Mantis Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 [quote name='mru']KUDŁACZ AFRO w naszym przytulisku od niedawna, ale czasu ma mało tu jest loteria - co tydzień kilka psiaków przepada na giełdzie samochodowej pod Grójcem... jest to alternatywą dla Korabiewic, z którymi gmina ma umowę. Jednak mimo wszystko nie jest to super wyjście.... dlatego AFRO prosi o pomoc, już tak wiele psów nam przepadło :( przy każdym boli tak samo i tak samo się po każdym odechciewa... AFRO to pies dość młody, bardzo kudłaty :) sięga do kolana, waży około 20 kg. jak siedzi w klatce to można się go przestraszyć, bo on sie boi i stara trzymać dystans ale wyjęty z klatki na spacer cieszy sie ogromnie, skacze do człowieka na metr wysoko. jest niesamowicie żywiołowy i ekspresyjny. kochany... Mru przywiozła to cudo kudłate i od razu poczuł się jak u siebie :) Biegał, zwiedzał, dzieci z łóżek powyciągał i wtulał się w każdego. Taki misio kochany :loveu: Na spacerkach aż podskakuje z radości :) Kąpiel zniósł doskonale, ale sierść tylko pozornie ładna, pod spodem bardzo sfilcowana, więc czeka nas trochę pracy, bo za zimno na strzyżenie. Afro to taki przyjaciel świata :) Dzieci uwielbia, koty nie robią na nim wrażenia. Chce się bawić i przytulać. Dzieciuch z niego jeszcze. Przekochany dzieciuch :loveu: Quote
golf Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 jak to dobrze Mantis ze sie w nim zakochałaś :) Quote
mshume Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 No się nie dziwię,że skradł Ci serce, droga Mantis.:gent: Quote
Mantis Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 Oj jest kim się zachwycać. To taki wyrośnięty pluszaczek przytulaczek :loveu: Skradł, skradł, aż za bardzo :roll: No ale kto się temu urokowi oprze, niech pierwszy rzuci kamieniem :evil_lol: Na fotel wchodzi okrężną drogą, przez kanapę :lol: Najlepsza miejscówka - na kolankach :p Czochradło kochane :) I zwariowane ;) Quote
mshume Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Miss Myszka nieco skonfudowana wariatuńciem ;) Ależ ona ma piękne zębiszcza! Quote
Mantis Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 Uwierz kochana, że Miss Myszka świetnie daje sobie radę z temperamentem Afro. Bieeedny, dwie panny chcą go wziąć pod pantofel ;) Quote
malawaszka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Mantis :loveu: cudownie, że Afro u Was!!!!!! Quote
Onaa Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Afro podobny do Twojej czarnej suni, Mantis :). Quote
matrioszka2 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 No proszę, a dopiero co czytam na 25 domkach dla kudłaczy, jak E-S rozpacza i prosi, by go ktoś uratował.:roll: To się nazywa siła perswazji .... i urok własny.:evil_lol: Quote
Andzike Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 [quote name='Andzike']I tu też się będę zachwycać :)[/QUOTE] Zachwycam się !!! Jest przepiękny !!! A jak Dafne? :) podobają jej się nowi towarzysze? :D Quote
Mantis Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 Jak zobaczyłam Afro na wątku kudłaczy, oniemiałam z wrażenia. No moja Dafne, tyle że w portkach. W rzeczywistości są podobni, ale Afro jest większy i masywniejszy. No i nie ma takich zapędów dyktatorskich jak Dafne ;) Strzeliła focha jak stąd do Honolulu, ale na spacerze zachęcała Myszę do zabawy, więc nie będzie tak źle. Afro biedny, bo mu kobiety życie zatruwają. Tego nie rusz, tego nie dotykaj, tamtego nie wolno. No to wyniósł się do drugiego pokoju i mamy teraz dwa obozy, babski i męski. Molestuje chłopaków o ciacho, że słychać na ulicy ;) Matrioszko, E-S nie chciała mi użyczyć Bugiego to se wzięłam inne E-S kochanie :eviltong: Ale gdzie mu tam do mistrza ;) Na razie tylko jedne zwłoki na stanie :p Quote
Andzike Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Mantis, masz jakieś zdjęcie Afro i Dafne razem? :D Quote
