Iljova Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Co u ciebie kochany psiaczku? Czy są jakieś nowe wiesci? Quote
andegawenka Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Kopiuję z innego wątku. Jeśli nie ma przeciwwskazań: "Wysokokaloryczna, lekkostrawna odżywka podawana przy chorobach, niedożywieniu, rekonwalescencji 1 cały kurczak (z małymi kośćmi, skórą, tłuszczem) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka suplementu witaminoweg 1 filiżanka karmy suchej 2 łyżki otrąb 3-4 jajka 1 filiżanka tłuszczu po czyszczeniu mięsa (nie gotowane) Przygotowanie: Kurczaka, tłuszcz, karmę i jajka zmiksuj na jednolitą masę. Przełóż do garnka i gotuj 30 minut. Następnie dodaj pozostałe składniki i zmiksuj. niesamowicie wzmacnia zwierzaka ... " ps od Asior: zupkę można zamrozić w woreczkach foliowych. " Zupkę można modyfikować np więcej chrupek a mniej tłuszczu.W domach mamy problem odwrotny, więc wiele osób pewnie zszokuje np, skórka czy oliwa... Quote
BUDRYSEK Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 przepraszam,ze wczoraj nie dałam znaku życia, migrena odcięła mnie od świata :( Bardzo Wam dziękuję za obecnośc i tak ogromną pomoc :) zaraz powysłyam pw z nr konta, to moje prywatne konto Gigancik jest bardzo słaby, dostaje wszystkie leki jakie tylko mozna mu podać, witaminy, p/bólowe,p/zapalne, antybiotyk kroplówek tez idzie sporo wyniki krwi, dostałam je z babu telefonicznie i w szoku nie spytałąm w jakich sa jednostkach :( biochemia: Alat 125 Amylaza w surowicy 458 Fosfataza alkal. 660 Białko całk. 51,60 Kreatynina 0,69 Mocznik 0,78 Wapń całk. 8,45 morfologia: Krwinki białe 131,5 jest ich b.dużo,moą swiadczyć o stanie zapalnym, białeczce, przerzutach :( Hemoglobina 6,7 Krwinki czerwone 3,40 Hematokryt 23,4 Płytki krwi 325 rozmaz ręczny: Pałeczkowate 4 Neutrofile 80 Limfocyty 3 Mnonocyty 3 poza tym miał robione usg - widać ciemne punkty na watrobie :( i rtg płuca też nie są w dobrym stanie wyć się chce!!!! Quote
andegawenka Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 (Zbadaj przyczynę migreny, bo będziesz tak ja męczyć się przez 20 lat, z czasem bóle stają się silniejsze:shake:) Wyniki nic mi nie mówią, ale sposób leczenia wskazuje na bardzo cięzki stan:-(...,.:shake: trzymaj się piesku... Quote
BUDRYSEK Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 andegawenka napisał(a):(Zbadaj przyczynę migreny, bo będziesz tak ja męczyć się przez 20 lat, z czasem bóle stają się silniejsze:shake:) Wyniki nic mi nie mówią, ale sposób leczenia wskazuje na bardzo cięzki stan:-(...,.:shake: trzymaj się piesku... ( robiłam juz wszytskie możliwe bad, zjadłam juz tonę różnych leków i nic nie pomaga :( nawet kroplówki p,bólowe z metokroplamidem na wymioty, masakra totalna, ostatnio raz w miesiącu mam totalny zgon, w resztę dni "tylko" boli mnie czacha :( ) gdyby, wcześniej udało sie go wyciągnąć może bylby w lepszym stanie, ale przez tą głupią sprawę sądową nie mozna było go zabrać :( Quote
BUDRYSEK Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 andegawenka napisał(a):Kopiuję z innego wątku. Jeśli nie ma przeciwwskazań: "Wysokokaloryczna, lekkostrawna odżywka podawana przy chorobach, niedożywieniu, rekonwalescencji 1 cały kurczak (z małymi kośćmi, skórą, tłuszczem) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka suplementu witaminoweg 1 filiżanka karmy suchej 2 łyżki otrąb 3-4 jajka 1 filiżanka tłuszczu po czyszczeniu mięsa (nie gotowane) Przygotowanie: Kurczaka, tłuszcz, karmę i jajka zmiksuj na jednolitą masę. Przełóż do garnka i gotuj 30 minut. Następnie dodaj pozostałe składniki i zmiksuj. niesamowicie wzmacnia zwierzaka ... " ps od Asior: zupkę można zamrozić w woreczkach foliowych. " Zupkę można modyfikować np więcej chrupek a mniej tłuszczu.W domach mamy problem odwrotny, więc wiele osób pewnie zszokuje np, skórka czy oliwa... dzięki za ten przepis, zaraz spróbuje coś wykombinować :) Quote
Avilia Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Budrysku jeżeli masz problemy z dostaniem się do kompa to możesz podesłać mi swoje konto,będę je wysyłała na bieżąco do osób które chcą coś zadeklarować na psiaka. Quote
