Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 275
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bianka0 napisał(a):
Suchy stanął na wysokości zadania.:evil_lol:
Jest pokazana przegubowość tułowia, prawie jamnicza długość kufy i prawie zwisające uszy.
Podziękuj funiu Suchemu, podobno nie było łatwo.:cool3:

Ciotki łapek to ja nie widziałam w schronisku. Całkiem inaczej te psiury za kratami wyglądają niż na wolności.

Posted

ocelot napisał(a):
Ciotki łapek to ja nie widziałam w schronisku. Całkiem inaczej te psiury za kratami wyglądają niż na wolności.

Ocelot nie martw się, utniemy Jaśkowi łapki do połowy i po kłopocie :diabloti:
Siadam wymyślić tekst, funia pewnie nie będzie miała ani czasu ani weny.:-(

Posted

Jasiek - piesek w typie jamnika. Ma około roku, jest drobnej budowy, szczupły.
Jasio jest pieskiem bardzo łagodnym do ludzi i zwierząt. Bawi się z dziećmi, nie przejawia agresji w żadnej sytuacji. Nie jest natrętny, chociaż uwielbia pieszczoty i głaskanie. Stara się przebywać cały czas blisko człowieka.
Toleruje wszystkie psy, w sytuacjach konfliktowych wycofuje się, ustępując.Lubi zabawy z innymi psami.
Umie chodzić na smyczy, bez problemów podróżuje samochodem, nie niszczy rzeczy, nie kopie dołów w obejściu.
Zachowuje czystość w domu, chociaż zdarzają mu się jeszcze wpadki, Jasio jest dopiero uczony wielu rzeczy , których wcześniej nie miał okazji poznać.
Piesek został zabrany ze schroniska, gdzie przebywał 3 miesiące, umierając z tęsknoty za człowiekiem, odmawiając jedzenia. Obecnie apetyt i chęć życia powróciły.
Jest wykastrowany, odrobaczony , odpchlony i zaszczepiony. Przygotowany do adopcji.
Przebywa w prywatnym hotelu dla psów w Zamościu.
Warunkiem adopcji jest wizyta w domu chcącym go przygarnąć i podpisanie umowy adopcyjnej.
Pies nie będzie wydany na łańcuch ani do stałego przebywania w kojcu.
Możliwość pomocy w dowiezieniu pieska do nowego domu.

Telefon kontaktowy dla osób zainteresowanych adopcją Jasia : 601 071 963

Posted

bianka0 napisał(a):
Ocelot nie martw się, utniemy Jaśkowi łapki do połowy i po kłopocie :diabloti:
Siadam wymyślić tekst, funia pewnie nie będzie miała ani czasu ani weny.:-(

Troszkę mi głupio, bo może jakiemuś jamnikowi Jaś miejsce zajmuje. A z drugiej strony nie ukrywam, że szczęśliwa jestem, że to Jaś.
ale nie posunęłabym się nigdy to celowego wprowadzania w błąd.

Posted

ja mam jamnika który jest długi, idealny kolor piękny zwierz tylko łapki wyszyły długie jak u modelki idealne jamniki są na wystawach a Jaś piękny stworek jest mizianko od cioci Miki

Posted

ocelot napisał(a):
Troszkę mi głupio, bo może jakiemuś jamnikowi Jaś miejsce zajmuje. A z drugiej strony nie ukrywam, że szczęśliwa jestem, że to Jaś.
ale nie posunęłabym się nigdy to celowego wprowadzania w błąd.

Ocelot piękne jamniki w typie rasy po ogłoszeniach piorunem domki znajdują. Chyba że są chore albo stare, ale one do hotelików się nie nadają. Te w typie jamnika nie mają tyle szczęścia, żeby poszły do domków musimy wszystkie trochę popracować.
Jasia wypatrzyłam i cieszę się że ma teraz większą szansę na adopcję, bardzo mi się podoba.
Zresztą popatrz na Ediego (Kubę ) z mojego banerka, który jest u Murki. Pamiętasz Figę? Zamojska Elizka też nie była modelową jamniczką. A Fridzie do jamnisi bardzo dużo brakowało :evil_lol:
To co skracamy Jaśkowi łapki ?:mad:

Posted

Jak mam Figuni nie pamiętać? Moja znajdka ma to samo imię:)
I prawdę powiedziawszy mój Maks to też para jamnik. Łapki krótkie, długi tułów, pysk jamnika, matka jamnik....a on hm... taki przerośnięty jamnik:)bardzo potężna klata.

Posted

danka1234 napisał(a):
widze ze jest juz tekst do ogłoszeń,jutro wezme sie za ogłoszenia dla Jasia.

Dziękuję Danusiu, Twoje ogłoszenia to olbrzymia pomoc dla moich psiaków.

Posted

bianka0 napisał(a):
Była do bani ? czy zwrot ?
A mnie dobijają szczeniaki, sztuk 5 , nie wiem co z nimi zrobię.

Miała być super. Nie wiemy gdzie jest pies i kiedy zginął. W innym mieście, więc problem. W poniedziałek złożymy doniesienie na policję.
Nie daruję sobie. To jest/był mój faworyt schroniskowy.

Szczeniaki mają jakieś szanse. U Ciebie 5?