leni356 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Mam nadzieję że Tomek przeżyje najazd kudłaczy :D Quote
Mantis Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 [quote name='Andzike']Mantis, masz jakieś zdjęcie Afro i Dafne razem? :D Jakieś mam, ale kiepskie na razie. Jak wyszliśmy na spacer to zaraz zaczął lać deszcz, a w domu Dafne stroni od towarzystwa Afro. Jeszcze ;) Who is who? ;) Obrażona obserwowała co robią A&SzM [quote name='leni356']Mam nadzieję że Tomek przeżyje najazd kudłaczy :D O najeździe wie i do domu wraca, także nie jest źle :evil_lol: Mam nadzieję, że serce mu zmięknie jak zobaczy klonika swojej najkochańszej Dafene :razz: Quote
E-S Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 [quote name='Mantis']Jak zobaczyłam Afro na wątku kudłaczy, oniemiałam z wrażenia. No moja Dafne, tyle że w portkach. W rzeczywistości są podobni, ale Afro jest większy i masywniejszy. No i nie ma takich zapędów dyktatorskich jak Dafne ;) Strzeliła focha jak stąd do Honolulu, ale na spacerze zachęcała Myszę do zabawy, więc nie będzie tak źle. Afro biedny, bo mu kobiety życie zatruwają. Tego nie rusz, tego nie dotykaj, tamtego nie wolno. No to wyniósł się do drugiego pokoju i mamy teraz dwa obozy, babski i męski. Molestuje chłopaków o ciacho, że słychać na ulicy ;)[/QUOTE] Mantis, super, że go wzięłaś, super, kochana jesteś kobieta taka że nie wiem, o! :loveu: [quote name='Mantis'] Matrioszko, E-S nie chciała mi użyczyć Bugiego to se wzięłam inne E-S kochanie :eviltong: Ale gdzie mu tam do mistrza ;) Na razie tylko jedne zwłoki na stanie :p[/QUOTE] JAK NIE CHCIAŁA, HĘ ?:mad: Chciała, chciała, tylko ktoś się przestał odzywać po informacji, że mój mąż stwierdził, że jak mąż Mantis się z nią przez Bugiego rozwiedzie no to on mu się wcale nie dziwi :evil_lol: i urlop od Bugiego mi przepadł ...:shake: Quote
Akrum Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 jestem i ja :) Afro to piękny psiak i chyba długo miejsca u Ciebie Mantis nie zagrzeje :) Dobrze, że się z Myszką dogadują i Dafne też się w nim zakocha, już niedługo :) Quote
beka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Piękne zdjęcia :). A w lecznicy był taki przerażony i kłapał zębami na wszystkich Quote
Mantis Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 [quote name='E-S']JAK NIE CHCIAŁA, HĘ ?:mad: Chciała, chciała, tylko ktoś się przestał odzywać po informacji, że mój mąż stwierdził, że jak mąż Mantis się z nią przez Bugiego rozwiedzie no to on mu się wcale nie dziwi :evil_lol: i urlop od Bugiego mi przepadł ...:shake:[/QUOTE] No jak bum cyk cyk, że nie wiedziałam, a teraz to już musztarda po obiedzie :roll: TZ musi strawić mój ostatni wyczyn, podrzucenia mu do gniazda dwóch "kukułczych jaj". No jak urlop Bugiego przepadł? Co się odwlecze... :evil_lol: [quote name='Akrum']Dobrze, że się z Myszką dogadują i Dafne też się w nim zakocha, już niedługo :)[/QUOTE] Poprawka... Dafne sprawi, że Afro się w niej zakocha i będzie robił to co ONA chce :diabloti: Quote
Andzike Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 [quote name='Mantis'] Poprawka... Dafne sprawi, że Afro się w niej zakocha i będzie robił to co ONA chce :diabloti: Kobiety górą :) Mantis:loveu: dziękowałam u Nelsona, ale tu też podziękuję :* Quote
Mantis Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 Drobnostka :) A banerka nie chcesz dla Nelsona? Tylko nie obiecuję, że dziś, ale jutro na pewno. Beka, to już nie pierwszy taki przypadek. Moja poprzednia tymczasowiczka Gaia, w schronisku miała opinię agresora, a to największy przytulak jaki gościł w moim domu. Wszystko mogłam z nią robić, nawet nie mruknęła. Jak pies psychicznie nie czuje się komfortowo to okazuje to w różny sposób i dopóki nie trafi w normalne warunki to nie sposób określić jaki jest. A Afro jest FANTASTYCZNY :loveu: Quote
Recommended Posts