Sabina02 Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 Ale zle wiadomosci... :placz: Koruniu [*] badz szczesliwa za TM. Dobrze, ze ostatni rok Twego zycia byl cudowny i ze zaznalas szczescia na tym podlym swiecie. Niesmialo napomkne, ze tak marzyla by mi sie Paura na miejsce Kory... :p Quote
Bjuta Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 Paura... Lola... Reiko... Ta trójka leży mi bardzo na sercu. Nie wiem kto jest w największej potrzebie. Na pewno psiak który trafi do Kasi musi lubić małe dzieci. Ja oczywiście od razu (bo jakoś się tak zrobiłam gruboskórna) zapytałam Kasi czy możemy szykować jakiegoś nowego psiaka do niej. Powiedziała, że prosi o chwilę oddechu, ale tak. To najlepszy jaki hotelik jaki znam - bo to po prostu dom. Quote
AlfaLS Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 Cały czas tu zaglądam, w końcu Kora to przyjaciółka naszej Meggi... A teraz Kora odeszła :-(:-(:-(. Kochana suniu biegaj za TM szczęśliwa, znów młoda i zdrowa... Smutno mi ...... Quote
azalia Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Koruniu,bądź zdrowa,szczęśliwa i młoda. Biegaj radośnie po zielonych łąkach. Quote
Bjuta Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 Meggi bardzo się o Korę bała. Pilnowała jej, lizała, ogrzewała... Nie udało się odegnać kostuchy. Quote
kasiainat Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 [quote name='Bjuta']Meggi bardzo się o Korę bała. Pilnowała jej, lizała, ogrzewała... Nie udało się odegnać kostuchy.[/QUOTE] Meggi nadal szuka Koruni, chodzi w kółko po domu i ogrodzie. :-( Nie mogę uwierzyc, że Kory już nie ma między nami. Ona była wszędzie - wszędzie tam gdzie ja. W kuchni, pokoju, ogrodzie nawet w łazience kładła się i czekała aż wyjde z wanny. Kręciła się w kółko z radości jak podjeżdżałam samochodem pod dom. Wiele razy ukradła mi coś z reklamówki jak szłam z zakupami. Pamiętam jak raz postawiłam patelnie ze świeżym olejem na podłodze. Kora nie mogła się dopchac przez psiaki więc złapała zębami za rączke patelni, odciągnęła poza ich zasięg i nikogo już do niej nie chciała dopuścic ;-) Tak cichutko wczoraj odeszła w swoim legowisku, do końca byliśmy przy niej. Meggi jak prawdziwa przyjaciólka nie zostawiłą jej na chwilkę :-( Gdzieś tam w sercu wiedziałam, że może przyjśc taka chwila ale jest cholernie ciężko :-(:-(:-( Quote
__Lara Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Masakra, jeszcze niedawno takie piękne zdjęcia tarzającej się Kory w trawie :( Śmierć nie wybiera :( Piesku, odetchnij po ciężkich latach swego życia, choć na sam jego koniec zaznałaś ulgi i ciepła rodzinnego domu... Quote
ALMA2 Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 [quote name='Bjuta']Zadzwoniła Kasia. Kora wczoraj była w świetnym humorze. Pogoniła nawet kota! Z radością szła na spacer. Dzisiaj obudziła się bardzo słaba. Wstała jak zobaczyła Kasię i jej męża - przywitała się z nimi ale nie miała za wiele sił. To się już nieraz zdarzało, ale Kasia zobaczyła że Pegi nie odstępuje Kory ani na krok, nawet na spacer nie poszła, tylko chciała leżeć z Korą i Kasia pomyślała, że coś jest nie tak. Przykryła Korę kocykiem i poszła dzwonić do pani wet czy mogłaby przyjechać. Jak wróciła Kora spała. Obudzi się już po drugiej stronie tęczy. Zasnęła spokojnie, bez bólu w domu na który czekała 10 lat. Spędziła u Kasi rok i dwa miesiące. Najszczęśliwsze w całym życiu.[/QUOTE] :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( Quote
Bjuta Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 Ja jakoś nie wiedziałam, że one są tak blisko - nie zwróciłam uwagi jak często są razem na fotkach Quote
