Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie. Czy jeśli mam psa pod opieką znalezionego na cmentarzu i teraz jest u mojej nauczycielki na DT to czy mogłabym wystawić bazarek na zebranie funduszy na leczenie i jedzenie dla tego psa?

Posted

[quote name='vege*']Mam pytanie. Czy jeśli mam psa pod opieką znalezionego na cmentarzu i teraz jest u mojej nauczycielki na DT to czy mogłabym wystawić bazarek na zebranie funduszy na leczenie i jedzenie dla tego psa?[/QUOTE]
tak skoro jest na DT i, jeśli założysz mu watek na dogomanii

Posted (edited)

Przez jaki czas od wysłania pw a danymi do przelewu muszę czekać na wpłatę od kupującego? W regulaminie bazarku pisałam, ze czekam 7 dni, do dziś minęło 10 dni. to niby nie dużo więcej ale kupujący w ogóle nie odpowiada na pw, maile i wpisy na profilu...
Czy mogę poprosić o zamknięcie bazarku i zrobić rozliczenie bez tej jednej pozycji?

Edited by mgro
Posted

[quote name='mgro']Przez jaki czas od wysłania pw a danymi do przelewu muszę czekać na wpłatę od kupującego? W regulaminie bazarku pisałam, ze czekam 7 dni, do dziś minęło 10 dni. to niby nie dużo więcej ale kupujący w ogóle nie odpowiada na pw, maile i wpisy na profilu...
Czy mogę poprosić o zamknięcie bazarku i zrobić rozkwiczenie bez tej jednej pozycji?[/QUOTE]

moim zdaniem mozesz
zwierzaki czekają na pieniądze i dla nich im szybciej sie ktos ogarnie tym lepiej

napisz na bazarku ze taka osoba nie wplacila i rozliczasz bazarek bez niej
i jesli się odezwie to najwyzej doliczysz/dorozloczysz się
a jak nie to fant uważasz za niesprzedany
i tyle

pozostając w tym temacie są osoby kktóre widuję jako kupujące na wielu bazarkach
a potem trzeba czekac i dopominac się o wpłaty
jak ktos ma czas kupowac na bazarkach to powinien miec tez czas zapłacić za fanty z bazarku "od ręki"

Posted

[quote name='mgro']Czy można wycofać z bazarku fant już po rozpoczęciu bazarku? Fantu nikt nie licytował jeszcze.[/QUOTE]

myślę, że tak
kiedyś obtłuk mi się jeden z kubeczków wystawianych na bazarek wiec go wycofalam bo wziął i się uszkodził

Posted

Mam pytanie.
Otóż jedna osoba chce sprzedać rzeczy dla psa, zapytała mnie, czy może dać te rzeczy na bazarek, ale 50% zysku z tych rzeczy poszłoby do jej kieszeni (w końcu to jej fanty). Czy można tak zrobić?

Posted

[quote name='faith35']Mam pytanie.
Otóż jedna osoba chce sprzedać rzeczy dla psa, zapytała mnie, czy może dać te rzeczy na bazarek, ale 50% zysku z tych rzeczy poszłoby do jej kieszeni (w końcu to jej fanty). Czy można tak zrobić?[/QUOTE]

nie

od tego jest allegro
albo jest tez na miau jakiś dzial gdzie sprzedaje sie z korzyscia dla siebie

Posted

Trochę nie na temat, ale nie ma takiego tematu ;)

Znacie jakąś organizację prozwierzęcą, która zbiera kasę poprzez smsy?
Mam starter 5zł do wykorzystania, na dniach kończy się ważność i na coś chcę te 5zł wydać zamiast oddać operatorowi.

Gdyby ktoś coś wiedział, to PW proszę.

Posted

[quote name='bric-a-brac']Trochę nie na temat, ale nie ma takiego tematu ;)

Mam starter 5zł do wykorzystania, na dniach kończy się ważność i na coś chcę te 5zł wydać zamiast oddać operatorowi.

