Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ponka1 napisał(a):
Albo potem Rolf ze spuszczonym łbem w boksie schronu...- stanowczo wolę terazniejszość.

jego cierpienie miało bardzo ludzki wyraz,to chyba te gesty dały mu nowy dom.

Posted

Akuszko,pozwolisz,ze tutaj dam tekst:

co robia ludzie ratujacy zwierzeta przed Wigilia?
Zanim zasiada przy wigilijnej kolacji i podziela sie opłatkiem, jada pod giełde zwierzecą w Pruszczu.Tam dwie godziny wczesniej konczy sie handlowanie.Trzeba przeczesać krzaki,pobliski lasek...w zeszłym roku po handarzach zostaly trzy szczeniaki-mialy szczescie,nie zdazyly pozamarzać.Gdy towar tani,chce duzo jeść,nie oplaca sie zabierac darmozjada do domu.
W tym roku wydawalo sie,ze ludzie okazali wiecej serca......ale nie :( w kartonie lezala skulona sunia owczarka.Mała miala 2 miesiace,byla zziebnieta i ostro przeglodzona.Jak tu teraz zawieść wigilijnego goscia do schroniska....:shake: Małej poszukano blyskawicznie Domu Tymczasowego,gdzie bedzie mogla poczekac na swoj najprawdziwszy DOM.Taki z rodzina,z pania i panem,ktorzy kochaja chodzic na spacery,ktorzy zabiora małą do szkoły dla psow.Do Zigi jest juz bardzo madra i szybko,mimo mlodziutkiego wieku opanowuje komendy.Piekna owczareczka szuka ludzkiej miłosci,przyjazni serca.Jej matka zostala rozmnozona dla zysku.Nie wiadomo,ile jeszcze miotow bedzie zmuszona odchować...zeby jej wlaściciel mogl sprzedawac jej dzieci,jak towar-byle komu,byle gdzie,a niesprzedany czy chory wywalic,jak smieci :(
Nie chcemy ,aby mala Zigi spotkal ten los,dlatego w umowie adopcyjnej jest zapis o sterylizacji suni.

A teraz pomysl,czy jestes w stanie stworzyc dom tej malej,do konca jej zycia.Pomysl,czy nie planujesz wyjazdu za granice,czy za rok nie przypomni Ci sie,ze ktos w rodzinie ma alergie,pomysl o kosztach utrzymania duzego psa,o tym,czy bedziesz potrafil wychowac pieska na przyjaciela ludzi i innych zwierzat.....Jezeli tak-zadzwon :) Czekamy wlasnie na Twoj telefon.

telefon podamy do betbet.......dla zmyłki oczywiście....516 60 94 94,pani Beata

Zigi jest zaszczepiona i odrobaczona.

Posted

Słoneczko, w ubiegłym roku zaraz po świętach wystawialiśmy wigilijny kartonik. Czego tam nie było :shake: Astusie ze 3, owczareczka i jeszcze coś. Same szczeniaczki spod gieldowych krzaków, znalezione nocą. Pamiętam, że tymczasowała je Olenka.

Mała na allegro. Nie podawałam póki co żadnego kontaktu. Dałam jej wyróżnione allegro, zobaczymy jaki odzew i kto po małą będzie się dobijał. Idiotów spławię od razu. Jeśli będzie spokojnie, to w kazdej chwili dodam kontakt.

Brązowa, dlaczego kisisz zdjęcia Rolfa? Dawaj!

Posted

tak,w zeszlym roku pod gielda byla astka (4 miesiace),dwumiesieczny mc husky z owczarkiem i takie 4romiesieczne bialo-czarne cos,co gdy doroslo okazalo sie mc foksa ze spanielem.

Posted

A tak, przypominam sobie tera... Ech, to były nerwy.

Mam zapytania o owczarteczkę, pjawił się tez gap. Odpisałam na maile zgodnie z sugestią Brazowej :razz: jesli okaze się, że to rozsądne osoby podaję telefon do patrolu Trójmiejskiego.

Posted

A ja mam pomysł, zaplanujmy przyszłoroczną akcję świąteczna.
Nie wszystkie cioteczki są zajęte w święta gotowaniem i sprzątaniem, proponuję wybrać się na giełdę wcześniej i porobić fotki, później pojechać raz jeszcze i pozbierać pozostałości w krzakach:shake: i wg fot odszukać i ukarać "właścicieli zgub" :angryy: wiem że to czasochłonne i przez polskie prawo właściwie nic takiemu nie zrobią ale cokolwiek może ich powstrzymać przed następnym razem.
Akuszko dzięki wielkie za pomoc!!!:loveu:
Już poszło w eter:multi:

Posted

ja do tego ubranka mam czapke i szalik na bazarek;) tylko czasu nie mam wystawic...

Brązowa...czy Piko adoptowany przez starszego, eleganckiego Pana? z Sopotu? Dam sobie głowę uciąć, że trzeci raz widziałam go na Monciaku. Dwa razy biegał samopas, raz na smyczce szedł z Panem.

Posted

Betbet napisał(a):
ja do tego ubranka mam czapke i szalik na bazarek;) tylko czasu nie mam wystawic...

Zgadza się!!!!
Właśnie z szaliczka pani uszyła Tofi kubraczek :lol:

Betbet, ochrzań faceta :evil_lol: Jeszcze Pikusia zgubi.

Posted

Jak widziałam go samego to tylko mi śmignął, a z Panem szedł i jakąś kobietą. Ja biegałam z mikrofonem...wolałabym nikogo nie wystraszyć, bo mam na mikrofonie dużą kostkę i mogłabym wywołać panikę.