Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kopiuję z innego wątku. Jeśli nie ma przeciwwskazań:

"Wysokokaloryczna, lekkostrawna odżywka podawana przy chorobach, niedożywieniu, rekonwalescencji

1 cały kurczak (z małymi kośćmi, skórą, tłuszczem)
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka suplementu witaminoweg
1 filiżanka karmy suchej
2 łyżki otrąb
3-4 jajka
1 filiżanka tłuszczu po czyszczeniu mięsa (nie gotowane)
Przygotowanie:
Kurczaka, tłuszcz, karmę i jajka zmiksuj na jednolitą masę.
Przełóż do garnka i gotuj 30 minut. Następnie dodaj pozostałe składniki i zmiksuj.

niesamowicie wzmacnia zwierzaka ... "
ps od Asior: zupkę można zamrozić w woreczkach foliowych. "

Zupkę można modyfikować np więcej chrupek a mniej tłuszczu.W domach mamy problem odwrotny, więc wiele osób pewnie zszokuje np, skórka czy oliwa...

Posted

przepraszam,ze wczoraj nie dałam znaku życia, migrena odcięła mnie od świata :(

Bardzo Wam dziękuję za obecnośc i tak ogromną pomoc :)

zaraz powysłyam pw z nr konta, to moje prywatne konto

Gigancik jest bardzo słaby, dostaje wszystkie leki jakie tylko mozna mu podać, witaminy, p/bólowe,p/zapalne, antybiotyk
kroplówek tez idzie sporo

wyniki krwi, dostałam je z babu telefonicznie i w szoku nie spytałąm w jakich sa jednostkach :(

biochemia:
Alat 125
Amylaza w surowicy 458
Fosfataza alkal. 660
Białko całk. 51,60
Kreatynina 0,69
Mocznik 0,78
Wapń całk. 8,45

morfologia:
Krwinki białe 131,5 jest ich b.dużo,moą swiadczyć o stanie zapalnym, białeczce, przerzutach :(
Hemoglobina 6,7
Krwinki czerwone 3,40
Hematokryt 23,4
Płytki krwi 325

rozmaz ręczny:
Pałeczkowate 4
Neutrofile 80
Limfocyty 3
Mnonocyty 3

poza tym miał robione usg - widać ciemne punkty na watrobie :( i rtg płuca też nie są w dobrym stanie

wyć się chce!!!!

Posted

(Zbadaj przyczynę migreny, bo będziesz tak ja męczyć się przez 20 lat, z czasem bóle stają się silniejsze:shake:)

Wyniki nic mi nie mówią, ale sposób leczenia wskazuje na bardzo cięzki stan:-(...,.:shake: trzymaj się piesku...

Posted

andegawenka napisał(a):
(Zbadaj przyczynę migreny, bo będziesz tak ja męczyć się przez 20 lat, z czasem bóle stają się silniejsze:shake:)

Wyniki nic mi nie mówią, ale sposób leczenia wskazuje na bardzo cięzki stan:-(...,.:shake: trzymaj się piesku...

( robiłam juz wszytskie możliwe bad, zjadłam juz tonę różnych leków i nic nie pomaga :( nawet kroplówki p,bólowe z metokroplamidem na wymioty, masakra totalna, ostatnio raz w miesiącu mam totalny zgon, w resztę dni "tylko" boli mnie czacha :( )

gdyby, wcześniej udało sie go wyciągnąć może bylby w lepszym stanie, ale przez tą głupią sprawę sądową nie mozna było go zabrać :(

Posted

andegawenka napisał(a):
Kopiuję z innego wątku. Jeśli nie ma przeciwwskazań:

"Wysokokaloryczna, lekkostrawna odżywka podawana przy chorobach, niedożywieniu, rekonwalescencji

1 cały kurczak (z małymi kośćmi, skórą, tłuszczem)
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka suplementu witaminoweg
1 filiżanka karmy suchej
2 łyżki otrąb
3-4 jajka
1 filiżanka tłuszczu po czyszczeniu mięsa (nie gotowane)
Przygotowanie:
Kurczaka, tłuszcz, karmę i jajka zmiksuj na jednolitą masę.
Przełóż do garnka i gotuj 30 minut. Następnie dodaj pozostałe składniki i zmiksuj.