Gdyby ktoś coś wiedział, to PW proszę.[/QUOTE]

w jakiej sieci ?
jak w orange to mogę się nim zaopiekowac ;)

Posted

[quote name='bric-a-brac']t-mobile
.,.,.,[/QUOTE]

ee to nie chce

prozwierzęcych fundacji nie znam coby sms zbierały pieniązki
może Viva?

ludzkich jest chyba cała masa

Posted

To znalazłam, ale nie wiem czy aktualne bo nie mam teraz czasu się przekopywać:oops:

[url]http://www.fundacjazmienmyswiat.tarnow.pl/wasp.php[/url]
[url]http://www.pomoc.morph.pl/pomocdlazwierzat.php[/url]

Posted

Wyróżnienie ogłoszeń można płacić komórką, przynajmniej na Gumtree

Posted (edited)

To starter tylko 5zł na koncie. Znalazłam w końcu przypadkiem na Korabiewice/Vivę można przez sms 3 zł netto: [URL="http://schronisko.info.pl/o-nas/aktualnosci/74-zwierzeta-z-korabiewic-maja-czas-do-pazdziernika?utm_source=getresponse&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_aktywisci&utm_content=Zbi%C3%B3rka+na+Korabiewice%21+%7C+list+do+Komisarza+-+8hours+%7C+zag%C5%82osuj+i+pom%C3%B3%C5%BC+szuka%C4%87+dom%C3%B3w"]http://schronisko.info.pl/o-nas/aktualnosci/74-zwierzeta-z-korabiewic-maja-czas-do-pazdziernika?utm_source=getresponse&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_aktywisci&utm_content=Zbiórka+na+Korabiewice!+|+list+do+Komisarza+-+8hours+|+zagłosuj+i+pomóż+szukać+domów[/URL]

Nawet banerek można zdobyć :) :
[URL="http://schronisko.info.pl"][IMG]http://schronisko.info.pl/images/schronisko-banser-sms.jpg[/IMG][/URL]

Edited by bric-a-brac
  • 2 weeks later...
Posted

[COLOR=#000000]Takie pytanie mam. Jeśli osoba spoza dogo licytuje na bazarku i szefowa bazarku zapisuje licytacje od razu przy fantach to czy jest to zgodne z regulaminem bazarków?
[/COLOR]Licytujemy tę samą książkę i dlatego się zastanawiam, bo w tej sytuacji nie mam chyba żadnych szans ja przelicytować (nie chodzi tu o okazyjne kupno za złotówkę, tylko za ponad 50% ceny nowej książki - ale to właściwie nie jest istotne w pytaniu)

Posted

Wydaje mi się, że:

1. Nie jest żadnym problemem zarejestrować się na Dogo, choćby w celu kupienia czegoś na bazarku

2. Licytacja osoby obcej jest ważna, jeśli napisany jest POST licytujący, a więc szefowa powinna napisać normalny post, zgłaszający co za ile ta osoba aktualnie chce kupić, a potem dopiero uzupełnić ceny przy fantach.

Posted

[quote name='Nikaragua'][COLOR=#000000]Takie pytanie mam. Jeśli osoba spoza dogo licytuje na bazarku i szefowa bazarku zapisuje licytacje od razu przy fantach to czy jest to zgodne z regulaminem bazarków?
[/COLOR]Licytujemy tę samą książkę i dlatego się zastanawiam, bo w tej sytuacji nie mam chyba żadnych szans ja przelicytować (nie chodzi tu o okazyjne kupno za złotówkę, tylko za ponad 50% ceny nowej książki - ale to właściwie nie jest istotne w pytaniu)[/QUOTE]

osoba spoza dogo czyli znajoma czyjaś?
to wtedy wg mnie ktos w jej imieniu powinien napisac post licytujacy
często np jest tak, że ktos pisze: "dla koleżanki z pracy ten i ten fant za tyle i tyle"

druga opcja:
bazarek równoległy z bazarkiem na innym forum (co wystawiająca powinna napisać gdzies na watku na początku)
i wtedy po mojemu wystawiajaca po prostu pisze ze ktośzm z innego forum przebija o tyle i tyle
(to zawsze można sprawdzić logując się na w/w forum)