Jump to content
Dogomania

Cocker spaniel Skubi wraca z nieudanej adopcji, ale poprzedni DT stanie się jego DS:)

Recommended Posts

• Replies 276
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przepraszam , że wpadliśmy ze skubim tylko na chwileczkę , ale był trochę zestresewany , bo go maluchy obszczekiwały i robiły tyle hałasu , że musielismy wyjść , a na zewnątrz atakowała go Teri . nie to żeby Skubciu był niesympatycznym psem , tylko przypuszczam ,że ten kołnierz wzbudzał taki lęk i emocje , bo niektóre psy na spacerze też tak reagują .no ale jescze trochę i rany sie zagoją i skubciu będzie mógł chodzić bez tego niewygodnego paskudztwa . gdyby jeszcze tylko dał sie ładnie obciąć ... no niestety skubciu póki co warczy na nożyczki . czesać na szczęście się daje :). dziekuję za miłe słowa . to że skubciu tak wygląda to moja praca , ale również wasze wsparcie , tak że słowa uznania kieruję tez do was :)

Posted

dzewczyny , powiedzcie mi jeszcze czy niewidoma Zula znalazła domek , bo jak ostatnio przegldałam strony schroniska to była w miejscu gdzie są pieski , które znalazły domek , ale nie było żadnych dokładnych informacji .

Posted

piesia napisał(a):
dzewczyny , powiedzcie mi jeszcze czy niewidoma Zula znalazła domek , bo jak ostatnio przegldałam strony schroniska to była w miejscu gdzie są pieski , które znalazły domek , ale nie było żadnych dokładnych informacji .

Podczepiam sie pod to pytanie

Posted

piesia napisał(a):

Zulka jest niestety za TM ;(

Posted

Piesia sama nie wiem kiedy to się stało, ostatnio spytaliśmy jedną z pracownic co się z nią stało, odpowiedziała, że umarła.
W sumie się nie dziwie to nie warunki, na starego i ślepego psa:(:( ALe już jest w lepszym świecie...

Posted

Mam prośbę.
Ponieważ na Skubiego nasze forum podesłało pieniążki osoby zainteresowane bardzo proszą o wiadomości czy pieniążki dotarły i na co zostały przeznaczone.
Nie żeby kogoś rozliczać ale wiecie - ostatnio sporo się słyszy o różnych niejasnościach i miło by było wiedzieć że psiak skorzystał.
W przelewach był podany dopisek "dla Skubiego - forum spanielowe" Jeśli będzie potrzeba podam nazwiskami na PM.
Prosiłam Angel żeby zerknęła na swoje konto ale część pieniędzy poszła także na konto TOZu, nie wiem kto jest za to odpowiedzialny.
W razie informacji proszę o kontakt najlepiej przez prywatną wiadomość bądź maila :)

Posted

wiec tak na koncie TOZ jest 355 zł :)
wystarczy na pokrycie kosztów za weta w Suchym Lesie- 305 zł
a w Obornikach koszt to 400 zł..
wiec potrzebne jest 350 zł- które wydaje mi sie ze mamy :)
do mnie z forum spanielowego wpłyneło 70 zł + 100 zł od darczyńcy i z bazarków 87 zł :) no i od worty 50 zł :loveu:

Posted

oj , nacierpiał sie , nacierpiał , ale miejmy nadzieję że jego problemy w końcu sie skończyły . w sobotę miał zdjęte szwy . wieczorkiem na spacerku spotkaliśmy dwa znajome pieski , pozwoliłam mu pobiegać z nimi swobodnie , trochę się bałam czy mi nie ucieknie , ale skubciu pilnował mnie . potem jak pieski poszły w swoją stronę to też pobiegł za mną , a nie za nimi , co mnie mocno cieszyło. jak szedł przede mną to od czasu do czasu oglądał się za siebie czy na pewno idę . jest naprawdę kochany . jest mądrym i usłuchanym psem , energicznym , wesołym . w imieniu skubiego dziękuję wszystkim za pomoc .

Posted

hej dziewczynki jedziemy po Skubcia 6-go jeśli schronisko będzie czynne mam nadzieje ze bedzie bo to by bylo najlepsze wyjscie ponieważ jest wolne w tym dniu a my mamy kupe drogi do przejechania:-) jeśli to nie wyjdzie pewnie w sobote pojedziemy. Bo z tego co mi mówiła Monika to trzeba tam jechać do schroniska w obornikach i podpisać umowę i zapłacić opłatę za Skubiego no i tak to wygląda:-) pozdrawiam

Posted

ktos kto prowadzi wątek Skubiego niech na pierwszej doda rozliczenia:'

Leczenie Skubiego wyniosło: 705 zł !!

Faktura na Oborniki to: 400 zł
Faktura na Suchy LAs: 305 zł

*kastracja
*leczenie ucha i leki które potrzebował
*zastrzyki

FUNDUSZE:
konto TOZ- 355 zł
bazarki (Angel i klauduski20)- 87 zł
darczyńcy- 150 zł
forum spanielowe- 70 zł

ja wpłaciłam wczoraj to 307 zł :)
(f. spanielowe, darczyńcy + bazarki)

a i zmienicie tytuł cioteczki :loveu:
Skubi w czwartek jedzie do domku !! :multi:

Posted

hej Skubi jest już u nas właśnie dotalismy był bardzo grzeczny w podróży jest kochany delikatny spokojny narazie obserwuje teren pozniej cykniemy jakies fotki
Wielkie podziękowania dla Moniki że się tak nim zaopiekowała przykro mi było tylko gdy odjeżdzaliśmy ze Skubim :-( wielkie dzieki Monika za wszystko jesteś super osoba pozdrawiam

Posted

klauduska20 napisał(a):
hej Skubi jest już u nas właśnie dotalismy był bardzo grzeczny w podróży jest kochany delikatny spokojny narazie obserwuje teren pozniej cykniemy jakies fotki
Wielkie podziękowania dla Moniki że się tak nim zaopiekowała przykro mi było tylko gdy odjeżdzaliśmy ze Skubim :-( wielkie dzieki Monika za wszystko jesteś super osoba pozdrawiam

super bardzo się ciesze :loveu:

Posted

dziewczynki zdjęcia wyślę jutro bo dziś już nie dam rady i porobię dla Skubcia prae fajnych fotek. Na początku jak wczoraj wróciliśmy było dobrze ale potem w kuchnii i przy jedzeniu zaczął warczeć ale powoli powoli i już było dobrze, był zdezorientowany bo przebywał tyle czasu u Moniki przywiązali się do siebie i też był w dużej traumie. Dziś już super to straszny pieszczoch tylko by się bawił i troszkę leniuszek bardzo lubi spać najlepszym jego miejscem jest fotel na którym dziś spał bardzo dużo no i łakomczuszek nie chciał jeść karmy suchej ale mokrą zjadł ze smakiem ale to przez to że wczoraj daliśmy mu szyneczke poledwiczke i nabrał smaku:-) Monika mówiła żebyśmy kupili karmę dla kastratów bo
Skubcio sporo przytył:-)