Bjuta Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 Zaraz odtworzę post rozliczeniowy. Zerknijcie proszę czy wszystko jest OK. Kasia pisała niedawno o konieczności badań Kory. Badania szacowane były na 170, ja posłałam 200 - bo na pewno coś tam się z nich urodzi. Quote
kasiainat Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 [quote name='Bjuta']Zaraz odtworzę post rozliczeniowy. Zerknijcie proszę czy wszystko jest OK. Kasia pisała niedawno o konieczności badań Kory. Badania szacowane były na 170, ja posłałam 200 - bo na pewno coś tam się z nich urodzi. Jutro jedziemy na rtg i biopsje. Chyba nie obejdzie się bez leków przeciwbólowych bo Korunia bardzo się oszczędza ;-( Nie ma mowy o żadnych szaleństwach, bieganiu. Czasami jeszcze wykula się w zapachach i tyle. Chodzi powolutku, i sama decyduje jak długo i gdzie idziemy. Myślę, że może być to po części spowodowane zmianami pogody, u nas dwa dni leje, dzień piękna pogoda i tak na zmiane. Ataki ma żadko, 1-2 na 2 tygodnie albo żadziej. Najczęściej w nocy. Nie są intensywne, krótkie - ale wyczerpujące. Przepraszam, że dopiero teraz wstawiam rachunki za leki - cos mnie zaćmiło i myślałam, że wczesniej wstawiłam :oops: Zaćmiło mnie też w obliczaniach. Napisałm, że Kora potzrebuje 3 opkowań Luminalu miesięcznie (ok 12 zł) a w rzeczywistości potrzebuje 6. W opakowaniu jest 10 sztuk a ona dostaje 1x rano, 1x wieczorem. Pierwszy paragon wyjęty z kieszeni mojego męża :oops: mamy rozliczony - przelałaś mi Bjuta 12 zł za zeszły miesiąc - tą reszte ja dopłacam. Drugi jest z 5.04 czyli wystarczy do 5 maja. Quote
Secia Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Koruniu kochana trzymaj sie cieplutko i dbaj o siebie :-) Quote
Bjuta Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 Kasiu, to na razie Ci nieprzesyłam tych 27zł tylko odliczam z które poszły na badania 200, dobrze myślę? Quote
kasiainat Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Bjuta napisał(a):Kasiu, to na razie Ci nieprzesyłam tych 27zł tylko odliczam z które poszły na badania 200, dobrze myślę? Jasne, że tak ;-) Quote
kasiainat Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Kora po badaniach. Materiał pobrany - wyniki będą za ok 2-3 tygodnie. Niestety zmiany sie pogłębiają - gorzej jest w lewym łokciu. Korunia narazie dostala przeciwbólowy Ex-pain na kilka dni - zobaczymy jak zareaguje. Prawa łapka radzi sobie dobrze, gorzej lewa - widocznie na nią utyka ;-( W całej tej "chorobie" ta sunia to sama słodycz - jest niesamowita. Cały czas przy mnie, domaga się uwagi, przytulania . Zaplaciłam 201 zł ( 80 zł badanie hist.pat. 121 zł sedacja,3 zdjęcia i pobranie materialu i leki przeciwbólowe). Quote
Bjuta Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 Mam nadzieję, że te pbólowe pomogą. Kasiu, to ja wyrównam weta razem z majowym przelewem, dobrze? Quote
kasiainat Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Bjuta napisał(a):Mam nadzieję, że te pbólowe pomogą. Kasiu, to ja wyrównam weta razem z majowym przelewem, dobrze? Ok ;-) Leki pomogly - Kora czuje się zdecydowanie lepiej. Uśmiechnięty pycholo, ogon w górze i nawet kota dzisiaj rano pogoniła :-) Quote
K&M Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 Koruś cały czas czuwam na dogo i czytam. Pieniążki na maj wysłane! Quote
Bjuta Posted April 28, 2012 Author Posted April 28, 2012 Doszły - pięknie dziękujemy!! :) Kasiu ja już posłałam pieniążki, bo wyjeżdżam na ponad tydzień za granicę. Posłałam 400 zł. 300 czynsz i 30 wyrównanie za weta, a 70 na poczet przyszłych leków. Quote
Mysia_ Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 kasiaprzystał napisał(a):Ok ;-) Leki pomogly - Kora czuje się zdecydowanie lepiej. Uśmiechnięty pycholo, ogon w górze i nawet kota dzisiaj rano pogoniła :-) oby czuła się dobrze jak najdłużej :) Kochana suńcia.... Quote
kasiainat Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Bjuta napisał(a):Doszły - pięknie dziękujemy!! :) Kasiu ja już posłałam pieniążki, bo wyjeżdżam na ponad tydzień za granicę. Posłałam 400 zł. 300 czynsz i 30 wyrównanie za weta, a 70 na poczet przyszłych leków. Dziękuje :-) U Koruni wszystko w porządku. Ostatnio pogoda nam dopisuje to i zdjęcia nowe mamy :-) Quote
Mysia_ Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 (edited) jaka zadowolona :loveu::loveu: Edited May 11, 2012 by Mysia_ Quote
Beatkaa Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 http://img220.imageshack.us/img220/5903/dsc07725z.jpg jej to dobrze:loveu::loveu::loveu: Quote
__Lara Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 Hihihih, uwielbiam jak psiaki tarzają się w trawie :D Quote
Secia Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 Koruniu ale ty pięknie wyglądasz :-) wiosennie, mleczowa panienka :-) Quote
Secia Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Niech wszyscy tu zajżą, nie wiedziałam, że taka fabryka psów działa i dostarcza psy do laboratoriów świat się wali.......... http://www.facebook.com/events/433679429994183/ Quote
Bjuta Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 Zadzwoniła Kasia. Kora wczoraj była w świetnym humorze. Pogoniła nawet kota! Z radością szła na spacer. Dzisiaj obudziła się bardzo słaba. Wstała jak zobaczyła Kasię i jej męża - przywitała się z nimi ale nie miała za wiele sił. To się już nieraz zdarzało, ale Kasia zobaczyła że Pegi nie odstępuje Kory ani na krok, nawet na spacer nie poszła, tylko chciała leżeć z Korą i Kasia pomyślała, że coś jest nie tak. Przykryła Korę kocykiem i poszła dzwonić do pani wet czy mogłaby przyjechać. Jak wróciła Kora spała. Obudzi się już po drugiej stronie tęczy. Zasnęła spokojnie, bez bólu w domu na który czekała 10 lat. Spędziła u Kasi rok i dwa miesiące. Najszczęśliwsze w całym życiu. Quote
Secia Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 (edited) Korciu kochana, mleczowa panienko co ty zrobiłaś :-( lato pełne kwiatów było przed tobą, Maczka się do ciebie wybierała na naukę jak trzeba się zachować w stadzie a ty odeszłaś. Pozdrów moją Secię i powiedz, że tęsknię za nią......... Kasiu pięknię dziękuję za radość jaką dałaś Koruni. Pięknie wyglądała na fotkach, będąc u Ciebie. Edited May 20, 2012 by Secia Quote
Beatkaa Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 Przeczytałam tytuł....i tak mi się smutno zrobiło :( Pa Koruniu [*] Quote
Recommended Posts