Guest papillonek Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Nela nie jest wiekowa ma 7 lat ;) Quote
Qeeriefire Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 papillonek napisał(a):Nela nie jest wiekowa ma 7 lat ;) Ja tego nie miałam na myśli, chodzi o to ,że rózne dolegliwości lubi się czepiać psa w tym wieku, ale miejmy nadzieję,że jak najdłużej Nele nic "niedopadanie" :) Quote
taxelina Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 papillonek napisał(a):Nela nie jest wiekowa ma 7 lat ;) Wiek nie zawsze ma cos do chorob.... pies moze zachorowac jak ma 2 czy 12 lat tez... :roll: Quote
Qeeriefire Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 deer_1987 napisał(a):Wiek nie zawsze ma cos do chorob.... pies moze zachorowac jak ma 2 czy 12 lat tez... :roll: Nie mówię,że nie, miałam na myśli stawy, a jak na razie Nela tak na prawdę na nic nie chorowała i oby tak dalej ;) Quote
taxelina Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Ale choroby stawow tez moga byc w kazdym wieku i niekoniecznie tylko duze psy :) wiadomo mam nadzieje ze Nela bedzie zdrowa! Quote
Qeeriefire Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 deer_1987 napisał(a):Ale choroby stawow tez moga byc w kazdym wieku i niekoniecznie tylko duze psy :) wiadomo mam nadzieje ze Nela bedzie zdrowa! Wiemy, wiemy, ale chodzi oto,że jestesmy świadomi,że Nela wiecznie zdrowa nie będzie :) Pozdrawiamy śpiąco :D Quote
taxelina Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 No widac ze juz troche spiaco :P Wiesz ona moze miec i 15 lat i nadal w sumie byc zdrowa :) Quote
Qeeriefire Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 deer_1987 napisał(a):No widac ze juz troche spiaco :P Wiesz ona moze miec i 15 lat i nadal w sumie byc zdrowa :) Miejmy nadzieje, wszystko zależy od życia etc. Nele zerwę za chwile na spacer, bo już chrapie :) Quote
taxelina Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 A chodzisz z nia co roku na kontrole starszego psa? kupilas sobie ksiazke przedluz zycie psa`? widzisz niuni guz np zostal przypadkiem wykryty jak bylismy na badaniu odnosnie cusing... tak jakby nie zostal wykryty to by pekl a ona by sie wykrwawila na smierc... Quote
Guest papillonek Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 deer_1987 napisał(a):Wiek nie zawsze ma cos do chorob.... pies moze zachorowac jak ma 2 czy 12 lat tez... :roll: A jak to się ma do tego Nela nie jest wiekowa? Już prędzej do postu Collie ;p wiem że nie ma i nigdzie nie pisałam ,że ma,a Ty chyba tylko jedną buźkę wstawiasz,bynajmniej przy mnie... No ,a podobno kundelki są mniej podatne na choroby (ale nie wiem czy to prawda) i częściej dożywają sędziwego wieku ;) Quote
Qeeriefire Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 papillonek napisał(a):A jak to się ma do tego Nela nie jest wiekowa? Już prędzej do postu Collie ;p wiem że nie ma i nigdzie nie pisałam ,że ma,a Ty chyba tylko jedną buźkę wstawiasz,bynajmniej przy mnie... No ,a podobno kundelki są mniej podatne na choroby (ale nie wiem czy to prawda) i częściej dożywają sędziwego wieku ;) Tylko żadnych kłótni u Neluchni proszę :eviltong: Na kontrole chodzimy,okaz zdrowego psa, a o książeczce nie słyszałam, zapytam jak będziemy u weta :) Dopiero wróciłyśmy z agility <3 Quote
Guest papillonek Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Ale to chyba jest taka normalna z księgarni książka ;) Ja się nie będę z nikim kłócić... nie ma o co ;) Quote
Qeeriefire Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 papillonek napisał(a):Ale to chyba jest taka normalna z księgarni książka ;) Ja się nie będę z nikim kłócić... nie ma o co ;) Aaa :D No to rozumiem ;) Quote
Aleksa. Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 i jak było ? :loveu: robił Wam ktoś fotki ? ;) Quote
Qeeriefire Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Aleksandra95 napisał(a):i jak było ? :loveu: robił Wam ktoś fotki ? ;) Nie ma kto fotek robić i na razie czemu. Głównie jest to praca nad techniką, Nelka gesty i komendy już rozumie. Jeszcze kilka ćwiczeń i dążymy do tego ,że z odległości 10 metrów będę mogła wysyłać ją do tunelu bez ruszania się. Zaczęliśmy huśtawkę z czego jestem zadowolona i od poprzedniego treningu ćwiczymy podwójny przebieg tunelów, czyli dwa tunele w 2 metrowym odstępie pionowo przebiec ma na gest i komendę :D Jutro dokładniej wszystko opiszęna blogu. Klaudia. była też ze swoją Fanta jak zawsze. edit. Oraz Smarti- Border Collie treserki i kilka innych psiaków przychodziło jak już my się zbieraliśmy. Quote
