zerduszko Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Ja będą nowe zdjęcia i jakieś info, to ja porobię ogłoszenia. Quote
malawaszka Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Jaaga napisał(a):Jestem. Dopiero dzis wydaliśmy Sonię do DS, a tu widze, ze nie mam za bardzo wyjścia :evil_lol:. Figu do nas przywozi psy ostatnio co najmniej raz w tygodniu, taka stała trasa ;). Sznupek może przyjechac, ale jedynie na płatny DT, bo mam inne tymczasy na utrzymaniu. Jesli odpowiadałoby 50 zł na tydzień z kąpielą i strzyżeniem, to zapraszam psiaka. Myślę, ze i tak byłby ze dwa tygodnie, bo na takie cudo powinni szybko znaleźć sie chętni. Tylko wtedy prosiłabym o ogłoszenia, bo ja sama nie mam kiedy robić. hihihih superrrrrrrr Quote
agusiazet Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Super, a czy jedzenie też jest w tej cenie? Quote
Jaaga Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 No jasne, a za cóż by innego? Daję RC z gotowanym mięsem na smak. Taniej wychodzi domowe jedzenie, ale ja nie mam niestety czasu gotowac i takie smakołyki sa tylko co kilka dni, a tak daję to, co moje jedzą. Quote
agusiazet Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Karma z najwyższej półki, prawdziwy luksus. Konto mam, więc po pierwsym przeleję dla przystojniaka 60 zł:) Quote
malawaszka Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 to kto będzie zbierał pieniąchy? kto się jeszcze dorzuci? sznupy się ofkors dorzucą, ale kot jeszcze? Quote
Jaaga Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Nie wiem, czy luksus, bo moje wolałby co dzień jeść kurczaka z ryżem. Samej suchej nikt nie tknie, dlatego musze mieszać z mięsem lub puszką. Jestem w klubie, więc mam taniej. Obiecałam męzowi, że już na zimę nie wezmę żadnego nastepnego psa. Weszłam tu tylko, żeby podziwić się, dlaczego nikt takiego pieska nie chce. A tu prosze, można powiedziec, że wyszłam z psem. Quote
agusiazet Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 I jesteśmy szczęśliwe, że nie odmówiłaś, wrobiona! Quote
agusiazet Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Pieniążki to chyba można bezpośrednio do Jaagi wpłacać, nieprawdaż? Quote
minia7 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 No ja się oczywiście dorzucam 20 zł na miech :) Czy sznupek wytropiony? Quote
ocelot Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Jeszcze nie, ale spokojie my go znajdziemy. Gorzej z przedtrzymaniem do ewentualnego transportu. Jaaga a ile tymczas kosztuje? I bardzo dziękujemy. Quote
Oczka_ Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Jaaga bardzo Ci dziekujemy! My kombinujemy z awaryjnym dt do czasu transportu chociaz nie jest latwo, moze managua cos zalatwi, trzymajmy kciuki. A jutro z Ocelot pojdziemy szukac Kubusia na osiedlu.. Quote
Jaaga Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Poczekajcie z wpłacaniem, jak pies bedzie u mnie. Oby dął się złapać i miął gdzie przeczekac do czasu transportu. Na razie lepiej zbierać deklaracje, bo pewnie kastracja też przydałaby się znając sznupkowy temperament. Wolałabym, jakby ktos koordynował zbieranie pieniedzy i trzymał kasę. Malawaszko, przy okazji, nie wiesz o kimś kto chciałby sznupkowo-yorkowe dorosłe maleństwo? Drobniejsza od sznaucerka mini. Będzie teraz sterylizowana. To taki aniołek, pies idealny. Narączkowo- łóżkowy. Mozna powiedziec, że mam ją nawet nie na domowym, ale łózkowym tymczasie, bo w pościeli spędza wiekszość czasu. Quote
malawaszka Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Jaaga możliwe, że bym miała domek dla takiej niuni jak już będzie po sterylce bo dziś do mnie się zgłosiła rodzina, która ma yorka, mieli też sznupka, ale zginął tragicznie w wypadku - z krótkiego rozeznania wydaje się to dobra rodzina, tylko dość daleko od nas - Głogów Quote
Jaaga Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Malawaszko, Erka bedzie miała tez zdjęcia sznupkowj suni, ale takiej średniaczki. Bezdomna, koczowała w Kielcach z synem na działkach. Znowu zaszła w ciążę, złapały ją, została aborcyjnie wycięta. ma DT na kilka dni po zabieg, potem znowu wraca na działki. Ją też chyba wezmę, ale bardzo byłabym wdzięczna, gdybyś o niej pamiętała, jakby byli chętni na sznupkę "na już". Ona jest gotowa do adopcji. Mam nadzieję, ze nikt nie pogniewa się za te informacje na tym wątku. Już wiecej nie zaśmiecam. Quote
malawaszka Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 no pewnie Jaaga - jak tylko będą zdjęcia to dawaj dawaj Quote
NusiaiJa Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Ja mogę zbierać $ jeśli nie ma chętnych :) Quote
GrubbaRybba Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Uff, dobrze, że to się tak poukładało. Teraz oby tylko psiaka znaleźć i transport załatwić. Trzymam kciuki! Quote
agusiazet Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Czyli co, pieniążków nie przelewać bezpośrednio do Jaagi? Quote
Jaaga Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Wolałabym nie, bo jestem roztrzepana i nie chcę sie pogubić. Ciągle na któregos coś zakładam. Quote
ocelot Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 GrubbaRybba napisał(a):Uff, dobrze, że to się tak poukładało. Teraz oby tylko psiaka znaleźć i transport załatwić. Trzymam kciuki! ale mamy problem. Nikt nam nie chce go przetrzymać. Quote
Jaaga Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Czy o transport pytalaś Figu? Skoro nie ma kto go przetrzymać, to trzeba bedzie próbować łapać go przed transportem, ale wiadomo, jakie sa szanse na takie łapanie przed samą drogą :roll:. Nie dałoby sie go np. dzień wczesniej złapac i wsadzić do na dobę szpitalika w jakiejś lecznicy w celu np. odrobaczenia, odpchlenia i obserwacji ;) lub do hoteliku? Tak robią Cioteczki w Kielcach. lepiej zapłacić za dobę 20-30 zł, niż stracic szansę na dowóz. Quote
ocelot Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 Jaaga napisał(a):Czy o transport pytalaś Figu? Skoro nie ma kto go przetrzymać, to trzeba bedzie próbować łapać go przed transportem, ale wiadomo, jakie sa szanse na takie łapanie przed samą drogą :roll:. Nie dałoby sie go np. dzień wczesniej złapac i wsadzić do na dobę szpitalika w jakiejś lecznicy w celu np. odrobaczenia, odpchlenia i obserwacji ;) lub do hoteliku? Tak robią Cioteczki w Kielcach. lepiej zapłacić za dobę 20-30 zł, niż stracic szansę na dowóz. U nas nie ma ani kliniki całodobowej ani hoteliku. Ale szukamy cały czas. Do Figu zaraz napiszę. Jaaga Ty z Katowic jesteś dobrze pamiętam? Quote
Recommended Posts