Kajusza Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 coś sie Milka zamieszała :razz: ja ostatnio w ogłoszeniu pomieszałam fotki psów :angryy: Quote
Milka__ Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Hmm, nie wiem co źle zrobiłam. Nic nie podlinkowywałam, wstawiłam same obrazki właściwie i tyle/ Zawsze miałam z tym problem. Pomoże ktoś? Quote
phase Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Kajusza napisał(a):coś sie Milka zamieszała :razz: ja ostatnio w ogłoszeniu pomieszałam fotki psów :angryy: No wiesz Cioteczko ja raz zrobiłam ogłoszenia dla psiaka, to dostałam złego emaila, no ale na szczęście na tą pocztę na którą szły (do zaakceptowania) ogłoszenia na szczęście nikt nie zagląda. ;) A banerek już zmieniam i jest okej. :) Quote
Kajusza Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 nooo, człowiek może się zamieszać :-) juz banerek zmieniłam! Quote
iwcia93 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Byłam dziś z Kasią w schronie i mamy obecnie 6 astów (staffów, jak kto woli): - Karlos (czarny) - Buddy i Dona (red nose) - suka i pies (pręgowane, z tym że pies jest 'przerośnięty' jak na asta, i ma pysk trochę dłuższy) - Tajfun (beżowy,znaleziony (?) ok. tygodnia temu, dziś trafił do schroniska, zaszczepiony z książeczką) Quote
agaga21 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='iwcia93']z tym że pies jest 'przerośnięty' jak na asta, i ma pysk trochę dłuższy) może to dogo canario? http://www.google.pl/images?q=dogo+canario&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=TSvcTJKKK9CwhAeij7H-Dw&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CCIQsAQwAA&biw=1280&bih=851 Quote
agnieszka32 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Czy Buddy - red nose ma swój wątek? Są jakieś zdjęcia psa???? Quote
Kajusza Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 agnieszka32 napisał(a):Czy Buddy - red nose ma swój wątek? Są jakieś zdjęcia psa???? niee nie ma wątku, moge ci wysłac na maila jego fotki, albo kilka wstawic tutaj.... jego trudne jest wyadoptować, duzo przeszedł (wiele nieudanych adopcji, z tego co wiem to ugryzł kilka osób - nie znam okoliczności pogryzienia) musiałby póść do jakiegos szkoleniowca a dopiero potem do adopcji, bo tak to nikt sie nie odwazy do wydać i ryzykowac tragedii. to bardzo duzy pies, ładny i .... bardzo mocno śliniący się :-) Quote
Kajusza Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 [quote name='agaga21']może to dogo canario? http://www.google.pl/images?q=dogo+canario&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=TSvcTJKKK9CwhAeij7H-Dw&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CCIQsAQwAA&biw=1280&bih=851 pewnie chodzi o tego psa: tak się zastanawiam czy nie lepiej będzie załozyc jeden watek dla wszystkich ttb gorzowskich, tyle ich nagle jest .... niz każdemu osobny watek ??? Quote
agnieszka32 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Kajusza napisał(a):niee nie ma wątku, moge ci wysłac na maila jego fotki, albo kilka wstawic tutaj.... jego trudne jest wyadoptować, duzo przeszedł (wiele nieudanych adopcji, z tego co wiem to ugryzł kilka osób - nie znam okoliczności pogryzienia) musiałby póść do jakiegos szkoleniowca a dopiero potem do adopcji, bo tak to nikt sie nie odwazy do wydać i ryzykowac tragedii. to bardzo duzy pies, ładny i .... bardzo mocno śliniący się :-) To może wstaw jego fotki tutaj? Co do wspólnego wątku ttb w Gorzowie to super pomysł, taki mamy szczeciński, ale oprócz tego właściwie każdemu psu osobno wątek zakładamy, żeby się zbytnio nie namieszało w ogólnym, w którym tylko piszemy podstawowe informacje o psiakach ;) Quote
Kajusza Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 a więc kilka fotek Buddy'ego jakośc kiepska, bo robione telefonem ... musze chyba zainwestowac w jakis aparat w końcu - chyba napisze do Mikołaja w tej sprawie :-) zaraz wkleje jeszcze kilka, ale cos mi komputer sie ociąga :-/ edit: tak muli, że może za jakis czas będzie jeszcze kilka .... :angryy: Quote
iwcia93 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 no to ja też coś Buddiego dorzucę ;> zdj. z lipca: Quote
Kajusza Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 tak, jest piękny, ale przez głupote ludzi i pochopne adopcje pokrzywiony emocjonalnie :-( i jeszcze jedno ... nie lubi innych psów ... i te jego biedne uszka, tak okrutnie obcięte, nie rozumiem jak własnemu psu, przyjacielowi można cos takiego zrobić. Tylko żeby "ładniej" wyglądał :placz: Quote
