Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kora']Czy jest gdzies miejsce w ktorym mozna zaproponowac rzeczy na bazarek bo moze ktos bedzie chcial je kupic?[/QUOTE]

ponieważ wątek "sprzedam" nie sprawdził się, jedynym miejscem wystawienia rzeczy do ewentualnej sprzedaży jest sam bazarek - najwyżej nie będzie kupców

Posted

[quote name='Marta67']jeszcze jedno pytanie:
czy w trakcie bazarku można zmienić licytację na kup teraz?
na potrzeby "klienta"? ;)[/QUOTE]

Jeśli nikt wcześniej nie licytował przedmiotu to myślę, że tak. Gdy przedmiot jest już licytowany a wcześniej nie było opcji "Kup teraz" to byłoby to nie w porządku w stosunku do tych, którzy rozpoczęli licytację. No chyba, że licytuje ta osoba, która chce kupić teraz i nie ma innych chętnych.

Posted

Witam przegladalam bazarek i mam troche rzeczy które nadawały by sie chyba do tego,sa to min ubrania ,zabawki,szkło i porcelano podobne cos tam !!!! komu trzeba nadac sprawe żeby sie dogadac i przeznaczyc to na jakies bidy?ja z tego nic nie chce zpakuje i wysle jak co.Pozdrawiam

Posted

[quote name='zozolina']Witam przegladalam bazarek i mam troche rzeczy które nadawały by sie chyba do tego,sa to min ubrania ,zabawki,szkło i porcelano podobne cos tam !!!! komu trzeba nadac sprawe żeby sie dogadac i przeznaczyc to na jakies bidy?ja z tego nic nie chce zpakuje i wysle jak co.Pozdrawiam[/QUOTE]

najlepiej wejdz na watek konkretnego psiaka i tam zaproponuj swoją pomoc raczej na pewno ktoś się zgłosi i zgodzi zrobic bazarek
zawsze tez sama mozez zrobic bazarek - wybierajac konkretnego psa/psy i inf o bazarku na jego watku
pieniażki mogą byc zbierane bezpośrednio do opiekunów psa lub na twoje konto i na koniec przelewasz całą uzbieraną kwotę na konto opiekunów psa/fundacji/schroniska
wazne jest aby na bazarku napisac na jaki cel (dla jego psa) są zbierane pieniązki (link do watku psa) oraz do kiedy trwa bazarek szień i godzina - i to samo nalezy podac w tytule bazarku - inaczej wpadnie mod i zamknie bazarek

w podpisie masz "mikropsiaki" może dla któregoś z nich wystaw bazarek lub zostaw inf na watku ze masz rzeczy na bazarek i chetnie je przekazesz na tego czy innego psa

Posted

[quote name='3 x']najlepiej wejdz na watek konkretnego psiaka i tam zaproponuj swoją pomoc raczej na pewno ktoś się zgłosi i zgodzi zrobic bazarek
zawsze tez sama mozez zrobic bazarek - wybierajac konkretnego psa/psy i inf o bazarku na jego watku
pieniażki mogą byc zbierane bezpośrednio do opiekunów psa lub na twoje konto i na koniec przelewasz całą uzbieraną kwotę na konto opiekunów psa/fundacji/schroniska
wazne jest aby na bazarku napisac na jaki cel (dla jego psa) są zbierane pieniązki (link do watku psa) oraz do kiedy trwa bazarek szień i godzina - i to samo nalezy podac w tytule bazarku - inaczej wpadnie mod i zamknie bazarek

w podpisie masz "mikropsiaki" może dla któregoś z nich wystaw bazarek lub zostaw inf na watku ze masz rzeczy na bazarek i chetnie je przekazesz na tego czy innego psa[/QUOTE]

racja...dziekuje !!!!!

Posted

Kopiuję pytanie z: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/186178-BAZARKOWE-PRZEKR%C4%98TY-czyli-zyski-w%C5%82asne[/URL]

[quote name='anielskie_włosie']Witajcie.Jestem nowy i jeszcze nie bardzo jestem to w stanie ogarnąć ale chodzi mi o inną kwestię,mianowicie co z odprowadzeniem podatku od sprzedaży?Pamietacie może tą sprawe z piekarzem [URL]http://www.twoja-firma.pl/wiadomosc/16777696,sad-utrzymal-wyrok-w-sprawie-darowizny-chleba.html[/URL] ?Zastanawia mnie to z punktu widzenia prawa bo u mnie na osiedlu jedna staruszka na swojej działce utrzymuje bezdomne psy,wiecie są tam budy itp. i chcielibysmy jej jakoś pomóc.Pomyslałem o bazarku tylko niechcę mieć problemow ze skarbówką bo jak oni się doczepią to amen w pacierzu...[/QUOTE]

Posted

[COLOR=Green][B]Było wielokrotnie w tym temacie to wyjaśniane.[/B]
[B]A jeśli na wspomnianą Panią miałyby być zbierane pieniądze tu na bazarku to trzeba założyć wątek i przygotować się na rozliczanie fakturami oraz udokumentowanie wszystkiego fotorelacją.[/B][/COLOR]