Aleksa. Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Collie napisał(a):Nie ma kto fotek robić i na razie czemu. Głównie jest to praca nad techniką, Nelka gesty i komendy już rozumie. Jeszcze kilka ćwiczeń i dążymy do tego ,że z odległości 10 metrów będę mogła wysyłać ją do tunelu bez ruszania się. Zaczęlismy huśtawkę z czego jestem zadowolona i od poprzedniego treningu ćwiczymy podwójny przebieg tunelów, czyli dwa tunele w 2 metrowym odstępie pionowo przebiec ma na gest i komendę :D Klaudia. była też ze swoją Fanta jak zawsze;) Ooo, ta co na wszystkich turnusach Wandrusa była ? :o Quote
Qeeriefire Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Aleksandra95 napisał(a):Ooo, ta co na wszystkich turnusach Wandrusa była ? :o Nie wiem czy na wszystkich, ale na ostatnim była :cool3: Quote
Aleksa. Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Collie napisał(a):Nie wiem czy na wszystkich, ale na ostatnim była :cool3: ona na wszystkich była . Ty też byłaś ?:o Quote
Qeeriefire Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Aleksandra95 napisał(a):ona na wszystkich była . Ty też byłaś ?:o Nie :D Za rok jak się uda jedziemy, tylko myślę jeszcze o seminarium zimowym agility i może zawody, ale w to wątpliwe :eviltong: Bardzo się ciesze,że chodzimy na kursy, bo zauważam,że więź/ kontakt mój z Nelą jest o wiele lepszy. A ona szczęśliwsza, dzisiaj ganiała z BC treserki i zaczepiała ją do zabawy :loveu: Quote
Aleksa. Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Collie napisał(a):Nie :D Za rok jak się uda jedziemy, tylko myślę jeszcze o seminarium zimowym agility i może zawody, ale w to wątpliwe :eviltong: Bardzo się ciesze,że chodzimy na kursy, bo zauważam,że więź/ kontakt mój z Nelą jest o wiele lepszy. A ona szczęśliwsza, dzisiaj ganiała z BC treserki i zaczepiała ją do zabawy :loveu: ja się zastanawiam czy jechać. :D a mogę wiedziec ile takie kursy kosztuja ? i co pies powinien juz na nich umieć ? Quote
Qeeriefire Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Aleksandra95 napisał(a):ja się zastanawiam czy jechać. :D a mogę wiedziec ile takie kursy kosztuja ? i co pies powinien juz na nich umieć ? U nas 350 zł za 3 miesiące, 2 razy w tygodniu ;) Podstawowe komendy jak siad i zostań to najważniejsze. Jedzcie za rok:) Quote
Aleksa. Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Collie napisał(a):U nas 350 zł za 3 miesiące, 2 razy w tygodniu ;) Podstawowe komendy jak siad i zostań to najważniejsze. Jedzcie za rok:) ymm, jak dla mnie to troszkę dużo..:( zastanawiam się , bo Dore agility nie interesuje.. :( chyba nie ma sensu ? :( Quote
Qeeriefire Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Aleksandra95 napisał(a):ymm, jak dla mnie to troszkę dużo..:( zastanawiam się , bo Dore agility nie interesuje.. :( chyba nie ma sensu ? :( Mało nie jest,ja pożyczyłam i muszę oddać :/ Zależy co masz na myśli "nie interesuje",wiele zalezy od technik nauki. Quote
Aleksa. Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Collie napisał(a):Mało nie jest,ja pożyczyłam i muszę oddać :/ Zależy co masz na myśli "nie interesuje",wiele zalezy od technik nauki. Po prostu.. jak ją spuszczę ze smyczy i wołam ją, to mnie olewa idzie sobie gdzie chce i ucieka przede mną.. :( nie reaguje na zostań i do mnie ..:( Quote
Qeeriefire Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Aleksandra95 napisał(a):Po prostu.. jak ją spuszczę ze smyczy i wołam ją, to mnie olewa idzie sobie gdzie chce i ucieka przede mną.. :( nie reaguje na zostań i do mnie ..:( Nie skupia uwagi na Tobie jako przewodniku,a to jest wszystko do wyćwiczenia. Może przychodzenie poćwiczcie, najpierw w domu,później w miejscach o małych rozproszeniach etc. Nigdy nie podchodź do niej ,gdy nie chce przyjść,ona sama ma wrócić,uciekaj w przeciwną stronę ;) Quote
Recommended Posts