Asia & Ginger Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Super wieści! Bardzo się cieszę, że wszystko się dobrze układa. :p :multi: Quote
Angel Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 hihihihihi najwięcej radości możedaćwłaśnie pies :loveu: Quote
Wala2006 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Dobrze piesia ze Skubiś trafił właśnie na Ciebie :) Quote
piesia Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 mój syn porobił mu nowe zdjęcia , ale oczywiście jak śpi :) , tak jak by nic innego nie robił :) . Może uda nam się w końcu zrobić zdjęcia na spacerku . Moje bestyjki poczuły ostatnio wiosnę i zachowują się jak oszołomy , rozpiera je mega energia . Nie mogę nad nimi zapanować tak świrują . Myślałam że po długim spacerku , jak się wybiegają padną , ale nic z tego , baterie nie do zdarcia . Wiosna ;) Quote
piesia Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Wala2006 napisał(a):Dobrze piesia ze Skubiś trafił właśnie na Ciebie :) Ja też się cieszę że ten głupolek jest u mnie . Dużo pracy mnie kosztował , ale teraz jak patrzę na jego pierwsze zdjęcia ze schroniska i na niego teraz , na jego radość , to mnie za każdym razem takie rozczulenie bierze . I jak macha ta swoją dupcią jak do niego mówię . I patrzy na mnie tym swoim wzrokiem coraz bardziej ufnym i zakochanym . Taki śmieszny jest momentami jak mówię mu że czegoś nie wolno to spojrzy na mnie spanielowym wzrokiem i pomrukuje jak by chciał się kłócić i jednocześnie powiedzieć "przepraszam" i merda oczywiście malutką kiteczką :). Mój słodziaczek i tyle :):):) Quote
Angel Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 :loveu: Skubi Szczęściarz :loveu: super, że trafił do cb.. też chciałabym wziąc do siebie jakąś biede.. ale niestety nic z tego- rodzice, mieszkanie w bloku i do tego przepełnione. wrrr! no ale cóż.. staram sie im chociaż w pewnym stopniu pomagać. Ucałuj Skubiego piesia :p Quote
piesia Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Angel napisał(a)::loveu: Skubi Szczęściarz :loveu: super, że trafił do cb.. też chciałabym wziąc do siebie jakąś biede.. ale niestety nic z tego- rodzice, mieszkanie w bloku i do tego przepełnione. wrrr! no ale cóż.. staram sie im chociaż w pewnym stopniu pomagać. Ucałuj Skubiego piesia :p Skubuś ucałowany :) Quote
piesia Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Muszę napisać ,że nasz głupolek ;) robi postępy . Już nie walczy ze mną przy czyszczeniu uszu :):):) . Na wszelki wypadek zakładam mu kaganiec , ale to z jakim spokojem do jego uszu teraz podchodzę , to niebo a ziemia do tego co było . Nie jest szczęśliwy z tego powodu , ale siedzi grzecznie , czeka aż skończę , zdejmę kaganiec i dam mu smaczka ;), łakomczuch z niego :) . Jak niosę miski z jedzeniem to już wie gdzie ma czekać , musiałam go nauczyć że dostaje ostatni , bo za bardzo szalał . Teraz stawiam jego miskę na końcu , a on ładnie siedzi i czeka na swoją kolej , kiedyś rzucił by się na pierwszą postawiona miskę . Tylko nie mogę go oduczyć atakowania kota , ale pracuje nad tym :) . Zdarzy mu się jeszcze powarczeć , ale już się nauczyłam kiedy muszę go skarcić , a kiedy powiedzieć coś milusińskim głosem . Kochamy się mocno :) Quote
Sarunia-Niunia Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Oj Skubisiu, Ty szczęściarzu!!! Wygrałeś wielki los na loterii - masz wspaniały domeczek u Piesi i jesteś bardzo Kochany!!! Dom i Miłość to chyba najlepsze, co może spotkać psiaczka... Szkoda, że wciąż za mało jest TAKICH DOMKÓW jak u Piesi... Quote
