Kajusza Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 byłam dzisiaj w schronie, Koelka i Iwcia porobiły fotki, które potem powstawiają, ale w sumie nie wiem czy Dona się załapała :-( bo ostatnia szła na spacer ... zaraz zaloże jeden wspólny wątek dla ttb Gorzów, bo juz coraz więcej ich ... i prosze o jakis ładny banerek (tu usmiech w kierunku Milki albo Iwci :-) ) może cos podobnego do banerka Kory tylko kilka ttb???? oto wątek: http://www.dogomania.pl/threads/196373-TTB-Gorzów-Wlkp.-wątek-zbiorczy?p=15726816#post15726816 Co do DOny to w poniedziałek będę wiedziała czy da się ja jeszcze wysterylizować ze środków schroniska, kierownik obiecał to załatwić. Prosiłam równiez aby nie wydawac jej bez wysterylizowania. Dona to fajny pieszczoch, leci od razu jak ja zawołaćć, lubi byc dotykana i głaskana, strasznie sie ślini - niewiem czy to taka prawidłowość w rednosach??? Zeus tak się nie ślinił :-) Dzisiaj troche po biegała za patykami, na spacerze była z jamnikiem szorstkowłosym i nie było żadnych spięć, choć Dona nie wykazywała entuzjazmu ale tez nie agresję, tak więc dobrze jest! Quote
agnieszka32 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Kajusza - jeśli nie uda się wysterylizować Dony ze środków schroniska, dołożę do jej kastracji 100 zł. Sunia jest zbyt piękna, wieeelka pokusa dla rozmnażaczy :( Quote
Kajusza Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 agnieszka32 napisał(a):Kajusza - .... Sunia jest zbyt piękna, wieeelka pokusa dla rozmnażaczy :( też tak uważam, a ona taka pogodna i śmieszna jak tak biega na łące :-) tym bardziej mi jej szkoda, że widać, że juz się dość narodziła :-( dlatego zrobię wszystko co mogę (czyli będę "marudzić" kierownikowi) żeby Donę wysterylizować na koszt schronu. Także trzymajcie kciuki!! Quote
czikusiowa Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Dona - czemu nikt nie chce Cię pokochać? Quote
Kajusza Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 dzwoniłam do schronu - jeszcze nie było weta, więc nic nie wiadomo o sterylce... Quote
Kajusza Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 z tego co zrozumiałam z rozmowy z Kierownikiem to Donę wysterylizują w schronie! najprawdopodobniej w sobotę :-) Ale to nie na 100% .... poczekamy do soboty .... Quote
Kajusza Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 :multi::multi::multi: Dona w piatek idzie "pod nóż" - na koszt schronu!!!!! i przy okazji może Coma się załapie na sterylkę! (kierownik obiecał, że postara się ją też "wcisnąć") :multi: Quote
czikusiowa Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Kajusza napisał(a)::multi::multi::multi: Dona w piatek idzie "pod nóż" - na koszt schronu!!!!! i przy okazji może Coma się załapie na sterylkę! (kierownik obiecał, że postara się ją też "wcisnąć") :multi: no to bardzo wesołe wieści ;) :sweetCyb: Dona - pod nóż i do domu :kciuki::kciuki: Quote
Kajusza Posted November 17, 2010 Author Posted November 17, 2010 czikusiowa napisał(a): ... Dona - pod nóż i do domu :kciuki::kciuki: podoba mi się ten plan! :-) Quote
sundayrose Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Trzymamy kciuki za pomyślną sterylkę :) Nigdy wiecej nikt jej juz nie wykorzysta! Quote
Kajusza Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 sundayrose napisał(a):Trzymamy kciuki za pomyślną sterylkę :) Nigdy wiecej nikt jej juz nie wykorzysta! dokładnie! dośc juz się narodziła! Dzwonili dzisiaj do mnie z MZK i .............. możemy rozwiesić max. 40 ogłoszeń psów w pojazdach MZK (tramwaje i autobusy) !!!!!!!!!! teraz tylko trzeba wybrac tych szczęśliwców i wydrukować .... trzeba chyba się złożyć na wydruk :-( Quote
