Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja jestem jak najbardziej za. Tylko musisz szczególny nacisk położyć w rozmowie z potencjalnymi domkami na to, że Polly to pies specyficzny, jeśli ktoś szuka myziaka od samego początku to Polly się nie nadaje, jeśli ludzie chcą ja zostawić samej sobie np na podwórku to też nie bo ona w szybkim czasie zdziczeje, jej jest potrzebny stały dostęp do człowieka i to nie tylko kiedy ona chce bo ona na podwórzu nie czuje potrzeby zbliżenia się do człowieka dopiero w domu robi sie przytulasek.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='sonia71']to Polcia padła po pilnowaniu wypranych firanek coby Dyzio nie zabrudził ;) a jako odstraszacza użyla pccynki :)
co do domkow to :jeden fajny ale niestety życie splatało figla, drugi też fajny ...tylko Polcia ciut za duża o ok 5kg....a do trzeciego -czekamy bo ofert kilka,Polcia by byla na podworku z dyspozycją do ogrodu i kolegi oraz do budki przeciwsłonecznej i przeciwdeszczowej ale spanie w czystym pomieszczeniu w pralni ,i codzienne mizianko i sjesta z Panią w domku -to nie są zle warunki prawda? co myślisz Ulka i blisko ok 50 km.
To jaka decyzja w/s tego trzeciego domku dla Polki?
Za zaciskam:)

Wydało się, kto skradł pacynkę;)
http://i54.tinypic.com/zohr0y.jpg

Pzdr.

Posted

Asiaczku -na razie żadna ,bo to Pani wybiera a ma sporo wyborow i zwykle to trwa kilka dni a potem dopiero rozmowy ,rozmowy i ...ewenwtualnie decyzja ...więc spokojnie :)

Posted

witam,
nie tak dawno bo z miesiąc temu deklarowałam comiesięczne wpłaty dla Polly i Pati w kwocie+25zł. Niestety nie miałam za bardzo czasu śledzić wszystkich wydarzeń i teraz jestem w czarnej doop.e ;) czy może mnie ktoś oświecić? co mam teraz zrobić?
pozdrawiam

Posted

witam ,serdecznie KateKermit -jeżeli chcesz wesprzeć Polly i Pati -to podam ci konto na Pw-sytuacja wygląda tak że Polly ma do opłaty DT za kilka dni 300 zł a ma ok 100zl na koncie a Pati za maj ma opłatę 310zł. a ma 145zl.(bo 155 zł ma zabezpieczone na badania krwi )-konto poleciało :)bo sunie mają wspólne :)choć rozliczenia osobne .

Posted

KateKermit napisał(a):
witam,
nie tak dawno bo z miesiąc temu deklarowałam comiesięczne wpłaty dla Polly i Pati w kwocie+25zł. Niestety nie miałam za bardzo czasu śledzić wszystkich wydarzeń i teraz jestem w czarnej doop.e ;) czy może mnie ktoś oświecić? co mam teraz zrobić?
pozdrawiam

Ja myślę, że swoje należności + zaległości możesz po prostu wpłacić na podane przez sonia71 konto. Dług będzie uregulowany:)

Pzdr.

Posted

A Polusia dzisiaj ukradła i bezczelnie zeżarła czekoladowego zająca i 4 małe zajączki, nie wykluczam, że w tym procederze brały również udział Myszka i Milka:mad:
Ciekawe co ja jutro dam dzieciakom jak przyjdą z dyngusem:razz:

Posted

ULKA12 napisał(a):
W poziomie zniszczeń. Dzisiaj połamała mi nowiutkie plastikowe legowisko, nie mam pojęcia jak i po co?????

to już teraz mnie przeraża -co będzie z ogłoszeniami ??? Ulka czy jeteś w stanie określić co ją prowokuje do niszczenia -to nie jest normalne i coś musimy z tym zrobić bo ona nie znajdzie domu !
a czy może być tak że ona jest zazdrosna i widzi jak zajmujesz się innymi psami i w krótkim czasie po tym po porostu odreagowuje -może musi być sama w przyszłym domku lub tylko jeden pies a teraz u ciebie torchę tłoczno -nie wiem tak to tylko luźne myśli po przecież przez jakiś czas było spokojnie :(

Posted

Nie mam pojęcia co ją prowokuje, nie raz zostawała beze mnie na dłużej i wszystko było ok a teraz została na około godzinę i tak sie popisała. zawsze jest wybiegana i ma zajęcie a pomimo tego głupoty jej w głowie. W jej nowym domu ktos powinien być cały czas a gdy się wychodzi np do sklepu to albo powinna być wypuszczana na dwór albo zostawiana w miejscu gdzie nic nie może zniszczyć. Ten pies to dla mnie zagadka, ja nawet nie mam jak jej skarcić bo wszystkie te jej ekscesy dzieją sie jak mnie nie ma, przy mnie to pies anioł.

Posted

czyli ciągle to co już wiemy :dom z ogrodem-dopisałam mieszkanie w bloku z terenami do ywbiegania i to chyba wykreslę jak się skonczą chociaż z drugiej strony mieszaknie w bloku czyli dom który ma doświadczenie z psami może sam znaleść rozwiązanie , na początek może kenel ....

stała osoba to chyba jednak PRIORYTET :( a zresztą i tak nic się nie dzieje nowego z ogłoszeniami ...qurcze już nie wiem co lepsze więcej czasu u ciebie czy dom teraz....:(

Posted

Ja myślę, że u mnie więcej już się nie zmieni, ona i tak już za bardzo do mnie się przywiązała. Mieszkanie w bloku to nie byłby zły pomysł ale ktoś by z nią musiał być cały czas. U mnie kenel rozwaliła, nie wiem ale nowy dom musi wiedzieć, że z nią trzeba będzie pracować. Polly została zabezpieczona przeciwko kleszczom fipreksem i trzeba będzie ją zaszczepić przeciwko wściekliźnie bo już czas.

Posted

no to dalej ciągnę i wyróżniam ogłoszenia ale dodałam bardziej wyrazuiście że trzeba znią pracować,

proszę zrób tą wśiekliznę -bo książeczkę masz ? i podaj koszt obu to doliczę do DT i prześlę razem .

Posted

Ja, jak mam w domu cieczkę, to pryskam w domu ferromonami. Samce są ewidentnie spokojniesze, nie wyją...
Może by taki spray zastosować przy Polce, gdy zostaje sama w domku?

Pzdr.

Posted

Asiaczku -Polcia po sterylce ,szczerze mowiąc miałam ndzieję że to ją tochę zmieni :(

ona ma lub miala feromony -już nie pamiętam bo to było w styczniu jak Ula stosowala....kenel polamamła tzn jak? bo to chyba trudno zrobić ????

to żart i to głupi ..ale kołacze mi się w łepetynie -Polka bedzie się nadawala tylko do kojca :( na dwor ! aż ciary przechodzą -taki słodki pysio , taka-panda przytulanka z piękną lejącą trochę lessowatą sierscią,nic tylko na kanapy a tu....dooooopa!

Ula a tam koło was nie ma jekiegoś szkoleniowca lub osoby która by ją trochę utemperowala?

a i co myślisz o sławnym już tu kongu -moze kupię i zosatwisz zolzę na jakiś czas i zobaczymy -wtedy domek może by skorzystał z takiej opcji???

Posted

sonia71 napisał(a):
lady ale to nie zastąpi jej posiłku ? czy to tylko taki mamlacz -muszę podpatrzeć gdzieś .

To jest gryzak - może z powodzeniem zastępować kong.