ULKA12 Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Gdy Polly zostaje sama to dostaje takie gryzaki, najbardziej lubi penisa wołowego wędzonego:diabloti: to jej nie przeszkadza skodurować. Feromony jeszcze są ale to chyba nic nie daje. Co do szkoleniowca to nie wiem w jaki sposób mógłby pomóc. Pewnie poleci zakupić klatkę. Quote
sonia71 Posted April 26, 2011 Author Posted April 26, 2011 to co robimy ,bo chyba w tym wypadku juz wszystko było...oprócz jednego i to jest chyba tylko wyjście: dom z warunkami takimi jakie sa potrzebne Polce i tylko i wyłącznie taki :( czyli ciągle oglaszam ją wszędzie płatnie ,wyroznione ...musi się trafić taki dom któremu wpadnie Polka na tyle że będzie ją chciał z dobrodziejstwem stanu czyli :pracą tAK ?????????? CZY COŚ JESZCZE INNEGO ? Quote
LadyS Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 ULKA12 napisał(a):Gdy Polly zostaje sama to dostaje takie gryzaki, najbardziej lubi penisa wołowego wędzonego:diabloti: to jej nie przeszkadza skodurować. Feromony jeszcze są ale to chyba nic nie daje. Co do szkoleniowca to nie wiem w jaki sposób mógłby pomóc. Pewnie poleci zakupić klatkę. Tak, ale jest różnica między zwykłym gryzakiem a czymś, co w środku ma trudne do wyjęcia smaczki - wiem, sprawdzałam na własnych psach i moja przyjaciółka sprawdzała na swoim. Odizolowanie jej w klatce do dobry pomysł, moim zdaniem - równie dobrze sprawdziłby się pomysł zamykania jej np. w kuchni, łazience czy przedpokoju, gdzie może mniej zniszczyć. Quote
ULKA12 Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Ja myślę, że może zdarzy się cud i znajdzie się jakiś dom gdzie zawsze ktoś tam jest a gdy to niemożliwe to można Polly jakoś zabezpieczyć w taki sposób aby niczego nie zniszczyła. Bo ona przy człowieku to bardzo grzeczny pies. Quote
ULKA12 Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 ladySwallow napisał(a):równie dobrze sprawdziłby się pomysł zamykania jej np. w kuchni, łazience czy przedpokoju, gdzie może mniej zniszczyć. Raz ją zamknęłam w łazience, otworzyła szafkę i wyrwała syfon od umywalki, potem go pogryzła. Oczywiście można jeszcze spróbować z kongiem. Quote
sonia71 Posted April 26, 2011 Author Posted April 26, 2011 Ula a masz dojście do kupienia takich wędzonych tchawic i pasztetow -proszę sprobujmy jeszcze i to oczywiście cały czas ogłaszając - -tak dla testu i zostaw ją na jakiś czas dla sprawdzenia -jak nie to zamowię na allegro żeby przyszło do ciebie miałaś podać koszty fipreksu i wścieklizny -czy póżniej jak wolisz mnie obojętnie bo i tak będę na kresce . Quote
ULKA12 Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Tchawice mam a pasztet kupię jutro. Lady jakiej długości ma być ta tchawica, bo ja mam taką w całości, mogę uciąć tyle ile potrzeba. Quote
LadyS Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 ULKA12 napisał(a):Tchawice mam a pasztet kupię jutro. Lady jakiej długości ma być ta tchawica, bo ja mam taką w całości, mogę uciąć tyle ile potrzeba. Dla ok. 2,5 kg psiaka to jest ok. 5 cm, więc pewnie dla Polly ok. 10. Quote
sonia71 Posted April 26, 2011 Author Posted April 26, 2011 event na Fb : http://www.facebook.com/event.php?eid=149479191786680&pending Quote
sonia71 Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 dodalam Polcię na następne wyróżnione płatne strony -MOŻE TO COŚ DA ... Quote
sonia71 Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 wpłaty na konto Polly: 1.:loveu:jogi 20zł. 2. mój skromny bazarek 21zł. ****POLINKA CZY PATYNKA TO SUCZYNKA JAK MALINKA, A WSZYSCY WIEDZĄ ŻE MALINKI TO NAJSŁODSZE SERCU WITAMINKI !**** Quote
malawaszka Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 aha ładna mi Malinka :lol: ugryzła mnie dziś w ważkę paskuda mała - to jest trudny orzech do zgryzienia, weszłam na podwórko, obległy mnie psy się witać, wszyscy radocha, a Polcia jak to Polcia jazgotek i jak się odwróciłam tyłem to ona trach podbiegła i ciach mnie w łydkę :shock: nie jakoś mega mocno, ale ślad mam - trzeba to wyeliminować ale nie wiem jak - może jak ktoś wchodzi to Polka musi być na smyczy, albo nie wiem co ale coś trzeba wykombinować żeby ona sobie takiego nawyku nie wyrobiła gryzienia po łydkach bo nikt jej nie weźmie dziś się nie lubimy więc mam tylko dwa słabe zdjęcia Polinki pyskacz kudłaty Quote