Sarunia-Niunia Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Piesia! wyślij historię i zdjęcia Skubiego do kalendarza metamorfozy 2011. Po Jego metamorfozie z Twoim udziałem wg mnie miejsce niemal pewne. Zgłoszenia tylko do 15.09. Tu link: http://www.dogomania.pl/threads/213492-KALENDARZ-2012-METAMORFOZY-FIRST-edition-ZG%C5%81OSZENIA-do-15-wrze%C5%9Bnia Quote
Asia & Ginger Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 [quote name='Sarunia-Niunia']Piesia! wyślij historię i zdjęcia Skubiego do kalendarza metamorfozy 2011. Po Jego metamorfozie z Twoim udziałem wg mnie miejsce niemal pewne. Zgłoszenia tylko do 15.09. Tu link: http://www.dogomania.pl/threads/213492-KALENDARZ-2012-METAMORFOZY-FIRST-edition-ZG%C5%81OSZENIA-do-15-wrze%C5%9Bnia Oj tak, zgadzam się z tym w zupełności! Quote
Sarunia-Niunia Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Wrzuciłam propozycję Skubisia do kalendarza po rozmowie z Piesią, bo ma wciąż popsutego kompa... [quote name='Sarunia-Niunia']To ja za zgodą i po rozmowie z Piesią, która ma obecnie zepsuty komputer przesyłam zdjęcia Skubiego... Spanielek, który znalazł się w Obornickim schronisku "Azorek" w strasznym stanie, z bardzo chorymi uszkami a Jego zły stan spowodował, że został dodatkowo pogryziony przez psy... Zaopiekowała się Nim wolontariuszka Piesia, która dała Mu DT, a następnie... DS... Zobaczcie: Tu Skubi w schronisku: Z bardzo chorym, zainfekowanym lewym uszkiem (aż się wierzyć nie chce, że to ucho): A tu po troskliwej opiece swojej tymczasowej opiekunki: I szczęśliwy "Śpiący Królewicz" w pieleszkach w DS (oczywiście w domu Piesi)...:):):)... Metamorfoza niesamowita, prawda cioteczki??? Quote
Asia & Ginger Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 [quote name='Sarunia-Niunia']Wrzuciłam propozycję Skubisia do kalendarza po rozmowie z Piesią, bo ma wciąż popsutego kompa... Metamorfoza niesamowita, prawda cioteczki??? Oj prawda, prawda. :p Ciekawa jestem jak teraz kawaler wygląda. :cool3: Quote
piesia Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Asia & Ginger napisał(a):Oj prawda, prawda. :p Ciekawa jestem jak teraz kawaler wygląda. :cool3: Niedługo " urodzinki " Skubiego czyli rok od jego nowych narodzin u mnie . Obiecuję Asiu , że porobię zdjęcia i wstawię :) . Ciut mu się dupencja zaokrągliła i za nic nie możemy tego zgubić , mimo , że jedzonka tak dużo już nie dostaje a i na brak ruchu , zwłaszcza latem nie mógł narzekać :) . Napiszę wkrótce troszkę więcej o naszym Skubolinku :) . Quote
Szyna13222 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 piesia napisał(a): Ciut mu się dupencja zaokrągliła . "ciut" ??:evil_lol: Quote
piesia Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Szyna13222 napisał(a):"ciut" ??:evil_lol: No , no , bez takich złośliwości ;) , bo Ci więcej nie pozwolę się zaopiekować naszą " grubą dupeczką " i resztą ekipy podczas mojej nieobecności :) . Quote
Sarunia-Niunia Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Ciocie! Zajrzyjcie na bazarek z naprawdę fajnymi ciuszkami: http://www.dogomania.pl/threads/2166....11.br.-do-21-) Pumka serdecznie zaprasza:smile: Quote
Asia & Ginger Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 piesia napisał(a):Niedługo " urodzinki " Skubiego czyli rok od jego nowych narodzin u mnie . Obiecuję Asiu , że porobię zdjęcia i wstawię :) . Ciut mu się dupencja zaokrągliła i za nic nie możemy tego zgubić , mimo , że jedzonka tak dużo już nie dostaje a i na brak ruchu , zwłaszcza latem nie mógł narzekać :) . Napiszę wkrótce troszkę więcej o naszym Skubolinku :) . W takim razie czekam z niecierpliwością. :cool3: Quote
