Jump to content
Dogomania

Cocker spaniel Skubi wraca z nieudanej adopcji, ale poprzedni DT stanie się jego DS:)

Recommended Posts

Posted

[quote name='Beat2010']Czy Skubi działa na prąd??:evil_lol:[/QUOTE]
musiałam go trochę doświetlić lampką jak na profesjonalnej sesji zdjęciowej :). dzięki za zbórkę pieniedzy na skubcia , cieszę się że już tyle się uzbierało . z tym uszkiem to jest tak , że tam nie ma żadnej rurki , tylko to wygląda tak jak by miał powiększony ten otwór , żeby można było sie dostać do tych głębszych partii ucha . tylko teraz znów jest problem , bo powinnam mu tam psikać środkiem dezynf. ale skubciu jak to skubciu , warczy . ale żebyście widziały tę jego minę przy tym , warczy i wzrokiem mówi przepraszam , kocham cię , ale do ucha ci nie pozwolę dojść . no nic miejmy nadzieję , że jakoś mu się to zagoi i wreszcie wszystko będzie w porządku . dostaje znów antybiotyk i osłonowo trilac . wciąż ma apetyt i od dwóch dni znów ma ochotę na zabawę , bo przez pierwsze dni po zabiegu był osowiały . no i jest słodki .

• Replies 276
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='piesia']musiałam go trochę doświetlić lampką jak na profesjonalnej sesji zdjęciowej :). dzięki za zbórkę pieniedzy na skubcia , cieszę się że już tyle się uzbierało . z tym uszkiem to jest tak , że tam nie ma żadnej rurki , tylko to wygląda tak jak by miał powiększony ten otwór , żeby można było sie dostać do tych głębszych partii ucha . tylko teraz znów jest problem , bo powinnam mu tam psikać środkiem dezynf. ale skubciu jak to skubciu , warczy . ale żebyście widziały tę jego minę przy tym , warczy i wzrokiem mówi przepraszam , kocham cię , ale do ucha ci nie pozwolę dojść . no nic miejmy nadzieję , że jakoś mu się to zagoi i wreszcie wszystko będzie w porządku . dostaje znów antybiotyk i osłonowo trilac . wciąż ma apetyt i od dwóch dni znów ma ochotę na zabawę , bo przez pierwsze dni po zabiegu był osowiały . no i jest słodki .[/QUOTE]

Oj, znam te miny :), bo zapalne ucho jest bardzo bolesne :( I znam jak słodka jest wdzięczność, kiedy uszko się goi :) Mój piesio jest mistrzem wsadzania sobie kłosów głęboko w uszy, tak właśnie został gwiazdą lecznicy.

Posted

pieniądze przelewajcie na konto TOZ-U , ja nie zajmuje sie sprawami finansowymi . Jeżeli chodzi o koszty leczenia to zabieg miał kosztować 300 zł , ale to ustalała pani Ola i na ten temat ja nie mam dokładnych informacji . dokładne informacje mam na temat pierwszego leczenia Skubcia , bo zapisywałm każda wizytę . Jak będę miała trochę więcej czasu to napiszę wam dokładnie co obejmowało pierwsze leczenie , faktura na te zabiegi jest wystawoina na kwotę 350 zł.

Posted

[quote name='piesia']poza minami , rekompensuje mi te powarkiwania i kąsania przytulaniem i merdaniem całą dupką , nie tylko ogonkiem :)[/QUOTE]

Tak, tak :) Skubcio jest kochanym i znającym się na rzeczy spanielkiem :) :)

Posted

[quote name='sylwia12534']:) 22 grudnia ben de u waszej suni to wstawię wam kilka fotek
[URL="http://img202.imageshack.us/img202/1087/ninka11.png"][/URL][/QUOTE]

super ! :D to czekamy..

