Tola^^ Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 AngieD napisał(a):I co z tymi zdjęciami Skubiego? A może ktoś z Oborników odwiedziłby go i przy okazji pstryknął ??? Wala2006 pisała że jak Pani Monika pożyczy aparat to prześle jej na e-mail, ja niestety jestem niemobilna i nie mam jak jechać do Skubiego... Też jestem bardzo ciekawa jak teraz wygląda. Quote
AngieD Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 А Wala2006 теz z Oborników? Może ona zaproponuje jakieś rozwiązanie, wygląda na to, że Pani Monika ma jakiś problem z pożyczeniem aparatu, no i pewnie nie ma kiedy z tą całą historią :( Quote
Angel Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 bazarek dla Skubiego- porozsyłajcie jeśli możecie http://www.dogomania.pl/threads/197201-książki-na-operacje-Skubiego-!-do-10.12-ZAPRASZAMY Quote
bric-a-brac Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Boże, to jest ucho?:-( Trafiłam na wątek przez bazarek, pierwszy post jedynie przeczytałam... Jezu, straszne... W pierwszej chwili myślałam, że może to łapa, że coś mu się z łapką stało. To ucho nie wygląda jak ucho.... Ten pies był doprowadzony do takiego stanu w schronie czy to zdjęcia sprzed przyjęcia go tam? ... Quote
Angel Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 to zdjecia ze schroniska ale psiak taki tam trafił, teraz jest w DT i jest już dla niego DS :) uszy wyglądają już lepiej :) są leczone i dlatego potzrebujemy kasy na to aby miał rurke w uchu przez która ropa z chorego ucha bedzie sama wypływała, bo gdy wet próbuje leczyc go co chwila ta rope czyszczac to sprawa mu za duzy ból i wtedy warczy-za kazdym razem musi zostac poddadny narkozie.. i dlatego zapraszamy do kupna na bazarku dla Skubiego. :) Quote
bric-a-brac Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Rany, ale bidulek... W pierwszym poście macie więc nieaktualną informację, że kasa niepotrzebna ;) Trzymam kciuki za uszko! Quote
piesia Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 dziewczyny , dzisiaj żeby uwiarygodnić jaką metamorfozę przeszedł Skubciu , zrobię w końcu zdjęcia na które tak czekacie . Skubciu juz jest spokojniejszy i wczoraj mielismy taki pierwszy niezwariowany dzień . Wczoraj jeszcze raz został wykąpany . Ranki sie goją , tylko uszko jeszcze ... Quote
Angel Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 TOla zmień info w pierwszym poście :) napisz ze potzrebne jest 180 zł jeszcze na jego operacje.. I może tytuł ? Quote
Angel Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 piesia napisał(a):dziewczyny , dzisiaj żeby uwiarygodnić jaką metamorfozę przeszedł Skubciu , zrobię w końcu zdjęcia na które tak czekacie . Skubciu juz jest spokojniejszy i wczoraj mielismy taki pierwszy niezwariowany dzień . Wczoraj jeszcze raz został wykąpany . Ranki sie goją , tylko uszko jeszcze ... super to czekamy na zdjęcia :) Quote
AngieD Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 piesia napisał(a):dziewczyny , dzisiaj żeby uwiarygodnić jaką metamorfozę przeszedł Skubciu , zrobię w końcu zdjęcia na które tak czekacie . Skubciu juz jest spokojniejszy i wczoraj mielismy taki pierwszy niezwariowany dzień . Wczoraj jeszcze raz został wykąpany . Ranki sie goją , tylko uszko jeszcze ... :Cool!: Jaka fajna wiadomość!!!! Quote
piesia Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 nie gniewajcie sie , że tak długo to trwało , ale codzienna opieka nad Skubciem była naprawdę czasochłonna , bo Skubciu nie chciał współpracować . Codziennie rano przed pracą i potem wieczorkiem próbowałam mu wyczyścić uszka i wsadzić maść , do tego czyszczenie rywanolem ran i nakładanie maści z antybiotykiem , podchody do tych czynnośći zajmowały mi minimum godzinkę dwa razy dziennie. Wizyty u weterynarza i do tego 9 spacerków dziennie - trzy ze Skubciem i po trzy z moimi dwoma psiakami . Nie dziwcie sie więc , że ostatnią rzeczą o której myslałam było robienie mu zdjęć . Quote
piesia Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Skubciu jest naprawdę cudownym psem i teraz kiedy nauczyliśmy się siebie , poznaliśmy się i zaufaliśmy sobie wszystkie czynności przychodzą nam łatwiej . Quote
AngieD Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Dzięki, piesia, za rzetelną i czułą troskę o Skubim. Dajesz mu szansę aby zaczął nowe, lepsze życie. Informacja z pierwszych rąk zdecydowanie uspokaja, w pewnym momencie nawet zaczynałam wątpić w realność Skubiego, dlatego tak chciało się zobaczyć jakieś zdjęcia, ale twoje posty rozwiały wszystkie wątpliwości i bardzo mnie poruszyły, chociaż aktualne zdjęcia mogłyby przydać się dla zbiórki pieniędzy :) Trzymam za was kciuki :) Quote
