Paja Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Beziol jest napewno inny niz był,ja mam swoje metody pracowania z takimi psami.Kazde warkniecie czy szczenkanie zebami na nas wiaze sie ze słowem wyjdz i wteczas ,,wyrzucam,, mu legowisko na półpietro.Jak mu przejdzie nieraz 5 minuty nieraz pół dnia to puka łapka i wchodzi cichutko do pokoju da buziaka i idzie sie bawic swoimi zabawkami. Bardzo domaga sie podwórka i spacerów. Nieraz tyle co wroci z dworu zrobi 2 kółka i spowrotem piszczy ,ze chce isc na nie.Czasem mnie to wkurza bo siedzi dajmy na to na dworze 2-3 godziny (oczywiscie co chwile sie go doglada) wroci i zaraz chce spowrotem wyjdzie zrobi jedna runde do okola podworka i domaga sie by isc spowrotem do domu i tak w kółko macieja.Załwazyłam ze boi sie Heksy chodz mu nic nie zrobiła,ale jak jest ona to on nie bedzie sie bawił i na paluszkach obok niej przechodzi.z Dinem szaleja na dworze.Z Molcia lubi sie bawic zabawkami.Morusa gwałci i nie daje mu spokoju.Ale jak Morus chce go zaczepic to szczenka odrazu w powietrzu do ataku ostrzegawczego spadaj głuwniarzu. Quote
agni Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 [COLOR=red][FONT=Calibri][B]przepraszam za offa[/B][/FONT][/COLOR] [FONT=verdana][B]chciałam zaprosić na bazarek prowadzony przeze mnie na opłacenie DT Luny[/B][/FONT][FONT=Calibri] [/FONT][FONT=verdana][B]może znajdziesz dla siebie cos ciekawego ...[/B][/FONT] [FONT=verdana][B]polecisz jakiejś osobie ...[/B][/FONT] [FONT=verdana][B]lub chociaż pomożesz mi w jego podnoszeniu [/B][/FONT] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/199547-***-R%C3%B3%C5%BCne-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-dla-r%C3%B3%C5%BCnych-wiekowo-na-DT-dla-LUNY-do-21.01"][FONT=verdana]http://www.dogomania.pl/threads/1995...-LUNY-do-21.01[/FONT][/URL] [FONT=Calibri] [/FONT] [FONT=verdana][B]oraz na bazarek cegiełkowy - Gufiemu brakuje dosłownie wszystkiego....[/B][/FONT] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/199565-Gufi-b%C5%82aga-o-wsparcie-%21%21%21-choroba-sk%C3%B3ry-brak-funduszy-na-DT-cegie%C5%82kowy-do-21.01"][FONT=verdana]http://www.dogomania.pl/threads/199565-Gufi-b%C5%82aga-o-wsparcie-!!!-choroba-sk%C3%B3ry-brak-funduszy-na-DT-cegie%C5%82kowy-do-21.01[/FONT][/URL] [FONT=verdana][B]Z góry gorąco dziękuję [/B][/FONT] Quote
jostel5 Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 Bezio jest po prostu śliczny.Zdjęcia powaliły mnie na kolana.Nic więcej nie dodam-koniec i kropka. Paju,jesteś WIELKA!:) Quote
Iljova Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Niewiem czy wiecie już o tym zdarzeniu, bardzo potrzebna każda pomoc ubrania i inne rzeczy, jeśli nie to bardzo proszę może zajrzycie na wątek dogo: [url]http://www.dogomania.pl/threads/199645-Dogomaniaczka-w-potrzebie-POŻAR-Rodzina-Journey-straciła-wszystko-psy-walczą-o-życie[/url] lub na FB: [url]http://m.facebook.com/event.php?eid=154806317903333&refid=0[/url] Quote
Iljova Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Przepraszam że zawracam Wam głowę,ale trafiłam na ten wątek [url]http://www.dogomania.pl/threads/199730-agresja-małego-psa[/url] tak jak przypuszczałam rodzice są obojętni a dziewczyna nie wie co zrobić, więc bardzo proszę może któraś z Was będzie miała jakiś pomysł co jej poradzić za nim coś się wydarzy, a wtedy rodzice obwinia psa. Mam przeczucie że jak pies ugryzie tego chłopca to uznają że pies jest agresywny. Quote