Posted

dziewczyny , skubiemu puściły szwy w uchu , bo trzepał uszkiem . jutro jadę do weterynarza do obornik . być może znowu będzie trzeba zszywać tę część , która się zerwała , tak mi go żal , bo już się cieszyłam , że w końcu dochodzi do zdrowia i już skończą się jego kłopoty . szukałam w internecie informacji na temat jakiś opatrunków ( bo weterynarz poza kołnierzem nic nie zalecił ) i naknęłam się na siatki codofix . czy któraś z was stosowała coś podobnego ? myślę że powinno to być dobrym rozwiązaniem , żeby mu zabezpieczyć to uszko , zapytam jeszcze jutro wet , ale wasze rady też będą dla mnie cenne.

Posted

[quote name='piesia']dziewczyny , skubiemu puściły szwy w uchu , bo trzepał uszkiem . jutro jadę do weterynarza do obornik . być może znowu będzie trzeba zszywać tę część , która się zerwała , tak mi go żal , bo już się cieszyłam , że w końcu dochodzi do zdrowia i już skończą się jego kłopoty . szukałam w internecie informacji na temat jakiś opatrunków ( bo weterynarz poza kołnierzem nic nie zalecił ) i naknęłam się na siatki codofix . czy któraś z was stosowała coś podobnego ? myślę że powinno to być dobrym rozwiązaniem , żeby mu zabezpieczyć to uszko , zapytam jeszcze jutro wet , ale wasze rady też będą dla mnie cenne.[/QUOTE]

ja niestety nie mam pojęcia o opatrunkach.. mama nie każe do domu przyprowadzac wiecej psów bo twierdzi, ze nie mamy warunków (blok-3 pokoje-6 osób-1 pies) dla mnie to wcale nie tak.. chętnie przygarnełabym na DT jakas biede.. która wymaga leczenie to wtedy bardziej bym sie orientowała.

Posted

Czy mówimy o siatce elastycznej w postaci rękawa? Według mnie warto spróbować, tylko trzeba dobrać nie zbyt ciasną, a zarazem nie zbyt luźną - akurat żeby trzymała, ale nie ściskała.

Posted

Zapraszam na wątek Czity i Orsi:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/197991-Dwie-sunie-Orsi-i-Czita-czekaj%C4%85-na-%C5%9Bmier%C4%87-w-ma%C5%82ym-boksie!!Nie-pozw%C3%B3lmy-im-umrze%C4%87!!?p=15903194#post15903194[/url]

i na wątek Reksa:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/197987-Reks-onek-ktory-zmarnial-w-oczach-czeka-juz-3-lata-w-Azylu[/url]

Posted

[quote name='Tola^^']Tu jeszcze zdjęcie Skubiego w dzień wyciągnięcia ze schronu

widzicie jak troche miłości i opieki może zmienic psa?
jestem taka szczęśliwa.. brak słów !
dziekujemy piesia !! :loveu:

Posted

Witam to ja sylwia12534 pod nowym kontem tamto konto musi byc usunięte ktos mi sie na nie włamał i dodaje głupie komentarze itp a to nie ja to pisze wiec jak by co to proszę pisać na to konto moge sie pochwalić ze dzis wy adoptowałam Z P,Honorata jamnika który pojechał na Śląsk :)

Posted

[quote name='klauduska20']hej
Monika mi napisała że nie trzeba było Slubcia szyć pan weterynarz popryskał preparatem i powiedział że sie bedzie goic i Skubi najedzony po wizycie poszedł spać :-)[/QUOTE]

super wieści !

Posted

skubciu znów energiczny i radosny , jeszcze zdjęcie szwów ( tych które się nie zerwały ) i mam nadzieję że skubciu zapomni o wizytach u weterynarza , nie wiem co ze szczepieniami , to już zadecyduje jego przyszła pani , ale ja bym mu dała narazie odpocząć przez jakiś czas . jest tak uroczym i dobrym psem ,że skradł moje serduszko . tak mocno , mocno go kocham , ale wiem że u klaudii będzie miał lepsze warunki ( ja już mam moje dwie bestyjki , kota i dwa króliki ) i na pewno tyle miłości i ciepła na jakie zasłużył . jeszcze wspólne święta , a potem do nowego domku . oj , muszę kupić zapas chusteczek do nosa ... :)