BUDRYSEK Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 Avilia napisał(a):Budrysku jeżeli masz problemy z dostaniem się do kompa to możesz podesłać mi swoje konto,będę je wysyłała na bieżąco do osób które chcą coś zadeklarować na psiaka. ok, dzięki :) Quote
Iljova Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Och Giganciku kochany do tej pory znaleś tylko istotę która nazywa siebie człowiekiem, ale tak naprawdę nic wspólnego nie ma z prawdziwym Człowiekiem. Teraz poznałeś takiego prawdziwego Człowieka i od tej pory już żył będziesz W innym świecie. Świecie w którym będziesz miał co jeść, pić. Będziesz przytulamy pieszczony. Będą spacerki i porządne leczenie. Tego możesz być całkowicie pewny. Teraz w Twoim bolesnym życiu pojawiło się wiele osób, niektóre w realu, a niektóre wirtualnie, ale niosące pomóc różnego rodzaju właśnie dla Ciebie kochany psiaku. Quote
olkatrolka Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 ja też wyślę kilka groszy pieskowi, więc poproszę o numer konta. i takie głupie pytanie... jak znaleźć giganta na Facebooku? Quote
magiraf Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Info o koncie juz przekazane wszystkim osobkom z fb, ktore zadeklarowaly chec pomocy! :) Dzieeee kuuuuu jeee myyyyyyy naaaj!!! :) Bede monitorowala kolejne deklaracje. Gigancik, trzymaj sie Chlopaku, nie jestes juz sam!!! Quote
magiraf Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 [quote name='olkatrolka']ja też wyślę kilka groszy pieskowi, więc poproszę o numer konta. i takie głupie pytanie... jak znaleźć giganta na Facebooku? A tego dzielnego Chlopaczka mozna znalezc tu ---> http://www.facebook.com/?page=1&sk=messages&tid=1738147772427#!/event.php?eid=165843106771879 Quote
magiraf Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Avilia napisał(a):Budrysku jeżeli masz problemy z dostaniem się do kompa to możesz podesłać mi swoje konto,będę je wysyłała na bieżąco do osób które chcą coś zadeklarować na psiaka. Jeszcze tak dla jasnosci, zebysmy nie ominely niczego: ja sie zajmuje deklaracjami wplywajacymi na fb u Szydlowieckich Bezdomniakow, a na dogo przejmuje je Avilia, czy tak? Quote
Avilia Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 magiraf napisał(a):Jeszcze tak dla jasnosci, zebysmy nie ominely niczego: ja sie zajmuje deklaracjami wplywajacymi na fb u Szydlowieckich Bezdomniakow, a na dogo przejmuje je Avilia, czy tak? Dokładnie tak;) Quote
Iljova Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Zamieściłam link do tego wątku na moim koncie na FB, może dzięki temu więcej osób tu zajrzy. Zdrowiej kochany psiaczku. Quote
andegawenka Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Iljova napisał(a):Zamieściłam link do tego wątku na moim koncie na FB, może dzięki temu więcej osób tu zajrzy. Zdrowiej kochany psiaczku. ...a ja na NK bo fb dla mnie nieczytelny a jego magia to chyba międzynarodowość Quote
yokosky Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 czy mogę prosić na PW numer konta Giganta? pozdrawiam Quote
viola005 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Budrysek, dzieki za dane, jutro siostra wysle przelew na 50 zl dla Giganta, dzieki ze go ratujesz, trzymaj sie, a ty Gigancie, zdrowiej obowiazkowo, nie martw cioteczek! Quote
yokosky Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 można byłoby pomyśleć o zakupieniu na szmateksie jakiegoś ciepłego polarka i zrobienie mu kubraczka. Juz jest zimno w nocy a trudno mu będzie przytyć jak organizm energie będzie na produkcję ciepła przeznaczał. Ewentualnie dajcie mi znać na PW jego wymiary to kupię jakąś derke i prześlę gdzie będzie trzeba. Quote
Avilia Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 yokosky napisał(a):czy mogę prosić na PW numer konta Giganta? pozdrawiam Numer konta wysłany;) Quote
BUDRYSEK Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 yokosky napisał(a):można byłoby pomyśleć o zakupieniu na szmateksie jakiegoś ciepłego polarka i zrobienie mu kubraczka. Juz jest zimno w nocy a trudno mu będzie przytyć jak organizm energie będzie na produkcję ciepła przeznaczał. Ewentualnie dajcie mi znać na PW jego wymiary to kupię jakąś derke i prześlę gdzie będzie trzeba. na razie jest w ciepłym pokoiku w lecznicy, lezy na kołderce i kocyku, ale jak bedzie trzeba to odezwę się :) bardzo wszystkim dziękuję za pomoc :) Quote
Recommended Posts