E-S Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 MIKA w schronisku pod Lublinem uchodziła za małego pieska, samca, długie futro i dredy nie pozwalały nawet poznać płci pieska. Uchodziła też za istotę wredną i dziką - siedziała w budzie, przy próbach strzyżenia kłapała ... piękny, nieadopcyjny piesek w typie biszona hawańskiego :placz: Dzięki jednemu upartemu pracownikowi ów dziki i wredny piesek wiecznie siedzący w budzie okazał się być młodą sunieczką, która z powodu dredów nie mogła się już poruszać, a warunki schroniskowe i strach przed innymi pieskami oraz strzyżeniem powodowały demonstrowanie lękowych zachowań odstraszających. Sunia została ostrzyżona dzięki czemu aktualnie nabrała wyglądu teriera australijskiego. Metryczka suni: Imię - Mika Wiek - ok. 2-3 lata Sterylizacja - ??? /nie pamiętam/ Chip - + Szczepienia - + Waga - ok. 6-7 kg, mała stosunek do ludzi - przyjazny, nieśmiała stosunek do innych zwierząt - uległy, wycofany, wyraźnie boi się podejść do głaskania gdy inne się pchają, wycofuje się na tył "peletonu", nie walczy o pozycję, nie wykazuje żadnej agresji Informacje dodatkowe - sunia na zdjęciach jest po schroniskowym strzyżeniu, ma długi włos i była cała w dredach, aż miała problem z poruszaniem się. Miejsce - woj. Lubelskie Kontakt - do mnie ;) albo Matrioszki albo As-co, mail: [email protected] Sunia szuka spokojnego, cierpliwego domu, najlepiej z 1 zsocjalizowanym pieskiem, ale także spokojnym - Mika boi się gwałtownych zwierząt. Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna i zgoda na wizytę poadopcyjną oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Przed adopcją sunia zostania wysterylizowana. Nie wydajemy psa do budy ani na łańcuch. Quote
E-S Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Mika raz jeszcze :loveu::loveu::loveu: Quote
E-S Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Mika jest prześliczna mimo niedostatecznego rozwiązania w schroniskowych warunkach problemu z jej sierścią: Na jej "strachy" dobrze zrobiłby domowy DT ... Quote
E-S Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Nieśmiała wśród innych suczek wypatruje swojego człowieka .... Post na ogłoszenia itp. Quote
LadyS Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Zapiszę sobie, robić jej od razu allegro i tekst, czy na razie szukamy DT? Quote
E-S Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 ladySwallow napisał(a):Zapiszę sobie, robić jej od razu allegro i tekst, czy na razie szukamy DT? Może DT, ona jest bardzo zdystansowana, wiesz ? Trzeba obczaić jak się w domu zachowuje. Quote
fizia Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Ona jest przecudna! Wygląda jak pluszaczek :) Bidusia... Quote
E-S Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 No bidusia i strach ją ogłaszać na DS bo nie wiemy zupełnie jak ona się w domu i domowych warunkach do ludzi zachowa ... wiesz, żeby jak bumerang nie wróciła. Musi trafić do DT. Oczywiście bezpłatny. Nie zgodzę się na płatny dla takiego cuda. Quote
as_ko Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Może gdzieś się znajdzie DT, który weźmie Mikusię...Jej wystarczy dobry fryzjer i trochę czułości...a domki będą się biły o sunię! Quote
E-S Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Mam taką szczerą nadzieję, mamy takie alarmowe DT w Lublinie, co prawda bardziej lub mniej spalone jako DT aktualnie ;) ale jednak :D Quote
E-S Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Wstawiłam ją jeszcze na wątek 25 domków ... co prawda domki już nieaktualne, ale .... Quote
Andzike Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Melduje się u Wiki - piękna jest !!! Myślę o niej ;) Ale jak tylko pójdzie Szoko to chcę wziąć Szarą Myszkę od Akrum... no i ten "szczeniak Nelki" nie daje mi spać... :( Wysyłam jej wątek do leni356 ;) Quote
E-S Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Wpakowałam Mikę na tablicę Adoptuj Psa na fb :D Quote
Andzike Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 E-S napisał(a):Wpakowałam Mikę na tablicę Adoptuj Psa na fb :D hehe:) widziałam ;) ktoś się skusi, bo jest cudna :D Quote
as_ko Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Zapraszamy po psie ciuszki: http://www.dogomania.pl/threads/195222-NOWE-i-u%C5%BCywane-psie-ciuszki-na-jesienno-zimowe-spacery!-na-nowodworskie!-do-5.11!?p=15612185#post15612185 Quote
leni356 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 E-S napisał(a):Wstawiłam ją jeszcze na wątek 25 domków ... co prawda domki już nieaktualne, ale .... Aktualne, ja nadal podsyłam ten wątek fajnym domkom. Gdzie jej zrobią tą sterylkę, dt by się przydał Quote
E-S Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 leni356 napisał(a):Aktualne, ja nadal podsyłam ten wątek fajnym domkom. Gdzie jej zrobią tą sterylkę, dt by się przydał Sterylki już w schronie ruszyły, a co, dzwonić i już ją w kolejkę? Nie wiem, czy nie ma cieczki? Quote
Nevada Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 E-S napisał(a):Wpakowałam Mikę na tablicę Adoptuj Psa na fb :D ale to jak to? pisałaś, że ona DT potrzebuje, bo nie wiadomo jak się w domku zachowa i odpukać wróci z adopcji? Quote
E-S Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 Nevada napisał(a):ale to jak to? pisałaś, że ona DT potrzebuje, bo nie wiadomo jak się w domku zachowa i odpukać wróci z adopcji? Jak się zakochają, to tydzień zaczekają na nią, prawda? Tydzień mój mąż jakoś przeżyje, a może zgłosi się doświadczony dom ? I tak taka obskubana ofiara fryzjerskiej maestrii schroniskowej z moich rąk nie wyjdzie, więc zostanie zabrana do fryzjera i na weterynaryjny przegląd i sterylkę, jeśli jej w schronisku nie zrobią (zrobili, robią, będą robić - muszę dopytać). Quote
jaanna019 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Jaka ona śliczna dziewczyna jest! Normalnie chyba wam zazdroszczę ;) Quote
Recommended Posts