piesia Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='Beat2010']Czy Skubi działa na prąd??:evil_lol:[/QUOTE] musiałam go trochę doświetlić lampką jak na profesjonalnej sesji zdjęciowej :). dzięki za zbórkę pieniedzy na skubcia , cieszę się że już tyle się uzbierało . z tym uszkiem to jest tak , że tam nie ma żadnej rurki , tylko to wygląda tak jak by miał powiększony ten otwór , żeby można było sie dostać do tych głębszych partii ucha . tylko teraz znów jest problem , bo powinnam mu tam psikać środkiem dezynf. ale skubciu jak to skubciu , warczy . ale żebyście widziały tę jego minę przy tym , warczy i wzrokiem mówi przepraszam , kocham cię , ale do ucha ci nie pozwolę dojść . no nic miejmy nadzieję , że jakoś mu się to zagoi i wreszcie wszystko będzie w porządku . dostaje znów antybiotyk i osłonowo trilac . wciąż ma apetyt i od dwóch dni znów ma ochotę na zabawę , bo przez pierwsze dni po zabiegu był osowiały . no i jest słodki . Quote
Angel Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 no dobre wieści :) a ile w sumie wyniosło leczenie Skubcia ? te pieniądze przelać do pani z TOZ'u czy do cb piesia ? Quote
AngieD Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='piesia']musiałam go trochę doświetlić lampką jak na profesjonalnej sesji zdjęciowej :). dzięki za zbórkę pieniedzy na skubcia , cieszę się że już tyle się uzbierało . z tym uszkiem to jest tak , że tam nie ma żadnej rurki , tylko to wygląda tak jak by miał powiększony ten otwór , żeby można było sie dostać do tych głębszych partii ucha . tylko teraz znów jest problem , bo powinnam mu tam psikać środkiem dezynf. ale skubciu jak to skubciu , warczy . ale żebyście widziały tę jego minę przy tym , warczy i wzrokiem mówi przepraszam , kocham cię , ale do ucha ci nie pozwolę dojść . no nic miejmy nadzieję , że jakoś mu się to zagoi i wreszcie wszystko będzie w porządku . dostaje znów antybiotyk i osłonowo trilac . wciąż ma apetyt i od dwóch dni znów ma ochotę na zabawę , bo przez pierwsze dni po zabiegu był osowiały . no i jest słodki .[/QUOTE] Oj, znam te miny :), bo zapalne ucho jest bardzo bolesne :( I znam jak słodka jest wdzięczność, kiedy uszko się goi :) Mój piesio jest mistrzem wsadzania sobie kłosów głęboko w uszy, tak właśnie został gwiazdą lecznicy. Quote
piesia Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 pieniądze przelewajcie na konto TOZ-U , ja nie zajmuje sie sprawami finansowymi . Jeżeli chodzi o koszty leczenia to zabieg miał kosztować 300 zł , ale to ustalała pani Ola i na ten temat ja nie mam dokładnych informacji . dokładne informacje mam na temat pierwszego leczenia Skubcia , bo zapisywałm każda wizytę . Jak będę miała trochę więcej czasu to napiszę wam dokładnie co obejmowało pierwsze leczenie , faktura na te zabiegi jest wystawoina na kwotę 350 zł. Quote
piesia Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 poza minami , rekompensuje mi te powarkiwania i kąsania przytulaniem i merdaniem całą dupką , nie tylko ogonkiem :) Quote
AngieD Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='piesia']poza minami , rekompensuje mi te powarkiwania i kąsania przytulaniem i merdaniem całą dupką , nie tylko ogonkiem :)[/QUOTE] Tak, tak :) Skubcio jest kochanym i znającym się na rzeczy spanielkiem :) :) Quote
Angel Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 okej piesia :) dziś pogadam z p.Ola albo jutro bo ma do mnie przyjechac- z jakimis fantami i po kase :) Quote
toska tasia Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 :) 22 grudnia ben de u waszej suni to wstawię wam kilka fotek [URL="http://img202.imageshack.us/img202/1087/ninka11.png"][/URL] Quote
Angel Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='sylwia12534']:) 22 grudnia ben de u waszej suni to wstawię wam kilka fotek [URL="http://img202.imageshack.us/img202/1087/ninka11.png"][/URL][/QUOTE] super ! :D to czekamy.. Quote
piesia Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 dziewczyny , skubiemu puściły szwy w uchu , bo trzepał uszkiem . jutro jadę do weterynarza do obornik . być może znowu będzie trzeba zszywać tę część , która się zerwała , tak mi go żal , bo już się cieszyłam , że w końcu dochodzi do zdrowia i już skończą się jego kłopoty . szukałam w internecie informacji na temat jakiś opatrunków ( bo weterynarz poza kołnierzem nic nie zalecił ) i naknęłam się na siatki codofix . czy któraś z was stosowała coś podobnego ? myślę że powinno to być dobrym rozwiązaniem , żeby mu zabezpieczyć to uszko , zapytam jeszcze jutro wet , ale wasze rady też będą dla mnie cenne. Quote
