gonia66 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [quote name='Yorija']SĄ KONKRETY!!! Dr. Niedzielski przyjmie Tinkę we Wrocławiu. Może tam zostać na czas diagnozy, zabiegów, rehsbilitacji. Skorzystamy z polecenia AFN ich zniżek i sympatii doktora do nich. Obiecany jest łagodny wyrok kary finansowej. TWEETY - dziękuję :-) Planuję jechać po małą do Krotoszyna i zawieźć ją do Wrocławia - do 21 muszę tam dotrzeć. MAŁA BĘDZIE ZDIAGNOZOWANA ZBIERAMY PIENIĄŻKI PROSZĘ O DEKLARACJE[/QUOTE]JAk to rozumiec..??:) Ze juz dzis sie malutką zajmą lekarze i juz dzis zostanie w klinice???:):)Jeśli tak to super!!!! A co potem, jak juz wyjdzie ze szpitaliku po zabiegu??MAcie dla niej miejsce jakies, czy zabieracie do siebie? No i ostatnie pytanie- na co zbieramy kaske?Bo tu, o ile się nie myle, chyba juz dwe fundacje obiecaly pomoc i pokrycie kosztów leczenia (wczoraj i dziś ) i operacji...Chce to wiedziec, zeby ewentualnie wysylac konkretne prośby do ludzi o pomoc i nic nie "przekręcić" Quote
Tweety Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [quote name='ulvhedinn']DZISIAJ? :crazyeye: Łał.......[/QUOTE] a na co czekać? Rozmawialam z doktorem powiedział, że może dzisiaj przyjechać, czekają na nią, na rezonans zniżki się nie da, bo to jest zlecana badanie ale na pobyt i leczenie jak najbardziej Quote
fizia Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 No to wspaniale! Trzymam mocno kciuki za pomyślną diagnozę Quote
eve-w Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 A czy AFN pobiera prowizję od wpłat? Dowiedziałyście się m to? Quote
Tweety Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [quote name='eve-w']A czy AFN pobiera prowizję od wpłat? Dowiedziałyście się m to?[/QUOTE] nigdy nic nie było pobierane jeżeli był to zwierzak pod naszą opieką Quote
eve-w Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [quote name='Tweety']nigdy nic nie było pobierane jeżeli był to zwierzak pod naszą opieką[/QUOTE] a ile pobieracie jak nie jest, tylko użyczacie konta? a ten będzie pod Waszą opieką? Quote
izabelka_70 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 to gdzie wpłacamy kaskę? niewiele ale pomogę mała jest śliczna :-) Quote
ulvhedinn Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Tweety, gdyby dziewczyny potrzebowały czegos we Wro, pilotażu czy coś, to daj im mój nr ;) Quote
adamo1974 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 witam serdecznie przekazuje wiadomośc tinka pojechała do wrocka do kliniki kochana kamilka brnie prosto z pracy z maleńko jestem pełen podziwu ja chce podziękować wszystkim za okazano pomoc dla tinki i jestem w szoku że to tak szybko wszystko poszło ja już tęsknie za szkrabem i jedna sugestia nie zapominajmy o psiakach ze schronu w kielcach tam pieski też są w wielkiej potrzebie pozdrawiam grzegorz Quote
supergoga Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Dzisiaj dowiedziałam się, że w klinice we Wrocławiu, tylko nie wiem gdzie jest b. dobry dr Wrzosek. Ponoc od neurochirurgii. Wiecie coś może. Quote
Tweety Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [quote name='eve-w']a ile pobieracie jak nie jest, tylko użyczacie konta? a ten będzie pod Waszą opieką?[/QUOTE] tak, ze względu na możliwość uzyskania ulg i długie terminy płatności Tinka będzie pod naszym szyldem. [SIZE=1]Konta od dawna nie użyczamy nikomu nowemu[/SIZE] Kamila była już w lecznicy z godzinę temu, czekała na swoja kolejkę. Jak będzie po wizycie ma dzwonić. Quote
gonia66 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [quote name='adamo1974']witam serdecznie przekazuje wiadomośc tinka pojechała do wrocka do kliniki kochana kamilka brnie prosto z pracy z maleńko jestem pełen podziwu ja chce podziękować wszystkim za okazano pomoc dla tinki i jestem w szoku że to tak szybko wszystko poszło ja już tęsknie za szkrabem i jedna sugestia nie zapominajmy o psiakach ze schronu w kielcach tam pieski też są w wielkiej potrzebie pozdrawiam grzegorz[/QUOTE]Grzesiu...my Tobie bardzo dziękujemy za wszystko, co zrobiłeś dla malutkiej Tinki:) Myślę, ze dziewczynka miala w swoim nieszczesciu ogrom szczęscia, ze trafiła na takich ludzi, jak TY, czy KAmilka...no..o reszcie wspaniałych ciotek nie wspomne, bo długo by wymieniać:) [quote name='Tweety']tak, ze względu na możliwość uzyskania ulg i długie terminy płatności Tinka będzie pod naszym szyldem. [SIZE=1]Konta od dawna nie użyczamy nikomu nowemu[/SIZE] Kamila była już w lecznicy z godzinę temu, czekała na swoja kolejkę. Jak będzie po wizycie ma dzwonić.[/QUOTE]Ale sie cieszę...no to teraz czekamy juz tylko na wieści z kliniki...wierze mocno, ze bedzie dobrze...:) Quote
