Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

aha, nie pomyslałam o tym, to na pw wyślę ci maila :-) dziś dzwoniła do mnie 16latka w sprawie Białaska, powiedziałam, żeby to rodzice się ze mną kontaktowali. Troche dziwi mnie i szczerze mówiąć odstręcza, jak nastolatki dzwonią, to chyba rodzice powinni zadzwonić i porozmawiać, w końcu to oni będą kilka ładnych lat psa utrzymywać.

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to koleżanka Sary ;p rozmawiały ze sobą i w oko jej wpadł Białasek i Coma. I ponoć on chce wpierw jeżdzić do niego przez jakiś czas żeby sie ze sobą 'oswoili' a dopiero potem do domku ;p ale wydaje mi sie że jak ona taka młoda to chyba Coma bardziej by pasowała ;) ??

Posted

koleżanka Sary pisała do mnie na gg, dzwoniła inna osoba :-)

z tego co mi napisała, to jednak rodzice się nie zgodzili na psa. i chyba lepiej Białas, on jest bardziej łagodny, Coma niezbyt toleruje inne psy, nawet na spacerach, jest bardzo zazdrosna.

Tak, czy inaczej, ja uważam, że jak ktos jest niepełnoletni (albo np. studiuje i jest nadal na utrzymaniu rodziców) to rodzice powinni dzwonic i rozmawiać, a nie osoba która realnie psa nie będzie utrzymywać, leczyć itp.

Bo pominę, że w Gorzowie w świetle prawa osoba niepełnoletnia nie może wyprowadzać psów ras agresywnych lub zachowujących sie agresywnie :-D także rozmowa z 16latką nt posiadania asta jest teoretycznie bezproduktywna :-D

Posted

prosimy o pomoc:

W związku z wysokim stanem Warty przekraczającym stan alarmowy oraz podnoszeniem się wód gruntowych Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt prosi osoby mogące przechować zwierzęta podczas ewentualnej ewakuacji o składanie stosownych deklaracji. W przypadku kiedy nastąpi konieczność ewakuacji, pracownicy schroniska będą się konstatować z osobami, które złożyły deklaracje i wydawać im psy na czas dopóki zagrożenie schroniska zalaniem nie minie. !!!

Posted

dzięki! mam nadzieje, że nie będzie konieczna ewakuacja, ale nigdy nic nie wiadomo :-( trzy boksy musieli opróżnić, bo tam woda gruntowa stała!
Ja sama chciałabym wziąśc jakiegos psa, ale to raczej nie wykonalne - przyjeżdza siostra ze swoim psem, i trzeci duży pies, na dwóch pokojach to jest nierealne :-(

Posted

troche ostatnio zaniedbałam schronisko, ostatnio jak byłam to Dona była na spacerze z Niemieckimi wolontariuszami, schudła trochę, ale ogólnie ma sie dobrze, nadal siedzi w boksie ze swoim kumplem, to grzeją sie nawzajem :-)

I nadal żadnych telefonów....

Posted

Kana napisał(a):
Może jakieś ładne zimowe zdjęcia by pomogły?

pewnie tak, ale jak pisałam, ostatnio nie ja z nią wychodziłam. Może następnym razem mi się uda porobić jakieś fotki Donie i reszcie psiaków. Tylko nie wiem kiedy będę w schronie :-(

Posted

ogólnie wszystkie psiaki chudną, bo niestety zima zimna w tym roku. oczywiście,żeby zaraz nie było - wszystkie dostają większe porcje jedzenia ( pracownicy starają się,żeby było bardziej wartościowe ) a w mrozy karmione są suchą - i tu apel :) schronisko chętnie ( a nawet bardzo ) takową karmę przyjmie :)
Dona dalej się wygrzewa ze swoim kompanem ;)

psiaki ogólnie zadowolone i mimo słomy w budach lubią wychodzić poszczekać i pomrozić pupcie ;)

• 2 weeks later...
Posted

Dona została przeniesiona do osobnego boksu, bo została pogryziona:( Wygląda fatalnie, ona marnieje w oczach:( Ja jej dziś nie poznałam, myslałam, że to inny pies:(

Posted

potwierdzam słowa Koelki - wszystkie ttb bardzo zmizerniały przez te mrozy :-( a do te pogryzienie.... tyle czasu była z tym psem w jednym boksie.

Myslałam o jakimś hoteliku, ale nie mamy kasy na niego, zresztą trudno tak wybrać, któremu dac szanse, one wszystkie źle wyglądają a są fajne i bez agresji do ludzi. Prosiłam o pomoc fundację Ast, ale nie mają tez kasy :-(

Porobiłam kilka zdjęć Białaska i Carlosa to potem wstawie na wątku ttb, robione tel. więc średniej jakości.

Posted

Przykro mi, ttbszczecin nie jest w stanie przyjąć pod opiekę żadnego psa. W naszym szczecińskim schronisku jest kilka astów, z którymi też nie mamy co zrobić. :(
Mamy kilka psów pod opieką, część w hotelach, część w DT...

Posted

Canaveral-staff napisał(a):
jesli "ruda " jej nie bedzie mogła wziąc to próbuj zbierac pieniązki na hotel - bo sunia tam zmarnieje całkiem

szukam tej rudej - to jest jej nick? bo mi sie wyświetla, że nie ma takiej osoby? Była "Ruda" ale nieaktywna od 2 lat.
Co do hoteliku - ja osobiście boje sie tego podjąć (pisze uczciwie), że zostane z tym zobowiązaniem finansowym, z Koelką i Sundeyrose jednego psa z Gorzowa dałyśmy do hoteliku (Bruno, ma wątek na Dogo) i mamy problemy z jego utrzymaniem, Syndeyrose dokłada co miesiąc, a domu nie widać .... :-( więc obawiam się hotelowac 2 psa :-(

gryf80 napisał(a):
kurza melodia-na stronie f.ast jest napisane ,że nie dogaduje się z psami-szkoda

tak, Dona raczej nie zgodzi sie z psem w domu, na spacerze nie szaleje do psów, zreszta ma fotki z Carlosem ze spaceru, ale w domu to inna historia .... nie jestem specjalistą od ttb, ale z tego co ją znam to musi być jedynakiem.

Posted

[quote name='agaga21']z pewnośvcią cannaveral staff miała na myśli ruda76 http://www.dogomania.pl/members/19544-ruda76
nie chciałabym się wypowiadać za nią ale chyba marne szanse, bo ona zajmuje się łódzkimi psiakami a tych niemało :(
no ale zapytać nigdy nie zaszkodzi.

tak własnie o tą rudą mi chodziło

Pyśkę tez wzięła pod fundację a była z Ostródy - no chyba ,że tylko dlatego bo dałam jej od ręki DT - ale zapytać zawsze warto