yewcia1 Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 [quote name='daga_27']skoro chce pomoc, to moze niech zalozy psu watek i porobi fotki??:roll:[/quote] Albo poprosi o założenie skarpety na dogo - kasa przez AFN i wtedy trzeba przedstawic faktury za psa ( jedzenie, leczenie) Nie chcę nikogo oskarzać, ale... [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=65846&page=21[/URL] [COLOR=red]Proszę przeczytać mój post 204[/COLOR] Quote
Vella Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 IMHO: - skoro w aukcji było powiedziane, ze kupujący wybiera cel, to słowo sie rzekło i tak ma być. - nie musi być to pies z dogo, nie wszystkie przecież mają swoje wątki. (A nawet gdyby, to w przypadku oszusta założenie wątku też może być wciskaniem kitu). - Jeśli sa jakiekolwiek wątpliwości, (np. osoba nowa, prywatne konto, etc.) to trzeba je rozwiać. I sprawę załatwić tak, by tych wątpliwości nie było. Ergo: albo ta osoba przedstawi faktury, lub inne dowody, na to, ze istnieje pies, który potrzebuje pomocy. Albo wpłaci przez AFN. --- Bo przepraszam bardzo, ale co to za zbieranie pieniędzy na "mojego" psa gdy to ja je sobie wpłacam? Mam pieniądze, przeznaczam je na "mojego" psa, i jeszcze chcę za to towar z bazarku? Trochę dwuznaczne to... Quote
Isiak Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Jest już OK - psiak został wybrany, to pies z dogo :multi: Dodam tylko, że ten wybór baaardzo mi odpowiada, bo mnie też chwycił za serce, bidulek :roll: Quote
Iga23 Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 A ja mam pytanko z kąd bierzecie te rzeczy na sprzedaż? Wiem że niektórzy z domu niepotzrebne rzeczy oddają, ale niektórzy tyle tego sprzedają że ja niewiem z kąd wy to bierzecie? Quote
Nikki Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Aha kupujesz w sklepie i sprzedajesz drożej? I to o co jest drozej idzie na psy? Quote
Isiak Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 A ja sama robię, oprócz głosników komputerowych, które dostałam :eviltong: Quote
*zaba* Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 [quote name='Nikki']Aha kupujesz w sklepie i sprzedajesz drożej? I to o co jest drozej idzie na psy?[/quote] Wszystko idzie na psy,to jest licytacja.Kwote wyjsciowa i tak podaje nizsza niz zakup,bo czasem po przeliczeniu ceny wychodza takie,ze nikt by nie zajzal,o kupnie nie mowiac. Duzo dziewczyn robi wlasnorecznie cudenka i to sa dopiero rarytasy!!Nigdzie takich sie nie kupi. Quote
*zaba* Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 [quote name='Nikki']No to jak ci się to opłaca?[/quote] Hehe,a kto mowi,ze ma sie oplacac:razz: ?? To ma pomagac psim bidom i w tym cala nasza radocha:loveu: . Wiele z osob kupujacych tez kupuje rzeczy,ktore do niczego im sie nie przydaja,ot poprostu wspomagaja potrzebujacych:multi: . Quote
Nikki Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Źle to napisałam. Chodziło mi o to, że... Jeżeli kupisz przedmiot za załóżmy 10 zł i wystawisz za 8. Ktoś kupi za to 8zł i wpłaci na pieski. To czy nie lepiej dać to 10 bez jakis bazarków? Quote
*zaba* Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Ze mna to jest troche inaczej,poniewaz mieszkam w Danii i gdybym przelewala pieniazki,to tracilyby na tym psy albo ja.A w ten sposob i wilk syty i owca cala :) Mysle,ze dziewczyny z Polski nie sprzedaja ponizej kosztow zakupu (zreszta ja tez), a to dzieki kochanym kupujacym:Rose: Quote
basia Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Proszę mi powiedzieć jak na "bazarku" przedstawia się sprawa [B]podatku od darowizn? [/B] Wiem, że te pieniądze, które są przekazywane na AFN liczą się inaczej, ale co z darowicnami na rzecz psiaków w prywatnych rękach. Jak sobie radzicie z Urzędem Skarbowym?? Quote