Edi100 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Weszłam, dzięki Asior. Wyczytałam wszystko i sie uryczałam. Mega szybka akcja i oby diagnoza była pomyślna! Kochane, cegiełki na allegro? Na pewno by się sprzedały. Quote
conceited Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Tez chyle czola za szybka akcje ratunkowa. Dorzuce kilka groszy. Quote
Tweety Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Mała została w lecznicy ale ze względu na dzisiejszy młyn, który tam mieli cokolwiek będzie wiadomo dopiero jutro Quote
Yorija Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 młyn w lecznicy faktycznie Tinka została przyjęta - od jutra mają rozpocząć badania - zaczną od badania krwi a potem wszystko co uznają za konieczne Suczka jest tak cudowna, że trudno to opisać Będzie z nią dobrze - skoro załatwiła się w moim aucie - na wszystkie sposoby i to jak całkiem zdrowy psiak została zważona - waga najpierw pokazała 1,1kg!!! Potem zdecydowała się na 1,75kg i nic więcej się nie dało wynegocjować Ona jest skrajnie wychudzona. Pod sierścią, która jest ładna same żebra i wystające kosteczki. Na szyji ma wytartą od obroży/łańcucha/sznurka sierść. Trzymałam to maleństwo na kolanach - czekając na doktora - i ... płakać się chciało. Ale od jutra idzie wszystko naprzód. Quote
Tweety Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [quote name='Yorija']młyn w lecznicy faktycznie Tinka została przyjęta - od jutra mają rozpocząć badania - zaczną od badania krwi a potem wszystko co uznają za konieczne Suczka jest tak cudowna, że trudno to opisać Będzie z nią dobrze - skoro załatwiła się w moim aucie - na wszystkie sposoby i to jak całkiem zdrowy psiak została zważona - waga najpierw pokazała 1,1kg!!! Potem zdecydowała się na 1,75kg i nic więcej się nie dało wynegocjować Ona jest skrajnie wychudzona. Pod sierścią, która jest ładna same żebra i wystające kosteczki. Na szyji ma wytartą od obroży/łańcucha/sznurka sierść. Trzymałam to maleństwo na kolanach - czekając na doktora - i ... płakać się chciało. [B]Ale od jutra idzie wszystko naprzód[/B].[/QUOTE] Będzie dobrze, tak?? i tego się trzymamy. Jak będziesz mieć świeże wieści to nadajesz, bo tutaj chyba wszyscy będę drobić w miejscu aby coś się dowiedzieć Quote
Yorija Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 FINANSE Tinka jest pod skrzydłami AFN-u. Bardzo dziękuję supergodze - i jej fundacji - i, że obiecała pomoc i się z tego nie wycofuje. Jeżeli się uda formalnie rozliczenia między fundacjami przeprowadzić to możemy na nich liczyć. AFN spośród setki fundaacji chcących się zaopiekować małą został wybrany z powodu najlepszej oferty przetargowej jaką złożyli. A dokładniej obietnicą niskiego wyroku finansowego :-) Jeżeli małą czeka rezonans, tomograf czy takie to wynalazki to na Mikołaja stać nas będzie na życzenia mailowe jedynie. Ale gdyby nawet miało nie starczyć na gwiazdkowe prezenty to uważam że warto to dla niej zrobić. Sposoby zbierania finansów widzę dwa, a może nawet trzy Bezpośrednio na konto AFN - tylko tutaj Tweety będzie miała więcej pracy sprawdzania co i kiedy przyszło - a chcialabym aby ją jak najmniej obciążać biurokratyczną pracą Na moje konto - wówczas informacje o poszczególnych wpłatach będę umieszczać na wątku ja - a do AFN-u przesyłać będę zbiorcze kwoty Na konto każdej dodatkowej fundacji, która może/będzie chciała zbierać pieniądze Tweety - przez AFN - zrobi cegiełkowe allegro - i tu już się mieszać nie będę. Dodatkowo chce również zrobić na faceb. wydarzenie. I tak to będzie wygladało. Jak tylko dowiem się o postępach w leczeniu diagnozowaniu - będziemy znali koszt choćby RM. To też będę obwieszczać światu. Howgh! DO dzieła: pierwsza niech będzie moja deklaracja: 100zł - Yorija - na dobry początek Quote
Yorija Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 Tutaj chcę wszystkim podziękować - począwszy od Grzegorza, przez Tweety i wszystkich którzy tu są, wpierają duchowo i tych którzy wesprą Tinę finansowo. Tweety kiedyś napisała, że nie robimy tego dla podziękowań ale dla zwierzaka - więc na tych podziękowaniach poprzestańmy i róbmy swoje. Co do dalszego losu Tiny - to szukamy domu jak tylko mała będzie się do tego nadawała. Mam deklarację Grzegorza, że gdyby nie dało się znaleźc jej domu to ona zawsze może do nich wrócić. Dom u Grzegorza jest wspaniały - wystarczy spojrzeć na to w jakim mała już jest stanie - ale z czystej praktyki - jeżeli Tina w nim zostanie - to automatycznie tracimy miejsce dla kolejnej biedy, która przewinie się przez schronisko albo będzie wymagała podobnej opieki. Dlatego warto poszukać jej innego DS - pomożemy tak kolejnym zwierzakom. :-) Quote
Yorija Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 Jutro zdecydujemy jak z finansami - a na dzisiaj moje baterie się wyczerpały - położę się spać i będę śniła jak mała Tinka po zielonej trawce skacze i goni motylki jeden motylek drugi motylek trzeci motylek .... aaaa - bazarki mile widziane :-) czwarty motylek piąty motylek .... Quote
Tweety Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [quote name='Yorija']Jutro zdecydujemy jak z finansami - a na dzisiaj moje baterie się wyczerpały - [B]położę się spać[/B] i będę śniła jak mała Tinka po zielonej trawce skacze i goni motylki jeden motylek drugi motylek trzeci motylek .... aaaa - bazarki mile widziane :-) czwarty motylek piąty motylek ....[/QUOTE] śpij, spij, trzeba odespać nocne Polaków rozmowy:evil_lol:, (dobrze, że przynoszące wymierne efekty), o ostatnim stresie nie wspominając. Poza tym musisz nabrać sił, bo ja będę tylko pokazywać palcem a całą robotę zrzucam na Ciebie;) A tak serio, serio, tutaj jest notatka na FB [url]http://www.facebook.com/profile.php?id=100001075688305#!/notes/afn-fundacja/15-kilo-psich-kosci-i-futra-z-dziura-w-glowie-na-lancuchu-przy-budzie-/142343285814981[/url] będę uzupełniać o wieści od Yoriji, rozpowszechniajcie proszę. Allegro wystawię jak będzie wiadomo na co zbieramy, bo to będzie jednoznaczne z wiedzą o potrzebnej kwocie Quote
gonia66 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [quote name='Tweety']Będzie dobrze, tak?? i tego się trzymamy. Jak będziesz mieć świeże wieści to nadajesz, bo tutaj chyba wszyscy będę drobić w miejscu aby coś się dowiedzieć[/QUOTE]Oj tak, tak....w miejscu i w ruchu, ale ciagle bedziemy zcekac na coraz lepsze wiesci:) [quote name='Yorija']FINANSE Tinka jest pod skrzydłami AFN-u. Bardzo dziękuję supergodze - i jej fundacji - i, że obiecała pomoc i się z tego nie wycofuje. Jeżeli się uda formalnie rozliczenia między fundacjami przeprowadzić to możemy na nich liczyć. AFN spośród setki fundaacji chcących się zaopiekować małą został wybrany z powodu najlepszej oferty przetargowej jaką złożyli. A dokładniej obietnicą niskiego wyroku finansowego :-) Jeżeli małą czeka rezonans, tomograf czy takie to wynalazki to na Mikołaja stać nas będzie na życzenia mailowe jedynie. Ale gdyby nawet miało nie starczyć na gwiazdkowe prezenty to uważam że warto to dla niej zrobić. Sposoby zbierania finansów widzę dwa, a może nawet trzy Bezpośrednio na konto AFN - tylko tutaj Tweety będzie miała więcej pracy sprawdzania co i kiedy przyszło - a chcialabym aby ją jak najmniej obciążać biurokratyczną pracą Na moje konto - wówczas informacje o poszczególnych wpłatach będę umieszczać na wątku ja - a do AFN-u przesyłać będę zbiorcze kwoty Na konto każdej dodatkowej fundacji, która może/będzie chciała zbierać pieniądze Tweety - przez AFN - zrobi cegiełkowe allegro - i tu już się mieszać nie będę. Dodatkowo chce również zrobić na faceb. wydarzenie. I tak to będzie wygladało. Jak tylko dowiem się o postępach w leczeniu diagnozowaniu - będziemy znali koszt choćby RM. To też będę obwieszczać światu. Howgh! DO dzieła: pierwsza niech będzie moja deklaracja: 100zł - Yorija - na dobry początek[/QUOTE]:o...nie dziękuję juz;)..ale chyle czoła..... [quote name='Yorija']Jutro zdecydujemy jak z finansami - a na dzisiaj moje baterie się wyczerpały - położę się spać i będę śniła jak mała Tinka po zielonej trawce skacze i goni motylki jeden motylek drugi motylek trzeci motylek .... aaaa - bazarki mile widziane :-) czwarty motylek piąty motylek ....[/QUOTE]Spij...zasłużyłas dzis zdecydowanie na solidna porcje samych bajecznych snów:):) Dobranoc!!:) Quote
Recommended Posts