piesia Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Jak czytam o tych wszystkich psich nieszczęściach to się cieszę , że to moje małe głupolinkowe słoneczko bezpieczne macha dupencją z radości na mój widok , jak coś mówię lub po prostu że jestem . Quote
piesia Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Dla tych , którzy jeszcze nie wykasowali Skubiego :) : Skubi schudł w ciągu godziny ;) . Prawda jest taka , że okrągła dupencja Skubiego to nie efekt zbyt dużej ilości tkanki tłuszczowej tylko zbyt dużej okrywy włosowej . Ponieważ w ciągu ostatniego roku z dwóch psów , jednego kota i dwóch królików nagle ;) zrobiło mi się pięć psów , dwa koty i dwa króliki , nie ukrywam trochę zaniedbałam zabiegi pielęgnacyjne Skubiego z powodu braku czasu i finansów . Ale , żeby nie było , że zaniedbywałam moje zwierzaki to powiem , że cały czas bez względu na wszystko dbałam o to , żeby dostawały odpowiednia dawkę miłości , czułości i ruchu ( latem były to dwa , czasami nawet trzy biegania na łące :) ) . Skubi nie jest psem , który radośnie znosi zabiegi pielęgnacyjne , ale w końcu zmobilizowałam się i poszliśmy do fryzjera :) . Oczywiście nie obyło się bez bólu ( czytaj stresu ) . Musiał zostać ogolony zupełnie ( na moją prośbę również zostały ogolone uszy ) , zostawiłyśmy mu tylko jego śmieszną grzywkę :) . Nie jest psem wystawowym , a ja nie jestem typem osoby , która musi się pokazać z pięknym psem ( należę do osób wygodnych i praktycznych ) , wobec czego wydawało mi się , że to będzie najlepsze rozwiązanie , ale .... wyczytałam na jakimś wątku , ze takie golenie wcale nie jest dobre i nie chodzi tu wcale o względy estetyczne . I właśnie dlatego proszę Was o radę jak najlepiej dbać o Skubiego biorąc pod uwagę jego niechęć do zabiegów pielęgnacyjnych i mój permanentny brak czasu ( tak dla przypomnienia dodam , że Skubek jest psem z przypadku i zawsze wiedziałam , że nie mogę mieć psa , który będzie wymagał częstych zabiegów pielęgnacyjnych , bo sama mam problemy z wizytą własną u fryzjera ;) . Łatwiej mi spędzić dwie godziny codziennie na spacerze aniżeli godzinę raz na trzy ( ? ) miesiące u fryzjera :) ) Proszę o rady jak dbać , żeby nie zaszkodzić , ale niekoniecznie chodzi o rady typu : jak powinien wyglądać prawidłowo ostrzyżony spaniel :) , bo jak oglądałam takie zdjęcia to wiem , ze Skubi tak wyglądać nigdy nie będzie , ponieważ wyznaje zasadę , że moje psy mają być zdrowe i szczęśliwe a nie " wyglądające " . Zdjęcia wstawię jutro :) Quote
piesia Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Żebym była dobrze zrozumiana dodam , że jestem w stanie poświęcić niezbędne minimum pielęgnacyjne Skubiemu :) . Chodzi mi o to jak mogę go obciąć , żeby i jemu i mi było najwygodniej i zarazem obyło się to bez szkody dla jego sierści :) . Quote
Cockermaniaczka Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 wiesz co,jak nie masz czasu ani pies sie nie nadaje na dlugie obcinania to mozesz go golic...Jemu to i tak obojetne jak wyglada a przeciez lepiej tak niz ma chodzic w koltunach:) ew mozna maxymalnie go wytrymowac i skrocic firanki zeby sie nic nie koltunilo jesli ma byc nie golony. Quote
Szyna13222 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 piesia napisał(a): Ponieważ w ciągu ostatniego roku z dwóch psów , jednego kota i dwóch królików nagle ;) zrobiło mi się pięć psów , dwa koty i dwa króliki , Zdjęcia wstawię jutro :) Czy ja dobrze czytam, że przybył ci jeszcze jeden kot ? ;) Ja sie zdjęć już doczekać nie mogę Quote
Pyrdka Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Proszę zajrzyjcie do naszej kolejnej biedy http://www.dogomania.pl/threads/2202...1#post18294101 Quote
Recommended Posts