Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest Rennatta
Posted

[quote name='Argat']A nie lepiej by było np. przekazać książki dogomaniakowi z Krakowa?[/quote]

Chętnie , ale któremu ;) ?

• 5 weeks later...
Posted

witam ;) ja mam moze troche dziwne pytanie :D poniewaz nie posiadam konta chcialam sie spytac czy pieniadze mogą ludzie kupujący wpłacać na konto schroniska i czy jest taka możliwość, że przy odbiorze mogą płacić za koszt przesyłki?? (czyli ok 5zl ;) zależy od paczki)

Posted

[quote name='HebaNova']przy bezposredniej wplacie na konto schroniska nie bedziesz miala wglądu czy kupujący rzeczywiscie przelew zrealizował. [COLOR=black][B]lepiej założyć skarpetę na afn.[/[/B][/COLOR]quote]
tzn ?? :evil_lol:

Posted

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23645[/URL]

Tu jest wątek i konto AFN-u.Na ostatniej stronie są już istniejące "skarpetki". Można też założyć nową.Tylko przy wypłacie potrzebne są FV do rozliczenia wystawione na AFN.

Koszty przesyłki możesz doliczyć.To jest przesyłka "za pobraniem" Tylko, że wtedy jest to niemała kwota bo np.5 złoty dla Ciebie za koszty przesyłki + chyba 8 za pobranie.

Posted

AFN (Alarmowy Fundusz Nadziei) to fundacja założona przez dziewczyny z Dogo. Najpierw miało to być miejsce w które każdy wpłaca po ile może (obojętnie czy 1 czy 100 złotych) żeby w razie nagłej potrzeby można było doraźnie pomóc psiakom. A potem po różnych niesympatycznych aferach konto AFN-u zaczęło być wykorzystywane przez prowadzących bazarki i osoby pomagające poszczególnym psom. Osoby sprzedające mogą sobie potwierdzić że dana osoba wpłaciła pieniądze, a osoby wpłacające mają pewność że pieniążki pójdą na to na co je przeznaczyli bo każdą wypłatę trzeba rozliczyć FV.
Gdzieś tu był wątek dyskusyjny AFN ale chyba jest baaaardzo długi:evil_lol:

Posted

[quote name='Kara.']AFN (Alarmowy Fundusz Nadziei) to fundacja założona przez dziewczyny z Dogo. Najpierw miało to być miejsce w które każdy wpłaca po ile może (obojętnie czy 1 czy 100 złotych) żeby w razie nagłej potrzeby można było doraźnie pomóc psiakom. A potem po różnych niesympatycznych aferach konto AFN-u zaczęło być wykorzystywane przez prowadzących bazarki i osoby pomagające poszczególnym psom. Osoby sprzedające mogą sobie potwierdzić że dana osoba wpłaciła pieniądze, a osoby wpłacające mają pewność że pieniążki pójdą na to na co je przeznaczyli bo każdą wypłatę trzeba rozliczyć FV.
Gdzieś tu był wątek dyskusyjny AFN ale chyba jest baaaardzo długi:evil_lol:[/quote]
:roll: :roll: ale ja nie kumata jestem :roll: do końca nie wiem i tak o co chodzi ;p czyli jak ja bede zbierac pieniadze na np. chorego psa ze schroniska to ludzie beda wplacac pieniadze na AFN a ja pozniej te pieniadze moge wyjac z ich konta i wziasc do schronu... czy jak :shake: :evil_lol:

Posted

To ja się tu produkuję i usiłuję sobie przypomnieć prehistorię a to o to chodzi:evil_lol:

Wypłacisz pieniądze z AFN tylko kiedy będziesz mieć Fv za leczenie albo karmę. I to wystawioną na AFN. Zapytaj jeszcze dokładnie GreenEvil (prowadzi wątek rozliczeniowy) ale chyba inaczej się nie da.

Będziesz miała problem, chyba że schronisko udostępni Ci informacje o wpływach na konto z bazarku. Bo jak inaczej potwierdzisz wpłatę:roll: A znowu wysyłanie "w ciemno" to też nie rozwiązanie.:shake:

Posted

a ja wam powiem, ze bazarek jest koszmarnie nieczytelny...

mysle, ze funkcjonowalby duzo lepiej, gdyby przedmioty byly wypisane w tytule-i moze gdyby byly kategorie choc ogolne zrobione.

tu jest tak jak w dziale Psy w potrzebie-moze tu jest cos, na co masz ocote, ale nie masz ochoty ani cierpliwosci przedzierac sie przez dziesiatki stron...