AlfaLS Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Kora już była u Kasi jak Meggi tam pojechała. Meggi od razu jakoś tak przylgnęła do niej... Wcale się nie dziwię, ze teraz chodzi i wszędzie szuka swojej przyjaciółki... :-( Quote
magda222 Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Też zaglądałam tu często do Koruni-przyjaciółki naszej Meggi... Przykro mi strasznie... :( Quote
paulinken Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Bardzo przykro. Ale to najlepsza śmierć jaka mogła jej się trafić. Była szczęśliwa i umarła w domu. Quote
Mysia_ Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Korunia nie musiała odchodzić w schronisku, odeszła kochana, właściwie w swoim domku.... [*] :-( :-( :-( Quote
asikowska Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Mysia_ napisał(a):Korunia nie musiała odchodzić w schronisku, odeszła kochana, właściwie w swoim domku.... :-( :-( :-( i to jest najważniejsze w tym wszystkim że miała w końcu przy sobie swojego kochającego człowieka, wielkie dzięki za to.. ból minie a zostanie radość że była Wami Quote
Syla Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Od Bjutki usłyszałam, że Korunia odeszła.Teraz tu weszłam i faktycznie, choć aż wierzyć się jeszcze nie chce....Żegnaj Koruniu kochana [*] Quote
Bjuta Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 Słuchajcie ja reżyseruję w tej chwili spektal i pracuję po 12 godzin dziennie, a w nocy myślę co dalej - zupełnie zapominam o psich finansach. Kora miała na koncie niecałe 3 stówki. Tak się zastanawiam - czy to ew. mogłoby być wyprawką dla następnego psiaka który pojedzie ze schroniska Psitulmnie do Kasi? Przepraszam, że tak zupełnie nie pomyślałam, że mam kasę Kory na koncie. Prawdę powiedziawszy, ciągle nie oswoiłam się z myślą, że odeszła. Quote
Secia Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Bjutko to chyba oczywiste, że kaska jak złoto potrzebna następnemu psiakowi, który zawita do Kasi. Czy już jakiś szczęściaż został wybrany? Quote
ALMA2 Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 [quote name='Secia']Bjutko to chyba oczywiste, że kaska jak złoto potrzebna następnemu psiakowi, który zawita do Kasi. Czy już jakiś szczęściaż został wybrany? a może Leoś:oops::p; http://www.dogomania.pl/forum/threads/183024-przeszkolony-piękny-miły-i-kochany-LEON-tylko-domu-brak-już-tak-długo Quote
kasiainat Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 Bjuta napisał(a):Słuchajcie ja reżyseruję w tej chwili spektal i pracuję po 12 godzin dziennie, a w nocy myślę co dalej - zupełnie zapominam o psich finansach. Kora miała na koncie niecałe 3 stówki. Tak się zastanawiam - czy to ew. mogłoby być wyprawką dla następnego psiaka który pojedzie ze schroniska Psitulmnie do Kasi? Przepraszam, że tak zupełnie nie pomyślałam, że mam kasę Kory na koncie. Prawdę powiedziawszy, ciągle nie oswoiłam się z myślą, że odeszła. Po Koruni :-( jest jeszcze u mnie 170 zł. Daj mi Bjutko numer konta to przeleje pieniążki. Quote
__Lara Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 Bjuta napisał(a):Wiesz, Leoś sobie radzi... :roll: Bjuta, a myślałaś nad Paurunią? :oops: Quote
asikowska Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 najlepiej porozmawiać z Myszką może są jakieś bidule które sobie kompletnie nie radzą w schronie Quote
__Lara Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 asikowska napisał(a):najlepiej porozmawiać z Myszką może są jakieś bidule które sobie kompletnie nie radzą w schronie Bardzo dobra sugestia :) Quote
asikowska Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 __Lara napisał(a):Bjuta, a myślałaś nad Paurunią? :oops: cały czas mam nadzieję że ona znajdzie dom, trzymam mocno kciuki Quote
Recommended Posts