Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='olga7']Ponawiamy prośbę o pomoc w zbieraniu funduszy na budowę kojca dla psów ,ktore nie mają gdzie się podziać -są na ulicy ,poniewierane ,glodne i zmarznięte !!!!

Kojec taki będzie używany wiele kolejnych lat i jest to rozsądniejsze wyjscie ,niż oplacanie w rożnych hotelikach miejsc w kojcach .

Ponawiamy prośbę o pomoc, dzisiaj p. Jola powinna zabrać z kliniki Rafiego i Torę. I co z nimi zrobić? Rafi jest po kastracji i Tora po sterylce. :modla::modla::modla::modla:

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rafi i Hera jeszcze kilka dni zostały w lecznicy, to dobra i zła wiadomość, bo nie mają gdzie wrócić to mają kilka dni, a zła bo będzie więcej do zapłacenia w lecznicy. Może jutro albo pojutrze zrobię listę kto wpłacił i ile, to wstawię na wątku. Niestety jeszcze bardzo potrzebna kasa i na kojce i na lecznicę.

Posted

Jeśli chodzi o te linki, które wysłała Beka, to dzwoniłam do jednego i Beka nie zauważyła, że ta cena dotyczy nie mniej niż 50m/b, natomiast cena przy zakupie 4 lub 7 sztuk jest 85zł.+22%Vat a słupek 30zł.+22%Vat, ewentualny transport około 300zł+22%Vat.
Te panele i słupki nawet by mnie interesowały, ale drogo wychodziłby transport. Na jeden kojec, bez dachu, pieniądze już by były, tylko nie byłoby na transport i lecznicę. Może znalazł by się ktoś, kto mógłby przewiezć to z Płońska ?
Natomiast jeśli chodzi o kojec do sprzedania, to napisałam do faceta, ale do tej pory nie odpowiedział, nie wiem gdzie jest ta miejscowość? ile by kosztował transport i czy znalazłby się ktoś do przewiezienia.

Posted

beka napisał(a):
popatrzę raz jeszcze i podzwonie,
a czy dzwonił ktos z góry kalwarii w sprawie rafiego?

Wczoraj wieczorem rozmawiałam z p.Jolą, nikt nie dzwonił w sprawie adopcji psiaków.

Posted

Możecie mi powiedzieć jakie są wytyczne dla typowego kojca dla psów? Znaczy wymiary szer x dł, jak wysokie powinny być panele i czy musi być jakiś mega gruby drut??

Mam czas to może chociaż podzwonię po firmach, może mają jakieś takie, lekko obdrapane albo coś takiego.
Czy to ma być z montażem czy ktoś u was może to sklecić???

Jest tu u mnie firma która dosyć tanio sprzedaje takie panele - jeżeli na całości było by wyraźnie taniej to mogłoby się nawet wysłać transport z Wrocka do p. Joli...

Posted

martadela napisał(a):
Możecie mi powiedzieć jakie są wytyczne dla typowego kojca dla psów? Znaczy wymiary szer x dł, jak wysokie powinny być panele i czy musi być jakiś mega gruby drut??

Mam czas to może chociaż podzwonię po firmach, może mają jakieś takie, lekko obdrapane albo coś takiego.
Czy to ma być z montażem czy ktoś u was może to sklecić???

Jest tu u mnie firma która dosyć tanio sprzedaje takie panele - jeżeli na całości było by wyraźnie taniej to mogłoby się nawet wysłać transport z Wrocka do p. Joli...

własnie, a czasem mozna dograć transport z kimś z dogo...;-)

Posted

Panele nie mogą być krótsze, niż 2 i pół metra, a niższe niż 170cm. drut grubości 5, ostatecznie może być 4, ale przy takim wielkim psie jak Rafi, to raczej 5. Na jeden kojec potrzeba 4 panele i 5 słupków z osprzętem. Ja tutaj na wsi zawsze znajdę kogoś, komu zapłacę i pomoże złożyć kojec.
Pogoda żeczywiście nie sprzyja, ale jakie mamy wyjście gdy psy nie mają dokąd wrócić.

Posted

[quote name='bric-a-brac']Czy wpłaty robimy na konto z tej strony: [URL]http://www.znajdki.pl/strona2.html?[/URL]
Bo czekam i czekam :P[/QUOTE]
sorry, w natłoku tych postów gdzieś uciekł Twój:oops:
tak tak! -to własciwy numer konta!:multi: -WIELKIE DZIĘKI ZA POMOC!!!:Rose:

Posted

Na wątku przytuliska też pytają. Racja nie wiadomo ile brakuje, jeśli nie ma jeszcze wybranego kojca, ale zliczenie ile jest zebrane to także jakaś informacja. Kasa się zbierze (wierzę), oby tylko jak najszybciej, bo teraz jest względnie, ale mają wrócić duże mrozy...

Posted

no dziołchy liczyć, liczyć bo mam tyci wolnej kaski i 2 kandydatów na dofinansowanie... No i dylemat komu puścić... Może się okazać że właśnie tyle wam brakuje na kojec...