vege* Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Mam pytanie. Czy jeśli mam psa pod opieką znalezionego na cmentarzu i teraz jest u mojej nauczycielki na DT to czy mogłabym wystawić bazarek na zebranie funduszy na leczenie i jedzenie dla tego psa? Quote
NikaEla Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 [quote name='vege*']Mam pytanie. Czy jeśli mam psa pod opieką znalezionego na cmentarzu i teraz jest u mojej nauczycielki na DT to czy mogłabym wystawić bazarek na zebranie funduszy na leczenie i jedzenie dla tego psa?[/QUOTE] tak skoro jest na DT i, jeśli założysz mu watek na dogomanii Quote
NikaEla Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 [quote name='faith35']Ile może maksymalnie trwać bazarek???[/QUOTE] miesiąc od 1 postu, wszystko jest napisane w regulaminie Quote
mgro Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 (edited) Przez jaki czas od wysłania pw a danymi do przelewu muszę czekać na wpłatę od kupującego? W regulaminie bazarku pisałam, ze czekam 7 dni, do dziś minęło 10 dni. to niby nie dużo więcej ale kupujący w ogóle nie odpowiada na pw, maile i wpisy na profilu... Czy mogę poprosić o zamknięcie bazarku i zrobić rozliczenie bez tej jednej pozycji? Edited June 22, 2012 by mgro Quote
3 x Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 [quote name='mgro']Przez jaki czas od wysłania pw a danymi do przelewu muszę czekać na wpłatę od kupującego? W regulaminie bazarku pisałam, ze czekam 7 dni, do dziś minęło 10 dni. to niby nie dużo więcej ale kupujący w ogóle nie odpowiada na pw, maile i wpisy na profilu... Czy mogę poprosić o zamknięcie bazarku i zrobić rozkwiczenie bez tej jednej pozycji?[/QUOTE] moim zdaniem mozesz zwierzaki czekają na pieniądze i dla nich im szybciej sie ktos ogarnie tym lepiej napisz na bazarku ze taka osoba nie wplacila i rozliczasz bazarek bez niej i jesli się odezwie to najwyzej doliczysz/dorozloczysz się a jak nie to fant uważasz za niesprzedany i tyle pozostając w tym temacie są osoby kktóre widuję jako kupujące na wielu bazarkach a potem trzeba czekac i dopominac się o wpłaty jak ktos ma czas kupowac na bazarkach to powinien miec tez czas zapłacić za fanty z bazarku "od ręki" Quote
mgro Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 Czy można wycofać z bazarku fant już po rozpoczęciu bazarku? Fantu nikt nie licytował jeszcze. Quote
3 x Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 [quote name='mgro']Czy można wycofać z bazarku fant już po rozpoczęciu bazarku? Fantu nikt nie licytował jeszcze.[/QUOTE] myślę, że tak kiedyś obtłuk mi się jeden z kubeczków wystawianych na bazarek wiec go wycofalam bo wziął i się uszkodził Quote
Malgoska Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 czy można samemu licytowac na swoim bazarku (fanty nie moje dostarczone przez kogos) Quote
rozi Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 Można. Wiele osób to robi, jeśli wystawia nie swoje fanty. Quote
faith35 Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Mam pytanie. Otóż jedna osoba chce sprzedać rzeczy dla psa, zapytała mnie, czy może dać te rzeczy na bazarek, ale 50% zysku z tych rzeczy poszłoby do jej kieszeni (w końcu to jej fanty). Czy można tak zrobić? Quote
3 x Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 [quote name='faith35']Mam pytanie. Otóż jedna osoba chce sprzedać rzeczy dla psa, zapytała mnie, czy może dać te rzeczy na bazarek, ale 50% zysku z tych rzeczy poszłoby do jej kieszeni (w końcu to jej fanty). Czy można tak zrobić?[/QUOTE] nie od tego jest allegro albo jest tez na miau jakiś dzial gdzie sprzedaje sie z korzyscia dla siebie Quote
bric-a-brac Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Trochę nie na temat, ale nie ma takiego tematu ;) Znacie jakąś organizację prozwierzęcą, która zbiera kasę poprzez smsy? Mam starter 5zł do wykorzystania, na dniach kończy się ważność i na coś chcę te 5zł wydać zamiast oddać operatorowi. Gdyby ktoś coś wiedział, to PW proszę. Quote
3 x Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 [quote name='bric-a-brac']Trochę nie na temat, ale nie ma takiego tematu ;) Znacie jakąś organizację prozwierzęcą, która zbiera kasę poprzez smsy? Mam starter 5zł do wykorzystania, na dniach kończy się ważność i na coś chcę te 5zł wydać zamiast oddać operatorowi. Gdyby ktoś coś wiedział, to PW proszę.[/QUOTE] w jakiej sieci ? jak w orange to mogę się nim zaopiekowac ;) Quote
