Yuveza Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 deer_1987 napisał(a):Jak czytalas w takim razie o spaleniu miski? nie dajesz psu zadnego jedzenia do miski, za kazda kulke suchego musi cos zrobic Znaczy wiem, tylko Doti jest troche niejadkiem i też nie często zjada więc musze jej n dosmaczac jedzonko, gdyby była łakoma to wtedy chętnie by coś robiła zeby dostać chrupeczka ale tak to nie za bardzo Quote
taxelina Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 westie_justa napisał(a):Znaczy wiem, tylko Doti jest troche niejadkiem i też nie często zjada więc musze jej n dosmaczac jedzonko, gdyby była łakoma to wtedy chętnie by coś robiła zeby dostać chrupeczka ale tak to nie za bardzo To poszukaj takiej karmy co lubi. dosmaczanie to najgorsze co mozesz robic, nie je to odstawiasz za 15 min i dajesz na drugi dzien. albo zmieniasz karme Quote
Qeeriefire Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 deer_1987 napisał(a):Dobrze pamietasz :) chyba w koncu go skasuje bo i tak jest zapomniany A mogłabym poprosić link :eviltong:? justa są różne karmy, kiedyś kupowałam dla wybrednych psów :smile: Tak jak pisała deer, jeżeli Dotka je dwa razy dziennie np. rano dajesz jej miskę z jedzeniem, zostawiasz na 15 minut, nie zje to zabierasz i chowasz. Tak za każdym razem aż będzie wiedzieć,że karma nie bedzie na nią czekać. Quote
taxelina Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Collie napisał(a):A mogłabym poprosić link :eviltong:?. prosze poki jeszcze nie usunelam :) http://hundtrio.blogspot.com/ Quote
Qeeriefire Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 deer_1987 napisał(a):prosze poki jeszcze nie usunelam :) http://hundtrio.blogspot.com/ I rozumiem,że zakładasz nowy :) ? szykuje się wpis w "AGILITY" na blogu ;) Quote
taxelina Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Na razie nie wiem czy bede jakis zakladac.. Quote
Yuveza Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Nie prawda;) wiem dobrze i u mnie jedzenie nie stoi w misce cały dzień, i ona po prostu jak nie je to je na nastepny dzień ! próbowałam kilka karm ale tez nie można cały czas karmy zmieniać tylko stosować jedną ta którą mamy teraz jest dobra jeśli jednak będę musiała ją odstawić to wrócę do poprzedniej, ale mówię że ona za karme nie będzie czegoś robiła bo nie chce, jest niejadkiem i czasem po prostu woli nie jesć.. tzn nie opłaca sie cjej wykonywac czegoś za jakiegoś chrupka i wtedy sobie odpuszcza. Jak daje jej jedzenie w misce to zjada ewentualnie dosmaczam lub zabieram a zawsze kiedy ćwiczymy daje jej coś atrakcyjnego. Quote
Guest papillonek Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 U nas jest inna karma co worek i nic się nie dzieje a nawet przeciwnie nie nudzi sie i zawsze jest chętnie jedzona no chyba,że co pól roku jest suczy problem,ale to sytuacja wyjątkowa.My kupujemy najczęściej royal Adult Mini, Josera Miniwell, pronature, Eukanuba ;)I staram się próbować karmy ,a których nie lubi (acana,Orijen,Brit na początku zje parę kulek jak każdej nowej żeby spróbować,ale to nie wychodzi na dłuższą metę) to nie wmuszam ją tylko oddaje Piratowi(psu cioci) on zawsze wszystko zje :lol: :lol: :lol: Quote
Qeeriefire Posted September 3, 2011 Author Posted September 3, 2011 Trzeba znaleźć coś co motywuje psa najbardziej, Nele ostatnio bardzo motywuje zwykła karma royal canin dla psów aktywnych, za jednego chrupka zrobi wszystko :D Zaszły małe poprawki na blogu ;) http://nelaagility.bloog.pl/ Quote
Qeeriefire Posted September 4, 2011 Author Posted September 4, 2011 Proszę chociaż o podniesienie bazarku dla Krecika na wózeczku :http://www.dogomania.pl/threads/214053-Podaruj-u%C5%9Bmiech-Krecikowi-na-w%C3%B3zeczku-! Quote
Qeeriefire Posted September 5, 2011 Author Posted September 5, 2011 Nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda, ale zapraszam na bloga i na krótkie relacje z dzisiejszego pierwszego kursy agility: http://nelaagility.bloog.pl/ Quote
Aleksa. Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 zagląda, zagląda.:loveu: zapraszam do nas na fotki Quote
taxelina Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Collie napisał(a):Nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda, ale zapraszam na bloga i na krótkie relacje z dzisiejszego pierwszego kursy agility: http://nelaagility.bloog.pl/ Ja codziennie zagladam, ale akurat mamy duzy problem z Niunia i tak na szybko bylam :( Quote
Qeeriefire Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 To odzywać się :D deer rozumiem, wygłaskaj Niunię i trzymam kciuki ;) Quote
Rysia88 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 hej! A gdzie zdjęcia??????????:) pozdrawiam. Quote
Misia&Ruby Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Ekstra, że macie możliwość uczęszczania na takie kursy :) Bardzo bym chciała pochodzić na takie z Ruby, ale wszystkie są daleko i nie miałabym bezpośredniego dojazdu :( No i nie wszędzie wzięli by mnie z psem. Quote
Qeeriefire Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 Zdjęcia jak zdążę to będą dzisiaj, bo muszę wysłać jeszcze numer konta w sprawie bazarków. Misia&Ruby napisał(a):Ekstra, że macie możliwość uczęszczania na takie kursy :) Bardzo bym chciała pochodzić na takie z Ruby, ale wszystkie są daleko i nie miałabym bezpośredniego dojazdu :( No i nie wszędzie wzięli by mnie z psem. Jutro kolejne <3 Ale na kursy nie wzięliby Was wszędzie ? Quote
Qeeriefire Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 Napotkany psi kolega, wydawał się dość zabłąkany.. Quote
Misia&Ruby Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Collie napisał(a): Jutro kolejne <3 Ale na kursy nie wzięliby Was wszędzie ? No to czekam na relacje :) Miałam na myśli transport ;) Quote
Qeeriefire Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 Dziękujemy :) Misia&Ruby napisał(a):No to czekam na relacje :) Miałam na myśli transport ;) Dzisiaj już po treningu z P.Magdą, krótkie relacje pojawią się na blogu ;) No chyba,że tak, to szkoda. Quote
Guest papillonek Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 czesc miałyśmy byc to jesteśmy :) jak tam w nowej szkole? Quote
Recommended Posts