sonia71 Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 Polka się zbiera w podróż-w czerwonym kompleciku :obróżka,szelki i smycz musi wyglądać pięknie:loveu: pogoda akurat na przespanie trasy do stolicy a tam JUŻ TYLKO SZCZĘŚCIE.:loveu: Quote
ULKA12 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Ale mam stresa. A ta małpa nie ułatwia sprawy, jakby coś przeczuwała jest milutka i przylepna. Nic nie broi grzecznie przyszła po spacerku do domu. Teraz łazi za mną krok w krok i patrzy tymi swoimi maślanymi oczyskami. Smutno mi będzie bez niej. Quote
sonia71 Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 [quote name='Joodith']Domek jest???[/QUOTE] noż przecież trzymałaś kciuki ;) mialam wykorzystać ten dzień na jako takie porządki -i nijak mi nie idzie :( ręce latają mi jak derylikowi (chyba) a serducho łopoce jak skrzydełka kolibra...Ulka weź wyprzytulaj ją ,wymiziaj ,wycałuj ..i szepnij w uszko BĘDZIE DOBRZE- taaaaa teraz to już po mnie ............... Quote
sonia71 Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 wysyłać dziewczyny ciepłe myśli do Polki-na przekór pogodzie -niech otoczą sunię swoją aureolą bezpieczeństwa , chociaż tak pomóżmy Małgosi spokojnie dowieść ją do Pańci. Quote
malawaszka Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 jak to na przekór pogodzie? u nas słonko grzeje i jest pięknie! Quote
sonia71 Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 a u nas leje jak z kranu ,zimno,wiatr rozwiewa misterną fryzurę ,z nosa kapie.....nic tylko opatulona z ...lekarstwem slęczeć nad kompem :) Quote
ULKA12 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Ostatnie chwile u mnie Szybkie czesanko, aby Polinka się ładnie prezentowała Prezentacja nowej obróżki Prezentacja całego kompleciku, obróżka, szeleczki, smyczka. Ostatnie wspólne chwile w oczekiwaniu na Figu. Quote
magiraf Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Powodzenia Pollinko!!! :) Dobrego startu w nowym domalu! Quote
sonia71 Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 Ula-ale kontrast :czerwiń z bielą i czernią -modnie! Polly już z Pańcią, zestresowana dziewczynka ale jak na nią to i tak mogło być gorzej ,najważniejsze że bez klapania i ogólnej agresji, bardziej przestraszona nowym otoczeniem-szukala pewnie wzrokiem Uli) niż gotowa do obrony czyli ogólnie zareagowala jak większość psów ze schronu oddawanych do nowych ,jeszcze im nie znanych domków -i w tym miejscy wielki głaz z serca..... ale dodatkowo wiemy że Polcia-mimo że udaje charakterną jednak jest sunią delikatną psychicznie,jej spojrzenie w tej sytuacji pozostanie na długo w pamięci Małgosi, musimy jednak wierzyć że będzie to dla niej naprawdę DOM STAŁY. Pańcia zakochana pierwszym spojrzeniem (Polcia wyglądem przypomina poprzedniego psa Fafika ,który przeżył z nią 18 lat)i twardo twierdząca że zrobi wszystko żeby Polcia była u niej szczęśliwa. -obawa jest jedna :zęby Polki -jeżeli sunia nie postanowi używać ich w sotunku do niej,choć wiadomo że początkowe dni mogą być różne -to WSZSYTKO BĘDZIE DOBRZE w rzie czego będziemy szukać pomocy by to zmienić wieczorkiem dowiem się jak było po spacerku. Quote
paros Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='malawaszka']jak to na przekór pogodzie? u nas słonko grzeje i jest pięknie![/QUOTE] a u nas słonko było przez chwilę ale ogólnie to wietrznie i chłodno [quote name='ULKA12']Ale mam stresa. A ta małpa nie ułatwia sprawy, jakby coś przeczuwała jest milutka i przylepna. Nic nie broi grzecznie przyszła po spacerku do domu. Teraz łazi za mną krok w krok i patrzy tymi swoimi maślanymi oczyskami. Smutno mi będzie bez niej.[/QUOTE] zwierzaki są spostrzegawcze i widzą kiedy coś dzieje się inaczej niż co dzień :eviltong: trzymam kciuki :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
malawaszka Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 no pewnie, że ona delikatną ma psychikę - to przerażenie nią kierowało, ale trzymam :kciuki: żeby teraz już było tylko lepiej!!!!! Quote
Joodith Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Ojej! Jeszcze nie wierzę. Gwiazdka z nieba dla Pollinki i jej Pani :) Quote
delfy2000 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Brawo Soniu - trzymam dalej kciuki za szybką adaptację Polci ;-) Quote
sonia71 Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 Polka już po pierwszym spacerku -byla spięta chwilami ale powolutku się przelamywala i zaliczyła spacerek na 100%(siku i Q.) ,zapoznała się też ze starszą ON-ką ,była pełna kultura, teraz drzemie na ławeczce która upodobala sobie :),wczorajsza głośna impreza u sąsiadów nie sprowokowala jej do szczekania ,papużki też na razie nie interesują jej -i dobrze! Polcia jak na razie choć nie jest "mistrzem świata" w szybkiej adaptacji w nowym terenie i ma chwile strachu i nie za każdym razem da się delikatnie pogłasać ale stara się,wczorajszy dzień był dla niej zapewne okropnie stresujący i dzisiaj powolutku będzie sters ten będzie odreagowywać ...a nawet jeżeli to potrwa jeszcze kilka dni no nic...BĘDZIE DOBRZE. Quote
Joodith Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Pewnie, że będzie :) zaciskamy kciuki za Pollinkę i jej Panią. Quote
Lolalola Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Qqqqurcze SONIU,to wspaniale,co za wiadomosc!!!! Wyobraz sobie,ze wczoarj i moja ULA pojechala do SWOJEGO DOMKU;);):) Quote
evel Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 O rany, musi być dobrze! W końcu i druga siostra znalazła swoją przystań :) Quote
delfy2000 Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Polcia - już spoko, wyluzuj, masz SWÓJ DOMEK.... Quote
Asiaczek Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='sonia71']Polka już po pierwszym spacerku -byla spięta chwilami ale powolutku się przelamywala i zaliczyła spacerek na 100%(siku i Q.) ,zapoznała się też ze starszą ON-ką ,była pełna kultura, teraz drzemie na ławeczce która upodobala sobie :),wczorajsza głośna impreza u sąsiadów nie sprowokowala jej do szczekania ,papużki też na razie nie interesują jej -i dobrze! Polcia jak na razie choć nie jest "mistrzem świata" w szybkiej adaptacji w nowym terenie i ma chwile strachu i nie za każdym razem da się delikatnie pogłasać ale stara się,wczorajszy dzień był dla niej zapewne okropnie stresujący i dzisiaj powolutku będzie sters ten będzie odreagowywać ...a nawet jeżeli to potrwa jeszcze kilka dni no nic...BĘDZIE DOBRZE. Dobre wieści:) Oby tak dalej! Pzdr. Quote
Recommended Posts