Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 631
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dostalam info od jogolci, jestem na zawolanie. czy jest juz event na fb, bo jeszcze nie przejrzalam watku, a teraz warto by "kuc zelazo poki gorace" bo wiele osob uczulonych na psia niedole przez ostatnie rozne glosne wydarzenia

Posted

Dostałam info od Fiorsteinbock.
Uważam, że dobrze byłoby w pierwszym poście w skrócie opisać aktualną sytuację suczki, bo przyznam, że też nie mogłam się połapać w tym wszystkim.
Wpadł mi do głowy pomysł, żeby zadzwonić do Marimc, która ma w Szczecinku super schronisko i chyba hotelik i zapytać o wolne miejsce. Gdyby się udało, to wtedy można zacząć zbiórkę pieniędzy. Zwierzęta mają wspaniałe warunki, opiekę weta. Dużo dobrego o nim słyszałam.

Posted

dostalam info od jogolci, jestem na zawolanie. czy jest juz event na fb, bo jeszcze nie przejrzalam watku, a teraz warto by "kuc zelazo poki gorace" bo wiele osob uczulonych na psia niedole przez ostatnie rozne glosne wydarzenia

Posted

Havanka napisał(a):
Dostałam info od Fiorsteinbock. Uważam, że dobrze byłoby w pierwszym poście w skrócie opisać aktualną sytuację suczki, bo przyznam, że też nie mogłam się połapać w tym wszystkim. Wpadł mi do głowy pomysł, żeby zadzwonić do Marimc, która ma w Szczecinku super schronisko i chyba hotelik i zapytać o wolne miejsce. Gdyby się udało, to wtedy można zacząć zbiórkę pieniędzy. Zwierzęta mają wspaniałe warunki, opiekę weta. Dużo dobrego o nim słyszałam.
Problem w tym, że mam już u Danusi staruszka Dana amstaffa który siedzi tam ponad pół roku i strasznie krucho z kasą :( Zaraz uzupełnię pierwszy post bo i tak zaczynam pisać na FB. Z tym betonem.. nikt nie kazał jej tam leżeć. SAMA najwyraźniej tam się położyła. Jak pisałam, ma piec i 2 materace. A zdjęcie było robione po podaniu zastrzyków.

"suczka po coś pojechała do weta, gdzie podobno siedziała na betonie w kupach miała potem chorować i wyć........cierpieć na stawy....potem jak czytałam było lepiej a teraz co? dalej stawy? czy dług macie u weta tego co ją w tych kupach trzymał? dlaczego nie możesz poprosić o przesłanie historii choroby psa? dlaczego nie utrzymujesz kontaktu z dt? wybacz pytania, ale jeszcze takiego chaosu to nie widziałam tysiące niedopowiedzeń pies od listopada czeka na dom i nie ma ładnych zdjęć "
Suczka uciekła z DT. Okazało się, że kogoś pogryzła i tak trafiła do weta, gdzie 2 tygodnie siedziała w tych wstrętnych warunkach.
Wydaje mi się, że też już pisałam że ze zdrowiem suni jest różnie. Raz jest bardzo dobrze, a raz bardzo źle i wtedy do weta. Teraz akurat było strasznie, ale na szczęście antybiotyki ją postawiły an nogi.
Z DT nie utrzymywałam kontaktu bezpośrednio, bo zaszła dość niemiła sytuacja. Info przekazywała mi Agnieszka.

Dobra, zabieram się za pisanie historii suni.

Posted

Cleo2008 napisał(a):

Wydarzenie jest. Zaraz napiszę najnowsze informacje.

Posted

winter7 napisał(a):
Witam,
gdzie teraz jest sunia (w jakiej miejscowości) ???
To pomoże znaleźć hotel lub dom tymczasowy.
Czy szukać jej miejsca w boksie, czy raczej koniecznie w domu?

Sunia jest w Sławnie, woj. zachodniopomorskie.

Najlepiej szukać domu, gdzie jest jakiś ciepły garaż, jakieś pomieszczenie przy domu. Z tego co wiem sunia nie za bardzo chce siedzieć w domu. Dlatego siedzi w garażu.

Posted

bela51 napisał(a):
Przyszłam na wątek. Jakie macie plany? Zbiorka na hotelik ?
Staruszki mają b.dobra opieke u Czrodziejki. Ale to dosyc daleko, łódzkie.

Jaki jest koszt miesięcznego pobytu suni u Czarodziejki ?

Zmieniłam pierwszy post, mam nadzieję, że niczego nie przeoczyłam.

Posted

ale tutaj posty i się dublują i przeskakują... :)
ja chciałam zaproponować bazarek, na pewno wrzucę coś od siebie iii może ktoś jeszcze chciałby coś dorzucić? Bo inaczej, to bieda będzie, ponieważ robię już jeden bazarek na Abisia, o którym wspomniała wcześniej Igiełka i fundację Pro Equo.. dlatego też byłabym wdzięczna za jakieś fanty.

Posted

jogolcia@pdx napisał(a):
Kinia - brawo! Dobra robota, teraz już wszystko czarno na białym opisane ;-)

edit - tylko taka mała rzecz- literówka w tytule - STARA a nie Stra...

Już poprawiam :)

Posted

jogolcia@pdx napisał(a):
Kinia - p.Piotr z FB chce przesłać coś na Sabę - potrzebuje info na priv --- zajrzyj może na FB ;-)

Jestem, widziałam.
Już wysłałam dane na priv !
Super ! :)