Jump to content
Dogomania

Wystraszona, mała, kudłata sunia Mika w typie hawańczyka - już w DS u Funky !!! :D

Recommended Posts

Posted

MIKA

w schronisku pod Lublinem uchodziła za małego pieska, samca, długie futro i dredy nie pozwalały nawet poznać płci pieska.

Uchodziła też za istotę wredną i dziką - siedziała w budzie, przy próbach strzyżenia kłapała ... piękny, nieadopcyjny piesek w typie biszona hawańskiego :placz:

Dzięki jednemu upartemu pracownikowi ów dziki i wredny piesek wiecznie siedzący w budzie okazał się być młodą sunieczką, która z powodu dredów nie mogła się już poruszać, a warunki schroniskowe i strach przed innymi pieskami oraz strzyżeniem powodowały demonstrowanie lękowych zachowań odstraszających.

Sunia została ostrzyżona dzięki czemu aktualnie nabrała wyglądu teriera australijskiego.

Metryczka suni:

Imię - Mika
Wiek - ok. 2-3 lata
Sterylizacja - ??? /nie pamiętam/
Chip - +
Szczepienia - +
Waga - ok. 6-7 kg, mała
stosunek do ludzi - przyjazny, nieśmiała
stosunek do innych zwierząt - uległy, wycofany, wyraźnie boi się podejść do głaskania gdy inne się pchają, wycofuje się na tył "peletonu", nie walczy o pozycję, nie wykazuje żadnej agresji
Informacje dodatkowe - sunia na zdjęciach jest po schroniskowym strzyżeniu, ma długi włos i była cała w dredach, aż miała problem z poruszaniem się.
Miejsce - woj. Lubelskie
Kontakt - do mnie ;) albo Matrioszki albo As-co, mail: [email protected]

Sunia szuka spokojnego, cierpliwego domu, najlepiej z 1 zsocjalizowanym pieskiem, ale także spokojnym - Mika boi się gwałtownych zwierząt.

Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna i zgoda na wizytę poadopcyjną oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Przed adopcją sunia zostania wysterylizowana. Nie wydajemy psa do budy ani na łańcuch.

• Replies 234
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mika jest prześliczna mimo niedostatecznego rozwiązania w schroniskowych warunkach problemu z jej sierścią:

Na jej "strachy" dobrze zrobiłby domowy DT ...

Posted

ladySwallow napisał(a):
Zapiszę sobie, robić jej od razu allegro i tekst, czy na razie szukamy DT?

Może DT, ona jest bardzo zdystansowana, wiesz ? Trzeba obczaić jak się w domu zachowuje.

Posted

No bidusia i strach ją ogłaszać na DS bo nie wiemy zupełnie jak ona się w domu i domowych warunkach do ludzi zachowa ... wiesz, żeby jak bumerang nie wróciła.

Musi trafić do DT. Oczywiście bezpłatny. Nie zgodzę się na płatny dla takiego cuda.

Posted

Mam taką szczerą nadzieję, mamy takie alarmowe DT w Lublinie, co prawda bardziej lub mniej spalone jako DT aktualnie ;) ale jednak :D

Posted

Melduje się u Wiki - piękna jest !!! Myślę o niej ;)
Ale jak tylko pójdzie Szoko to chcę wziąć Szarą Myszkę od Akrum... no i ten "szczeniak Nelki" nie daje mi spać... :(
Wysyłam jej wątek do leni356 ;)

Posted

E-S napisał(a):
Wstawiłam ją jeszcze na wątek 25 domków ... co prawda domki już nieaktualne, ale ....

Aktualne, ja nadal podsyłam ten wątek fajnym domkom. Gdzie jej zrobią tą sterylkę, dt by się przydał

Posted

leni356 napisał(a):
Aktualne, ja nadal podsyłam ten wątek fajnym domkom. Gdzie jej zrobią tą sterylkę, dt by się przydał

Sterylki już w schronie ruszyły, a co, dzwonić i już ją w kolejkę? Nie wiem, czy nie ma cieczki?

Posted

E-S napisał(a):
Wpakowałam Mikę na tablicę Adoptuj Psa na fb :D

ale to jak to? pisałaś, że ona DT potrzebuje, bo nie wiadomo jak się w domku zachowa i odpukać wróci z adopcji?

Posted

Nevada napisał(a):
ale to jak to? pisałaś, że ona DT potrzebuje, bo nie wiadomo jak się w domku zachowa i odpukać wróci z adopcji?

Jak się zakochają, to tydzień zaczekają na nią, prawda? Tydzień mój mąż jakoś przeżyje, a może zgłosi się doświadczony dom ?
I tak taka obskubana ofiara fryzjerskiej maestrii schroniskowej z moich rąk nie wyjdzie, więc zostanie zabrana do fryzjera i na weterynaryjny przegląd i sterylkę, jeśli jej w schronisku nie zrobią (zrobili, robią, będą robić - muszę dopytać).