Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

papillonek napisał(a):
Nela nie jest wiekowa ma 7 lat ;)

Ja tego nie miałam na myśli, chodzi o to ,że rózne dolegliwości lubi się czepiać psa w tym wieku, ale miejmy nadzieję,że jak najdłużej Nele nic "niedopadanie" :)

Posted

deer_1987 napisał(a):
Wiek nie zawsze ma cos do chorob.... pies moze zachorowac jak ma 2 czy 12 lat tez... :roll:

Nie mówię,że nie, miałam na myśli stawy, a jak na razie Nela tak na prawdę na nic nie chorowała i oby tak dalej ;)

Posted

deer_1987 napisał(a):
Ale choroby stawow tez moga byc w kazdym wieku i niekoniecznie tylko duze psy :) wiadomo mam nadzieje ze Nela bedzie zdrowa!

Wiemy, wiemy, ale chodzi oto,że jestesmy świadomi,że Nela wiecznie zdrowa nie będzie :)
Pozdrawiamy śpiąco :D

Posted

deer_1987 napisał(a):
No widac ze juz troche spiaco :P Wiesz ona moze miec i 15 lat i nadal w sumie byc zdrowa :)

Miejmy nadzieje, wszystko zależy od życia etc. Nele zerwę za chwile na spacer, bo już chrapie :)

Posted

A chodzisz z nia co roku na kontrole starszego psa? kupilas sobie ksiazke przedluz zycie psa`?

widzisz niuni guz np zostal przypadkiem wykryty jak bylismy na badaniu odnosnie cusing... tak jakby nie zostal wykryty to by pekl a ona by sie wykrwawila na smierc...

Guest papillonek
Posted

deer_1987 napisał(a):
Wiek nie zawsze ma cos do chorob.... pies moze zachorowac jak ma 2 czy 12 lat tez... :roll:

A jak to się ma do tego Nela nie jest wiekowa?
Już prędzej do postu Collie ;p
wiem że nie ma i nigdzie nie pisałam ,że ma,a Ty chyba tylko jedną buźkę wstawiasz,bynajmniej przy mnie...
No ,a podobno kundelki są mniej podatne na choroby (ale nie wiem czy to prawda) i częściej dożywają sędziwego wieku ;)

Posted

papillonek napisał(a):
A jak to się ma do tego Nela nie jest wiekowa?
Już prędzej do postu Collie ;p
wiem że nie ma i nigdzie nie pisałam ,że ma,a Ty chyba tylko jedną buźkę wstawiasz,bynajmniej przy mnie...
No ,a podobno kundelki są mniej podatne na choroby (ale nie wiem czy to prawda) i częściej dożywają sędziwego wieku ;)

Tylko żadnych kłótni u Neluchni proszę :eviltong:

Na kontrole chodzimy,okaz zdrowego psa, a o książeczce nie słyszałam, zapytam jak będziemy u weta :)

Dopiero wróciłyśmy z agility <3

Guest papillonek
Posted

Ale to chyba jest taka normalna z księgarni książka ;)

Ja się nie będę z nikim kłócić... nie ma o co ;)

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
i jak było ? :loveu: robił Wam ktoś fotki ? ;)

Nie ma kto fotek robić i na razie czemu. Głównie jest to praca nad techniką, Nelka gesty i komendy już rozumie. Jeszcze kilka ćwiczeń i dążymy do tego ,że z odległości 10 metrów będę mogła wysyłać ją do tunelu bez ruszania się. Zaczęliśmy huśtawkę z czego jestem zadowolona i od poprzedniego treningu ćwiczymy podwójny przebieg tunelów, czyli dwa tunele w 2 metrowym odstępie pionowo przebiec ma na gest i komendę :D Jutro dokładniej wszystko opiszęna blogu.

Klaudia. była też ze swoją Fanta jak zawsze.
edit. Oraz Smarti- Border Collie treserki i kilka innych psiaków przychodziło jak już my się zbieraliśmy.

Posted

Collie napisał(a):
Nie ma kto fotek robić i na razie czemu. Głównie jest to praca nad techniką, Nelka gesty i komendy już rozumie. Jeszcze kilka ćwiczeń i dążymy do tego ,że z odległości 10 metrów będę mogła wysyłać ją do tunelu bez ruszania się. Zaczęlismy huśtawkę z czego jestem zadowolona i od poprzedniego treningu ćwiczymy podwójny przebieg tunelów, czyli dwa tunele w 2 metrowym odstępie pionowo przebiec ma na gest i komendę :D

Klaudia. była też ze swoją Fanta jak zawsze;)

Ooo, ta co na wszystkich turnusach Wandrusa była ? :o

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
ona na wszystkich była . Ty też byłaś ?:o

Nie :D Za rok jak się uda jedziemy, tylko myślę jeszcze o seminarium zimowym agility i może zawody, ale w to wątpliwe :eviltong:

Bardzo się ciesze,że chodzimy na kursy, bo zauważam,że więź/ kontakt mój z Nelą jest o wiele lepszy. A ona szczęśliwsza, dzisiaj ganiała z BC treserki i zaczepiała ją do zabawy :loveu:

Posted

Collie napisał(a):
Nie :D Za rok jak się uda jedziemy, tylko myślę jeszcze o seminarium zimowym agility i może zawody, ale w to wątpliwe :eviltong:

Bardzo się ciesze,że chodzimy na kursy, bo zauważam,że więź/ kontakt mój z Nelą jest o wiele lepszy. A ona szczęśliwsza, dzisiaj ganiała z BC treserki i zaczepiała ją do zabawy :loveu:

ja się zastanawiam czy jechać. :D a mogę wiedziec ile takie kursy kosztuja ? i co pies powinien juz na nich umieć ?

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
ja się zastanawiam czy jechać. :D a mogę wiedziec ile takie kursy kosztuja ? i co pies powinien juz na nich umieć ?

U nas 350 zł za 3 miesiące, 2 razy w tygodniu ;) Podstawowe komendy jak siad i zostań to najważniejsze.

Jedzcie za rok:)

Posted

Collie napisał(a):
U nas 350 zł za 3 miesiące, 2 razy w tygodniu ;) Podstawowe komendy jak siad i zostań to najważniejsze.

Jedzcie za rok:)

ymm, jak dla mnie to troszkę dużo..:(

zastanawiam się , bo Dore agility nie interesuje.. :( chyba nie ma sensu ? :(

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
ymm, jak dla mnie to troszkę dużo..:(

zastanawiam się , bo Dore agility nie interesuje.. :( chyba nie ma sensu ? :(

Mało nie jest,ja pożyczyłam i muszę oddać :/ Zależy co masz na myśli "nie interesuje",wiele zalezy od technik nauki.

Posted

Collie napisał(a):
Mało nie jest,ja pożyczyłam i muszę oddać :/ Zależy co masz na myśli "nie interesuje",wiele zalezy od technik nauki.

Po prostu.. jak ją spuszczę ze smyczy i wołam ją, to mnie olewa idzie sobie gdzie chce i ucieka przede mną.. :( nie reaguje na zostań i do mnie ..:(

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
Po prostu.. jak ją spuszczę ze smyczy i wołam ją, to mnie olewa idzie sobie gdzie chce i ucieka przede mną.. :( nie reaguje na zostań i do mnie ..:(

Nie skupia uwagi na Tobie jako przewodniku,a to jest wszystko do wyćwiczenia.
Może przychodzenie poćwiczcie, najpierw w domu,później w miejscach o małych rozproszeniach etc. Nigdy nie podchodź do niej ,gdy nie chce przyjść,ona sama ma wrócić,uciekaj w przeciwną stronę ;)