E-S Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 Mika już na Stefczyka, fiokują ją teraz. Ma dredy między paluszkami i sobie obtarła dredami tam i jest lekki stan zapalny. Niunia mnie rozwaliła - w boksie skulony strachulec, kupiłam jej obróżkę zaciskową i czerwone szeleczki (zawsze kupuję czerwone - na szczęście!) i smyczkę czerwoną i tak się zastanawiałam, dziabnie-nie dziabnie ? poziewałam jej przed paszczą i pooblizywałam się, żeby widziała, że jestem spox i cool i już mogłam z nią robić co chciałam. Pana jak ją zaszedł od tyłu i złapał znienacka za boczki dziabnęła - chciał mi ją wynieść na rękach do auta, nie dał rady, wlazła za to do mnie na rączki :D Wyszłyśmy tylko za bramę schroniska - inny pies, szaleństwo, radość, ogon w górę, podskoki, biegać, zwiedzać, ona potwornie musiała tam cierpieć, dzisiaj siedziała biedna w budzie i nie chciała wyjść, na siłę ją wywlekali ... Poszłyśmy na spacerek, pakiet zostawiła w lesie, do samochodu ją włożyłam, przypięłam pasami, ślicznie jeździ samochodem - trochę się rozglądała, z potem skuliła w kłębek i poszła spać :D Była odrobaczana i dostała wirusówki, od 16 października mogli ją szczepić już na wściekliznę, nie zaszczepili, dzisiaj ja ją zaszczepiłam. Funky, do paszportu potrzebny mi Twój adres zameldowania (Hiszpania?) i chyba nr paszportu i pesel, tak dr mówiła, nie mogę ja odebrać paszportu - musi właściciel. Chyba że paszport wystawią na mnie a Wy na siebie w Łodzi na podstawie umowy adopcyjnej go przepiszecie. Coś mi jeszcze bąkneli, że karencja między szczepieniem na wściekliznę a wydaniem paszportu to 21 dni, byłaby kicha ... Z sierści niewiele da się ocalić :( sam dred i odparzenia pod dredami. Quote
leni356 Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Ewa, ja odbierałam paszport Ineski, powinni wydać nie właścicielowi. Karencja jest tylko przez Niemcy wymagana (między szczepieniem p/wściekliźnie a przyjazdem do kraju musi minąć 3 albo 4 tygodnie), ale jak jest z Hiszpanią to nie wiem. Z tego co mi mówił wet to tylko Germańcy tej karencji przestrzegają, ale mnie nie sprawdzali paszportów.. Chyba że Mika poleci samolotem to trzeba by dopytać Quote
Funky Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Ewunia! Nie martw się tym paszportem, chyba, że uważasz, że to ma sens. Jak nie, to załatwimy w Łodzi u naszego doktora :) Dane prześlę Ci mailem, na wszelki wypadek. Najważniejsze, żeby Mikunię ogolili z tych dredów, a stany zapalne się wyleczy szybciutko. Terminy są nieważne, bo my wracamy samochodem i NIKT nas nie sprawdza. Najważniejsze, że jest zaszczepiona i ma ważne badania! Nasza Reggae już to przerabiała kilka razy :)) Jestem baaaaardzo HAPPY! Już niedługo Maleńka, zaledwie za tydzień się ukochamy i pomiziamy :))) Buziaki dla Wszystkich :*:*:* Quote
Camara Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Funky, gratulacje :loveu::loveu::loveu: naprawdę bardzo, bardzo się cieszę, że znalazłaś psicę dla siebie :p Mała jest słodka :loveu: Quote
E-S Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 Po SPA /niewiele udało się uratować, na łebku najwicej, w związku z czym wygląda jakby miała wielki łebek/ Pieszczoch straszny, trochę klusek :D, łazi za mną wszędzie i oczywiście - nienawidzi Bugiego, już jej wciskał na siłę w ucho swoją piłkę ... uciekała, ale nie dała rady i chciała go pogryźć, Bugi się nie zrażał tylko dalej jej tą piłkę wpychał w ucho, więc dostał klapa, ale dalej ją męczy ... biedna ... Quote