Argat Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Na wstępie napisze ze kiepsko się jeszcze orietuje w dogo. :oops: A jak już usprawiedliwiłam moje mało inteligebtne pytania to może przejde do rzeczy. W domu mam pełno różności. Od różnych zegarów, figurek itp po mase szydełkowych i haftowanych/wyszywanych wyrobów. Chętnie bym założyła bazarek na rzecz jakiegoś psiura. Tylko że nie wiem co jest w tej chwili pilne. No a po za tym nie mam czegoś takiego jak konto internetowe, a pewnie jest przy tym potrzebne? :oops: Quote
invictus hilaritas Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 pieniadze z bazarku ida na AFN , a sprzedajacy pobiera lub nie oplaty za przesylke ;) wiec tu moglby byc pies pogrzebany.. Quote
Isiak Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Konto nie jest potrzebne, bo pieniążki osoba wygrywająca Twój bazarek może przelać bezpośrednio na konto, na którym zbiera się kasę na konkretny cel (np. AFN, schronisko lub konto wolontariusza czy domku tymczasowego). A potrzeb jest strasznie dużo... Musisz zdecydować komu chcesz pomóc, albo pozostawić tę decyzję osobie wygrywającej. Quote
*zaba* Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 [quote name='Argat']Na wstępie napisze ze kiepsko się jeszcze orietuje w dogo. :oops: A jak już usprawiedliwiłam moje mało inteligebtne pytania to może przejde do rzeczy. W domu mam pełno różności. Od różnych zegarów, figurek itp po mase szydełkowych i haftowanych/wyszywanych wyrobów. Chętnie bym założyła bazarek na rzecz jakiegoś psiura. Tylko że nie wiem co jest w tej chwili pilne. No a po za tym nie mam czegoś takiego jak konto internetowe, a pewnie jest przy tym potrzebne? :oops:[/quote] Ja np. zalozylam taki bazarek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=73805[/URL] I moje konto nie jest potrzebne.Robilam tez bazarki na konkretnego psa i wtedy wplaty szly na AFN,lub bezposrednio do opiekuna psa. Quote
Vella Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 [quote name='Argat']Na wstępie napisze ze kiepsko się jeszcze orietuje w dogo. :oops: A jak już usprawiedliwiłam moje mało inteligebtne pytania to może przejde do rzeczy. W domu mam pełno różności. Od różnych zegarów, figurek itp po mase szydełkowych i haftowanych/wyszywanych wyrobów. Chętnie bym założyła bazarek na rzecz jakiegoś psiura. Tylko że nie wiem co jest w tej chwili pilne. No a po za tym nie mam czegoś takiego jak konto internetowe, a pewnie jest przy tym potrzebne? :oops:[/quote] Dwie strony wcześniej ktoś pytał o to samo, zobacz odpowiedź: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=5553701&postcount=344[/URL] :) A tak przy okazji, tutaj: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29191[/URL] masz Instrukcję Obsługi Bazarku Dla Początkujących. Może Ci się przyda ;) Quote
Argat Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Żaba- dzięki, zrobiłam podobnie ;) Dziękuje za odpowiedzi mam nadzieje ze wszystko co trzeba napisałam. Zapraszam na bazarek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6212325#post6212325[/URL] Quote
czarna60 Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 [FONT=Arial Black][COLOR=blue]==Prosimy moderatorów o zlikwidowanie zakończonych aukcji jest tego dużo.....Pozdrawiam....;) [/COLOR][/FONT] Quote
daga_27 Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 tylko jeszcze moich nie zamykajcie. nie wszystko mam pozalatwiane. Quote
daga_27 Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 juz mam powysylane, a co nie wyslane, popakowane :-) dzieki kochana! mozesz zamykac. Quote
Czarodziejka Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Jeślii ktoś długo nie wpłaca, nie odpowiada na pw, albo nie wysyła zakupionej rzeczy, proszę wpisywać to na wątek przyklejony na Bazarku. Quote
Guest Rennatta Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Mam kilka książek w bardzo dobrym stanie (niektóre wręcz mogą uchodzić za nowe) - są to i bestsellery i różnego rodzaju albumy itp. Chciałabym je wysłać do którejś z osób,aby je wstawiła na bazarek na dowolny psi cel. Czy ktoś może mi polecić jakąś wiarygodną osobę,której mogłabym wysłać te książki? Jestem tu nowa,więc nie bardzo się jeszcze orientuję. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts