Tola^^ Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 AngieD napisał(a):Czy coś wiadomo na temat Uszatka? Jaka na razie nie. Wczoraj wala2006 dzwoniła lecz nikt nie odebrał, pewnie Pani Magda w pracy była... Quote
Angel Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Tolu czy on jest u pani Magdy J ? od Aresa ? Quote
Tia Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Przecież on nie jest u pani Magdy, Tola nie myl wszystkim. On jest u pani Moniki wolontariuszki z naszego schroniska, wczoraj nie odbierała telefonu, zaraz będziemy dzwonić żeby się czegoś dowiedzieć. Quote
Angel Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 aaaaaaa.. :) dobrze, że przyjęła go pod swój dach.Oby miał się ku lepszemu. Quote
Tia Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 A wiec tak, udało się dodzwonić do pani Moniki. Jest ona zachwycona nim:) Wczoraj został zabrany do weterynarza, kołtuny były aż wrośnięte w uszy, miał je obcinane na narkozę, ale wszytko poszło dobrze i już nie ma kołtunów. Dostał przeciw bólówki i antybiotyk. Ma również chore uszka w środku ale jest leczony. Dziś zostanie wykąpany;) Do adopcji będzie po całkowitym wyleczeniu i dojściu do zdrowia:) Jest bardzo przyjazny i kochany. Pani powiedziała, że straszny z niego przylepa, garnie się do każdego człowieka. Pani stwierdziła że nadaje się do mieszkania z innymi psami, bo jest uległy. Niestety z jej psami nie może przebywać, ponieważ to one są agresywne i mogły by mu zrobić krzywdę. Nie ma na imię Uszatek, pani Monika nadała mu nowe imię i teraz wabi się SKUBI. Zdjęcia będą ale później, pani się zepsuł aparat i jak pożyczy to na pewno nam wyśle ;) Skubi czuje się dużo lepiej, tylko pani powiedziała, że jest w nim jedyna wada. Gdy jest przy misce to nikomu nie pozwoli podejść i warczy, próbuje go p. Monika oduczyć tego ale tak z dnia na dzień nie idzie. Mówi, że gdy przekupi go jakimś przysmakiem może zabrać miskę lub jak każe mu położyć się na swoje legowisko. Na razie to chyba tyle. Powiedzieliśmy p. Monice o potencjalnym domku, bardzo się ucieszyła, że tak szybko się coś znalazło. I kazała przekazać swój nr. przyszłemu domkowi.;) Quote
Tola^^ Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 Już mi się te wszystkie imiona mylą, tak Skubi jest u Pani Moniki :) Super wiadomości zaraz uzupełnię pierwszą stronę :) Quote
AngieD Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Jaka ulga :) Niech szybciej dochodzi do siebie, i czekamy niecierpliwie na zdjęcia. Quote
Tola^^ Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 Domek zapowiada się bardzo dobrze, duże mieszkanie, drugi piesek tej samej rasy do towarzystwa :D Właśnie biorę się za szukanie wizyty przed-adopcyjnej w Warszawie :) Może ktoś z was by pomógł w wizycie, wizyta ma odbyć się 20 listopada jak już właściciele będą w nowym większy mieszkaniu :) Quote
Tia Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 A gdzie dokładnie ta wizyta, może warto napisać w temacie że poszukujemy wizyty przed-adopcyjnej. Quote
AngieD Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Może przydałabym się jakoś, jestem z Warszawy, ale 20 i 21 listopada nie ma mnie w mieście :( Quote
Szyna13222 Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Słuchajcie mamy drugi DS ;) W razie gdyby tamten nie wypalił- Skubiego chciałaby przygarnąć pani z forum o Spanielkach, o ile dobrze pamiętam miałby towarzystwo bo w domu są już spanielki :) Quote
Tola^^ Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 AngieD napisał(a):Może przydałabym się jakoś, jestem z Warszawy, ale 20 i 21 listopada nie ma mnie w mieście :( Wizyta najlepiej by było gdyby sie odbyła 23 października może wtedy by pasowało? A dokładnie wizyta miałaby być w Warszawie a dokładnie w Józefosławiu, Szyna naprawdę nie myślę że będzie takiej potrzeby, bo domek naprawdę rewelacyjnie się zapowiada :) Quote
Ss Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Jeśli to ten dom z Wawy ze spanielem to Ci ludzie robia zamieszanie na 3 wątkach ... chcą 3 psy na raz? Quote
AngieD Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Tola^^ napisał(a):Wizyta najlepiej by było gdyby sie odbyła 23 października może wtedy by pasowało? A dokładnie wizyta miałaby być w Warszawie a dokładnie w Józefosławiu, 24 listopada byłby idealny, zwłaszcza jak w Józefosławiu, wtedy jestem dostępna o dowolnej porze dnia, albo że DS będą mogli przed południem Tola, czekam na instrukcje :) Quote
AngieD Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Ss napisał(a):Jeśli to ten dom z Wawy ze spanielem to Ci ludzie robia zamieszanie na 3 wątkach ... chcą 3 psy na raz? Pewnie jak już jednego adoptują, to przestaną szukać. Quote
Tia Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Szyna13222 napisał(a):Słuchajcie mamy drugi DS ;) W razie gdyby tamten nie wypalił- Skubiego chciałaby przygarnąć pani z forum o Spanielkach, o ile dobrze pamiętam miałby towarzystwo bo w domu są już spanielki :) Na razie może poczekać ten drugi domek jako rezerwowy. Tak wrazie co, bo różnie to bywa ... Quote
Szyna13222 Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Dziewczyny tego rezerwowego domku nie ma bo okazało sie ze mówimy o jednej i tej samej pani :D Dziś dostalam meila ze pierw napisala do mnie ale nie odpisywalam to znalazla pieska na dogo i napisała do was ;) ;D Quote
Tola^^ Posted November 17, 2010 Author Posted November 17, 2010 AngieD wysłałam na PW do potencjalnego domku czekam na odpowiedź czy im data pasuje :) Quote
AngieD Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Są jakieś wiadomości o Skubim? Już prawie tydzień jak jest u Pani Moniki. Quote
Wala2006 Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Dostałam właśnie wiadomość od pani Moniki: "Kasia , Skubciu ma się dobrze . Jest pogodny , mądry ( juz nie warczy przy misce ) , grzeczny i KOCHANY . Codziennie dostaje zastrzyk z antybiotykiem i przeciwbólowym . Wczoraj go wykąpałam i juz wygląda zdecydowanie lepiej , ale jeszcze trzeba trochę popracowac nad jego wyglądem , ale na razie skupiam się na jego leczeniu , co nie jest łatwym zadaniem , bo niechętnie daje sobie zadbać o uszy w środku ( dostaje maść z antybiotykiem ). Jestem w nim tak zakochana , że gdybym miała warunki to bym go zostawiła . Znajdźcie mu dobry domek , bo do schroniska na pewno nie może wrócić . W weekend zrobię mu zdjęcie , ale jeszcze w poniedziałek weterynarz będzie mu kończył doprowadzanie jednego uszka do porządku ( ale najważniejsze zostało już zrobione ) . Po za tym jeszcze ma małe kołtuniki na łapkach i i pod szyją , mimo kąpieli nie udało sie wszystkiego odmoczyć , ale jak juz pisałam najważniejsze to wyleczyć mu rany po pogryzieniu i ucho w środku . Skubciu ma apetyt , nie brudzi w domu , jest grzeczny na spacerkach i jest cudowną przytulaneczką. Pozdrawiam . Monika" Quote
AngieD Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Cudownie!!! Kochany piesio i kochana Pani Monika :) Quote
Tola^^ Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 O jakie super wieści, zdrowie psiaka przede-wszystkim najważniejsze :D Quote
Tia Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Już nie mogę doczekać się zdjęć, wala kiedy będą?? Quote
Recommended Posts