Igiełka Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Dobry pomysł niech będzie wszystko aktualne w pierwszym poście. Quote
Cleo2008 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 dostalam info od jogolci, jestem na zawolanie. czy jest juz event na fb, bo jeszcze nie przejrzalam watku, a teraz warto by "kuc zelazo poki gorace" bo wiele osob uczulonych na psia niedole przez ostatnie rozne glosne wydarzenia Quote
olenka_f Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 jestem i ja , biedactwo ten beton to chyba jakiś żart co Quote
Havanka Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Dostałam info od Fiorsteinbock. Uważam, że dobrze byłoby w pierwszym poście w skrócie opisać aktualną sytuację suczki, bo przyznam, że też nie mogłam się połapać w tym wszystkim. Wpadł mi do głowy pomysł, żeby zadzwonić do Marimc, która ma w Szczecinku super schronisko i chyba hotelik i zapytać o wolne miejsce. Gdyby się udało, to wtedy można zacząć zbiórkę pieniędzy. Zwierzęta mają wspaniałe warunki, opiekę weta. Dużo dobrego o nim słyszałam. Quote
Cleo2008 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 dostalam info od jogolci, jestem na zawolanie. czy jest juz event na fb, bo jeszcze nie przejrzalam watku, a teraz warto by "kuc zelazo poki gorace" bo wiele osob uczulonych na psia niedole przez ostatnie rozne glosne wydarzenia Quote
kinia098 Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 Havanka napisał(a):Dostałam info od Fiorsteinbock. Uważam, że dobrze byłoby w pierwszym poście w skrócie opisać aktualną sytuację suczki, bo przyznam, że też nie mogłam się połapać w tym wszystkim. Wpadł mi do głowy pomysł, żeby zadzwonić do Marimc, która ma w Szczecinku super schronisko i chyba hotelik i zapytać o wolne miejsce. Gdyby się udało, to wtedy można zacząć zbiórkę pieniędzy. Zwierzęta mają wspaniałe warunki, opiekę weta. Dużo dobrego o nim słyszałam. Problem w tym, że mam już u Danusi staruszka Dana amstaffa który siedzi tam ponad pół roku i strasznie krucho z kasą :( Zaraz uzupełnię pierwszy post bo i tak zaczynam pisać na FB. Z tym betonem.. nikt nie kazał jej tam leżeć. SAMA najwyraźniej tam się położyła. Jak pisałam, ma piec i 2 materace. A zdjęcie było robione po podaniu zastrzyków. "suczka po coś pojechała do weta, gdzie podobno siedziała na betonie w kupach miała potem chorować i wyć........cierpieć na stawy....potem jak czytałam było lepiej a teraz co? dalej stawy? czy dług macie u weta tego co ją w tych kupach trzymał? dlaczego nie możesz poprosić o przesłanie historii choroby psa? dlaczego nie utrzymujesz kontaktu z dt? wybacz pytania, ale jeszcze takiego chaosu to nie widziałam tysiące niedopowiedzeń pies od listopada czeka na dom i nie ma ładnych zdjęć " Suczka uciekła z DT. Okazało się, że kogoś pogryzła i tak trafiła do weta, gdzie 2 tygodnie siedziała w tych wstrętnych warunkach. Wydaje mi się, że też już pisałam że ze zdrowiem suni jest różnie. Raz jest bardzo dobrze, a raz bardzo źle i wtedy do weta. Teraz akurat było strasznie, ale na szczęście antybiotyki ją postawiły an nogi. Z DT nie utrzymywałam kontaktu bezpośrednio, bo zaszła dość niemiła sytuacja. Info przekazywała mi Agnieszka. Dobra, zabieram się za pisanie historii suni. Quote
Igiełka Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 U mariamc są bardzo dobre warunki jest tam nasz Abiś Quote
winter7 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Witam, gdzie teraz jest sunia (w jakiej miejscowości) ??? To pomoże znaleźć hotel lub dom tymczasowy. Czy szukać jej miejsca w boksie, czy raczej koniecznie w domu? Quote
jogolcia@pdx Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Link do wydarzenia Saby na FB: http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=166638023357652 Quote