Tia Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Fajnie, że nawet opiekunka tymczasowa jest z nami :):) Wiec z niecierpliwością czekamy na fotki Skubiego :) Quote
Tola^^ Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 Dziękujemy za wieści o Skubim niech szybko dochodzi do zdrowia :) Quote
Cockermaniaczka Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Jak sie skubi czuje?Kiedy trafi do DS?:cool3: Quote
AngieD Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Tak, znowu zrobiło się cicho... Co jest z tym zabiegiem i pieniędzmi? Już tydzień minął... Quote
Angel Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 AngieD napisał(a):Tak, znowu zrobiło się cicho... Co jest z tym zabiegiem i pieniędzmi? Już tydzień minął... Skubiś ma dziś operacje. Czekam na wieści co z nim.. A pieniędzy ciągle brakuje :( ale dług spłacimy jak uzbieramy kase. kolejna osobe znalazłam która przeleje na pieska 50 zł :) więc brakowało by jeszcze 130. Quote
Cockermaniaczka Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Trzymamy na cockerowym kciuki.Jedna osoba bierze udzial w bazarku wiec jakas kasa bedzie:) Quote
Tola^^ Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 AngieD napisał(a):Tak, znowu zrobiło się cicho... Co jest z tym zabiegiem i pieniędzmi? Już tydzień minął... Zabieg ma dzisiaj, jak na razie mamy 50zł od pszyszeł pani Skubiego. Podałam pani Monice numer do przyszłego DS i miała dzwonić tam :) Rozmawiałam też z Panią Moniką i u Skubiego wszystko ok, tak jak przedtem:) Bardzo sie przywiązał się do Pani Moniki a ona do niego... Quote
AngieD Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 W poniedziałek będę mogła przelać 30 zł, muszę też ze swoim cudem iść do weta. A co DS, nie chce zaangażować się bardziej w swojego pieska, czy to jeszcze nie pewne? Quote
klauduska20 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 witam wysłałam w poniedzialek 50zł ale przyszla mi dzis wiadomsoc z banku ze konto jest nieprawidłowe co mi jakas pani podała prosze jeszcze raz o numer konta zeby zrobic ten przelew. ps. Droga pani AngieD domek jest zaangażowany wysłalilismy 50zł w pon poniewaz tyle mielismy powiedzialam pani ?Sandrze ze jak tylko bedziemy mieli dodatkowe pieniadze jeszze podeslemy a my takze mielismy sporo wydatkoww zwiazanych z nowym mieawowyszkaniem i kupieniem min wyprawki dla Skubiego i podstawoydatkami mi wydatkami zycia codziennego także nie wiem czemu pani mówi ze sie nie angażujemy pozdrawiam i prosze jescze raz o te konto Quote
AngieD Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 klauduska20, nie mówię ze nie angażujecie się, tylko spytałam czy nie chcielibyście zaangażować bardziej w sytuacji gdy ciężko uzbierać pieniądze / zimą szczególnie, gdyż dużo psiaków potrzebuje pilnej pomocy/. Całe szczęście, że Pani Monika nie czekała na pieniądze, a zrobiła Skubiemu ten zabieg (mam nadzieję, że został przeprowadzony pomyślnie). DT ma własne dwa psy i z pewnością własne wydatki, dziewczyny robią co mogą, żeby uzbierać pieniążki za zabieg / każda z nich już przelewa na jakieś pieski, mają na utrzymaniu często więcej niż jednego/ i na pewno będą zbierały aż do skutku, ale co jeśli jednak to będzie zbyt trudne, klauduska20? Może przesadzam, ale Skubi jest naprawdę biedny - ból ucha jest okropny, a on tyle czasu musiał z tym być, nie wspomnę już o pogryzieniach... Kiedy mowa idzie o ropie w uchu, to koszmar - niedaleko tam do zapalenia opon mózgowych. Pani Monika mogła nie mieć pieniędzy na zabieg, może i nie miała, nie wzięła go też dlatego że było ją stać, tylko dlatego, że nie mogła go tak zostawić. Quote
klauduska20 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 tak wiem teraz zle zrozumiałam, ale ok jak napisałam te 50zł i jak tylko bedziemy mieli tez cos podeslemy. Teraz mamy o tyle taka sytuację z nowym mieskzaniem i wiadomo jak doskonale pewnie wiecie ile z tym jest wydatków tak to spokojnie moglibysmy przelac o wiele wieksza kwote ale jak najszybciej sprobuje podeslac wiecej. Tylko Tola ma mi jutro wysłac numer konta bo ten co mialam jak napisalam wykazuje bank ze jest niepoprawny a na orum spanielowym jest podany jeszcze inny wiec czekam na ten numer konta i podeślę jutro jeszcze raz dzięki Angie za pomoc i wyjasnienie sytuacjii pozdrawiam:-) ps. a może ja cos dam na bazarek znajdzie się napewno u mnie sporo rzeczy których nie używam a może to pomóc w uzyskaniu pieniążków, i mam nadzieje że będzie dobrze... Quote
Cockermaniaczka Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Z cockerowego pojda na pewno jakies pieniazki wiec mysle ze damy rade uzbierac kasiure:)Razem sie uda:) Klauduska wiadomo mniej wiecej kiedy psiak do was trafi? Quote
Recommended Posts