pies, który był z nią od narodzin jej najmłodszego syna. Jeździła z nim do weterynarza, który jak widać dość nieudolnie go leczył, a w ogóle to chciał go uśpić, tylko ona się nie zgodziła. Wychodzi na to, że moja mama przez te parę dni więcej zrobiła dla tego psa niż ten cały wet, bo z dnia na dzień czuł się coraz lepiej. Z uwagi na to, że miałyśmy już umówioną wizytę na sobotę u naszego weterynarza, pani pojedzie tam z psem i myślę, że otrzyma naprawdę profesjonalną pomoc.

no i udało się...
a mama już kombinowała jak to zrobić, żeby go zostawić u siebie :p

Posted

on był już w kiepskim stanie zanim zaginął, dlatego jeździła z nim do weterynarza
nie wiem co to za gość, bo weterynarze na wsi to często na trzodzie chlewnej się tylko znają a psu nie pomogą
na szczęście u moich rodziców się wzmocnił, a teraz trafi do właściwej przychodni

Posted

ale masz jej adres? bedziesz go kontrolowac????? koniecznie!!

ale piekne zakonczenie!! super!!!

bo on by domku dlugo szukal... jakby go Twoja mama nie zostawila u siebie. marne mialby szanse :(

Posted

Fajnie to wszystko wygląda że jest właścicielka ale tu mi coś nie pasuje.Na zdjęciu widać jak u psiaka wisi obroża I ogólnie to szkieletor po prostu jest.Jak można psa doprowadzić do takiego stanu i jak pies przez troszkę ponad tydzień włóczęgi jeszcze tak schudł że ta obroża ledwie sie na nim trzymała? Może nie stać jej na leczenie psiaka i na podawanie karmy w małych ilościach ale takiej dla staruszków treściwej i z witaminami? Można by wiele gdybać na ten temat i może jestem przewrażliwiona ale to wygląda jak zaniedbanie psa.Czy aby ona napewno pójdzie na tą wizytę z psiakiem do weta. Może jednak mieć troszkę tą kobietkę i psiaka na oku.Może jest w bardzo ciężkiej sytuacji i wstyd jej się przyznać.Niejednokrotnie bywa że tacy uczciwi ludzie jak mają kłopoty to się tego wstydzą i nie potrafią prosić o pomoc.

Posted

Gosia121 napisał(a):
Fajnie to wszystko wygląda że jest właścicielka ale tu mi coś nie pasuje.Na zdjęciu widać jak u psiaka wisi obroża I ogólnie to szkieletor po prostu jest.Jak można psa doprowadzić do takiego stanu i jak pies przez troszkę ponad tydzień włóczęgi jeszcze tak schudł że ta obroża ledwie sie na nim trzymała? Może nie stać jej na leczenie psiaka i na podawanie karmy w małych ilościach ale takiej dla staruszków treściwej i z witaminami? Można by wiele gdybać na ten temat i może jestem przewrażliwiona ale to wygląda jak zaniedbanie psa.Czy aby ona napewno pójdzie na tą wizytę z psiakiem do weta. Może jednak mieć troszkę tą kobietkę i psiaka na oku.Może jest w bardzo ciężkiej sytuacji i wstyd jej się przyznać.Niejednokrotnie bywa że tacy uczciwi ludzie jak mają kłopoty to się tego wstydzą i nie potrafią prosić o pomoc.

niestety też mam podobne odczucia...przeciez ten biedak na zdjęciach wygląda jakby był głodzony miesiącami...
coś tu zdecydowanie nie pasuje :(
może u Twojej Mamy mialby jednak lepszą opiekę...

Posted

zawsze.ewa napisał(a):
Nie wierzę w dobre chęci właścicielki. U Twojej mamy miałby lepiej! Szkoda, że się znalazła. Boje się o tego psinka. Może los będzie dla niego łaskawszy.

Niestety podzielam Twoje zdanie.

Posted

Mam pytanie czy pies na widok właścicielki się cieszył, jaka była jego reakcja i czym one dokumentowały, że to ich pies. Proszę, błagam o sprawdzenie co się z nim dzieje! A szczęście było tak blisko............. Ukłony dla Twojej Mamy. Mamo jesteś WIELKA. Dzięki

Posted

NO też mi coś tu nie pasuje... NIe trzeba być weterynarzem żeby zauważyć, że pies marnieje w oczach...nawet stare, bardzo stare psy... mój Murzyn miał 18 lat gdy umierał. Oślepł, ogłuchł, wypadły mu zęby. Jadł z łyżeczki ale jadł i był smukły ale nie zachudzony i słaniający się na nogach!! Miał normalnie dobraną obroże, a w tę możnaby drugiego psa wsadzić:/

Posted

i ja także dopisuję się do obaw cioteczek:-( wiec prosba do ciebie czy mogła byś w jakiś sposób "pilotować " tego psiaka ? pies był w stanie tragicznym i napewno nie było to zaniedbanie dwu tygodniowe :-( być moze pies jest poważnie chory a pani jest nie stać na jego leczenie?Wg mnie trzeba koniecznie panią odwiedzać i niestety sprawdzać stan psiaka :-(

Posted

Dopiero teraz nadrabiam zaległości i trafiam na wątek z zaproszenia Agi35

Zacznę od tego, że ta obroża jest przecież zerwana:crazyeye: co wyraźnie widać na fotce. Ona jest właściwie nie zapięta, nie wiem jakim cudem się trzymała na szyi. Normalnie powinna spaść by przy byle jakim gwałtowniejszym ruchu
Nie wiem jaką teorię w związku z tym wysnuć...:roll: Po prostu zwróciłam na to uwagę
Ale może w związku z tym - nie można przypuszczać, że ona była dostosowana do szyi psa, że aż tyle schudł w 2tygodnie
Dziwne to jakieś...

Też jestem ciekawa jak pies zareagował na swoją odnalezioną panią

Należy ich jakoś sprawdzić
Czy jest taka możliwość? Jest kontakt, adres czy coś?