Paja Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 kochani wrazie czego łapac mnie pod komem 781 501 389 miejscowosci wkółko nas sa objete alarmem przeciw powodziowym.Nie jest dobrze Odra zaczyna znów wylewac :(a kanał cały zamarzniety...ile bede mogła tyle bede siedziec na komputerze ,ale moze sie zdazyc ,ze bede na wałach.Chodz z moim stanem zdrowia powinnam siedziec w domu i nie dzwigac ale takie zycie... Quote
elmira Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Oj, Paja, Paja uważaj na Siebie, choć wiem, że Ty na miejscu nie usiedzisz:) Koszmar z tymi powodziami. Kiedy to się skończy, a chociaż w miarę unormuje. Praktycznie od maja jeden koszmar! Quote
Iljova Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 [quote name='elmira']Oj, Paja, Paja uważaj na Siebie, choć wiem, że Ty na miejscu nie usiedzisz:) Koszmar z tymi powodziami. Kiedy to się skończy, a chociaż w miarę unormuje. Praktycznie od maja jeden koszmar![/QUOTE] Paju! :-( przyłączam się do prośby uważaj na siebie! Mam nadzieję że będzie dobrze. Quote
jostel5 Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Ale się masz!:shake: Uważaj na siebie,zdrowie zawsze jest najważniejsze!I może faktycznie nie dźwigaj,jeśli lekarze zabronili... Quote
Paja Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Byłam dzisiaj z Bezem na kontroli przed kastracja i umówieniem sie na konkretny termin.Bez zaczoł sie w lecznicy czochrac jak szalony wpadł wogóle w jakis szał drapał ,sie gryzł skakał jak małpa.Wet sie pytał czy był odpchalny powiedziałam ,ze tak zrobił mu jakis tam odczyn cos pobrał itp i okazało sie ze młody złapał na cos alergie.Wypisał recepte na oncorton wykupiłam,ale nie spisałam z recepty jak mam dawkowac czy mogł by sie ktos u swojego weta zorietowac. Quote
jostel5 Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 Może na ulotce masz podane te informacje...sprawdź. Nieźle się dzieje-Ty masz alergię na Beza,Bez na...coś;) ...Wesoło!:eviltong: Swoją drogą Bezio dba o to,by nie było z nim nudno!:evil_lol: Quote
Iljova Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Miałam właśnie pytać jak tam u Ciebie Paju bo wiem że Odra wylewa tak jak i Wisła zresztą. Ja wprawdzie mieszkam blisko Wisły ale na wzgórzu więc tu nie zaleje. A jak u Ciebie? Beziku a tobie przesyłam buziaki i mizianka. :-) A co do tego leku to lepiej skontaktuj się z wetem bo do jest podawane w zależności od wagi i stanu psa. Wiem to od osoby która podawała ten lek zwierzakom. Quote
Paja Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Nie tylko Bez bo Morus tez zaczoł sie juz czochrac a jedynie co zmieniałam 3 dni temu to firme ryzu. No u nas praktycznie tereny zalewowe juz po podlewane.Jutro przejde sie na nasze rejony zerknac bo my cały czas bronimy wioske dalej wałow tak jak w maju.Bo Tam mamy najnizszy punkt i to jeszcze na zakrecie.Jak tam pujdzie wał to juz nic nas nie uratuje bo tam mamy bezposredni styk z odra a u nas jak wyleje odra to wpadnie do kanału i dopiero z kanału jak sie przeleje to bedzie masakra wiec dłuzsza droga. Quote
Iljova Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 To czyżby ten ryż? Wszystko możliwe. Może lepiej nie dawaj przez jakiś czas tego ryżu i zobaczysz czy coś się zmieni. Quote
jostel5 Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Rozmawiałam z Pają...Bezio właśnie jedzie do weta we Wrocławiu,bo coś sobie zrobił w łapę... Wcześniej,kiedy Paula zauważyła,że coś mu dolega ,pogryzł weta "miejscowego",a i Paji się dostało!:shake: Czubek!!! Późnym wieczorem Paulina pewnie sie odezwie i napisze więcej. Quote