Posted

Mam takie pytanie.
jeżeli bym miała rzeczy, które chciałabym podarować na bazarek- bo sama nie mam czasu ich wystawiać itd, czy mogę je komuś podarować?!
prosze o priva, pewnie coś fajnego by się znalazło, a po co ma się u mnie marnować, jak może pomóc psinkom/ kotkom...?:)
Ah- jestem z krakowa, więc raczej osoby z tego miasta prosze o kontakt- jakoś byśmy się umówiły i bym dała co mam:)

Posted

A co jeśli kupujący nie dobiera przesyłki.
Kupująca upomina się ciągle, iż nie dostała książek, a one drugi raz już wróciły z "nie podjęto w terminie" (ze 3 tyg leżały na poczcie..)
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/180539-Zako%C5%84czony-gt-gt-gt-gt-KSI%C4%84%C5%BBKI-SUPER-gt-gt-DODANE-NOWE-post-4-i-5-lt-lt-KSI%C4%84%C5%BBKI-do-04-marca/page8[/URL]
Mamy wysłać trzeci raz? Przecież wysyłka też kosztuje... A jak nikt znów nie odbierze? A nas da na CK..

edit

Napisałam o takich rozwiązaniach..

To nie wina Canaveral, że nikt nie odbiera przesyłki i dlaczego Ona ma za to płacić. Widzę dwa rozwiązania:
- należy jej dopłacić za koszty przesyłki (za drugą wysyłkę i trzecią, która ma nastąpić + ten nowy adres)
- zwracamy koszty zakupu książek pomniejszone o koszt drugiej wysyłki (wówczas proszę o konto)

Czy tak może być?

Posted

Po pierwsze przyda się dowód że przesyłki nie odebrano i odesłano do nadawcy, może to być zdjęcie koperty czy zaświadczenie z poczty.

Obie wskazane opcje są do przyjęcia. Jeśli ma nastąpić kolejna wysyłka - należy ją nadać po otrzymaniu kasy za kolejne nadanie.

Ja kilka razy miałam taką sytuację że przesyłki czekały na mnie na poczcie, ja siedziałam w domu non stop a awizo nie było w skrzynce. Tak więc jak się spodziewamy jakiś listów/paczek a one nie docierają należy też sprawdzać czy na poczcie nie czekają.

• 2 weeks later...
Posted

Ja również mam sporo rzeczy, zwłaszcza ubrań, które chętnie przekazałabym na bezdomne psy. Nie mam czasu ani możliwości ich wystawiać ale chętnie zapakuję i wyślę do kogoś, kto będzie organizował bazarek.

Posted

[COLOR=Green][B]To przeczytaj dokładniej szczególnie część o tym co powinno znajdować się w tytule wątku bazarkowego. Ponieważ niedostosowanie się do regulaminu zostało wykryte zanim padła pierwa oferta - temat został zamknięty. Pozdrawiam.[/B][/COLOR]

Posted

[COLOR=Green][B]Można było przestrzegać regulaminu, podpis masz znowu nieregulaminowy - jak widać zwracanie uwagi nie skutkuje w Twoim przypadku.
[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='aka_nina']Można było zwrócić uwagę a nie od razu zamykać. :nono:
No cóż, Dino nie skorzysta.[/QUOTE]
Po prostu wstaw datę zakończenia w tytuł, skopiuj bazarek i jeszcze raz wystaw - i Dino skorzysta;)
A wsciekac sie na modów nie ma co - też ludzie i powtarzanie w kółko i kazdemu z osobna tego samego ( co jest jak wół napisane w regulaminie)może ich w końcu wkurzyć , prawda?

Posted

[quote name='taks']Po prostu wstaw datę zakończenia w tytuł, skopiuj bazarek i jeszcze raz wystaw - i Dino skorzysta;)
A wsciekac sie na modów nie ma co - też ludzie i powtarzanie w kółko i kazdemu z osobna tego samego ( co jest jak wół napisane w regulaminie)może ich w końcu wkurzyć , prawda?[/QUOTE]
Wkurzać to się mogę ja, oni powinni być opanowani albo zrezygnować z pełnionej funkcji.

Posted

[quote name='aka_nina']Wkurzać to się mogę ja, oni powinni być opanowani albo zrezygnować z pełnionej funkcji.[/QUOTE]

Zgadzam się z Tobą, wkurzać się możesz, ale tylko na siebie, że nie dopełniłaś podstawowych wymogów bazarkowych.
Tak jak napisała Ci Taks, skopiuj bazar, wpisz datę w tytule i będzie Ok. A takie stwierdzenia "No cóż, Dino nie skorzysta" są nie na miejscu. Zrób dobrze bazar i Dino skorzysta i nie ma żadnego problemu ;)

Posted

Ehh chce zalozyc swoj pierwszy bazarek, ale mam jakies mega problemy z edycja... :/ Chyba na dzis zrezygnuje i dokoncze to jutro... Tylko prosze nie zamykac mi watku! plisssss :]