niesamowicie wzmacnia zwierzaka ... "
ps od Asior: zupkę można zamrozić w woreczkach foliowych. "

Zupkę można modyfikować np więcej chrupek a mniej tłuszczu.W domach mamy problem odwrotny, więc wiele osób pewnie zszokuje np, skórka czy oliwa...

dzięki za ten przepis, zaraz spróbuje coś wykombinować :)

Posted

Budrysku jeżeli masz problemy z dostaniem się do kompa to możesz podesłać mi swoje konto,będę je wysyłała na bieżąco do osób które chcą coś zadeklarować na psiaka.

Posted

Avilia napisał(a):
Budrysku jeżeli masz problemy z dostaniem się do kompa to możesz podesłać mi swoje konto,będę je wysyłała na bieżąco do osób które chcą coś zadeklarować na psiaka.

ok, dzięki :)

Posted

Och Giganciku kochany do tej pory znaleś tylko istotę która nazywa siebie człowiekiem, ale tak naprawdę nic wspólnego nie ma z prawdziwym Człowiekiem. Teraz poznałeś takiego prawdziwego Człowieka i od tej pory już żył będziesz W innym świecie. Świecie w którym będziesz miał co jeść, pić. Będziesz przytulamy pieszczony. Będą spacerki i porządne leczenie. Tego możesz być całkowicie pewny. Teraz w Twoim bolesnym życiu pojawiło się wiele osób, niektóre w realu, a niektóre wirtualnie, ale niosące pomóc różnego rodzaju właśnie dla Ciebie kochany psiaku.

Posted

Info o koncie juz przekazane wszystkim osobkom z fb, ktore zadeklarowaly chec pomocy! :) Dzieeee kuuuuu jeee myyyyyyy naaaj!!! :) Bede monitorowala kolejne deklaracje. Gigancik, trzymaj sie Chlopaku, nie jestes juz sam!!!

Posted

Avilia napisał(a):

Jeszcze tak dla jasnosci, zebysmy nie ominely niczego: ja sie zajmuje deklaracjami wplywajacymi na fb u Szydlowieckich Bezdomniakow, a na dogo przejmuje je Avilia, czy tak?

Posted

magiraf napisał(a):
Jeszcze tak dla jasnosci, zebysmy nie ominely niczego: ja sie zajmuje deklaracjami wplywajacymi na fb u Szydlowieckich Bezdomniakow, a na dogo przejmuje je Avilia, czy tak?

Dokładnie tak;)

Posted

Iljova napisał(a):
Zamieściłam link do tego wątku na moim koncie na FB, może dzięki temu więcej osób tu zajrzy.
Zdrowiej kochany psiaczku.

...a ja na NK bo fb dla mnie nieczytelny a jego magia to chyba międzynarodowość

Posted

można byłoby pomyśleć o zakupieniu na szmateksie jakiegoś ciepłego polarka i zrobienie mu kubraczka. Juz jest zimno w nocy a trudno mu będzie przytyć jak organizm energie będzie na produkcję ciepła przeznaczał. Ewentualnie dajcie mi znać na PW jego wymiary to kupię jakąś derke i prześlę gdzie będzie trzeba.

Posted

yokosky napisał(a):
można byłoby pomyśleć o zakupieniu na szmateksie jakiegoś ciepłego polarka i zrobienie mu kubraczka. Juz jest zimno w nocy a trudno mu będzie przytyć jak organizm energie będzie na produkcję ciepła przeznaczał. Ewentualnie dajcie mi znać na PW jego wymiary to kupię jakąś derke i prześlę gdzie będzie trzeba.

na razie jest w ciepłym pokoiku w lecznicy, lezy na kołderce i kocyku, ale jak bedzie trzeba to odezwę się :)

bardzo wszystkim dziękuję za pomoc :)