Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ewatonieja napisał(a):
przeczytałam pierwszy post i zastanawiam się kto zadecydował i przekazał info, że Filutek nadaje się tylko do budy ręce opadają

Niestety nie wiem kto, ale ktoś ze schroniska:shake:

Bardzo dziękuję za wiadomości o psiaku, zdjęcia i spacer:loveu:całe szczęście, że pogryzł smycz a nie Ciebie:roll:Wiadomości niestety nie są optymistyczne:shake:teraz już nie wiem co robić:-(

• Replies 640
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

myślałam żeby nagrać film pokazujący jak filut zachowuje się wobec obcych i wobec opiekunki i pokazać go szkoleniowcowi z którym współpracują dziewczyny od astów
http://dog-work.pl/
naturalnie opiekunka Filuta musi zdradzić sekret jak go obłaskawiła
może po opinii fachowca podejmiecie decyzję co dalej?

Posted

Takich wiadomości się nie spodziewałam:shake:. Kolejny dowód na to jak trzeba być ostrożnym w podejmowaniu decyzji. Same chęci to czasami za mało. I co teraz będzie z Filutkiem bo jak widać nie taki z niego 'filutek'.

Posted

Mam znikajacy internet:angryy:nie wiem jak długo to potrwa,wiec pisze szybciutko.
Tak jak wspomniała ewatonieja moga byc problemy z wyciagnieciem małego:shake:sprobuje jeszcze dzisiaj porozmawiac w jego sprawie:roll:schronisko chce wydac małego ale tylko do DT domowego,albo DS.

Posted

najlepiej bez zwierząt, ale jeśli ktoś ma 1 psa to myślę, że sytuację da się ustabilizować, w końcu gdyby to była sunia-to może będzie inna reakcja, w koncu w schronisku jest selekcja, albo powinna być ze wzgl na płeć
pytanie czy Filut ma jajka :) i czy można mu ew. uciąć :)) jest jeszcze opcja ze szkoleniowcem ja postaram się być w sobotę i nakręcić ten film

Posted

takie male ladaco a takie grozne mysle ze on sie uspokoi z czasem z moim blekim tez tak bylo moja mame kochal mnie chcial zeżreć :))) mysle ze to po jego traumatycznych przejściach tak sie zachowywal z filutkiem też może byc taki problem musi znalezc jedna osobe ktora pokocha no i w normalnych warunkach zyc a nie na lancuchu moj black nieraz dziabnął wetow przy obcinaniu(poprzedni wlasciciele chyba go nie obcinali lub barzdo rzadko) jak mi pomagali po kastracji uspokoil sie no i moze tez wplynelo na to smierc mojej mamy i teraz ja zostalam jego pania wiec musial sie przestawic mysle ze filutkowi potrzebny jest dom i ktos kto po prostu bedzie normalnie traktowal

Posted

hmmm, tu bid tyle i gonią mnie z deklaracjami, a napisz mi proszę, nie ma domku odpowiedniego czy brak finansów????
zamierzam opuścić na razie dogo stąd chciałabym na koniec pomóc Filutkowi:)

Posted

kurcze...szkoda, ale jest tyle hotelików??osób??nie wiem, może nie mam racji, ale tak myśle, że czasami sami dogomaniacy sa winni, ponieważ, czasami krytykuje się płatne ds a to nie tak, bo tu psu trzeba przecież poświęcić mase czasu, którego osoby pracujące nie mają...

Posted

Shania napisał(a):
kurcze...szkoda, ale jest tyle hotelików??osób??nie wiem, może nie mam racji, ale tak myśle, że czasami sami dogomaniacy sa winni, ponieważ, czasami krytykuje się płatne ds a to nie tak, bo tu psu trzeba przecież poświęcić mase czasu, którego osoby pracujące nie mają...

Może cofnij się stronę wcześniej, bo to nie o to chodzi ;)

Obawiam się, ze dla trudnego psa domowy DT będzie ciężko znaleźć. Dogomaniackie DT zapsione na max, zakocone też często, a to dziecko małe, a to mało miejsca i nie ma jak izolować, albo czasu na prace z gagatkiem. Wzięcie takiego psa na DT, to nie jest takie proste jak się niektórym zdaje. Hotelik to dla niego jedyna szansa.

Posted

nie nie,nie o to mi chodzi, oczywiście masz rację, chodzi mi czasami, że ktos może chciałby, ale czasami po wypowiedziach nie napisze...ja wiem, że dt sa przepełnione i hoteliki, chodziło mi o to, że czasami kogoś serio nie stać a ma wiele serducho a jak wiesz czasem jest i poczyta to się nie zapisze na dt..może zapytajmy wśród znajomych co mieli psy???trudne?a nie mają teraz ?jak myślicie?może to zły pomysl, ale lepszy ten niż zero pomysłu:):P:P:P

Posted

Shania to wpłać może na pudlową skarbonkę z dopiskiem, ze dla Filutka? Jak sie uda go wyciagnać to pieniądze będą na niego a jak nie... (oby jednak tak!) to na innego pudlowatego bedzie?

Posted

Dziękuję za zaproszenie na wątek. Niestety finansowo to pomóc nie mogę. Więcej deklaracji nie dam już rady, a nie chciałbym niepoważnie czegoś zadeklarować i się nie wywiązać.