3 x Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 [quote name='bric-a-brac']t-mobile .,.,.,[/QUOTE] ee to nie chce prozwierzęcych fundacji nie znam coby sms zbierały pieniązki może Viva? ludzkich jest chyba cała masa Quote
Kara. Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 [quote name='bric-a-brac']Trochę nie na temat, ale nie ma takiego tematu ;) Znacie jakąś organizację prozwierzęcą, która zbiera kasę poprzez smsy? Mam starter 5zł do wykorzystania, na dniach kończy się ważność i na coś chcę te 5zł wydać zamiast oddać operatorowi. Gdyby ktoś coś wiedział, to PW proszę.[/QUOTE] To znalazłam, ale nie wiem czy aktualne bo nie mam teraz czasu się przekopywać:oops: [url]http://www.fundacjazmienmyswiat.tarnow.pl/wasp.php[/url] [url]http://www.pomoc.morph.pl/pomocdlazwierzat.php[/url] Quote
rozi Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 [quote name='bric-a-brac']Trochę nie na temat, ale nie ma takiego tematu ;) Znacie jakąś organizację prozwierzęcą, która zbiera kasę poprzez smsy? Mam starter 5zł do wykorzystania, na dniach kończy się ważność i na coś chcę te 5zł wydać zamiast oddać operatorowi. Gdyby ktoś coś wiedział, to PW proszę.[/QUOTE] Wyróżnienie ogłoszeń można płacić komórką, przynajmniej na Gumtree Quote
bric-a-brac Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 (edited) To starter tylko 5zł na koncie. Znalazłam w końcu przypadkiem na Korabiewice/Vivę można przez sms 3 zł netto: [URL="http://schronisko.info.pl/o-nas/aktualnosci/74-zwierzeta-z-korabiewic-maja-czas-do-pazdziernika?utm_source=getresponse&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_aktywisci&utm_content=Zbi%C3%B3rka+na+Korabiewice%21+%7C+list+do+Komisarza+-+8hours+%7C+zag%C5%82osuj+i+pom%C3%B3%C5%BC+szuka%C4%87+dom%C3%B3w"]http://schronisko.info.pl/o-nas/aktualnosci/74-zwierzeta-z-korabiewic-maja-czas-do-pazdziernika?utm_source=getresponse&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_aktywisci&utm_content=Zbiórka+na+Korabiewice!+|+list+do+Komisarza+-+8hours+|+zagłosuj+i+pomóż+szukać+domów[/URL] Nawet banerek można zdobyć :) : [URL="http://schronisko.info.pl"][IMG]http://schronisko.info.pl/images/schronisko-banser-sms.jpg[/IMG][/URL] Edited June 29, 2012 by bric-a-brac Quote
NikaEla Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 [COLOR=#000000]Takie pytanie mam. Jeśli osoba spoza dogo licytuje na bazarku i szefowa bazarku zapisuje licytacje od razu przy fantach to czy jest to zgodne z regulaminem bazarków? [/COLOR]Licytujemy tę samą książkę i dlatego się zastanawiam, bo w tej sytuacji nie mam chyba żadnych szans ja przelicytować (nie chodzi tu o okazyjne kupno za złotówkę, tylko za ponad 50% ceny nowej książki - ale to właściwie nie jest istotne w pytaniu) Quote
rozi Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 Wydaje mi się, że: 1. Nie jest żadnym problemem zarejestrować się na Dogo, choćby w celu kupienia czegoś na bazarku 2. Licytacja osoby obcej jest ważna, jeśli napisany jest POST licytujący, a więc szefowa powinna napisać normalny post, zgłaszający co za ile ta osoba aktualnie chce kupić, a potem dopiero uzupełnić ceny przy fantach. Quote
3 x Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 [quote name='Nikaragua'][COLOR=#000000]Takie pytanie mam. Jeśli osoba spoza dogo licytuje na bazarku i szefowa bazarku zapisuje licytacje od razu przy fantach to czy jest to zgodne z regulaminem bazarków? [/COLOR]Licytujemy tę samą książkę i dlatego się zastanawiam, bo w tej sytuacji nie mam chyba żadnych szans ja przelicytować (nie chodzi tu o okazyjne kupno za złotówkę, tylko za ponad 50% ceny nowej książki - ale to właściwie nie jest istotne w pytaniu)[/QUOTE] osoba spoza dogo czyli znajoma czyjaś? to wtedy wg mnie ktos w jej imieniu powinien napisac post licytujacy często np jest tak, że ktos pisze: "dla koleżanki z pracy ten i ten fant za tyle i tyle" druga opcja: bazarek równoległy z bazarkiem na innym forum (co wystawiająca powinna napisać gdzies na watku na początku) i wtedy po mojemu wystawiajaca po prostu pisze ze ktośzm z innego forum przebija o tyle i tyle (to zawsze można sprawdzić logując się na w/w forum) Quote
FredziaFredzia Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 Czy ktoś może organizuje bazarek jeździecki? Ze sprzętem, odzieżą? Chętnie bym się na taki pisała. :) Quote
Recommended Posts