sundayrose Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 To super! :) Trzeba zatem ustalić formę tych ogłoszeń: zdjęciem + krótki tekst...? Kajusza, Koelka, my pogadamy w niedziele... a ktos ma jakies pomysly? Quote
Kajusza Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 sundayrose napisał(a):To super! :) Trzeba zatem ustalić formę tych ogłoszeń: zdjęciem + krótki tekst...? Kajusza, Koelka, my pogadamy w niedziele... a ktos ma jakies pomysly? tak mysle - jeden pies=jedno ogłoszenie, i takie krótkie info. Mysle, że w stylu Dona - wiek średni, dla znawców rasy (wysterylizowana) albo Kora - 3 lata, czarna pieknośc dla aktywnego człowieka (wysterylizowana) . Co o tym myslicie?? Quote
phase Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Kajusza napisał(a)::multi::multi::multi: Dona w piatek idzie "pod nóż" - na koszt schronu!!!!! i przy okazji może Coma się załapie na sterylkę! (kierownik obiecał, że postara się ją też "wcisnąć") :multi: Super :) musi być lepiej teraz.... Quote
koelka Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Kajusza napisał(a):tak mysle - jeden pies=jedno ogłoszenie, i takie krótkie info. Mysle, że w stylu Dona - wiek średni, dla znawców rasy (wysterylizowana) albo Kora - 3 lata, czarna pieknośc dla aktywnego człowieka (wysterylizowana) . Co o tym myslicie?? Tak robimy, 1 zdjęcie, opis i zachęta do adopcji: SZUKAJĄ DOMÓW I MIEJSCA W SERCACH LUDZI. POMÓŻ IM - ADOPTUJ PSA ZE SCHRONISKA. [FONT=Arial][/FONT] Quote
iwcia93 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 byłam dzisiaj w schronie. Dona Coma i pręgowany ast juz po zabiegu ;] wszystkie ok, tylko Dona jakaś nie w soosie, jakby nieobecna. wczoraj nie jadły, to jak daliśmy każdemu po puszcze to się zajadały a Donka nawet nie ruszyła :( może się przejęła, albo ciągle źle się czuje.. zobaczymy za kilka dni czy stan się poprawi... Quote
Kajusza Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 Dzisiaj Dona zaliczyła krótki spacer - chętnie toalete zrobiła poza kojcem :-) w kojcu ciepło i czysto, ma kocyki i kołdry, jak wstała się przywitać to taka cieplutka była, że aż chciało sie w nią wtulić. To taka kochana suczka, i o ile Buddego sie obawiam, to jakis irracjonalny lęk (może przez te okaleczone uszy??) to Dona wzbudza u mnie bardzo pozytywne uczucia. Taki słodziak i przytulak. A przy tym nie skacze namolnie :-) Quote
koelka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Dona jest kochana. Łagodna do wszystkich i cieszy się na widok każdego. Mam nadzieję, że dobrzeje po sterylce. Quote
sundayrose Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Wczoraj zajrzałam do Donki do szpitalika... jejku, ona jest taka subtelna, delikatna... :) Quote
Kajusza Posted November 24, 2010 Author Posted November 24, 2010 tak, Dona to straszny słodziak. Powinna trafić do naprawdę super domu!!!!!!! właśnie ta jej delikatnośc jest zaskakująca przy jej gabarytach - nie skacze jak inne i delikatnie chwyta butelki :-) Quote
Kajusza Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 AguusS__x33 napisał(a):Aż samemu chce się ją poznać. :) a to zapraszam do Gorzowa na mizianko :-) Quote
phase Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Kajusza napisał(a):a to zapraszam do Gorzowa na mizianko :-) Aj gdyby chociaż to bliżej było, to bym się nie zastanawiała, a ja z Olsztyna... "Trochę" dalej... :( A swoją drogą będą jakieś nowe foteczki Donki?. :) Quote
Recommended Posts