Ania102 Posted January 2, 2011 Author Posted January 2, 2011 Cioteczki zajrzyjcie do tych bidulek, nie mają maleńswa dachu nad głową http://www.dogomania.pl/threads/199179-Kupa-nieszczęścia-dziesięć-szczeniaków-w-polach-Ostrowiec-Świętokrzyski!!! Quote
savahna Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Jaaga, pojutrze będę ogłaszała Sonię.;) Mam pytanie, jaki tekst do ogłoszeń, bo jak rozumiem Sonia jest bardzie socjalna niż na początku , wiec jaka wersja ogłoszeń obowiazuje? Skąd mam wziąć? Na śląsk ja ogłaszać? Quote
Jaaga Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Ją raczej na Śląsk, bo nie ma sensu jej daleko dowozic, żeby po dóch dniach usłyszć, że wraca z adopcji. Ją koniecznie ktos powinien osobiście poznać. Dziewczyny, napiszcie jakiś tekst. jest miła, domowa, łagodna sunia, ale ja nie mam drygu do tekstów. Toleruje wszystko i wszystkich. Quote
Ania102 Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 Jaaga Ty jak zawsze pełna optymizmu:) Postaram się coś skleić nowego, aagata jak siądziesz to też pomyśl, wiesz, że ja mam proste słownictwo. Quote
Ania102 Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 Sonia- duża suczka z anielską osobowością Sonia to 2-letnia suczka, której zycie nie oszczędziło zawodu ze strony człowieka. Pomimo swoich niemałych rozmiarów jest chodzącą przytulanką. Jest bardzo łagodna, spokojna i przyjacielska. Ufa człowiekowi ale jest w niej poczucie lęku. W suni nie ma cienia agresji w stosunku do ludzi, akceptuje też inne zwierzęta. Sonia bardzo pilnie potrzebuje człowieka, który da jej poczucie bezpieczeństwa i otoczy czułością. Jej marzenia spełniłby dom z ogrodem, Sonia boi się chodzić na smyczy. Sonia była porzucona na ulicy, gdzie sparaliżowana strachem czekałą na pomoc. Obecnie przebywa w dt w Katowicach. Ma komplet szczepień, jest wysterylizowana i odrobaczona. Kontakt w sprawie adopcji; [FONT=Arial](32) 3533135, 660124623- Jagna [/FONT] [FONT=Arial]503-576-210 Agata[/FONT] [FONT=Arial]784-344-878 Ania[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]Coś takiego? Jaaga pauje do niej? Później pomyslę nad Agatem. [/FONT] Quote
Jaaga Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Myslę, że dobry tekst. Wydrukowałam sobie jej ogłoszenie z Szerloka w postaci plakacika i pojutrze zawieszę w przychodni w Ustroniu, gdzie jedziemy z Oskarem. W górach prawie każdy ma dom, to może wieksze zainteresowanie byłoby Sonią. Quote
aagataa8 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Ogłoszenia na Sonię (te 2 ostatnie robiłam kilka dni temu): http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,24945,Lw==.html http://www.morusek.pl/ogloszenie/41165/Sonia--duza-suczka-z-anielska-osobowoscia/ http://www.kupsprzedaj.pl/secure/showAdvert.do?aid=4911281&cid=161 http://warszawa.cwirek.pl/oddam-przyjme-zamienie/sonia-dwuletnia-sunia-doberman-mix-szuka-domu-na,idc328e3lu16422.html http://www.mamoferte.pl/ogloszenia,psy_koty,806,1,sonia_dwuletnia_sunia_doberman_m,33092.html Quote
savahna Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 To ja jej jutro komplecik strzelę. Moze coś dobazgram do tekstu, ale to tylko wtedy jak mnie wena dopadnie:eviltong: Quote
savahna Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Sonia ma prawie 40 ogłoszeń na Śląsk. Tekst troche rozbudowałam, ale bez dramatyzowania. Mam nadzieje,ze może byc...:roll: SONIA –młoda, wysterylizowana suczka z anielska osobowością Sonia to 2-letnia suczka, której zycie nie oszczędziło zawodu ze strony człowieka. Bezduszny „właściciel” pozbył się jej jak zbędnej rzeczy, wyrzucając w mroźne, zimowe dni. Sunia koczowała pod marketem, błagalnym wzrokiem wodząc za przechodniami. Ludzie przechodzili obojętnie… Az wreszcie do psiny uśmiechnęło się szczęście. Została zauważona przez wolontariuszkę, która jej pomogła. Po sterylizacji Sonia trafiła do domu tymczasowego w Katowicach, Okazała się początkowo nieco wystraszonym psem. Jednak nie ma nic wspanialszego, niż patrzeć jak zaczyna się zmieniać. W domu tymczasowym sa dzieci, są tez zwierzęta (m.in. szczeniaki). Nie wykazuje wobec nich agresji. Jest bardzo łagodna, spokojna i przyjacielska. Coraz bardziej się otwiera i pokazuje nowe, pozytywne cechy charakteru. Pomimo swoich sporych rozmiarów zachowuje się jak nakolankowa przytulanka. Najlepszy byłby dla niej dom z ogrodem, gdyż jak na razie nie potrafi chodzić na smyczy. Potrzebuje pilnie swojego domu na zawsze, z kochającym człowiekiem, a z pewnością odpłaci słynną psią wiernością. Gdyby chciec okreslic Sonię w kilku słowach: oaza spokoju, nie jest hałasliwa, nie niszczy. PSI IDEAŁ o duzej wrażliwosci. Ma komplet szczepień, jest wysterylizowana i odrobaczona. Kontakt w sprawie adopcji; (32) 3533135, 660124623- Jagna 503-576-210 Agata 784-344-878 Ania No to jeszcze dopisalam jedno zdanie, no dwa. I tez trzymam kciuki i za Oskarka (u weta) i za Sonie. Quote