agnieszka32 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Dziękuję za zdjęcia. Będę o nim pamiętać. Ostatnio miałam telefon od Pana ze Szczecina zainteresowanego tylko red nosem. To było zanim do szczecińskiego schroniska trafił Igor. Odgrzebię ten numer i zadzwonię do Pana, może akurat... Oczywiście, wcześniej Pana odpowiednio prześwietlę ;) Do red nosów mam szczególny stosunek z wiadomych powodów :( Quote
agaga21 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 w budzie ani źdźbła słomy a już jest tak zimno :( :( załóżcie mu osobny wątek. Quote
czikusiowa Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='agaga21']może to dogo canario? http://www.google.pl/images?q=dogo+canario&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=TSvcTJKKK9CwhAeij7H-Dw&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CCIQsAQwAA&biw=1280&bih=851 możliwe,chociaż mi się wydaje,że owy przerośnięty ma drobniejszą budowę pyska i mniej postawne łapy - jego są chude :) Quote
Kajusza Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 to stare zdjęcia, teraz pewnie ma słome :-) Agnieszka tylko Pana uprzedź, że z Buddym to długa droga aby się "wyprostował" - dom napewno bez innych dzieci i psów (wiem, że wiesz - ale i tak napiszę pro forma :-) ) ja chyba zaloże jeden zbiorczy wątek dla wszystkich, bo trudno juz mi ogarnąć te kilka, niezawsze jest co napisać, i tylko podrzucam, a tak będzie ruch na wątku. Przemysle co jest dla niech lepsze .... Quote
Kajusza Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 i jeszcze jedna (zła) wiadomość - najprawdopodobniej w tym roku nie bedzie juz sterylek w schronie, więc prawie pewne jest, że Dona nie zostanie wysterylizowana :-( w ogłoszeniach pisałam, że jest, bo miała być jak już wszystko sie jej unormuje po szczeniakach .. ale kasa się skończyła. Quote
sundayrose Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Kajusza, z akcji 'zerwijmy lancuchy' została kasa, ktora mielismy przeznaczyc na sterylke psa ast ttb itd. Z tego co wiem, te pieniązki nie byly wykorzystane... Czy byly, a ja nic nie wiem albo nie pamietam...? W razie co bedzie na jednego moze... Quote
Milka__ Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Co do Buddy`ego to ma on ok. 2-2,5 roku. Trafił do nas jak miał rok. Z tego co wiem, to jest rodowodowy. Został oddany przez właściciela, nie pamiętam już dokładnie czemu, ale coś mi świta, że "pies pies na początku bardzo grzeczny, ale potem się zmienił i nie można było dać sobie z nim rady". Był już adoptowany. Raz został oddany, bo rzucił się na dziewczynę, która chciała wstać z kanapy a on leżał obok. Później wziął go jakiś niby doświadczony mężczyzna, ale oddał go po 2 tygodniach, bo pies mu demolował mieszkanie. Więcej o adopcjach nie wiem. Do psów się rzuca, jest agresywny, nie wiem jak z sukami. Ogółem w boksie wydaje się bardzo spokojny, można do niego wejść, stoi grzecznie, trochę CSuje, ale czasem ma odpały i jak się jest np. w kapturze albo ma się zabandażowaną rękę, to rzuca się na kraty. Ogółem czasem ma "gorszy humor" to się szczerzy. Jest wykastrowany. Strasznie ciągnie na smyczy, lubi ruch. Wykazuje skłonności destrukcyjne, niszczy, pogryzł sobie budę, wcześniej drewniane legowisko. Przeszedł chorobę skóry, ale obecnie jest zdrowy. Mam trochę jego zdjęć, jakby co mogę wkleić. A teraz zdjęcia reszty bullowatych: Ma 2 lata, został znaleziony. Straszny pieszczoch. Na pewno nie jest to dogo canario, jak ktoś wspomniał. Suczka. Znaleziona. Bardzo łagodna i lgnie do człowieka. A o tym nic nie wiem jeszcze. W rejestrze go jeszcze nie ma, więc doszedł najpóźniej. Jest bardzo wychudzony i zaniedbany. A żadnego beżowego amstaffa nie widziałam dzisiaj. Quote
Kajusza Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 Tajfun to miał być chyba beżowy? dziewczyny nic nie pisały o łaciatym :-( ale piękny!!widać, że szkielecik.... ja jutro będę w schronie to się rozpytam dokładnie .... Co do kasy z "Łańcuchów" to tam będzie ok. 100zł, trzeba ustalic z TOZ czy te pieniądze jeszcze są. Quote
Milka__ Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Wiem właśnie, doczytałam i potem zmieniłam ;) I dodałam jeszcze zdjęcia suczki. Quote
koelka Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Kasa w TOZ-ie jest jeszcze na sterylkę, więc może spytam, czy na Donę można ją przeznaczyć. Quote
Recommended Posts