Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Polka się zbiera w podróż-w czerwonym kompleciku :obróżka,szelki i smycz musi wyglądać pięknie:loveu:

pogoda akurat na przespanie trasy do stolicy a tam JUŻ TYLKO SZCZĘŚCIE.:loveu:

Posted

Ale mam stresa. A ta małpa nie ułatwia sprawy, jakby coś przeczuwała jest milutka i przylepna. Nic nie broi grzecznie przyszła po spacerku do domu. Teraz łazi za mną krok w krok i patrzy tymi swoimi maślanymi oczyskami. Smutno mi będzie bez niej.

Posted

[quote name='Joodith']Domek jest???[/QUOTE]

noż przecież trzymałaś kciuki ;)

mialam wykorzystać ten dzień na jako takie porządki -i nijak mi nie idzie :( ręce latają mi jak derylikowi (chyba) a serducho łopoce jak skrzydełka kolibra...Ulka weź wyprzytulaj ją ,wymiziaj ,wycałuj ..i szepnij w uszko BĘDZIE DOBRZE- taaaaa teraz to już po mnie ...............

Posted

wysyłać dziewczyny ciepłe myśli do Polki-na przekór pogodzie -niech otoczą sunię swoją aureolą bezpieczeństwa , chociaż tak pomóżmy Małgosi spokojnie dowieść ją do Pańci.

Posted

Ostatnie chwile u mnie
Szybkie czesanko, aby Polinka się ładnie prezentowała

Prezentacja nowej obróżki

Prezentacja całego kompleciku, obróżka, szeleczki, smyczka. Ostatnie wspólne chwile w oczekiwaniu na Figu.

Posted

Ula-ale kontrast :czerwiń z bielą i czernią -modnie!

Polly już z Pańcią, zestresowana dziewczynka ale jak na nią to i tak mogło być gorzej ,najważniejsze że bez klapania i ogólnej agresji,
bardziej przestraszona nowym otoczeniem-szukala pewnie wzrokiem Uli) niż gotowa do obrony czyli ogólnie zareagowala jak większość psów ze schronu oddawanych do nowych ,jeszcze im nie znanych domków -i w tym miejscy wielki głaz z serca.....
ale dodatkowo wiemy że Polcia-mimo że udaje charakterną jednak jest sunią delikatną psychicznie,jej spojrzenie w tej sytuacji pozostanie na długo w pamięci Małgosi, musimy jednak wierzyć że będzie to dla niej naprawdę DOM STAŁY.
Pańcia zakochana pierwszym spojrzeniem (Polcia wyglądem przypomina poprzedniego psa Fafika ,który przeżył z nią 18 lat)i twardo twierdząca że zrobi wszystko żeby Polcia była u niej szczęśliwa.
-obawa jest jedna :zęby Polki -jeżeli sunia nie postanowi używać ich w sotunku do niej,choć wiadomo że początkowe dni mogą być różne -to WSZSYTKO BĘDZIE DOBRZE w rzie czego będziemy szukać pomocy by to zmienić
wieczorkiem dowiem się jak było po spacerku.

Posted

[quote name='malawaszka']jak to na przekór pogodzie? u nas słonko grzeje i jest pięknie![/QUOTE]

a u nas słonko było przez chwilę ale ogólnie to wietrznie i chłodno

[quote name='ULKA12']Ale mam stresa. A ta małpa nie ułatwia sprawy, jakby coś przeczuwała jest milutka i przylepna. Nic nie broi grzecznie przyszła po spacerku do domu. Teraz łazi za mną krok w krok i patrzy tymi swoimi maślanymi oczyskami. Smutno mi będzie bez niej.[/QUOTE]

zwierzaki są spostrzegawcze i widzą kiedy coś dzieje się inaczej niż co dzień :eviltong:

trzymam kciuki :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs:

Posted

Polka już po pierwszym spacerku -byla spięta chwilami ale powolutku się przelamywala i zaliczyła spacerek na 100%(siku i Q.) ,zapoznała się też ze starszą ON-ką ,była pełna kultura,
teraz drzemie na ławeczce która upodobala sobie :),wczorajsza głośna impreza u sąsiadów nie sprowokowala jej do szczekania ,papużki też na razie nie interesują jej -i dobrze!

Polcia jak na razie choć nie jest "mistrzem świata" w szybkiej adaptacji w nowym terenie i ma chwile strachu i nie za każdym razem da się delikatnie pogłasać ale stara się,wczorajszy dzień był dla niej zapewne okropnie stresujący i dzisiaj powolutku będzie sters ten będzie odreagowywać ...a nawet jeżeli to potrwa jeszcze kilka dni no nic...BĘDZIE DOBRZE.

Posted

[quote name='sonia71']Polka już po pierwszym spacerku -byla spięta chwilami ale powolutku się przelamywala i zaliczyła spacerek na 100%(siku i Q.) ,zapoznała się też ze starszą ON-ką ,była pełna kultura,
teraz drzemie na ławeczce która upodobala sobie :),wczorajsza głośna impreza u sąsiadów nie sprowokowala jej do szczekania ,papużki też na razie nie interesują jej -i dobrze!
Polcia jak na razie choć nie jest "mistrzem świata" w szybkiej adaptacji w nowym terenie i ma chwile strachu i nie za każdym razem da się delikatnie pogłasać ale stara się,wczorajszy dzień był dla niej zapewne okropnie stresujący i dzisiaj powolutku będzie sters ten będzie odreagowywać ...a nawet jeżeli to potrwa jeszcze kilka dni no nic...BĘDZIE DOBRZE.
Dobre wieści:) Oby tak dalej!

Pzdr.