Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to podsumuję :kasiaprodex-50zł
paros-50zł
al-ka -50zł
beka -50zł
mimiś-50zł[przelew poszedł]
Randa-50zł[zadeklarowane na głównym watku przytuliska]
--------------------------
razem 300zł:lol: - ciotki, jesteście fantastyczne! -przyznam że sie bałam ,że nie uda sie nic "użebrać" .Jola bardzo się cieszy-to szansa dla tego biednego psiaka.podobno jest ogromny! a facet który chciał go wziąć,szukał jeszcze suczki do pary:angryy: i był oburzony,żę Jola nie dała psa .

Posted

tylko przekopiuję z watku Oskara -3łapka: napisała Jola[bajk21] "Dzisiaj natomiast zawiozłam sunię Onkę, którą dokarmiałam z koleżanką a która mieszkała w polu, do lecznicy, bo jakoś dziwnie urósł jej brzuch i miała do tego0 mnustwo kleszczy. W lecznicy okazało się, że ma temperaturę 40 i 6 kresek, jeszcze nie wiem co jej jest, bo niema wyników i mają robić jej USG. Dziewczyny, potrzebna kasa na kastrację Rafiego, leczenie Onki i ewentualnej jej sterylki, a jeszcze mam u siebie jedną nie wysterylizowaną Onkę, a leczenia ani sterylek już darmowych nie mam, będę musiała za wszystko sama zapłqacić, proszę wymyślcie coś, bo ja już nie mam pomysłu."

- ja też juz nie mam:-(

Posted

Przechodzę złamanie, Rafi na razie conajmniej do piątku będzie w hoteliku i nie wiem czy pójdzie do kastracji za którą będę musiała zapłacić, bo właśnie dzisiaj wsadziłam do lecznicy sunię onkę, którą dokarmiałyśmy z koleżanka, a która mieszkała w polu. Suni powiększył się brzuch jakoś tak dziwnie i miała mnustwo kleszczy, w lecznicy okazało się, że ma 40 i6 kresek temperaturę. Jeszcze nie wiem co jej jest, wyników jeszcze niema i mają robić jej USG, wtedy będzie wiado0mo oco chodzi, ale też będę musiała zapłacić za jej leczenie i potem ewentualną sterylkę, co robić skąd nabrać na to wszystko kasy, a jeszcze u mnie jest jedna onka, którą też będzie trzeba wysterylizować. To jakiś koszmar, wysyp onków, a jeszcze mam kota, który ma świerzb i potrzebuje operacji na zatkane kanały łzowe.

To jest ta Onka

a to jest ten kot

Posted

no nie jest to na prywatną kieszeń jednej osoby. nie wiem jak pomóc- a moze ktos zasponsoruje kota? a pytałas Jola ,w skarpecie sterylkowej? moze pomoga w sterylce suni?

Posted

Rafi rewelacja !
Do kastracji dołożę... Im mniej nabiału tym lepiej.

Mam prośbę - persowi trzeba koniecznie założyć wątek na Miau.
Ja nie umiem, a Paros chyba mniej czasowa.
Kto potrafi ???
Kocinie potrzebny też DT... On w tej lecznicy już zbyt długo zostać nie może.

Co do suni, chwilowo nie mam pomysłu...
Tak mało odkrywczo - Na początek kasa będzie potrzebna...

Posted

Beato - świerzbowiec wciąż jest jeszcze zwalczany. Z tego co wiem kociak ma go nie tylko w uszach, ale też na skórze. Wg mnie przy dużej ilości zwierząt ciężko upilnować. Lepszy mało liczny DT ...

Pomysł z osobnym wątkiem dla suni b.rozsądny. Jakoś tak ciężko myślę...
Tylko potem więcej fotek trzeba.
Założysz ?

Posted

beka napisał(a):
Może z persem do kociego świata napisać??

p. Jolu bedziemy zbierac pieniądze na sunie ale potzrebuje watku i informacji co jej jest

Bajk21 wkleiła te informacje o suni i o kocie pomyłkowo tu zamiast na wątek przytuliska. Widać ma tyle zwierzaków w potrzebie, że trudno jej samej wszystko ogarnąć a najgorsze, że nie ma pieniędzy na kastracje i sterylki. A jeszcze jest chudy amstaff w potrzebie :-(:-( i co z nim zrobić??? :shake:
Rozmawiałam z p. Jolą o założeniu wątku dla suni kiedy będą wyniki badań USG i informacje z kliniki. Wczoraj wieczorem p. Jola miała dzwonić, ale widocznie jeszcze nic nie wie.

Posted

przyjaciel_koni napisał(a):
Rafi rewelacja !
Do kastracji dołożę... Im mniej nabiału tym lepiej.

Mam prośbę - persowi trzeba koniecznie założyć wątek na Miau.
Ja nie umiem, a Paros chyba mniej czasowa.
Kto potrafi ???
Kocinie potrzebny też DT... On w tej lecznicy już zbyt długo zostać nie może.

Co do suni, chwilowo nie mam pomysłu...
Tak mało odkrywczo - Na początek kasa będzie potrzebna...

Na wątku przytuliska zgłosiła sie dziewczyna w sprawie persa. Bo przeniosłam post p.Joli na jej wątek.
No wiesz, wątek na Miau czy Dogo to zawsze założę, jakby co na pewno znajdę chwilę czasu dla zwierzaka w potrzebie :eviltong:

Chyba nie wiesz ale Gigant z Twojego podpisu odszedł za TM :-(:-(:-(