E-S Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 Funky napisał(a):Ewunia! Nie martw się tym paszportem, chyba, że uważasz, że to ma sens. Jak nie, to załatwimy w Łodzi u naszego doktora :) Dane prześlę Ci mailem, na wszelki wypadek. Najważniejsze, żeby Mikunię ogolili z tych dredów, a stany zapalne się wyleczy szybciutko. Terminy są nieważne, bo my wracamy samochodem i NIKT nas nie sprawdza. Najważniejsze, że jest zaszczepiona i ma ważne badania! Nasza Reggae już to przerabiała kilka razy :)) Jestem baaaaardzo HAPPY! Już niedługo Maleńka, zaledwie za tydzień się ukochamy i pomiziamy :))) Buziaki dla Wszystkich :*:*:* Funky, sprawdzili, że co prawda karencja 21 dni nie obowiązuje w Hiszpanii, ale ... ich obowiązuje i przed upływem tego terminu paszportu nie wydadzą ... Dali nalepkę z wścieklizny luzem, żeby w paszport wkleić, naklejki z nr chipa też mam, naklejka z wirusówek jest w karcie wypisowej ze schroniska. Wlazła teraz na fotel i wisi mi na plecach, przytula się :D Zdrapka - tradycyjnie - dostała depresji, bugi wściku ... mąż się nie odzywa. W ogóle. Przestał mówić. Quote
Funky Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 O Jezu! Umarłam :D Moja dziewczynka kochana :*:*:* Dziękuję Cioteczki :* Quote
Funky Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Ewa, paszportem sie nie martw - będziemy załatwiać w Łodzi! Pozdrów męża i powiedz, że trzymamy w domu kciuki, żeby wytrzymał te kilka dni jeszcze! Ojejejej... ale cudo! Quote
E-S Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 Ale Funky, muszę Cię uprzedzić - jest to sunia idealna, typ - osiołek, jak Negra, jak Nela Andzike - przy pani, kolanka, przytulanki, o smaczki prosi stojąc na 2 łapkach mieszkała na pewno w bloku, zna schody, domofon, fotele i kanapy. Śmiała, nie ma problemu z adaptacją. Quote
Funky Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 No tak mi mów E-S! Miód na serce!!! Za całe Wasze serce obiecuję, ze wkleję zdjęcie obu moich gwiazd proszących o smaczki i wtedy padniecie ze śmiechu! Regina prosi na hasło 'świstak' i wygląda wtedy jak ten od sreberek z reklamy. Jak dołączymy do tego wersję dwułapkową Mikusia to będzie istny cyrk! Może zaczniemy zarabiać na biedne pieski pokazami ulicznymi?! Quote
kora78 Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 ja mam chyba fajny domek dla mlodego kudlacza z dt i tak szukam i szukam i widze,ze ta piekna sunia u kochanej ES jest... a tu Funky? bierzesz ja na ds rozumiem? udalo sie zdazyc tym razem? :) ES druga sunia, Muszka jeszcze ds szuka? sama w domu um zostac i nie niszczy i nie sika? Quote
Funky Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 kora78 napisał(a):ja mam chyba fajny domek dla mlodego kudlacza z dt i tak szukam i szukam i widze,ze ta piekna sunia u kochanej ES jest... a tu Funky? bierzesz ja na ds rozumiem? udało sie zdazyc tym razem? :)... Tak droga kora :D Udało się i jestem bardzo szczęśliwa :) Nawet podwójnie, bo śledzę wątek Bingusia i wiem że trafił w złote ręce :)))) Już pisałam o tym - o którego psiaka bym nie pytała to okazywało się, że właśnie znalazł domek! Tak było 5 (pięć!) razy!!! Ale w końcu mam moje kochane maleństwo :)))) I zostanę tu z Wami na Dogo. Już na stałe :)))) Quote
kora78 Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Funky napisał(a):Tak droga kora :D Udało się i jestem bardzo szczęśliwa :) Nawet podwójnie, bo śledzę wątek Bingusia i wiem że trafił w złote ręce :)))) Już pisałam o tym - o którego psiaka bym nie pytała to okazywało się, że właśnie znalazł domek! Tak było 5 (pięć!) razy!!! Ale w końcu mam moje kochane maleństwo :)))) I zostanę tu z Wami na Dogo. Już na stałe :)))) do mnie tez wlasnie ludzie o Bingusia dzwonili, a on juz w ds ludzie kochaja kudlatki :) ES moj tz sie smial, jak czytalam mu, jak to Twoj tz siedzi i zaniemowil ze zlosci. znamy to z autopsji!!! :) Quote
as_ko Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 kora78 napisał(a):ja mam chyba fajny domek dla mlodego kudlacza z dt i tak szukam i szukam i widze,ze ta piekna sunia u kochanej ES jest... a tu Funky? bierzesz ja na ds rozumiem? udalo sie zdazyc tym razem? :) ES druga sunia, Muszka jeszcze ds szuka? sama w domu um zostac i nie niszczy i nie sika? Muszka jeszcze nie znalazła DS, czeka w hoteliku, umie zostawać w domu i nie sika, a jak nie to jeszcze mamy kudłatego spanielka też od nas ze schronu :) jest w czym wybierać. Quote
