Tymonka Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 melduję , że wreszcie wpłaciłam 48 zł dla Jasia z mojego grzybkowego bazarku :) Quote
Isadora7 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Umieściłam go na http://www.facebook.com/#!/home.php?sk=group_165772310111262&ap=1 na grupie SOS DLA JAMNIKÓW [email protected] Quote
danka1234 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 chyba bedziemy Jaśka juz ogłaszać,niech szuka domu bianka0 napiszesz tekst do ogłoszen? Quote
ocelot Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 Dostałam 20 zł od warenn na transport Jasia. Dziękuję:) Quote
ocelot Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 od omi - 10 zł.:) warenn - 20 zł.:) I 5 zł. od asl:) I od Anji2201 za bazarek:) - 48 zł. Quote
ocelot Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 bianka0 napisał(a):Suchy stanął na wysokości zadania.:evil_lol: Jest pokazana przegubowość tułowia, prawie jamnicza długość kufy i prawie zwisające uszy. Podziękuj funiu Suchemu, podobno nie było łatwo.:cool3: Ciotki łapek to ja nie widziałam w schronisku. Całkiem inaczej te psiury za kratami wyglądają niż na wolności. Quote
bianka0 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 ocelot napisał(a):Ciotki łapek to ja nie widziałam w schronisku. Całkiem inaczej te psiury za kratami wyglądają niż na wolności. Ocelot nie martw się, utniemy Jaśkowi łapki do połowy i po kłopocie :diabloti: Siadam wymyślić tekst, funia pewnie nie będzie miała ani czasu ani weny.:-( Quote
bianka0 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Jasiek - piesek w typie jamnika. Ma około roku, jest drobnej budowy, szczupły. Jasio jest pieskiem bardzo łagodnym do ludzi i zwierząt. Bawi się z dziećmi, nie przejawia agresji w żadnej sytuacji. Nie jest natrętny, chociaż uwielbia pieszczoty i głaskanie. Stara się przebywać cały czas blisko człowieka. Toleruje wszystkie psy, w sytuacjach konfliktowych wycofuje się, ustępując.Lubi zabawy z innymi psami. Umie chodzić na smyczy, bez problemów podróżuje samochodem, nie niszczy rzeczy, nie kopie dołów w obejściu. Zachowuje czystość w domu, chociaż zdarzają mu się jeszcze wpadki, Jasio jest dopiero uczony wielu rzeczy , których wcześniej nie miał okazji poznać. Piesek został zabrany ze schroniska, gdzie przebywał 3 miesiące, umierając z tęsknoty za człowiekiem, odmawiając jedzenia. Obecnie apetyt i chęć życia powróciły. Jest wykastrowany, odrobaczony , odpchlony i zaszczepiony. Przygotowany do adopcji. Przebywa w prywatnym hotelu dla psów w Zamościu. Warunkiem adopcji jest wizyta w domu chcącym go przygarnąć i podpisanie umowy adopcyjnej. Pies nie będzie wydany na łańcuch ani do stałego przebywania w kojcu. Możliwość pomocy w dowiezieniu pieska do nowego domu. Telefon kontaktowy dla osób zainteresowanych adopcją Jasia : 601 071 963 Quote
Tymonka Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Chciałam zaprosić na bazarek "deku page i psie rzeczy" : http://www.dogomania.pl/threads/196177-Psie-rzeczy-smaczki-obro%C5%BCe-i-dekupage-do-15.11.-na-hotel-do-Onki-!-Zapraszamy-!! Quote
ocelot Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 bianka0 napisał(a):Ocelot nie martw się, utniemy Jaśkowi łapki do połowy i po kłopocie :diabloti: Siadam wymyślić tekst, funia pewnie nie będzie miała ani czasu ani weny.:-( Troszkę mi głupio, bo może jakiemuś jamnikowi Jaś miejsce zajmuje. A z drugiej strony nie ukrywam, że szczęśliwa jestem, że to Jaś. ale nie posunęłabym się nigdy to celowego wprowadzania w błąd. Quote