Jaaga Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Super, dziekuję. Dziewczyny, gdyby ktoś dzwonił do Was, ale taki co nie nadawałby się do tak wrażliwego psa, to proponujcie Agata. On nie ma problemów egzystencjalnych, jak Sonia i nadaje się do każdego domu. Latem bez problemu może spać w budzie, byle zimą był w cieple. W domu do dzieci jest bardzo fajny, więc śmiało możecie dawać, ale mysle, ze tak od 3 r.ż., bo nie wiem, jak reagowałby na niedelikatne traktowanie przez malucha. No i pilnuje swojego terenu. Sonia zresztą też nie nadaje się do maluchów w wiekszej ilości, bo ona z kolei dałaby sie zamęczyć nie reagując. Reklamujcie ją jako oazę spokoju w domu. Nie niszczy, utrzymuje czystość, nie szczeka. Jakby ktoś Was ujął niesamowicie, to umawiajcie i dajcie mi tylko znać, a jesli macie jakies mieszane uczucia, to mówcie o wizycie przedadopcyjnej i zapisujcie numer do kontaktu. Dziś jedziemy ze Slayem z Oskarem do Ustronia, więc jak coś, to dzwońcie na stacjonarny, Andrzej jest w domu. Trzymam kciuki. Quote
aagataa8 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 [quote name='savahna']Sonia ma prawie 40 ogłoszeń na Śląsk. Tekst troche rozbudowałam, ale bez dramatyzowania. Mam nadzieje,ze może byc...:roll: Dziękujemy bardzo:) Quote
aagataa8 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Na stronie http://www.tesco.pl/schroniska/index.php jest głosowanie - schronisko z największą ilością głosów dostanie karmę. Quote
aagataa8 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Mam jeszcze pytanie, które teraz mi się nasunęło: jak tam łapka Agata? Wszystko w porządku? Quote
Jaaga Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Tak, od czasu, jak skończył antybiotyki, to stan zapalny zniknął i sie już nie powtórzył. Quote
aagataa8 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 To super, oby było tak dalej:) Uściskaj ode mnie psiaki (możesz wszystkie jakie masz);) Quote
Ania102 Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 Jaaga ale miałam głupi tel w sprawie Soni, przekierunkowałam do Ciebie a po zawieszeniu rozmowy przemyslałam sprawę... Pani mówi, że dzwoni z ogłoszenia Soni, w moim sercu zrodziła się natychmiast nadzieja, a ona zaraz się pyta co to za mały piesek obok niej czy też do adopcji...W sumie nie wiedziałm o jakiego chodzi, więc powiedziałam zeby zadzwoniła pod 1-wszy numer. Obudziła mnie tym tel, moze gdybym nie była taka zaspana a moje synapsy jeszcze nie działały to domysliłabym się że chodzi o zdjecia Soni z yorkiem. Mina agaty8 jak jej powiedziałam o tym- bezcenna:evil_lol: Quote
Jaaga Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Agata pisała mi o tym. Z jednej stony maluchy są dobre do takich zdjęć, bo ludzie widzą, ze duże psy do adopcji naprawdę są łagodne i towarzyskie, ale z drugiej strony, ryzyko głupich telefonów. To już nie pierwszy raz. Nie przejmuj się, widocznie są ludzie, którzy myślą, że trafili na frajerów, którzy rozmnażają rodowodowe psy, żeby potem im je rozdawać. Oczywiście jeszcze jako szczeniaki. Ciekawe jest to, że jakoś kupować ich już nie chcą. Małe mają 4 mies. i nie ma chętnych. Quote
aagataa8 Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Jaaga wysłałam Ci przelew za hotel Sonii i Agata:) Quote
monika083 Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 agata ,wyslij mi nr konta ,zapomnialam calkiem o wplacie:oops: Quote
aagataa8 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 monika083 napisał(a):agata ,wyslij mi nr konta ,zapomnialam calkiem o wplacie:oops: Nic się nie dzieje. Wysłałam Ci na PW:) Quote
Jaaga Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Dostałam pieniądze. Dziękuję. Dalej nikt do Was nie dzwonił? U nas jeden telefon o neskę (na tyle ogłoszonych psów) Quote
savahna Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Wysłałam dzisiaj pieniążki (pocztą).Ale sobie uproscic chciałam,jesli to nie miesza zbytnio w Waszych rozliczeniach i posłałam za kwartał od razu. Może tak byc? :razz: Quote
Ania102 Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 savahna napisał(a):Wysłałam dzisiaj pieniążki (pocztą).Ale sobie uproscic chciałam,jesli to nie miesza zbytnio w Waszych rozliczeniach i posłałam za kwartał od razu. Może tak byc? :razz: Jasne, że może jeśli masz co miesiąc biegać na pocztę... chociaż mam nadzieje, że psiaki szybciej domki znajdą i bedzie zwrocik dla Ciebie:) Quote
mtf zalesie Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 wyslalm na pw prosbe o numer konta do wplat i nie dostaje odp. Quote
Recommended Posts