E-S Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 as_ko napisał(a):Muszka jeszcze nie znalazła DS, czeka w hoteliku, umie zostawać w domu i nie sika, a jak nie to jeszcze mamy kudłatego spanielka też od nas ze schronu :) jest w czym wybierać. No fakt, jest. W sprawie Muszki miałam dzisiaj nieźle zapowiadający się telefon, ale zobaczymy. Państwo mają się namyślić i dać znać. Quote
Funky Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Kobitki! Zapomniałam Was z tego wszystkiego poinformować, że kiedy szukałam Mikusi, to trafiłam na ogłoszenie andzike o psiaku Szoko. Chyba na 'psydoadopcji', ale nie pamiętam :( Napisałam oczywiście na podany mail, ale wróciło z informacją, że jakiś błąd. I tak było kilka razy! Andzike, sprawdź o co chodzi - może masz skrzynkę pełną? To było mniej więcej tak: Witaj. Ta wiadomosc zostala wygenerowana przez system pocztowy Wirtualnej Polski. Dostarczenie Twojej wiadomosci okazalo sie niewykonalne, nasz serwer pocztowy nie bedzie staral sie wyslac jej ponownie. Dokladna przyczyna niedoreczenia listu znajduje sie ponizej.===... i tak dalej. Całość mogę przesłać na priv. To może być ważne, jeśli ktoś będzie się chciał dowiedzieć o psiaka i zrezygnuje tak jak ja :((( Quote
Andzike Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 [quote name='Funky']Kobitki! Zapomniałam Was z tego wszystkiego poinformować, że kiedy szukałam Mikusi, to trafiłam na ogłoszenie andzike o psiaku Szoko. Chyba na 'psydoadopcji', ale nie pamiętam :( Napisałam oczywiście na podany mail, ale wróciło z informacją, że jakiś błąd. I tak było kilka razy! Andzike, sprawdź o co chodzi - może masz skrzynkę pełną? To było mniej więcej tak: Witaj. Ta wiadomosc zostala wygenerowana przez system pocztowy Wirtualnej Polski. Dostarczenie Twojej wiadomosci okazalo sie niewykonalne, nasz serwer pocztowy nie bedzie staral sie wyslac jej ponownie. Dokladna przyczyna niedoreczenia listu znajduje sie ponizej.===... i tak dalej. Całość mogę przesłać na priv. To może być ważne, jeśli ktoś będzie się chciał dowiedzieć o psiaka i zrezygnuje tak jak ja :((( Aaaaa!!!!!!!!!!!!!! Mój Szoko mógłby lecieć do Hiszpani???? O fack... Jasna chol... podalam stary, nieaktywny już adres mailowy... f...f...f.... Dobrze, że jeszcze nie ma reszty ogłoszeń... A ja się dziwię, że nikt nie chce mojego cudnego kudłaczka :( Ale z drugiej strony ... ;) telefon jest prawidlowy, a jeśli komuś by bardzo zależało to by zadzwonił :) Quote
Funky Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Andzike, zmieniaj szybciutko ten adres, bo on jest cudny ten Szokuś :D Na pewno znajdzie domek! A teraz błagam opatrzność, żeby się ta mała myszka w Warszawie znalazła Quote
Andzike Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 [quote name='Funky']Andzike, zmieniaj szybciutko ten adres, bo on jest cudny ten Szokuś :D Na pewno znajdzie domek! A teraz błagam opatrzność, żeby się ta mała myszka w Warszawie znalazła Już zmieniłam na wątku i do leni zaraz napiszę, żeby na psydoadopcji zmienila :) A byłaś u Szoko na wątku? http://www.dogomania.pl/threads/194825-zSZOKOwany-kud%C5%82acz-marzy-o-swoim-ciep%C5%82ym-domu!!! Quote
Funky Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Nie byłam, ale już lecę :)) dzięki za info :* Quote
matrioszka2 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 [quote name='Funky']Andzike, zmieniaj szybciutko ten adres, bo on jest cudny ten Szokuś :D Na pewno znajdzie domek! A teraz błagam opatrzność, żeby się ta mała myszka w Warszawie znalazła Przepraszam ,ale pogubiłam się : o jakiej myszce piszesz ? Quote
Funky Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 matrioszka2 napisał(a):Przepraszam ,ale pogubiłam się : o jakiej myszce piszesz ? Pisałam o zaginionej w Warszawie, maleńkiej Luśce. Taka kruszynka gdzieś się zapodziała :((( Zrobiłam skrót myślowy, bo skakałam wczoraj po kilku wątkach :D Quote
Andzike Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Funky napisał(a):Pisałam o zaginionej w Warszawie, maleńkiej Luśce. Taka kruszynka gdzieś się zapodziała :((( Zrobiłam skrót myślowy, bo skakałam wczoraj po kilku wątkach :D Mała myszka się znalazła - ufff :) Quote
Recommended Posts