sonia71 Posted April 29, 2011 Author Posted April 29, 2011 Ula -mam nadzieję że Polka od razu dostała reprymendę i to ostrą ,trzeba od razu reagować na takie sytuacje bo to problem , nie zostawiaj tego proszę bez echa bo się nam całkiem rozbestwi :( czyli mam nowe zdanie do dodania w OSOBISTYCH rozmowach z ogłoszeń -smutne:( MUSI MIEĆ CZŁOWIEKA PRAKTYCZNIE NA STAŁE I UWAGA NA ŁYDKI GOŚCI !!!!! wpłacilam dzisiaj za DT 28.04-27.05 -POLKA NA MINUSIE 153 ,05ZŁ -a deklaracje mimo przypominajek nie wpływają :( [B][COLOR=indigo]wypłata z konta Polly:[/COLOR][/B] [B][COLOR=#4b0082]1.300zł. DT [/COLOR][/B] Quote
ULKA12 Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Dostała, widać, że wie, że źle robi. Potem już tylko z daleka nas obserwowała. To bardzo skomplikowany pies. Bo z jednej strony w domu mogę z nia zrobić wszystko, przychodzi na wołanie a na dworze ma mnie po prostu w d.... Quote
Lolalola Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 ojjjjj Pollinka przestan bo ciotki staja na glowie zeby domek byl a ty co wyprawisz:( Quote
sonia71 Posted April 30, 2011 Author Posted April 30, 2011 doodałam Polkę na nowe wyróżnione ,płatne ogłoszenia ...i napisałam tak jak wygląda sprawa z konsumpcją rzeczy i łydkami ....i chyba z góry przekreśliłam jej zgłoszenia :( Quote
malawaszka Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 nie pisałabym w ogłoszeniach o tym - o takich rzeczach lepiej mówić podczas rozmowy - opisując sytuację, mówiąc jak tego unikać - bo w ogłoszeniu jak jest napisane to nikt nie zadzwoni; ja wierzę, że i to minie - to dzikus jest i dużo czasu potrzebuje - i tak jest lepiej niż na początku bo krócej ujadała Quote
Lolalola Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 [quote name='malawaszka']nie pisałabym w ogłoszeniach o tym - o takich rzeczach lepiej mówić podczas rozmowy - opisując sytuację, mówiąc jak tego unikać - bo w ogłoszeniu jak jest napisane to nikt nie zadzwoni; ja wierzę, że i to minie - to dzikus jest i dużo czasu potrzebuje - i tak jest lepiej niż na początku bo krócej ujadała[/QUOTE] popieram Malawaszke! Quote
sonia71 Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 tak...a kilka postów wyżej zarzucono mi kłamstwo :ogłószenia różnią się od info na wątku :( i też tłumaczyłam że szczegóły przekazuje się w bezpośredniej rozmowie i to przecież nie jednej a ogłoszenia tylko nakreślają psa..... ch....a :( a co tam pojadę chyba do Polki niech mnie potarmosi po łydkach ,obszczeka ,pogania ..to trochę może przestanę brać wszystko dosłownie i dotrze do mnie że niue zbawię całego świata...:( MIMO WSZYSTKO SŁONECZNEJ MAJÓWKI WSZYSTKIM ! Quote
LadyS Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 [quote name='sonia71']tak...a kilka postów wyżej zarzucono mi kłamstwo :ogłószenia różnią się od info na wątku :( i też tłumaczyłam że szczegóły przekazuje się w bezpośredniej rozmowie i to przecież nie jednej a ogłoszenia tylko nakreślają psa..... ch....a :( a co tam pojadę chyba do Polki niech mnie potarmosi po łydkach ,obszczeka ,pogania ..to trochę może przestanę brać wszystko dosłownie i dotrze do mnie że niue zbawię całego świata...:( MIMO WSZYSTKO SŁONECZNEJ MAJÓWKI WSZYSTKIM ![/QUOTE] Nie wyolbrzymiaj, nie kłamstwo, tylko robienie ludzi w balona ;) Owszem, o niektórych rzeczach mówi się podczas rozmowy, co nie zmienia faktu, że jeśli pies niszczy, to nie można napisać, że nie niszczy. Takie jest moja zdanie, ale jak widać - jestem nienormalna. Quote
sonia71 Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 lady ,przecież od początku pisało w ogłoszeniach że nie niszczy jak jest zostawiana na krótko -przeczytaj a nowe fakty dochodzą w trakcie codziennego życia ..chyba sama wiesz o tym -i nikt nie z nas chyba nie jest normalny :) Quote
malawaszka Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 to nie było kłamstwo, ani robienie ludzi w balona tylko przeoczenie wydaje mi się - jak był pisany tekst ten poprzedni to Polka nie niszczyła więc był prawdziwy i potem przy odnawianiu ogłoszeń umknęło wprowadzenie modyfikacji w tekście tak, żeby dopasować do aktualnego zachowania Sonia będzie dobrze - ale no niestety nikt z nas całego świata nie zbawi Quote
ULKA12 Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Przez ostatnie dni Polka niczego nie zniszczyła, mimo, ze zostawiam ją samą, czyli znowu kłamiesz Soniu w ogłoszeniach:diabloti: Prawda jest taka, że trzeba w ogłoszeniu napisać, że jest to pies z którym trzeba cały czas pracować i szukać takiego DS, który miał doświadczenie z psami. Całą resztę można powiedzieć jak już ktoś zadzwoni i dopiero wtedy niech decyduje czy podoła. Polly absolutnie nie nadaje sie na psa pierwszego albo do ludzi gdzie pies ma leżeć i ładnie wyglądać. Quote
Recommended Posts