Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ULKA12 napisał(a):
Na razie tylko info, krótkie bo mam mętlik w głowie, znalazła się Chanelka po kilku miesiącach, Boże jak ja się cieszę, a z drugiej strony jestem wściekła jak diabli.

Polly ma teraz etap "gdzie ty tam ja" łazi za mną jak cień ale tylko w domu, na dworze jest zupełnie inaczej, przybiega na wołanie ale nie podchodzi za blisko na tyle tylko aby zabrać jakiś smakołyk z wyciągniętej ręki, nie wiem o co chodzi z tym dworem.

może za dużo byśmy chciały na raz -najważniejsze że zaczyna się dla niej liczyć obecność człowieka -a że na razie tylko w domu to nic...poczekamy :) w tym mamy wprawę .

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

ah ta Polcia!-na większosci fotek stoi zadumana,potem się leciutko rozkręca i gdzieś tam mignie zagoniona :)
Ulka to taki typ "rozważnej i romantycznej" bujajacej w obłokach czy tylko sprawia takie wrażenie ?

Posted

Dzisiejsza wycieczka samochodowa. Polcia dojrzała do jazdy samochodem,niestety ma chorobę lokomocyjną i karmienie jej smakołykami w samochodzie to nie był dobry pomysł. Pola już nie panikuje siedzi sobie grzecznie z tyłu i ciekawie sie rozglądała ale jakos super szczęśliwa tez nie była, widać było,że się jeszcze stresuje. Byłyśmy tez u mojej koleżanki w obcym miejscu Polly zachowuje sie ładnie nie szczeka na obcych tak jak to ma miejsce u mnie na placu, bardzo szybko się otworzyła chętnie jadła smakołyki, zwiedzał amieszkanie niestety była bardzo płochliwa na każdy dźwięk reagowała nerwowo, ale to oczywiście normalne. Myślę,że teraz już będzie z góki.

Posted

ta ostatnia fotka -to normalnie nagroda za te wszystkie niepewności decyzyjne jakie zrobilam co do Polly-tylko nie pisz tak od razu mi że ona ziewa ;) a wolę przez chwilę się cieszyc że mimo jazdy choć przez chwilę się cieszy i uśmiecha -potem oczywiście napisz prawdę ;)

chyba się wzruszyłam ,Polcia masz wielkiego dziobka w ten pycholek :)

a co do "wejścia w dorosłość"-nic się tam nie klaruje? ,nie interesuję się tą ...no :)...jednak wolałabym ją oddawać całkowicie bezpieczną .

Posted

Ale ona ma często taka minę tylko na spacerze gdy jest w ruchu to mi to trudno uchwycić łatwiej zrobić zdjęcie gdy ma chwile zadumy :-) Jeśli chodzi o cieczkę to nic nie widać, może ona już ją miała skoro jej domniemana siostra przechodziła ją juz jakiś czas a POlly jest większa i teoretycznie cieczkę powinna mieć wcześniej? Też nie wydawałabym jej przed sterylką ale z drugiej strony nawet jak dostanie cieczki to potem trzeba odczekać. Może zaryzykować i ciachnąć ją już teraz?

Posted

Ale jak większa to cieczka chyba później, nie? Bo większe psy mają później od mniejszych, tj.później dojrzewają. Wydaje mi się, że to jeszcze przed nią, funia by zauważyła zainteresowanie psów suczką. Co do sterylki przed pierwszą cieczką, to moim zdaniem to jest dobre rozwiązanie. Rozi w kwietniu ma mieć sterylkę już ;)

Posted

Ulka proszę umów Polcię na sterylkę-z racji zmiany jej sytuacji finansowej może udało by nam się zamnknąc wszystko jeszcze w kwietniu bo na ten miesiąc na opłaty mamy.

Posted

tekst do ogłoszeń -co zmienić?dodać? ująć? za długi?

Polly to ok.9-10 miesięczna średnia psia panienka.
Dzieciństwo spędziła razem z siostrą w schronie.W zimowy mroźny dzień udało się je zabrać i dać im szansę na życie-bo pozostając tam zima zebrałaby je jako swoje śmiercionośne żniwo.
Spokojna siostra znalazła swój domek,zaś Polcia przebywa obecnie w domu tymczaswoym i jest na końcowym etapie nauki domowego savior-vivru.
Bezsprzeczna przemiana jaka dokonała się w Polly by z przerażonego psiego dziecka stać się młodą panienką zabiegającą o zainteresowanie człowieka ale także oddajacą to co ma
największego-PSIE SERUSZKO.
Polcia szuka domu najlepiej z ogrodem bo bardzo lubi biegać i bawić się więc najlepiej żeby w domu był już przyjazny pies,koty dla niej są obojętne.
Bardzo też wskazana jest osoba która będzie bardzo często przebywała w domu,
choć sunia pozostaje na kilka godzin sama i nie niszczy oraz starsze dzieci
rozumijące że sunia boi się gwałtownych ruchów i głośnego krzyku.
Lubi smaczki i chętnie za nie uczy się nowych komend.Do obcych na początku
jest nieufna i szczeka ale potem po obserwacji otwiera się i dopomina o głaski.
Jeszcze przerażają ją szybkie samochody i tłum ludzi dlatego domek musi
poświęcić jej czas na przyzwyczajenie się do nowego otoczenia.

Bardzo ważne jest żeby był to dom w którym były/są psy ale też spokojny,ciepły a właściciele cierpliwi i doświadczeni gdyż bardzo ważna jest jeszcze praca z Polcią.

Dom gdzie kocha sie zwierzęta i poświęca im odpowiednio dużo uwagi a Polcia odda wtedy całą siebie.

Polly chodzi na smyczy choć preferuje swobodę,jeździ samochodem-jest spięta
lecz grzeczna,lepiej też nie przekarmiać ją przed podróżą.
Polly ma ksiażeczkę ,jest zaszczepiona ,odrobaczona i wysterylizowana.
Kontakt do adopcji:tel.502622544 email :[email protected]

Posted

Generalnie wydaje mi się, ze ona jest starsza niż 8 miesięcy - tyle miała Rozi, jak u mnie była. Nie pisałabym też, że przedtem gryzła, bo to ludzi zniechęca - mają tyle niegryzących psów do wyboru, że nawet nie będą się zastanawiać. Świetny pomysł z pogrubieniem waznych cech :)

Posted

o matko kochana ale szybko ! a jaki koszt bo ona ma kolejkę na wątku sterylkowym i trzeba wypisać fakturę na dane fundacji,i jeszcze mam ci przelać na jutro gotówkę ? a soema z wątku zwróci mi.

Posted

Nie wiem dokładnie ile to będzie kosztowało myślę, że 100 max 150 zł. Napisz mi na pw dokładne dane do faktury.Musi być szybko bo nie chcę aby nas cieczka zaskoczyła.

Posted

sliczne zdjecia suni!!!!!faktycznie zadumana z niej dama,ale ostatnie zdjecie-ziewajacej-nieziewajacej;)jest rewelka,trzeba dodac do ogloszenia koniecznie!!!
trzymam kciuki za zabieg,zeby wszystko bylo ok!!!