Angel Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='piesia']dziewczyny , skubiemu puściły szwy w uchu , bo trzepał uszkiem . jutro jadę do weterynarza do obornik . być może znowu będzie trzeba zszywać tę część , która się zerwała , tak mi go żal , bo już się cieszyłam , że w końcu dochodzi do zdrowia i już skończą się jego kłopoty . szukałam w internecie informacji na temat jakiś opatrunków ( bo weterynarz poza kołnierzem nic nie zalecił ) i naknęłam się na siatki codofix . czy któraś z was stosowała coś podobnego ? myślę że powinno to być dobrym rozwiązaniem , żeby mu zabezpieczyć to uszko , zapytam jeszcze jutro wet , ale wasze rady też będą dla mnie cenne.[/QUOTE] ja niestety nie mam pojęcia o opatrunkach.. mama nie każe do domu przyprowadzac wiecej psów bo twierdzi, ze nie mamy warunków (blok-3 pokoje-6 osób-1 pies) dla mnie to wcale nie tak.. chętnie przygarnełabym na DT jakas biede.. która wymaga leczenie to wtedy bardziej bym sie orientowała. Quote
Cockermaniaczka Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Piesia to chyba chodzi o taki bandaz elastyczny z klejem?Dosc drogawe ale dobre:) Mozna mu tez to unieruchomic nie zaluznym snoodsem(pomysl hodowczyni cockerow amerykanskich):) Quote
AngieD Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Czy mówimy o siatce elastycznej w postaci rękawa? Według mnie warto spróbować, tylko trzeba dobrać nie zbyt ciasną, a zarazem nie zbyt luźną - akurat żeby trzymała, ale nie ściskała. Quote
Wala2006 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Zapraszam na wątek Czity i Orsi: [url]http://www.dogomania.pl/threads/197991-Dwie-sunie-Orsi-i-Czita-czekaj%C4%85-na-%C5%9Bmier%C4%87-w-ma%C5%82ym-boksie!!Nie-pozw%C3%B3lmy-im-umrze%C4%87!!?p=15903194#post15903194[/url] i na wątek Reksa: [url]http://www.dogomania.pl/threads/197987-Reks-onek-ktory-zmarnial-w-oczach-czeka-juz-3-lata-w-Azylu[/url] Quote
toska tasia Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 dziewczyny zmieniam konto na inne tu misie chyba ktos włamał bo ktos dodaje na ,nim koncie psy których na oczy nie widziałam zamykam to konto bende miała inne pozdrawiam Quote
Tola^^ Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 Tu jeszcze zdjęcie Skubiego w dzień wyciągnięcia ze schronu [IMG]http://www.obornikionline.pl/images/azorek/psy/1073.jpg[/IMG] Quote
Angel Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 [quote name='Tola^^']Tu jeszcze zdjęcie Skubiego w dzień wyciągnięcia ze schronu widzicie jak troche miłości i opieki może zmienic psa? jestem taka szczęśliwa.. brak słów ! dziekujemy piesia !! :loveu: Quote
Pola17 Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Witam to ja sylwia12534 pod nowym kontem tamto konto musi byc usunięte ktos mi sie na nie włamał i dodaje głupie komentarze itp a to nie ja to pisze wiec jak by co to proszę pisać na to konto moge sie pochwalić ze dzis wy adoptowałam Z P,Honorata jamnika który pojechał na Śląsk :) Quote
klauduska20 Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 hej Monika mi napisała że nie trzeba było Slubcia szyć pan weterynarz popryskał preparatem i powiedział że sie bedzie goic i Skubi najedzony po wizycie poszedł spać :-) Quote
Angel Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 [quote name='klauduska20']hej Monika mi napisała że nie trzeba było Slubcia szyć pan weterynarz popryskał preparatem i powiedział że sie bedzie goic i Skubi najedzony po wizycie poszedł spać :-)[/QUOTE] super wieści ! Quote
ana666 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 a ten domek dla skubiego juz jest sprawdzony? Bo sie pogubilam trochę... Quote
Tola^^ Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 ana666 napisał(a):a ten domek dla skubiego juz jest sprawdzony? Bo sie pogubilam trochę... Tak, domek sprawdzony przez AngieD:) Quote
piesia Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 skubciu znów energiczny i radosny , jeszcze zdjęcie szwów ( tych które się nie zerwały ) i mam nadzieję że skubciu zapomni o wizytach u weterynarza , nie wiem co ze szczepieniami , to już zadecyduje jego przyszła pani , ale ja bym mu dała narazie odpocząć przez jakiś czas . jest tak uroczym i dobrym psem ,że skradł moje serduszko . tak mocno , mocno go kocham , ale wiem że u klaudii będzie miał lepsze warunki ( ja już mam moje dwie bestyjki , kota i dwa króliki ) i na pewno tyle miłości i ciepła na jakie zasłużył . jeszcze wspólne święta , a potem do nowego domku . oj , muszę kupić zapas chusteczek do nosa ... :) Quote
Beat2010 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 A kiedy Skubi jedzie do domku? a, doczytałam się, po świętach. Quote
Recommended Posts