Paja Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Jestesmy Bezio wymeczony spi bo rzucał sie do weta i dostał leki na wstrzymanie sie (uspokajace).Łapa została dokładnie zbadana jak i on cały jeszcze raz.Młody ma problem z przesuwajaca sie rzepka w kolanie.Dostal czas 2 tygodni na poprawe zero wyjsc na podwórko i tylko krótkie spacery 3 razy dzinnie by nie obciazac 2 nogi.Zalerzy jaki bedzie jego stan zdrowia mam sie z nim zgłosic na kontrole do lecznicy juz w Kamiencu miedzy piatkiem/poniedziałkiem.Jesli nie bedzie poprawy zacznie sie leczenie i naswietlanie stawu którego nie prostuje.W drodze powrotnej zachaczyłam o weta w Kamiencu i umówiłam go na kastracje (środa 18,30)koszty miedzy 170-250zł(170zł jesli na schronisko/fundacje,250zł jesli ja jako osoba prywatna). Ta noge załatwił sobie na podwórku na którym tak bardzo lubi przesiadywac całymi dniami z moimi psiakami i psocić...Czuje sie winna,ze wypusciłam go na to podwórko w tych roztopach i slizgawicy :( Przepraszam Bez :( Quote
Iljova Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Niepotrzebnie się obwiniasz to nie tak, bo inaczej to nikt nie powinien wychodzić z domu. Przestan wszystko będzie dobrze. :-) wierzę w to. Quote
jostel5 Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Paja,co Ty piszesz?! Dlaczego czujesz się winna??? Stara jestem a głupia-nic nie rozumiem!:crazyeye::shake: Gdyby kózka (Bezio) nie skakała...Świrek nasz kudłaty przekonał się,jaka jest cena wygłupów! Nie martw się ,będzie dobrze!:) Aha,zbieraj rachunki za weta!A kastracja chyba ze schronu...tak na logikę biorąc,po co przepłacać...? Quote
Paja Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Beziol wstał troche zjesc z nami kolacje,ale wogóle nie staje na tej nodze :( Wet jak dowiedział sie ,ze biore psy se schroniska na tymczas nie wzioł ani złotówki za ta wizyte,jedynie koszty paliwa ale to juz wezme na siebie. za długo był spokój... Quote
Paja Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Beziol bez zmian dalej nie staje na ta łape i 2 zaczyna mu juz szwankowac.wstaje nie chętnie wyraznie widac,ze cos go tam boli.Jak mowiłam Jostel5 on od poczatku jak przyjechał miał cos z tymi tylnimi łapkami tak lekko nimi powłuczył i miał problemy ze wchodzeniem na łozko tz. raz mu sie udawało a raz było trzeba mu dupke podtrzymac. Wczoraj u weterynarza był bardzo niegrzeczny pomimo namordnika rzucał sie nie chciał lezec na boczku by go zbadano a pozniej nie chciał juz stac.Pi razy oko wazy okolo 15kg wiec miałam co od weta wynosic na rekach do auta. Quote
jostel5 Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 Biedny Beziol,ale i Ty,Paju,się masz...:shake: Martwię się bardzo,ale poczekajmy,może malucha przestanie boleć...To tylna łapka? Pamiętam ,że zwracałaś uwagę na ten jego pełny brak sprawności.Kurczę,co robić??? Quote
Paja Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 [quote name='jostel5']Biedny Beziol,ale i Ty,Paju,się masz...:shake: Martwię się bardzo,ale poczekajmy,może malucha przestanie boleć...To tylna łapka? Pamiętam ,że zwracałaś uwagę na ten jego pełny brak sprawności.Kurczę,co robić???[/QUOTE] tak tylnia łapka.zaraz zrobie mu jakas fotecje to wstawie. Quote
Iljova Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Oj Beziczku kochany, skarbeńku co to z tą Twoją łapką się dzieje :-( Quote
Recommended Posts