Posted

Przeglądam ten bazarek i myślę sobie, że mam sporo rzeczy do zaoferowania. Mnóstwo ciuchów, kosmetyki (także zupełnie nowe) i chętnie je oddam na psiury. Czy jest tu osoba, której mogłabym dostarczyc rzeczy i która by się nimi bazarkowo zaopiekowała?
Zobowiązuję się do obfotografowania ich, dowiezienia w obrębie Warszawy i nadania cen wywoławczych. Sama nie moge podjąć sie monitorowania aukcji, bo nie mam kompletnie czasu i boję się, że coś zaniedbam i nie upilnuję, a tego bym nie chciała. Pomożecie?;)

Posted

[quote name='Aga i Krzyś']Przeglądam ten bazarek i myślę sobie, że mam sporo rzeczy do zaoferowania. Mnóstwo ciuchów, kosmetyki (także zupełnie nowe) i chętnie je oddam na psiury. Czy jest tu osoba, której mogłabym dostarczyc rzeczy i która by się nimi bazarkowo zaopiekowała?
Zobowiązuję się do obfotografowania ich, dowiezienia w obrębie Warszawy i nadania cen wywoławczych. Sama nie moge podjąć sie monitorowania aukcji, bo nie mam kompletnie czasu i boję się, że coś zaniedbam i nie upilnuję, a tego bym nie chciała. Pomożecie?;)[/quote]
Ja mógłbym się tego podjąć, ale dopiero w październiku, bo wyjeżdżam. Ale może ktoś mógłby się podłączyć, jeśli jest to dużo rzeczy. ja np. mógłbym "obstawić" kosmetyki.

Posted

Wiesz co, ja tu zaraz przegląd zrobię - jakby nikt sie wcześniej nie zadeklarował, to sie odezwę w październiku na Pv i będziemy handel kosmetyczny uprawiać - nawet lepiej może, bo się uzbiera więcej, to za jednym zamachem pójdzie:lol: .
Ciuchów mam sporo, raz czy dwa noszonych, ale chyba kosmetyki, zwłaszcza nowe, lepiej sie rozchodzą.
Będziemy w kontakcie
dziękuję

Posted

[quote name='Aga i Krzyś']Wiesz co, ja tu zaraz przegląd zrobię - jakby nikt sie wcześniej nie zadeklarował, to sie odezwę w październiku na Pv i będziemy handel kosmetyczny uprawiać - nawet lepiej może, bo się uzbiera więcej, to za jednym zamachem pójdzie:lol: .
Ciuchów mam sporo, raz czy dwa noszonych, ale chyba kosmetyki, zwłaszcza nowe, lepiej sie rozchodzą.
Będziemy w kontakcie
dziękuję[/quote]
Dobra, to ja czekam. Jeszcze powinniście określić cel licytacji.

Posted

ja mam problem i nie wiem gdzie sie z nim podziac, chodzi mianowicie o to, ze z ksiegarni od pucki wyjechal do wroclawia do ksiegarni woreczek z dwiema paczuszkami bazarkowymi. na woreczku bylo napisane ze odbierze aneta i ula.
wczoraj dotarlam do kseigarni i okazuje sie ze aneta odebrala moja a jej zostala zamiast mojej. zostawilam w ksiegarni i licze na to ze, odniesie tam moj bazarkowy zakup.

• 2 weeks later...
Posted

witam jak w kazdym domu tak i u mnie znajduje sie sporo rzeczy "niepotrzebnych" sa to smycze to telefonu,mnosto misiowych dlugopisow,ciuchy,bibeloty,bizuteria,plyty i wiele innych.przeciez u mnie one sie kurza a te wszystkie biedne psiaki potrzebuja pieniedzy.sama nie mam czasu na wystawianie tych rzeczy na bazarku (calymi dniami pracuje)ale moze ktos inny by je ode mnie przejal i wystawil?prosze o pomoc.nie zalezy mi na jaki bidul pojda pieniazki z licytacji wazne by poszly do psiaczków...

Posted

[quote name='darunia-puma']witam jak w kazdym domu tak i u mnie znajduje sie sporo rzeczy "niepotrzebnych" sa to smycze to telefonu,mnosto misiowych dlugopisow,ciuchy,bibeloty,bizuteria,plyty i wiele innych.przeciez u mnie one sie kurza a te wszystkie biedne psiaki potrzebuja pieniedzy.sama nie mam czasu na wystawianie tych rzeczy na bazarku (calymi dniami pracuje)ale moze ktos inny by je ode mnie przejal i wystawil?prosze o pomoc.nie zalezy mi na jaki bidul pojda pieniazki z licytacji wazne by poszly do psiaczków...[/quote]
A skąd jesteś?

Posted

[FONT=Arial Black][COLOR=blue]Ja też mogę pomóc jestem z Wrocławia.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial Black][COLOR=#0000ff]Ale jest problem nie mam aparatu i nie moge wstawic zdjęc ale za to czas mam jestem na emeryturze.:cool3:[/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='czarna60'][FONT=Arial Black][COLOR=blue]Ja też mogę pomóc jestem z Wrocławia.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial Black][COLOR=#0000ff]Ale jest problem nie mam aparatu i nie moge wstawic zdjęc ale za to czas mam jestem na emeryturze.:cool3:[/COLOR][/FONT][/quote]
witam jestem z wałbrzycha i mogłabym zebrac te wszystkie rzeczy w torby i oddac na psiaki ale nie mam transportu i nie wiem jakbym mogla przekazac te rzeczy