Mika31 Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 ja mam jamnika który jest długi, idealny kolor piękny zwierz tylko łapki wyszyły długie jak u modelki idealne jamniki są na wystawach a Jaś piękny stworek jest mizianko od cioci Miki Quote
bianka0 Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 ocelot napisał(a):Troszkę mi głupio, bo może jakiemuś jamnikowi Jaś miejsce zajmuje. A z drugiej strony nie ukrywam, że szczęśliwa jestem, że to Jaś. ale nie posunęłabym się nigdy to celowego wprowadzania w błąd. Ocelot piękne jamniki w typie rasy po ogłoszeniach piorunem domki znajdują. Chyba że są chore albo stare, ale one do hotelików się nie nadają. Te w typie jamnika nie mają tyle szczęścia, żeby poszły do domków musimy wszystkie trochę popracować. Jasia wypatrzyłam i cieszę się że ma teraz większą szansę na adopcję, bardzo mi się podoba. Zresztą popatrz na Ediego (Kubę ) z mojego banerka, który jest u Murki. Pamiętasz Figę? Zamojska Elizka też nie była modelową jamniczką. A Fridzie do jamnisi bardzo dużo brakowało :evil_lol: To co skracamy Jaśkowi łapki ?:mad: Quote
ocelot Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 Jak mam Figuni nie pamiętać? Moja znajdka ma to samo imię:) I prawdę powiedziawszy mój Maks to też para jamnik. Łapki krótkie, długi tułów, pysk jamnika, matka jamnik....a on hm... taki przerośnięty jamnik:)bardzo potężna klata. Quote
danka1234 Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 widze ze jest juz tekst do ogłoszeń,jutro wezme sie za ogłoszenia dla Jasia. Quote
bianka0 Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 danka1234 napisał(a):widze ze jest juz tekst do ogłoszeń,jutro wezme sie za ogłoszenia dla Jasia. Dziękuję Danusiu, Twoje ogłoszenia to olbrzymia pomoc dla moich psiaków. Quote
danka1234 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 ogłoszenia dla Jaśka; 1-alegratka 2-gumtre 3-kokosy 4-e-oferty 5-ojej 6-kupie psa 7-adopcja psa 8-psy.pl 9-przygarnij zwierzaka 10-nasi pupile Quote
bianka0 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Ocelot, czy możesz wklejać ogłoszenia Danusi w pierwszy post ? Również tekst do ogłoszeń. Quote
ocelot Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 bianka0 napisał(a):Ocelot, czy możesz wklejać ogłoszenia Danusi w pierwszy post ? Również tekst do ogłoszeń. Mogę. Już to robię. Quote
bianka0 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 ocelot napisał(a):Mogę. Już to robię. Dziękuję, jak znam Danusię to dopiero początek :roll: Quote
ocelot Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 bianka0 napisał(a):Dziękuję, jak znam Danusię to dopiero początek :roll: Oj coś Ty. Jak tak bez entuzjazmu, bo mnie jedna adopcja dzisiaj dobiła. Quote
bianka0 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Była do bani ? czy zwrot ? A mnie dobijają szczeniaki, sztuk 5 , nie wiem co z nimi zrobię. Quote
ocelot Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 bianka0 napisał(a):Była do bani ? czy zwrot ? A mnie dobijają szczeniaki, sztuk 5 , nie wiem co z nimi zrobię. Miała być super. Nie wiemy gdzie jest pies i kiedy zginął. W innym mieście, więc problem. W poniedziałek złożymy doniesienie na policję. Nie daruję sobie. To jest/był mój faworyt schroniskowy. Szczeniaki mają jakieś szanse. U Ciebie 5? Quote
bianka0 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 O kurczę, to serce boli. Też nie darowałabym. Na razie moje adopcje wszystkie ok. mam stały kontakt. Szczeniaki nie u mnie, w stodole, ale nikogo nie obchodzą, jak dobrze pójdzie zasilą stado wiejskich bezdomniaków.:-( http://www.dogomania.pl/threads/196109-NIE-PROSI%C5%81Y-SI%C4%98-NA-TEN-%C5%9AWIAT-5-szczeniaczk%C3%B3w-do-adopcji.Zdj%C4%99cia-str-4-i-5 Quote
Recommended Posts