Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 354
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Też chciałabym iść na weterynarię... Czekam na wyniki z matury i jestem bardzo zestresowana.
Wetka była od zawsze moim największym marzeniem i boję się, że przez te parę godzin egzaminu maturalnego zawale swoje plany... :/
w najlepszym wypadku stracę rok, a za rok podejdę do matury raz jeszcze...
Ta niepewność jest straszna... Czemu nie ma wyników od razu po wyjściu z egzaminu ;)

Posted

[quote name='Talagia']Justa a co najgorsze?[/QUOTE]

nie, jednak nie ilość wszystkiego..

Zdecydownie najgorszy jest jutrzejszy egzamin z farmy i 4 dni na przygotowanie się do niego :mdleje:
Dodam może że już wszyscy chyba oprócz wety w Warszawie mają wakacje :diabloti:

Posted

W takim razie powodzenia jutro!

A co do tych wakacji to racja... Wszyscy znajomi juz po sesji, wrzucaja zdjecia z wakacji i pytaja kiedy gdzieś wyjde :D A tu prosze... Do piątku sesja :(

Posted

ehhh trochę to takie nie fajne, że nie liczy się to co się wie, jakie ma się podejście do zwierząt i predyspozycje tylko to co napisało się na maturze...
szkoda, że nie ma takiej rozmowy wstępnej, testu psychologicznego ;)

Posted

[quote name='Talagia']immuny,fizjo,mikro,zywienie(chociaz wstyd to liczyc) no i jezyk :) A zostal tylko ustny z mikrobów i ten nieszczesny jezyk.[/QUOTE]

A faktycznie jeszcze immuny..

Język? A to ktoś tego nie zdaje? ;) Ja tam na ruski chodziłam, więc się nie orientuję jak z resztą języków :p
W przyszłym roku będziesz miała 'specjalistyczny' i jeśli cokolwiek z rosyjkiego ogarniasz to bardzo polecam !

Żywienie było przemiłym egzaminem:
Dawka owsa dla konia
a b c d
Dawka owsa dla krowy
a b c d
Dawka owsa dla świni
a b c d

A mikroby ustny - bardzo miło wspominam ;)

Posted

Myśle, że z językiem problemu nie będzie, ale po prostu mam już dość i siedzenie w Warszawie mnie wykańcza ;) wiec każdy dzień jest dla mnie cierpieniem.
Z ruskiego niestety wiecej niż alfabet to nie ogarniam, ale mam nadzieje, że na angielskim nie ma pogromu na 3cim roku.

Oj żeby każdy egzamin był taki jak z żywienia ;)

Posted

[quote name='Talagia']Myśle, że z językiem problemu nie będzie, ale po prostu mam już dość i siedzenie w Warszawie mnie wykańcza ;) wiec każdy dzień jest dla mnie cierpieniem.
Z ruskiego niestety wiecej niż alfabet to nie ogarniam, ale mam nadzieje, że na angielskim nie ma pogromu na 3cim roku. [/QUOTE]

A to zależy u kogo.. :roll:

Posted

[quote name='Talagia']a to sie wybiera, czy jest jakis test kwalifikujacy?[/QUOTE]

A ja nie mam pojęcia, u mnie z rosyjskiego była jedna grupa ;)
Ale raczej się nie wybiera, to jest jakoś odgórnie przyznawane.

Posted

[quote name='Talagia']Ok, bede sie tym martwic potem ;) Jestem narazie przerazona ogólnie 3cim rokiem :)[/QUOTE]

Mnie też straszyli tym 3 rokiem, ale nie jest tak źle. Najgorsze pierwsze koło z farmy, bo mnóstwo rzeczy do ogarniecia, człowiek nie wie w jakim stopniu musi to wszystko przyswoić i jak wogóle się za to zabrać. A potem już z górki. Nawet jak jakaś poprawka się trafi (bo zabraknie 1% np) to bez spiny idzie się na 2 termin i zdaje. Grunt, żeby załapać jak się tego uczyć.
Ale są osoby, które przez wszystkie 4 koła mają jakiś wybitny problem z tym przedmiotem.
Z patami teraz już jest lepiej niż rok wcześniej i te wszystkie lata wcześniej, egzamin nie jest już takim pogromem, ale fakt faktem trzeba się nauczyć porządnie (tylko już nie koniecznie słowo w słowo - a naprawdę rok temu jeszcze tak było). W semestrze to właściwie największy problem z ustnym kołem z zapalenia, zależy na kogo się trafi, jakie pytania - no wiadomo ;)

A strasznie to się zrobiło teraz przed sesją, bo mnóstwo tego wszystkiego i naprawdę bardzo mało czasu. Były takie tygodnie że dzień w dzień coś. I po takiej 3 tygodniowej przedsesji na sesję zostało już niewiele sił.
Farma jest ostatnia jeśli chodzi o egzaminy w tym roku, a ja jak zwykle marudzę i w końcu siadam i zakuwam, tak teraz niestety sił nie było, motywacji też jakoś nie, więc z tym jest ciężko..

Jedno na pewno - 3 rok mija błyskawicznie :p

Posted

[quote name='Talagia']Uf czyli rozumiem, z patami to nie trzeba juz siedziec z dyktafonem i nagrywac wykladow, zeby miec szanse na zaliczenie :))[/QUOTE]

Wiesz, ja nie wiem jak będzie u Was, bo u nas Profesor Shollenberger prowadził jeszcze wykłady i chodziliśmy z dyktafonami i spisywaliśmy to. On lubił zmieniać jakieś detale, które potem skrzętnie na egzaminie sprawdzał. Nam jednak już kto inny sprawdzał egzamin.
Teraz kierownikiem katedry została Prof Winnicka i wydaje mi się, że w przyszłym roku ona może już prowadzić wykłady.

Jedno jest wiadome - z patami nigdy nie można być niczego pewnym :p

Posted

[quote name='Iniek']Ja mam takie głupie pytanie... czy na wecie jest dużo zadań opierających się na matematyce?[/QUOTE]

Jakoś sobie nie przypominam.. :p

Posted

E nic, bedąc dnem matematycznym można sobie świetnie poradzić ;)
Ale z tego co wiem w Wrocławiu z biofizyki są ćwiczenia (?) ktoś potwierdzi co tam się robi ? :)

Posted

[quote name='Iniek']Gorzej na wetkę się dostać, bo trzeba mieć chyba co najmniej 70% z biologi i chemii maturę, a chemia to już matma ...[/QUOTE]

Chemia to chemia, a nie matma :p

Posted

[quote name='Talagia']E nic, bedąc dnem matematycznym można sobie świetnie poradzić ;)
Ale z tego co wiem w Wrocławiu z biofizyki są ćwiczenia (?) ktoś potwierdzi co tam się robi ? :)[/QUOTE]
W Olsztynie też są ćwiczenia z biofizy ;) Przyznam, że nigdy nie czaiłam do końca co tam robimy :evil_lol: Jakieś pomiary promieniowania, usg, ekg, obliczanie prędkości spadającej kulki w cieczy i inne takie ;)

Posted

[quote name='Squ']W Olsztynie też są ćwiczenia z biofizy ;) Przyznam, że nigdy nie czaiłam do końca co tam robimy :evil_lol: Jakieś pomiary promieniowania, usg, ekg, obliczanie prędkości spadającej kulki w cieczy i inne takie ;)[/QUOTE]

My na ochronie zdrowia liczyliśmy grubości osłony przeciw promieniowaniu :mdleje:
A jutro zaliczenie :mdleje: