baster i lusi Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Aniu bierz maleństwo i będzie jak taka Emilka z bajki mówiła ,,,będę Cię kochała ,pieściła aż zapieszczę Cię na śmierć" Quote
Ancyk Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 Mała jest prześliczna. Brak ogonka dodaje jej charakteru. Oby było dobrze. Aniu czy jest wam coś potrzebne? konkretnie kasiorka na jedzenie dla małej no i Rutki? Ciekawe jak tam nasza "matka polka" znosi samotność. Czy w ogóle odczuła brak malej przy sobie. Quote
KateBono Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Cioteczki a może założyć wątek malutkiej Sol? Bo jakby miałaby być operacja ogonka to trzeba by zbierać na nią pieniążki. Quote
Ancyk Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 KateBono napisał(a):Cioteczki a może założyć wątek malutkiej Sol? Bo jakby miałaby być operacja ogonka to trzeba by zbierać na nią pieniążki. Może wstrzymać się do poniedziałku, gdy już wet sprawdzi czy ogonek się goi. Quote
ania z poznania Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Ancyk napisał(a):Mała jest prześliczna. Brak ogonka dodaje jej charakteru. Oby było dobrze. Aniu czy jest wam coś potrzebne? konkretnie kasiorka na jedzenie dla małej no i Rutki? Ciekawe jak tam nasza "matka polka" znosi samotność. Czy w ogóle odczuła brak malej przy sobie. Aniu, co do Sol to zobaczymy w poniedziałek. Rutce zawiozę puszki w sobotę, kupiłam jej też tabletki na odrobaczenie. Quote
agaga21 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 ania, pytałaś o lek na zatrzymanie laktacji? Quote
ania z poznania Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Nie, zapytam jutro, idę z Agą na czyszczenie gruczołków. Quote
conceited Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 ania z poznania napisał(a):Nie, zapytam jutro, idę z Agą na czyszczenie gruczołków. ekhm...przepraszam, ze co? nie wiedzialam, ze mam miec jakies gruczoly czyszczone ? :D Quote
ania z poznania Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Bo to miała być niespodzianka :diabloti::evil_lol:! Aga to moje maleństwo :)! Quote
agaga21 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 conceited napisał(a):ekhm...przepraszam, ze co? nie wiedzialam, ze mam miec jakies gruczoly czyszczone ? :D ech, to współczuję, pewnie to nic przyjemnego ;) Quote
ania z poznania Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Nie nowy, maleństwo w sensie wielkości, 3kg, a lat to już 12. Quote
baster i lusi Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 ania z poznania napisał(a):Bo to miała być niespodzianka :diabloti::evil_lol:! Aga to moje maleństwo :)! co za nowy nabytek pokaż go Quote
ania z poznania Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Grażynko, pytałaś na wątku kieleckim czy to prawda. Tu jest odpowiedź :) Quote
baster i lusi Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Aniu już teraz wiem,może dziewczynom z Kielc będzie lżej mając taki patronat Quote
Helga&Ares Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Na zatrzymanie laktacji(widzielania prolaktyny) można podać suni Galastop. Quote
KateBono Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Mała Sol przez większość czasu śpi. Nie chce jeść:shake: więc ma wmuszane mleczko, smakuje jej tylko pasztecik, który kupiła jej cioteczka Ania. Jest nauczona przez Rutkę ( tak mi się wydaje ) jeść 3 razy dziennie i wtedy drze się i piszczy i szczeka jak diabli żeby ją nakarmić. Lubi sobie pochodzić, próbuje podgryzać, z innymi szczeniorami trochę hasa, rozjeżdża się na podłodze jak mała żabka ale nóżki tylne ma już mocniejsze- może na nich ustać. Ogonek co obrośnie strupkiem to mała dupencją tak robi ,że w końcu odrywa się:shake:. Zauważyłam jakby kikutek był trochę więcej zarośnięty sierścią Jak chce koopę albo siusiu to drze pyszczydło bo na posłanku nie zrobi. Ważę ją codziennie bo boję się ,że nie przybiera na wadze ( chyba mam już paranojęna tle jej wagi:oops:) ale mała "glizda" nie chudnie , pomalutku przybiera na wadze dzisiaj ważyła 1,320kg ( jak do mnie przyjechała to ważyła 1,1kg ). Quote
ania z poznania Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Kasiu, to ładnie przybiera, zobacz, to w ciągu 4dni! Pasztecik bardzo ją interesuje, ale przecież pić też musi, łobuzica z niej :mad:. Rutka nie miała czasu matkować ;) Quote
Ancyk Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 zwracam sie z pytaniem do wszystkich posiadaczy psów ogólnie uznawanych za krótkosierściuchowe Koleżanki i koledzy czy wy też po odkurzeniu mieszkania musicie odkurzać odkurzacz? Quote
Alicja Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Ancyk napisał(a):zwracam sie z pytaniem do wszystkich posiadaczy psów ogólnie uznawanych za krótkosierściuchowe Koleżanki i koledzy czy wy też po odkurzeniu mieszkania musicie odkurzać odkurzacz? :lol: tak ;) Quote
Ancyk Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 a to tak po polsku ciesze sie, ze inni nie maja lepiej:)) Quote
Enigma79 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Ja odkurzam nawet..... prześcieradła w łóżku.Ale tak to już jest, coś za coś - przyjemność czuchrania i dotyku za kłaczki tu i tam :) Quote
Ancyk Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Tu i tam.. w zupie, kanapce, herbacie.. :) przescieradło to norma, nawet jesli nie pozwalamy włazic psu na łozko, to kocisko posieje kłaki gdzie pies nie da rady.. jak w przysłowie gdzie pies nie moze tam kota posle.. Quote
Alicja Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Ancyk napisał(a):a to tak po polsku ciesze sie, ze inni nie maja lepiej:)) :lol: jak to mawiał mój znajomy ...otwierasz puszkę z piwem a tam ...psi kudeł :grins: Ancyk napisał(a):Tu i tam.. w zupie, kanapce, herbacie.. :) przescieradło to norma, nawet jesli nie pozwalamy włazic psu na łozko, to kocisko posieje kłaki gdzie pies nie da rady.. jak w przysłowie gdzie pies nie moze tam kota posle.. :lol: a ten piasek na prześcieradle ...piling za darmo ;) Quote
Recommended Posts