Jump to content
Dogomania

TERIER Misiek! Tak długo czeka na DOM... Wrócił z adopcji!:( Prosimy o ogłoszenia!

Recommended Posts

Posted

Pewnie zewnętrznie się nie zmienia,ale chciałabym wiedzieć jaki ma teraz charakter,stosunek do psów,kotów,dzieci. Przecież coś trzeba napisać w ogłoszeniu:roll:

• Replies 589
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rita60 napisał(a):
Pewnie zewnętrznie się nie zmienia,ale chciałabym wiedzieć jaki ma teraz charakter,stosunek do psów,kotów,dzieci. Przecież coś trzeba napisać w ogłoszeniu:roll:

Masz rację. Spróbuję pozbierać do kupy to, co było na wątku. No i Rottkę poproszę o pomoc.

A poza tym to typowy jagdterier tylko jakby instynktu myśliwskiego pozbawiony. To byłby duży plus.

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

agata51 napisał(a):
Wczoraj wysłałam za maj czerwiec. Rottka, Diego, żyjecie?

Bardzo dziękujemy za wpłatę:lol:.
Żyjemy, tylko czasu brakuje, a Misiek ma się świetnie :lol:, tylko strasznie zarósł niestety. Dwa tygodnie temu miał wiosenne kąpanie, ale strzyżenia się nie podejmę, bo nie chcę mu zepsuć wyglądu;). Jest w miarę grzeczny, bardzo pilnująco-stróżujący, coś z niemieckiego charakteru ma ;) jest strasznie dożarty i akuratny. Ja mogę z nim robić wszystko, pozostali z umiarem, natomiast obcy to wróg.

Posted

Rottka, miło cię widzieć na wątku.

Samce jagdterierki tak mają. Betka jest dużo łagodniejsza - ona kocha cały świat. No, prawie. Dla ludzi życzliwa - każdemu rzucałaby się na szyję, dzieci uwielbia. Z psami różnie - nienawidzi onków (zwłaszcza takiej jednej z sąsiedztwa) i ma swoje psie antypatie - jak ktoś jej zajdzie za skórę, nie ma zmiłuj. Ale nie wiem, jak to jest z suczkami, bo nie znam ani jednej jagdterierki na dogo. Jedno jest pewne - niezależnie od płci, charakterne są jak cholera. Betka też zarośnięta - nigdy nie była strzyżona. Po co? Ona już nie musi szukać domku. I tak jest najpiękniejsza w świecie.

Rita, chcesz go ogłaszać? Może skontaktuj się z Rottką - będziesz miała wiadomości z pierwszej ręki.

• 2 months later...
Posted

Poszło za lipiec i sierpień z miziankiem dla mojego ulubieńca i pozdrowieniami dla Rottki.

Jedziemy na wakacje. Betka już kombinuje, jak by tu się wyrwać do lasu.

P.S. Jagdteriery to takie psy, które nawet jak skoczą (spadną) z pierwszego piętra, to oprócz powierzchownych otarć nic im nie jest, a jeszcze skorzystają z okazji i dwugodzinny spacerek zaliczą. A Państwo niech sobie wariują ze strachu. "Ważne, żeby mnie było dobrze!"

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...