Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Trafiłam tu, żeby zapytać o coś, ale już zostanę ;)
W przyszłym tygodniu necianeta89 będzie u Kasi robić sesję zdjęciową naszej Meggi to i pewnie Kora się na fotki załapie :)

• Replies 821
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bjuta napisał(a):
Kasiu, chciałabym zrobić przelew i doliczyć od razu ostatniego weta :) Ile mam dołożyć?

Nic ;-)
Moja teściowa "załatwiła" leki dla Koruni ale dzięki Bogu na razie nie są potrzebne :-)

Posted (edited)

Dziewczyny,przepraszam...pilnie proszę o pomoc dla Naszego niewidomego staruszka Sokoła,opuszcza jutro dotychczasowe DT,brakuje kompletu deklaracji na nowe miejsce:-( Proszę,dajmy i jemu szansę...pomóżmy tej psince...http://www.dogomania.pl/threads/195738-ONek-Sok%C3%B3%C5%82-d%C5%82ugo-kr%C4%85%C5%BCy%C5%82-szukaj%C4%85c-pomocy-w-ko%C5%84cu-si%C4%99-uda%C5%82o.-Ju%C5%BC-u-Czarodziejki.

Edited by katarzyna09
Posted

Korunia przez weekend miała aż 6 ataków :-( W sobotę wieczorem po 4 ataku pojechaliśmy do wetki, Kora dostała relanium domięśniowo ( mam go od teściowej ale nie podawałam sama w domu bo ataki były krótkie - tak do 60 secund). W lecznicy Korunia nadal była niespokojna, nerwowo chodziła po gabinecie i pani doktor zdecydowała że lepiej podac zastrzyk - normalnie się go daje przy długim ataku.
Już od soboty Kora niestety musi przyjmować leki na stałe - Luminal. Narazie dostaje tylko dwie tabletki dziennie (po jednej rano i wieczorem). Jest to malutka dawka. Narazie działa - w niedziele rano był ostatni atak :-(

5 z 6 ataków Kora dostała gdy smacznie sobie spała. Wetka powiedziała, że to jest taki rodzaj padaczki, który występuje właśnie w fazie głębokiego snu. I najprawdopodobniej te ataki mają związek z procesami, które zachodzą w kościach :shake:

Przepraszam, że dopiero dzisiaj wszystko opisuje ale weekend był dla mnie trudny psychicznie - pół soboty i całą niedziele przeryczałam jak widziałam co dzieje się z sunią. A dzisiaj od rana rozbiera mnie grypa ;-(

Kora czuje się teraz dobrze. Ma apetyt i pierwsza chce wychodzić na spacerki;-)

Posted

Kasiu, bardzo Ci dziękuję, że tak dbasz o tą naszą starowinkę :) :) Jaki to chichot losu, że jak wreszcie mieszka w domu, jest kochana i zadbana, to od razu zegar zaczął tykać... :( :( :(
Kasiu, ile mam wysłać za wizytę itd i czy mogę to zrobić razem z marcowym czynszem?

Posted

[quote name='Bjuta']
Kasiu, ile mam wysłać za wizytę itd i czy mogę to zrobić razem z marcowym czynszem?

Jasne, że tak.
Za wizytę zapłaciłam 17,10 tzn za leki bo pani wet przyjęła nas 2 godziny po zamknięciu ale nic nie doliczyła ;-)
Narazie ataków nie ma, czyli te małe dawki leków wystarczają - w takim układzie koszt miesięcznego podawania luminalu wyniesie ok 12 zł.

Posted (edited)

Kora dostała wspaniały dar od P.B w postaci 400 zł na walkę z obcym i łatanie czynszowych dziurek budżetowych. BARDZO DZIĘKUJEMY!!!!! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
Nieukrywam, że mi ulżyło, bo te co miesiąc brakujące 60 zł, bardzo już było "widać", a przed nami poważne wyzwanie zdrowotne!

Tak nawiasem mówiąc - wczoraj była rocznica wyjazdu naszej Kory do Kasi!!! :) :) :)

Edited by Bjuta