kinia098 Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 Cleo2008 napisał(a):dostalam info od jogolci, jestem na zawolanie. czy jest juz event na fb, bo jeszcze nie przejrzalam watku, a teraz warto by "kuc zelazo poki gorace" bo wiele osob uczulonych na psia niedole przez ostatnie rozne glosne wydarzenia Wydarzenie jest. Zaraz napiszę najnowsze informacje. Quote
kinia098 Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 winter7 napisał(a):Witam, gdzie teraz jest sunia (w jakiej miejscowości) ??? To pomoże znaleźć hotel lub dom tymczasowy. Czy szukać jej miejsca w boksie, czy raczej koniecznie w domu? Sunia jest w Sławnie, woj. zachodniopomorskie. Najlepiej szukać domu, gdzie jest jakiś ciepły garaż, jakieś pomieszczenie przy domu. Z tego co wiem sunia nie za bardzo chce siedzieć w domu. Dlatego siedzi w garażu. Quote
jogolcia@pdx Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Link do wydarzenia Saby na FB: http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=166638023357652 Quote
bela51 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Przyszłam na wątek. Jakie macie plany? Zbiorka na hotelik ? Staruszki mają b.dobra opieke u Czrodziejki. Ale to dosyc daleko, łódzkie. Quote
bela51 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 U Czarodziejki płacimy 300 zł. Mamy tam kilka staruszkow. Quote
kinia098 Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 bela51 napisał(a):Przyszłam na wątek. Jakie macie plany? Zbiorka na hotelik ? Staruszki mają b.dobra opieke u Czrodziejki. Ale to dosyc daleko, łódzkie. Jaki jest koszt miesięcznego pobytu suni u Czarodziejki ? Zmieniłam pierwszy post, mam nadzieję, że niczego nie przeoczyłam. Quote
kinia098 Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 Igiełka napisał(a):Kiniu może jeszcze zamiescić coś o DS lub DT jaki powinien być na pierwszej stronie Oki ! Dzięki wielkie ! Quote
bela51 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 U Czarodziejki płacimy 300 zł. Mamy tam kilka staruszkow. Quote
Igiełka Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Kiniu może jeszcze zamiescić coś o DS lub DT jaki powinien być na pierwszej stronie Quote
jogolcia@pdx Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Kinia - brawo! Dobra robota, teraz już wszystko czarno na białym opisane ;-) edit - tylko taka mała rzecz- literówka w tytule - STARA a nie Stra... Quote
kinia098 Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 Igiełka napisał(a):Kiniu może jeszcze zamiescić coś o DS lub DT jaki powinien być na pierwszej stronie Oki ! Dzięki wielkie ! Quote
Estrella Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 ale tutaj posty i się dublują i przeskakują... :) ja chciałam zaproponować bazarek, na pewno wrzucę coś od siebie iii może ktoś jeszcze chciałby coś dorzucić? Bo inaczej, to bieda będzie, ponieważ robię już jeden bazarek na Abisia, o którym wspomniała wcześniej Igiełka i fundację Pro Equo.. dlatego też byłabym wdzięczna za jakieś fanty. Quote
kinia098 Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 jogolcia@pdx napisał(a):Kinia - brawo! Dobra robota, teraz już wszystko czarno na białym opisane ;-) edit - tylko taka mała rzecz- literówka w tytule - STARA a nie Stra... Już poprawiam :) Quote
kinia098 Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 jogolcia@pdx napisał(a):Kinia - p.Piotr z FB chce przesłać coś na Sabę - potrzebuje info na priv --- zajrzyj może na FB ;-) Jestem, widziałam. Już wysłałam dane na priv ! Super ! :) Quote
jogolcia@pdx Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Kinia - p.Piotr z FB chce przesłać coś na Sabę - potrzebuje info na priv --- zajrzyj może na FB ;-) edit - ohhhhhhhhhh, już drugi pan na FB się zainteresował ;-) Quote
Recommended Posts